fbpx

Gorenjska Hilda 2.del: Kako je nekdanja dolgoletna vplivna članica Socialnih demokratov Mariana Karla Rebernik prišla do zemljišča za svoj dvorec v vrednosti 150 tisoč nemških mark preko obsojenega pokojnega goljufa Igorja Triplata

Nekdanja vplivna člana Socialnih demokratov Mariana Klara Rebernik in nekdanji minister za promet Patrik Vlačič. (Foto:

Predstavljamo zgodbo o nekdanji kandidatki za poslanko, županjo in gospodarsko ministrico ter dolgoletno članico Socialnih demokratov Mariano Karlo Rebernik. Padla vladarica Lipniške doline, gorenjska Hilda, je bila oseba, ki je za svoj cilj vedno šla preko trupel. Razkrili smo, da je lastnica preko milijona evrov vrednega dvorca in dveh stanovanj v Radovljici ter stanovanja v Ljubljani. Med drugim je hčerki pomagala financirati stanovanje v Franciji. Kako je do takšnega bogastva prišla, žal nihče ne ve. Vprašanja smo poslali tudi zastopnici in pooblaščenki Mariane Karle Rebernik odvetnici Erna Mokorel, a je do 10. avgusta na dopustu. Eden izmed virov nas je opozoril na vlogo komercialista Bojana Langusa, dolgoletne desne roke pohlepne in častihlepne gospodarice Lipniške doline. Zato smo tudi podjetju Atotech poslali vprašanja o govoricah “da so jih pokopali posli v Srbiji” in jim obljubil, da če te govorice ne držijo, da bomo spremenili vsebino našega članka. Dobili smo tudi odgovor podjetja Atotetch. V njem so sporočili, da notranjih zadev v podjetju ne komentirajo.

Odpiramo drugi del zgodbe o gorenjski Hildi.  Razkrivamo, kako ji je uspelo dobiti zemljišče za svoj dvorec pod Volčjim hribom v Radovljici v vrednosti 150 tisoč nemških mark. V igro so vključeni sporni pokojni podjetnik Igor Triplat, njegova žena ter tajnica v času županovanja Stuška v radovljiški občini Amarila Triplat. Napovedujemo že tretji del zgodbe o Rebernikovi, kjer bomo razkrili, kako je dolgoletna gospodarstvenica in vplivna članica stranke Socialnih demokratov ravnala z zaposlenimi. Sledile bodo zanimive podrobnosti. Oglasilo se nam je več virov z odličnim spominom, kako je potekala vojna za nakup luksuznega zemljišča. V našem mediju smo razkrili, da se za dolgoletno uspešno gospodarstvenico v očeh slovenske javnosti skriva zlobna oseba brez izbiranja sredstev za dosego svojega cilja.

Borba za zemljišče je bila med kupci zelo krvava. V lokalnih krogih se je govorilo, da če ne bo enega izmed zemljišč dobila Mariana Karla Rebernik, ga tudi nihče drug ne bo. Vsi so vedeli, da nekaj ni v redu. Glavno vlogo sta odigrala zakonska partnerja Igor in Marija Triplat. Danes že pokojni samostojni podjetnik s sumljivim slovesom Igor Triplat je bil med drugim tudi občinski svetnik v Radovljici. Celotno zgodbo o prodaji luksuznih zemljišč je poleg Triplata imela pomembno vlogo njegova žena Marija Triplat. V času takratnega županovanja Stuška je bila tajnica v občini Radovljica.

Mariana Rebernik na predvolilnem letaku stranke SD.

Pokojni sporni podjetnik Triplat in Rebernikova preprodajala zlato po Lipniški dolini ter skupaj načrtovala nakup luksuznega zemljišča

Igor Triplat in Mariana Karla Rebernik imata bogato skupno zgodovino. Rebernikovi ni zadostovala direktorska plača, saj se je ukvarjala še z drugimi posli. Med drugim po pričevanju večjega števila virov iz Lipneške doline sta sodelovala v sumljivem preprodajanju zlata. Zaradi sumljivih poslov z zlatom so nam domačini, s katerimi smo prišli v stik, bili obsojeni. A Triplat je bil ključna oseba, ki je za Rebernikovo izpeljal posel z zemljiščem vreden 150 tisoč nemških mark.

Igor Triplat je bil velemojster prilagoditve na vsako situacijo.  Težava se je pojavila, ko lastnik zemljišča pod Volčjim hribom iz užaljenosti in hudih zamer do vplivnih ljudi iz Lipniške doline ni hotel prodati luksuznih zemljišč. V akcijo je vstopil Igor Triplat. Po dolgotrajnih pogajanjih ga je uspel prepričati, da mu je podpisal dokument in mu nameni vlogo prodajalca. Sporni podjetnik bi naj v sredini 90-ih vložil zahtevo za spremembo namembnosti  na radovljiški občini pod vodstvom župana Stuška. Vplivni člani Socialnih demokratov iz Lipniške doline so igro vodili v ozadju, da so preko župana Stuška izpeljali vse zakonito.

Dvorec Mariane Karle Rebernik v Radovljici je vreden več kot milijon evrov. (Foto: Luka Perš)

Lipniški kralj za balkanske posle Igor Triplat je predlagal večim kupcem, da si naj z finančno investicijo pri njem pripravijo boljše izhodišče za pogajanje za parcele pod Volčjim hribom v Radovljici. Tako se je več potencialnih interesentov odločilo, da so plačali Triplatu večjo količino nemških mark. Sam jim je zagotavljal, da ima njegova žena velik vpliv na župana Stuška. A Triplat je igral umazano igro, ki jo je v ozadju nadzorovala Rebernikova. Vendar je Triplat kar nekaj potencialnih kupcev ogoljufal.

Naši viri so nam zatrdili, da je občina Radovljica vse postopke izpeljala strokovno, da so bile luksuzne parcele pod Volčjim hribom zazidljive. Vse to je bilo zapisano v občinskem glasilu radovljiške občine. Na eni izmed strani glasila je bil sprejeti odlok, ki ga je podpisal župan Stušek.  Eno od teh zemljišč je leta 1999 kupila gorenjska Hilda. S svojo močjo in vplivom v levem gospodarskem in političnem omrežju ter vplivom v Lipniški dolini je imela status vplivne gospodarstvenice. Naši viri nam zatrjujejo, da Rebernikova ni nikoli izbirala sredstev za dosego svojih ciljev.

Stanovanji Mariane Karle Rebernik v Vila Bloki v Radovljici. (Foto: Luka Perš)

Bojan Langus dolgoletni operativec za rabote gorenjske Hilde, naš vir naj bi slišal “da jih bodo vse pokopali posli v Srbiji”
V dolgoletni vladavini Rebernikove v sporni okoljski tovarni Atotech si insajderji Rebernikove ne morejo predstavljati brez Boštjana Langusa. Eden izmed žvižgačev se je odpravil na pijačo v enega izmed lokalov v Radovljici. Nasproti njemu in po njegovih pričevanjih bi naj sedela dva višja predstavnika podjetja Atotech.

Tako mu je na uho prišlo, da bi si zaradi položaja v podjetju in reševanju lastne kože prav Langus bil tista oseba, ki bi naj potunkal Rebernikovo. Žvižgač pa ne pozabi omeniti besed vodilnih, “da nas bodo posli v Srbiji vse pokopali.” Zaradi zelo občutljivih besed ter da ne bi kdo od omenjenih bil po krivem obtožen, smo poslali vprašanje podjetju Atotech. V primeru odgovora bomo z veseljem popravili občutljive obtožbe  na račun dolgoletnih vodilnih kadrov v okoljski bombi v Podnartu.

Dobili smo še nekaj žvižgov. Kot so nam lipniški “Whistlblowerji” zaupali,  gre  dolgoletnega komercialista v Atotechu. Pred nastopom dela komercialista naj bi bil v tedanjem sindikatu in se je postavil na stran direktorice proti delavcem. Za nagrado je postal komercialist za trge v Srbiji. Omenja se tudi kot možni naslednik Rebernikove so nam zaupali naši zaupni viri.

Mariana Rebernik. (Foto: bralec Nova24TV)

Pijani od oblasti in politične moči za slovenska sodišča povedali “iti na sodišče pomeni kot iti čez dvorišče na stranišče”
Vrednost zemljišča, kjer si je Rebernikova postavila svoj dvorec, je stala po pripovedovanju naših žvižgačev 150 tisoč nemških mark po oceni sodišča. Pijani od dolgoletne oblasti in nedotakljivosti so vedeli, da se jim ne more nič zgoditi. Ožja druščina se organov pregonov ni bala. Med njimi je veljalo nenapisano pravilo ” iti na sodišče pomeni kot iti čez dvorišče na stranišče.”

Večna vladarica Podnarta ni računala, da bo tudi nemškim lastnikom prekipelo ter jo bodo odstavili. Dolgoletna gospodarica je morala sporazumno v roku trideset minut zapustiti svoj prestol. A ni računala, da bodo prestrašeni prebivalci Lipniške doline začeli govoriti. V prvem delu smo predstavili njeno nepremičninsko bogastvo. Kako ji je vse to uspelo dobiti, nam ni znala pojasniti. V kratkem vam bomo v našem mediju predstavili že tretji del nadaljevanke o Rebernikovi in njeni “odlični” skrbi za svoje zaposlene. Žvižgajte.

 

Odgovor podjetja Atotetch.

 

Odgovor odvetnice Erne Mokorel.

Luka Perš