Gospodarsko ministrstvo naznanilo sum kaznivih dejanj pri projektu SRIPT zoper Turistično gostinsko zbornico Slovenije in njeno direktorico, plagiatorko in nesojeno ministrico Klavdijo Perger!

Direktorica TGSZ Klavidija Perger ( Foto: STA)

Direktorica TGSZ Klavidija Perger ( Foto: STA)

Že pred dnevi smo poročali o bajnih honorarjih, ki si jih je še kot državna sekretarka prisvojila zdajšnja ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec na račun projekta SRIPT, pa tudi o koordinatorki projekta Klavdiji Perger, ki je bila kot Klavdija Markež osramočena in je odstopila le po nekaj dneh z mesta ministrice za šolstvo v vladi Mira Cerarja po tem, ko se je razkrilo, da je njeno magistrsko delo plagiat. Prav Pergerjeva je s Pivčevo podpisala pogodbo o bajnih honorarjih, zdaj pa je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo državnemu tožilstvu naznanilo sum kaznivih dejanj goljufije, med drugim prav zoper Pergerjevo!

Že pred dnevi smo na spletnem portalu Nova24TV poročali o dogajanju pri sumljivem projektu SRIPT (Strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo za trajnostni turizem) na Turistično-gostinski zbornici Slovenije (TGZS), kjer je ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec v vlogi državne sekretarke na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu le na podlagi ustnega sodelovanja zaslužila vsaj 36 tisoč evrov honorarja v sumljivem projektu, zadnje nakazilo pa je prejela že ko je bila ministrica. Predvidoma naj bi v dveh letih projekta dobila 70 tisoč evrov, a so se na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo junija letos odločili, da plačevanje zaustavijo, ker so “zaznali določene nepravilnosti.” Ni pa bizarno le to, da si je zaslužek prislužila le na podlagi ustnega sodelovanja, ampak tudi to, da je zadnje nakazilo prejela 11. decembra 2018, ko je že prevzela vlogo ministrice za kmetijstvo.

Ministrstvo za gospodarstvo danes sporočilo, da je državnemu tožilstvu naznanilo sum kaznivih dejanj
Kot sporoča Slovenska tiskovna agencija, je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo državnemu tožilstvu zdaj naznanilo sum kaznivih dejanj goljufije, goljufije na škodo Evropske unije in ponarejanja listin pri projektu SRIPT zoper Turistično gostinsko zbornico Slovenije, njeno direktorico Klavdijo Perger in druge fizične osebe, vpletene v zadevo. Ali je med njimi tudi ministrica Pivčeva, niso sporočili, dodali pa so, da so pri preverjanju izpolnjevanja pogodbe sofinanciranju projekta junija letos zaznali okoliščine, na podlagi katerih so vložili naznanitev suma izvršitve omenjenih kaznivih dejanj. Namen projekta, ki je sofinanciran s sredstvi EU, je spodbujanje vlaganj podjetij v razvojne projekte na področju trajnostnega turizma.

Aleksandra Pivec (Foto: STA)

Aleksandra Pivec (Foto: STA)

“Klavdija Perger” je v resnici zaradi plagiiranja osramočena Cerarjeva ministrica Klavdija Markež
Ob tem velja spomniti, da je Klavdija Perger pravzaprav nekdanja ministrica za šolstvo v Cerarjevi vladi Klavdija Markež, ki je odstopila po sramoti, ko se je razkrilo, da je domnevno prepisala kar do 70 odstotkov svojega magistrskega dela, kot so poročali pri Požareport pa je zapustila tudi svojega moža. Po takšni sramoti ji je gotovo prav prišla sprememba priimka.

Pergerjeva s Pivčevo podpisala dokumente o obačunavanju honorarjev
Dokumenti, ki kažejo, da si je Pivčeva očitno pri pisanju poročila in obračunavanju honorarjev prisvojila tuje delo, oziroma delo drugih sodelavcev pri projektu, so nedvomno velikansko razkritje v aferi v katero se je vpletla ministrica. Iz poročila o delu in faksimile dela avtorske pogodbe številka 04-2018-AP, ki ga je ministrica podpisala z direktorico TGZS Pergerjevo, so razvidne aktivnosti in študije, ki so jih po zanesljivem poročanju Požareporta opravili drugi udeleženci projekta SKRIPT: ustanoviteljica Goodplacea Jana Apih, dekan Fakultete za turizem iz Brežic Boštjan Brumen in Ljubica Knežević Cvelbar iz Ekonomske fakultete v Ljubljani.

Foto: Požareport.si

Foto: Požareport.si

Foto: Požareport.si

Foto: Požareport.si

Foto: Požareport.si

Foto: Požareport.si

Foto: Požareport.si

Rok Krajnc