Gospodarsko ministrstvo naznanilo sum kaznivih dejanj pri projektu SRIPT zoper Turistično gostinsko zbornico Slovenije in njeno direktorico, plagiatorko in nesojeno ministrico Klavdijo Perger!

Direktorica TGSZ Klavidija Perger ( Foto: STA)

Direktorica TGSZ Klavidija Perger ( Foto: STA)

Že pred dnevi smo poročali o bajnih honorarjih, ki si jih je še kot državna sekretarka prisvojila zdajšnja ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec na račun projekta SRIPT, pa tudi o koordinatorki projekta Klavdiji Perger, ki je bila kot Klavdija Markež osramočena in je odstopila le po nekaj dneh z mesta ministrice za šolstvo v vladi Mira Cerarja po tem, ko se je razkrilo, da je njeno magistrsko delo plagiat. Prav Pergerjeva je s Pivčevo podpisala pogodbo o bajnih honorarjih, zdaj pa je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo državnemu tožilstvu naznanilo sum kaznivih dejanj goljufije, med drugim prav zoper Pergerjevo!

Že pred dnevi smo na spletnem portalu Nova24TV poročali o dogajanju pri sumljivem projektu SRIPT (Strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo za trajnostni turizem) na Turistično-gostinski zbornici Slovenije (TGZS), kjer je ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec v vlogi državne sekretarke na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu le na podlagi ustnega sodelovanja zaslužila vsaj 36 tisoč evrov honorarja v sumljivem projektu, zadnje nakazilo pa je prejela že ko je bila ministrica. Predvidoma naj bi v dveh letih projekta dobila 70 tisoč evrov, a so se na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo junija letos odločili, da plačevanje zaustavijo, ker so “zaznali določene nepravilnosti.” Ni pa bizarno le to, da si je zaslužek prislužila le na podlagi ustnega sodelovanja, ampak tudi to, da je zadnje nakazilo prejela 11. decembra 2018, ko je že prevzela vlogo ministrice za kmetijstvo.

Ministrstvo za gospodarstvo danes sporočilo, da je državnemu tožilstvu naznanilo sum kaznivih dejanj
Kot sporoča Slovenska tiskovna agencija, je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo državnemu tožilstvu zdaj naznanilo sum kaznivih dejanj goljufije, goljufije na škodo Evropske unije in ponarejanja listin pri projektu SRIPT zoper Turistično gostinsko zbornico Slovenije, njeno direktorico Klavdijo Perger in druge fizične osebe, vpletene v zadevo. Ali je med njimi tudi ministrica Pivčeva, niso sporočili, dodali pa so, da so pri preverjanju izpolnjevanja pogodbe sofinanciranju projekta junija letos zaznali okoliščine, na podlagi katerih so vložili naznanitev suma izvršitve omenjenih kaznivih dejanj. Namen projekta, ki je sofinanciran s sredstvi EU, je spodbujanje vlaganj podjetij v razvojne projekte na področju trajnostnega turizma.

Aleksandra Pivec (Foto: STA)

Aleksandra Pivec (Foto: STA)

“Klavdija Perger” je v resnici zaradi plagiiranja osramočena Cerarjeva ministrica Klavdija Markež
Ob tem velja spomniti, da je Klavdija Perger pravzaprav nekdanja ministrica za šolstvo v Cerarjevi vladi Klavdija Markež, ki je odstopila po sramoti, ko se je razkrilo, da je domnevno prepisala kar do 70 odstotkov svojega magistrskega dela, kot so poročali pri Požareport pa je zapustila tudi svojega moža. Po takšni sramoti ji je gotovo prav prišla sprememba priimka.

Pergerjeva s Pivčevo podpisala dokumente o obačunavanju honorarjev
Dokumenti, ki kažejo, da si je Pivčeva očitno pri pisanju poročila in obračunavanju honorarjev prisvojila tuje delo, oziroma delo drugih sodelavcev pri projektu, so nedvomno velikansko razkritje v aferi v katero se je vpletla ministrica. Iz poročila o delu in faksimile dela avtorske pogodbe številka 04-2018-AP, ki ga je ministrica podpisala z direktorico TGZS Pergerjevo, so razvidne aktivnosti in študije, ki so jih po zanesljivem poročanju Požareporta opravili drugi udeleženci projekta SKRIPT: ustanoviteljica Goodplacea Jana Apih, dekan Fakultete za turizem iz Brežic Boštjan Brumen in Ljubica Knežević Cvelbar iz Ekonomske fakultete v Ljubljani.

Foto: Požareport.si

Foto: Požareport.si

Foto: Požareport.si

Foto: Požareport.si

Foto: Požareport.si

Foto: Požareport.si

Foto: Požareport.si

Rok Krajnc

 • alojz

  Takšni ne smejo več delati v javnem sektorju.

  • samotoje

   Takšni najraje delajo v javnem sektorju. Kdo normalen bi zaposlil Plagiat in Česen?

 • Jan Kovalski

  Pa iz kakšnega stroja proizvajajo te babe, že na pogled se jih težko loči?
  Baterijska reja?

  • šmentanamuha

   Perutnina Ptuj.

  • samotoje

   Hlevska reja.

 • Mirko

  To ministrstvo naj pa še pogleda, koga so oni financirali v letih 2012 in 2013 https://erar.si/placnik/21300/prejemnik/18322697/#transakcije. A je to normalno v tej zblojeni državi?

  • joza joza13

   Ni.

  • Unikatna

   Koga vse se financira z davkoplačevalskim denarjem…Res smo v zblojeni državi…

  • tomven

   Res bolno!

 • AlternativaZaSlovenijo

  Ne vem od kod pokojnremu Trstenjaku ideja, da je pisal o slovenski poštenosti.

  • tohuvabohu

   To tudi mene hudo zanima.

  • if

   Mnogo tistih je pokojnih, zato težišče kristalizira nepoštene.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Tudi na tem bo neki, ja.

 • Boco

  So ptujcanke malo biznisa naredile z drzavnim denarjem.
  Ni, kaj podjetne gospe. Ampak brez vsakrsnih moralno-eticnih vrednot.

  • Vera

   Katera je po vaše Ptujčanka ?

   • joza joza13

    Pergerjeva vendar, prej Markež.

    • Vera

     Laže krade ,za uši pa ne vem .Zlagala se je ,da je rojena na Ptuju v resnici pa na Kogu občina Ormož.Očitno se je sramovala kraja ,kjer se veliko pije ( Ljutomerčan ).

     • joza joza13

      No, dobro. Drži. Niti Ptujčanka ni bila. Živela je v hiši z možem Markežom v občini Destrnik… cca 3-4 km iz Ptuja.

     • Vera

      Mislim,da imam prav , da rečemo kraj rojstva tisti kraj,kjer preživimo otroštvo.Tudi moji otroci so bili rojeni v večji bolnici,toda za kraj življenja smo pisali tu kjer živimo, ne pa kraja tiste bolnice .Če nimam prav ,me popravite prosim .Hvala ! V mislih sem imela Aleksandro Pivec, ne Markeževe oziroma Pergerjeve .

   • Boco

    Aleksandra Pivec se je rodila na Ptuju.
    Kot pravi wikipedija je tam imela tudi sluzbo.

    • Vera

     Aleksandra Pivec je bila rojena na Kogu pri Ormožu,potem je bila nekaj let direktorica Bistre na Ptuju ( prej je bil Čelan ) ,potem je odšla na ministrstvo za kmetijstvo. Podatek sem našla na GOOGLE .

 • tasilo

  Bazen krofov.

 • tomven

  A drugarica aca pivec? Pobasala in ne kriva ne dužna… za vse bojo pof…. plagiatorko. Res Butale!!!

 • Boy

  Samo novo afero je treba zaceti, pa so vse obtozbe proti gospodarskemu ministru pozabljene.
  Hec pa je, da vsi kradejo, a le najbolj butaste dobijo. Gospa plagiatorka je prava tovarisica, haha.

 • Antonius

  Ah, seveda, gospodarsko ministrstvo Je ustavilo projekt, ker je zaznalo neke nepravilnosti?!
  Projekt so ustavili, ker jim je planirana kraja ušla, pobegnila v javnost.
  Kdo ne bi vedel, da so koalicijski kleptomani poskrbeli in na najbolj odgovorna mesta postavili sebi enako zanesljive kleptomanske mačke obeh spolov, da nas kradejo kjer je le mogoče.
  Naj ustavijo še krajo iz naslova drugega tira, predragega karavanškega predora in izgradnjo 8,5 milijona vredne bajte, ki si jo želi postaviti direktor SiDG.
  Za spremembo se bo potrebno odločiti na volitvah, da SDS, SLS in DOM z odgovornih mest vsaj malo razredčijo levičarske kleptomane.

 • totex39

  Pri nas pa ne mine dan, da ne bi poročali o raznih korupcijah, lažeh in ne vem česa bo še človek lahko zmožen.

 • šmentanamuha

  Plagiatorki Klavdiji je torej etični Miro za nagrado, ker je morala oditi z mesta ministrice, dal mesto direktorice Turistične zbornice Slovenije-. Super tole, ne, kot nagrada za partizanščino.

 • sodnikisozločinci

  Misel svete Katarine, ta blond:

  Edina prava pot je pravna pot.

 • montyamp

  “””” Strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo za trajnostni turizem SRIPT””””
  Kaj pa to je ?????????
  Lahko bi napisali tudi AGENCIJA ZA PRANJE IZPOSOJENEGA DENARJA .

 • xtc

  Tale Ex Markešica nora bit pa huda fedra in dobr ritat,da se kar seli po visokih položajih navkljub sumljivi izobrazbi.

 • Stajerka

  ….res me zanima kje vse so raztepeni etično-moralni, predčasno zamenjani ministri…….kradejo ko srake pri belem dnevu…..še na temo se jim ne ljubi počakat, sploh več ne skrivajo lopovščine, tudi sramujejo se nič več…..
  …..ob vsem tem se človek vpraša, mogoče pa tekmujejo kdo bo VEČ nakradel…..zaenkrat, uradno in z žegnom “neodvisnega” sodstva, vodi Janković……

 • tomven

  Upam, da se ne motim ko tako razmišljam.
  Mislim, da levaki počasi dojemajo, da po vseh teh aferah, velikih krajah, izdaji naroda, na volitvah nimajo veš možnosti, ker so njihove svinjarije preveč očitne in vidne, tudi za “najslepejšega” slepca. Namesto dela, se posvečajo velikim krajam, goljufijam, prevaram in nastavljanju svojih ljudi na prave pozicije, za kasnejše potrebe… Njihov več kot očitni moto je samo ta: pokradimo čim več, dokler še lahko! Toliko barab na kupu, kot jih imamo zadnje tri mandate, v normalni državi težko spraviš skupaj. Najhuje pa je, vsaj zame, da jih moram mesečno bogato zalagati v obliki davkov. Preklete gnide pokvarjene.
  Govoril sem hawk…