fbpx

Golobova vlada z visokimi cenami energije rešuje Putina?

Robert Golob (Foto: STA)

Sankcije proti Rusiji bi morale učinkovati, a se dogaja ravno nasprotno. Vrednost uvoza EU držav je, če primerjamo leto 2022 s predhodnim, narastla. Pri tem pa močno prednjači ravno Slovenija.   

Ko vas bo naslednjič “kap” zaradi visokega računa za gorivo, je prav, da poznate vzrok. Kot kaže, je krivec tovariška pomoč domače vladajoče socialistične oligarhije režimu Ruske federacije oziroma Vladimirju Putinu. Z visokimi cenami goriv se očitno rešuje “vojaka Vladimirja” in njegovo invazijo na Ukrajino. Slovenska vladajoča tovarišija je posledično sokriva za podaljševanje agonije nedolžnih otrok, žena, starcev, vojnih jetnikov itd. Sokriva je za nadaljevanje ropanja, posilstev, raketiranja, mučenja, množične poboje itd.

Trgovina med Rusijo in EU je (med februarjem in avgustom od leta 2021 do leta 2022) sicer precej upadla, vendar je tudi po zaslugi domače vladajoče politike vrednost uvoza narastla. Več tukaj. Graf časnika Politico prikazuje, da je Slovenija med leti 2021 in 2022 rekordno povečala vrednost uvoza za kar 346 odstotkov!! S tem pa daleč presega celo Luksemburg, ki je vrednost uvoza povečal za 262 odstotkov. Sledijo: Grčija 142 odstotka, Avstrija 139 odstotka, Ciper 138 odstotka in Madžarska 132 odstotka.

Slovenija je med vsemi članicami EU najbolj povečala vrednost uvoza (energije) iz Rusije. (Foto: Twitter)

O proruskosti tranzicijske levice in njenega zakulisja je bilo že veliko zapisanega. Maligna simptomatika je vidna ob zelo različnih priložnostih. Zanimivo informacijo je v začetku poletja podal bivši ukrajinski veleposlanik na Hrvaškem Oleksandr Levčenko: “Rusija ima v Ljubljani leglo svoje obveščevalne skupnosti. Za Kremelj je pomembno, da vedno prejme zaupne informacije iz prve roke.” Več tukaj. Bi bila tako obsežna dejavnost ruskih oblasti mogoča brez blagoslova domače politike?

Kučan za zmanjševanje orožarske pomoči Ukrajini 
Zelo zanimivo izjavo je lani spomladi podal tudi srbski TV voditelj Milomir Marić, ko je dejal, da je Kučan očitno najmočnejši človek v Sloveniji, čeravno je upokojen, Vladimir Putin pa ga potrebuje za pranje denarja. Več tukaj. V primeru Kučana ne gre pozabiti, da je rad častni govorec pri Ruski kapelici (čeprav ni ravno pobožen), sicer pa večkrat omenjen tudi kot častni član društva Slovenija-Rusija. Spomnimo še, da je bil prav Kučan skupaj z Danilom Türkom, Svetlano Slapšak in Mirovnim inštitutom eden od sopodpisnikov razvpitega pisma, v katerem se je vlado pozivalo k “razumnemu oblikovanju stališča do vojne v Ukrajini”.

V pismu so tranzicijski intelektualci modrovali, da so vse sankcije zaman in med vrsticami “navijali” za manj orožarske pomoči za žrtev ruske agresije. Gre za iste rdeče demone kot v času osamosvojitve in razoroževanja Slovenske vojske. Več tukaj. Spomnimo še, s kako težkim srcem so “zaslužni” vračali konzularni naziv Ruske federacije, zlasti ljubljanski šerif Zoran Janković. Več tukaj. Spomnimo tudi na močno prisotno prorusko propagando v slovenskih medijih, predvsem na “neodvisni” RTV, kjer gre izpostaviti poročanje novinarjev, kot sta Kaja Sajovic in Boris Vasev. Več tukaj in tukaj.

Kako so levi evroposlanci sramotno kolaborirali z okupatorjem
Še nekaj besed o proruski naraciji v slovenskih medijih: tukaj in tukaj.  Nekaj pozornosti si zasluži tudi pristransko poročanje o belorusko-ruski hibridni vojni, za katero se instrumentalizira bližnjevzhodne migrante z namenom očrnitve Poljske z očitki o pomanjkanju človekoljubnosti itd. Primer. Spomnimo še na nedavno glasovanje o resoluciji, da se Rusijo razglasi za “državno sponzorko terorizma”, ko so se slovenski levi evroposlanci sramotno vzdržali. Več tukaj. In še bi lahko naštevali …

Domen Mezeg