fbpx

Golobova super komunikacija: Sporočilo namesto Zelenskemu namenili suspendiranemu profilu

Mit o ustrezni komunikaciji vlade Roberta Goloba se ruši iz dneva v dan. (Foto: STA)

Vlada Roberta Goloba je današnje sporočilo ukrajinskim oblastem namenilo povsem napačni osebi – profilu, ki je suspendiran. Če bi se podoben zdrs zgodil pod prejšnjo vlado, bi mediji to zagotovo “pribijali na križ” kot velik komunikacijski zdrs. Po naši objavi so tvit izbrisali.

Če so prejšnjo Janševo vlado mediji radi zbadali z lase privlečenimi zgodbami o slabi komunikaciji, ob menjavi oblasti tega ni opaziti, čeprav se napake dogajajo skoraj vsakodnevno. Vlada Roberta Goloba je v zgolj petih mesecih nanizala kar nekaj takšnih zdrsov.

Golobova vlada se je danes pridružila državam, ki so obsodile nezakonito rusko priključitev ukrajinskih regij Doneck, Lugansk, Zaporožje in Herson. Predsednik vlade Robert Golob pa je izrazil enotno in močno podporo Ukrajini. Do tukaj vse lepo in prav.

Tvit, ki so ga z vladnega profila izbrisali.

Začetniška napaka 
Je pa vladni Twitterjev profil v obe sporočili označil predsednika ukrajinske vlade Denisa Šmihala in ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega. No, vsaj zdelo se je, da je sporočilo namenjeno Zelenskemu. V resnici gre za napačen profil, ki je med drugim še suspendiran s Twitterja. Pravi Zelenski tako ne bo deležen vladnega sporočila, tovrstne napake pa si profesionalne komunikacijske ekipe ne bi nikoli privoščile. Po naši objavi so tvit izbrisali in objavili novega, tokrat s točnimi podatki.

Vladna ekipa je označila suspendiran profil.

Sara Kovač