Golobove lovke segajo v sam vrh tožilstva

Darja Šlibar, vodja specializiranega državnega tožilstva in hčerka Nika Podakar - članica Gibanja Svoboda in svetovalka Pravne mreže za varstvo demokracije.

O Niki Podakar smo že pisali. Je članica Svobode in dejavna znotraj levičarske Pravne mreže za varstvo demokracije, ki naj bi pisala sporni Golobov zakon o RTV Slovenija. Sedaj pa so v javnost prišle tudi informacije, da je njena mati Darja Šlibar, vodja specializiranega državnega tožilstva. 

Pisali smo, da je po navedbah samega Roberta Goloba sporni zakon o RTV Slovenija pisala levičarska Pravna mreža za varstvo demokracije, kjer imajo Golobovi (podtaknjeno) kar svojo članico, sicer študentko prava Niko Podakar. Gre tudi za “blogerko” Pravne mreže, kjer narekuje ustavnim sodnikom. Toliko o “depolitizaciji” javne RTVS in sodstva. Znano je še, da je predsednica gorenjskega podmladka Gibanja Svoboda (v Tržiču, na občinski ravni tesneje prijateljuje tudi s poslancem Svobode, nekdaj članom LDS Borutom Sajovicem). Kot sama zase pravi, se za hobi zanima za ustavno pravo.

Zelo pri srcu so ji tudi takšne in drugačne volitve, tako na državni ravni kot tiste študentske itd. Različni zapisi z družbenih omrežjih dajejo slutiti, da ima dobre odnose tudi z Državno volilno komisijo, slavospeve ji piše celo direktor komisije Dušan Vučko. Zanimivo. Enega od njenih člankov je DVK celo priporočila na družbenih omrežjih. Njena mati Darja Šlibar je vodja specializiranega državnega tožilstva za pregon organiziranega kriminala. To tožilstvo je pristojno za pregon storilcev hudih kaznivih dejanj zoper gospodarstvo, za vsa kazniva dejanja, za katera se lahko izreče kazen desetih let zapora ali hujša kazen, če je bilo dejanje izvršeno v hudodelski združbi, za korupcijska kazniva dejanja, za kazniva dejanja terorizma ter za kazniva dejanja spravljanja v suženjsko razmerje in trgovine z ljudmi.

Foto: Fb, Twitter

Je tudi znanka (kolegica?) Jaše Jenulla in Tee Jarc. Skupaj z njima je namreč sodelovala v okviru Glasu ljudstva pred volitvami. Še en dokaz patološke prepletenosti, v tem primeru nevladnih organizacij (NVO-jev) in politike. Mimogrede: tudi Jenull je imel očeta Hinka Jenulla v tožilskih vrstah, ki pa se je leta 2022 upokojil, medtem ko veze Jarčeve sežejo v policijo (njen oče Srečko Jarc je bil generalni direktor GPU). Z javno dostopnih fotografij je razvidno, da prijateljuje tudi s poslanko Svobode Lucijo Tacer, tudi pravnico. In čeprav rada obleče kravato, je na mnogih fotografijah prav otroško razposajena, nekaj jih tudi prilagamo. Za konec še njena vulgarna predstavitev same sebe: “Fuk**, pa na ustavo bruhat!” 

 

Predvolilne dejavnosti Glasu ljudstva. Na fotografiji so Jaša Jenull, Nika Podakar in Tea Jarc. (Foto: Fb)

Foto: Twitter

 

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Skupaj s poslanko Svobode Lucijo Tacer. (Foto: Instagram)

Andrej Žitnik