Golobov egotrip in divje zasebno življenje

Foto: STA

Predsedniku vlade Robertu Golobu in njegovi stranki Gibanje Svoboda teče voda v grlo. Do zdaj niso naredili še ničesar, podpora jim močno pada, egocentrični Golob pa je na povišanih egotrip obratih.

Golob je doslej vedno skrival družino, ženo in otroke, govoril je, da “zasebnih zadev” ne komentira. Tako bi bilo tudi prav. Golobovo zasebno življenje javnosti sploh ne bi zanimalo, če bi državo vodil v blaginjo. Ker pa je v le nekaj mesecih vse zavozil, je prejšnji teden sam naredil preobrat.

Ne Nova Gorica ali Solkan, Ljubljana
V pogovoru za komercialno televizijo POP TV je dejal, da se ločuje in živi v Ljubljani. Ne v Novi Gorici, od koder je doma, ali v Solkanu, kamor naj bi se bil lani preselil v dvosobno stanovanje svojega šoferja v Gen-I, kakor so takrat poročali nekateri mediji. Še pred nekaj meseci smo tako izvedeli, naj bi v Solkan h Golobu odhajala tudi Vesna Vuković, nekdanja novinarka Dnevnika, Siol.net in portala Necenzurirano, ki ji je Golob iz Gen-I nakazal še vedno nepojasnjenih 103 tisoč evrov. Vukovićeva je nato kmalu postala vodja službe za stike z javnostmi pri stranki Gibanje Svoboda, nato je napredovala v generalno sekretarko stranke.

Ne partnerka, ampak ljubica
Golob je šel na komercialni televiziji še dlje. Povedal je, da v Ljubljani živi z novo partnerko Tino Gaber in dvema od svojih treh otrok. Z novo spremljevalko, precej mlajšo Gabrovo, ki sicer ni partnerka, saj je še vedno poročen, se v javnosti pojavlja že nekaj časa. Glede na javne objave fotografij od druge polovice decembra lani, ko sta bila skupaj tudi na božičnem koncertu v Vatikanu. Golob je zdaj v intervjuju dejal, da skupaj živita od januarja letos.

Portal pozareport.si v lasti Bojana Požarja je 23. marca objavil podatek, da Golob in Tina Gaber živita v Spodnji Šiški blizu Tivolija, in sicer v novejšem stanovanjskem bloku na območju Žibertove in Gubčeve ulice. Sosedje pa navajajo, da se iz stanovanja pogosto slišijo “balkanski narodnjaki”, ki jih obožuje Gabrova. Roberta Goloba pred stanovanjski blok pripeljejo varnostniki s službenim avtomobilom znamke BMW 7. Ponoči je pred blokom parkiran t. i. civilni policijski kombi, vsaj eden od Golobovih varnostnikov pa sedi ali stoji na notranjem stopnišču pred vhodom v stanovanje. Gre sicer za varnostno improvizacijo, ki gre sosedom precej na živce. Le pet dni pozneje, 28. marca, pa je Golob v precej bizarnem intervjuju zapisano na Požarjevem spletnem portalu potrdil.

Starleta Tina Gaber in premier Robert Golob (Foto: Vlada RS)

V resnici ni samohranilec
Hkrati je Golob dejal, da je že več let samohranilec. To pomeni, naj bi bili otroci brez mame, on pa brez žene. Slednje seveda ne drži. Golob je še vedno poročen z Jano Nemec Golob, s katero imata skupaj tri otroke. Na POP TV je dejal, naj bi se bil iz skupnega doma odselil pred letom in pol, to je jeseni leta 2021. Tega seveda pred lanskimi volitvami javnost ni izvedela. Veliko vprašanje pa je, ali je Golob zdaj sploh govoril resnico. Bojan Požar je prejšnji teden namreč zapisal, da Golob in Gabrova po navedbah njegovih virov še pred nekaj tedni nista živela skupaj z njegovima otrokoma.

Peter Jančič, urednik in lastnik spletnega časnika spletnicasopis.eu, pa je v tedenskem komentarju opozoril na govorice, da imata Golob in njegova žena Jana Nemec Golob težave, ki jih je bilo tudi v preteklosti veliko. Nekateri resni viri so razlagali, naj bi imela Golobova žena zadnje čase, ko se premier pojavlja z novo žensko, resne težave in da naj bi bila celo na zdravljenju v Idriji. Jančič je govorice preveril pri svojih virih, preverjanja pa so pokazala, da ljudje iz Idrije o tem ne vedo nič. To pomeni, da to, da bi bila v Idriji, najverjetneje ni res. Podobno so potrdili tudi naši viri z Goriškega, ki poznajo stvari. Govorice so se širile tudi lani, tudi takrat so naši viri dejali, da o tem ne vedo nič in da najverjetneje to ni res. Znano pa je, da so Goloba lani večkrat videli na hrvaškem otoku Krk. Od tam je odbrzel na slovenski Kras, kjer je izbruhnil požar in kjer je julija lani gasilcem (kot fizičnim osebam) obljubljal visoke nagrade, iz česar nato ni bilo nič. Po naših zanesljivih virih je ob Golobu v avtomobilu na Krku takrat sedela ženska s svetlimi lasmi, ki pa ni bila njegova žena, temnolasa Jana. Golobovo življenje je tako zavito v meglo in polno skrivnosti.

Ločil bi se lahko v manj kot uri
Nadalje je Golob prejšnji teden na komercialni televiziji govoril, da je samohranilec in hkrati, da je postopek ločitve od žene Jane sprožil decembra lani. Izrazil je pričakovanje, da bo ločevanje v kratkem končano. Dejstvo pa je, da bi Golob postopek ločitve lahko izpeljal zelo hitro in sporazumno s soprogo. V manj kot uri bi pri notarju lahko sklenila t. i. ločitveni sporazum in ga nato posredovala sodišču. Za sklenitev pa je potreben sporazum o delitvi skupnega premoženja. V primeru mladoletnih ali morebiti otrok s posebnimi potrebami je tudi tu potreben sporazum. In očitno se pri tem zatika. Kot kaže, Robert Golob materi svojih otrok ni pripravljen prepustiti deleža premoženja, pridobljenega v zakonu, ki ji pripada. Vprašanje je, kaj se dogaja pri skrbništvu nad otroki. Tudi zato izrablja medije in tudi na tak način pritiska na sodišče, naj mu vendarle ugodijo in stvari čim prej rešijo. Dodajmo, da lahko sodni postopki v takšnih primerih trajajo več let. Ob tem ni zanemarljivo, da je Robert Golob pred volitvami premoženje prepisal na ženo Jano. Iz zemljiške knjige je namreč razvidno, da je ob prepisu vpisal tudi t. i. varovalko, ki pomeni, da žena s premoženjem ne sme storiti nič brez njegove privolitve. Nekateri celo navajajo, da naj bi bil na ženo prepisal celo svoje bančne račune v tujini, kar pa ni preverljivo. To lahko preverijo le pravosodni organi.

Predsednik vlade Robert Golob s spremljevalko Tino Gaber. (Vir: Twitter)

Lobistka in “spremljevalka” Tina Gaber
Robert Golob je svojo ljubico Tino Gaber februarja pripeljal tudi na državno slovesnost. V javnosti so se pojavili posnetki, kako Gabrova sodeluje pri delu v vladi, kjer sedi na stolu pri mizi tudi bel kuža. Sporočilo o tem so v začetku marca objavili kar v kabinetu predsednika vlade. Zapisali so, da je državna sekretarka za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud Maksimilijana Polak v prostorih vlade dva dni zapored gostila srečanje z zagovorniki živali. Zapisano je, da se je srečala s predstavnico Društva za zaščito in pomoč živalim v stiski Lajka Jadranko Juras in z drugimi predstavniki zagovornikov živali. Predstavnica društva naj bi bila predstavila poglede in predloge o varstvu živali ter težave, s katerimi se srečujejo pri svojem delu na tem področju. Med drugim je podala nekaj predlogov sprememb za učinkovitejše delo in varstvo živali, pogovori pa naj bi potekali tudi o slovenskih zavetiščih. Dan prej pa sta se državna sekretarka Maksimiljana Polak in vodja kabineta ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Süč srečala tudi s predstavniki prostovoljnega Društva Tačke pomagačke in z drugimi predstavniki zagovornikov živali. Kot izhaja s fotografij, se je obeh sestankov udeležila tudi Tina Gaber.

Poslanka Anja Bah Žibert je nato vlado vprašala, kdo je povabil Gabrovo na omenjena sestanka in katero organizacijo je zastopala na sestankih z državno sekretarko, kakšna je bila njena vloga, ali je zaposlenim dajala konkretne napotke, ali so lobirali za spremembo zakonodaje, pa tudi, ali je kabinet predsednika vlade sestanka prijavil kot lobistični stik Komisiji za preprečevanje korupcije. Zanimalo jo je tudi, ali gre pri omenjenih sestankih za nasprotje interesov.

Tina Gaber (skrajno desno) že sedi v vladnem kabinetu. (Foto: Vlada RS)

Poslanka Bah Žibertova odgovora vlade do oddaje tega prispevka v tisk še ni prejela. Dodajmo, da je bila Tina Gaber vse do začetka letošnjega leta tudi uradna lobistka. Ko je prvič prišlo v javnost, naj bi se pojavljala ob Robertu Golobu, pa je bil v evidencah KPK opazen izbris.

Tina Gaber je Goloba zasebno tudi intervjuvala v njegovi predsedniški pisarni. Golob je nato na POP TV dejal, da so se v kabinetu o sodelovanju Gabrove z njim in drugimi posvetovali s KPK. Izkazalo se je, da to ne drži.

Vida Kocjan