Golobova vlada gre v popolno podreditev medijev: Odstavili direktorja drugega najbolj vplivnega portala

Rajko Gerič (foto: Veronika Savnik)

Nadzorni svet Telekoma Slovenije je na dopisni seji včeraj soglašal z imenovanjem Irme Gubanec za direktorico družbe TSmedia, poroča Spletni časopis. Podjetje je doslej vodil nekdanji urednik in novinar Rajko Gerič, ki so ga odstavili predčasno po dobrem letu vodenja podjetja. TSMedia je pomembno podjetje, saj zadnji dve leti izdaja Siol. net, drugi najbolj brani spletni portal v državi. Vodenje podjetja TSMedia bo Gubančeva prevzela danes.

Irma Gubanec, ki je bila nedavno imenovana za članico uprave Telekoma Slovenije, prej pa je bila v vrhu Luke Koper, podjetja Delo, bila pa je tudi finančnica na RTVS, bo podjetje TSmedia, ki je v lasti Telekoma, vodila do imenovanja novega direktorja, je danes objavila Ljubljanska borza.

Zamenjave so posledica rezultata volitev in zatem predčasnih odstavitev. Vlada Roberta Goloba je najprej predčasno (s pomočjo večine v parlamentu) zamenjala del nadzornega sveta slovenskega državnega holdinga (SDH), kar je omogočilo predčasno zamenjavo uprave SDH, slednja je zamenjala nadzorni svet Telekoma, ta je dosegel predčasne zamenjave uprave Telekoma, nov vrh Telekoma pa je takoj odstavil še Rajka Geriča.

Nova direktorica TSMedia Irma Gubanec (Foto: STA)

Sara Kovač