[Video] Govor poslanca Gorenaka, ki bo šel v zgodovino: “Zakaj Ahmad? Zakaj pri njemu človeški vidik in pravno dopustno dejanje, pri nekaj sto enakih primerih pa ne?”

Vinko Gorenak (foto: STA)

Stranka SDS je v torek predstavila ustavno obtožbo zoper predsednika vlade Mira Cerarja, ki je evidentno zlorabil svoj položaj v primeru migranta Ahmada Shamieha s tem, ko je ignoriral odločitev kar treh sodišč, da je lahko v Sloveniji zadržal nezakonitega migranta. Poslanec dr. Vinko Gorenak je na državnozborski seji Cerarja soočil z argumenti, zaradi katerih je premier ostal brez besed. Govor objavljamo v celoti:

“Hvala lepa. Predsednik, jasno je bilo, da danes kakih vljudnih in lepih besed ne bo, tega z moje strani tako ali tako niste pričakovali verjetno. Opozarjam pa na to, da je predgovornica gospa Kustec Lipicer prešla vse meje. Vse meje ste prešli, zato imate veliko srečo, da ste ženska, ker sicer bi zdajle z vami veliko bolj ostro govoril. Predsednik, prosim, da se umirite tam za svojo govornico. Ko je ona napadala SDS, ste gledali v tla in podpisovali neke papirje. In prosim, da se bomo obnašali tako, kot je treba, in jaz, seveda, ne bom z vami kaj dosti prizanesljiv, ampak kljub temu bom spoštoval merila, da ste ženska, in moram biti bolj vljuden, ker sem pač moški, kajne, zato. Zdaj pa poglejte naslednjo zadevo. 1,46 minut uvoda je predgovornica Kustec Lipicerjeva govorila – saj nimam besed o tem, kar ste počeli – pa vas predsednik sploh ni opozoril. Gospo Bratuškovo je pa opozoril, češ da mora govoriti o temi.

Zdaj pa bova takole rekla, vi pravite, mračnjaške sile, tam na desni v SD pravite, nestrpnost, vi pravite, strašite, vi pravite, preganjavico imate, nespoštovanje ustavne obtožbe, manipulacije, zlagani stroški in tako dalje itd. Poglejte, to sem jaz slišal že leta 2009 od Kresalove. Pa leta 2013, recimo, od tiste gospe iz sodišča, kako se je že pisala, sem pozabil. Ampak po štirih volitvah sem pa jaz pa še kar tukaj, pa so te mračne sile še kar tukaj. Ali ni to zanimivo? So še kar tukaj, te mračne sile. Tukaj pred menoj se pa vsake tri leta ali pa štiri leta menjate, tako kot boste tudi vi odšli, ko bodo moji kolegi še kar tukaj sedeli.

Koalicija se boji ustavnega sodišča in kazenske odgovornosti
Ampak gremo na vsebino. Poglejte, zakaj delate problem in česa se bojite. Česa se bojite? Predsednik vlade, pozivam vas, da zadevo zavrnete. Zakaj? Zaradi tega, ker bi si človek predstavljal, da boste prišli za govornico in govorili z argumenti, ne pa listek brali. Če ste tako prepričani v svoj prav, jaz sem tisto, v kar sem prepričan, da imam prav, sposoben povedati brez ceglcev ali pa z opornimi točkami. Zato sprašujem predsednika vlade, v čem je pa problem, zakaj bi pa morali poslanci to zavrniti. Postopek je dvofazen. Prvi je tukaj Državni zbor, drugi je pa na Ustavnem sodišču. Če ste vi tako prepričani v svoj prav, da niste naredil nič narobe, naj o tem odločijo sodniki. Ustavni sodniki naj o tem odločijo in ne vaši prijatelji, ki jih imate tukaj. Zakaj? Česa se bojite? Če imate prav, prepustite Ustavnemu sodišču, pa naj odloči o situaciji. Kaj se potem bojite? Kaj je problem? Ja, problem je, ker boste preprečili z glasovanjem, da bi ustavni sodniki odločali ali, kot sem enkrat že rekel za to govornico, varovane osebe, tudi za menoj vedo, kako to zgleda, ko si v življenjski nevarnosti, vržejo čez tebe in tako eno plahto … To boste vi naredili s predsednikom vlade. Ja, zakaj pa, če ni nič naredil narobe? Zakaj, če to trdite?

Ampak vsebinsko pa naslednje. Poglejte, ustavna obtožba je res huda stvar, ampak če predsednik vlade krši zakone in ustavo, po mojem globokem prepričanju je skoraj tudi kaznivo dejanje po 257. členu Kazenskega zakonika, zloraba položajev in pridobitev nepremoženjske koristi, seveda, možnosti bivanja temu gospodu tukaj v Sloveniji, potem je opozicija to dolžna narediti. Ja, kaj pa potem? Kaj pa opoziciji ostane drugega? Ker v nasprotnem primeru bodo vsi po vrsti počeli tovrstne reči. To je naloga opozicije, dragi moji in ne vem, kaj se predsednik vlade tako boji, tako repenči in ne vem kaj vse, če pa pravi, da je vse v redu naredil. In o tem, kaj je naredil v redu in kaj ni, bom tako še v nadaljevanju kaj rekel.

V času begunske krize vojne v BiH ni bilo nobene interpelacije ali nasprotovanja
Poglejte, skušate zadevo zreducirati na neko kršenje zakonodaje, skušate zadevo zreducirati na sovražnost do tujcev. Dragi moji, kar zmenite se, koliko ste jih imeli leta 1994 doma, tamle iz Bosne. Mnogi Slovenci, mnogi državljani Slovenije so jih imeli, 70 tisoč tukaj v Sloveniji pa SDS ni dala nobene pobude za kakršnokoli interpelacijo ali kaj takega, ker so to bili pravi prosilci za azil, za mednarodno zaščito. To so starejši moški, otroci, pa ženske. Med to populacijo pa tega skoraj ni in vi ne morete meni govoriti o zadevah sočustvovanja in ne vem kaj vse je predsednik vlade prej govoril, zakaj bi jaz moral sočustvovati s človekom, ki je ženo pa otroke pustil v vojni in pobegnil. Zakaj moram jaz sočustvovati z njim? Ne morem in ne bom. In ta njegova ista žena zdajle s puško hodi tam dol po Siriji in osvobaja Sirijo, ta človek je pa tukaj.

In mimogrede, gospa Kustec pravi, manipulirate s številkami. Saj si jo nismo mi izmislili, Računsko sodišče je reklo 1.963 evrov skupnih stroškov, 1.963, pojdite k šefu Računskega sodišča pa recite, da manipulira. Ne upate, ja seveda ne, saj je številka točna, gre pa za skupne stroške. Še prej, predvsem pa tam okoli 3. junija, ko bo kaj drugače.

Gremo naprej na dejstva. Glejte, zdaj govorite, še gospo Bratuškovo je zaneslo o beguncu, ja, ni res, beguncev ni, ker lahko pridejo s padalom z “lufta”, drugače ne morejo tehnično v Slovenijo priti, to je isto, ne vem še kakšno primerjavo bi lahko dali. V Sloveniji so ilegalni migranti in kdorkoli je vstopil v Slovenijo, je ilegalni migrant, ker je lahko prosil za mednarodno zaščito v petih državah pred Slovenijo, ja, saj se lahko smejite, se vam bom jaz 3. junija.

Ahmadu so zavrnili prošnjo za azil
Gremo naprej, poglejte, ta gospod, seveda, ki mu je Slovenija jasno najbolj všeč na tem svetu in gospod Cerar je prej govoril o registraciji, namreč registrirali so ga v Dobovi. Ja, predsednik vlade, poglejte v zakonu, kje imate v zakonu napisano kakršenkoli postopek registracije, ga ni, tega v zakonu ni. Ali je vložil prošnjo za mednarodno zaščito ali je pa ni vložil. Če jo je vložil, je postopek znan, če je pa ni vložil, je pa tudi znan in ne prodajati registracije, ker tega zakon ne pozna.

In potem ste rekli, so ga prepeljali na, prej ste rekli, da so ga pripeljali Hrvati na našo mejo. Ja, kaj ste pa vi naredili, v Dobovi ste ga naložili, pa peljal na Šentilj, ja, saj je isto. Kaj potem Hrvate “šinfate”? Isto je bilo, na državne stroške. In seveda so ga Avstrijci zavrnili, potem mu je pa spet postala Slovenija všeč, ne morete verjeti, ha, mora biti pa res lepa, pa je sploh ni videl zaradi tega, ker se je peljal z vlakom na Šentilj. No, šele potem je vložil prošnjo za mednarodno zaščito, ki jo pač ministrstvo zavrne, jaz nimam nobenih, menda vam je jasno, bom rekel, simpatij do notranje ministrice, že politično jih ne morem imeti, ker pač ni iz moje politične opcije in je moja naloga pravzaprav, da jo “šinfam” kot opozicijski poslanec. Pa vendarle svoj posel je opravila, svoj posel je opravila in jaz jo kritiziram, kadar jo je treba kritizirati in jo ne napadam, kadar je ni treba napadati, primer vodni top.

Tudi evropsko sodišče je povedalo svoje
Zdaj pa poglejte naprej, Ustavno sodišče je sicer zavrnilo zadevo, Evropsko sodišče je reklo, Hrvaška mora odločiti, naše Vrhovno sodišče je reklo Hrvaška mora odločiti in ministrica se po tem ravna. Ja, kaj zdaj? In zdaj predsednik vlade, jaz ne vem predsednik in meni, kako vam naj rečem no, če bi jaz bil “žleht”, bi vašim študentom predvajal posnetke tega današnjega govora tu, na katerega so mimogrede vaši poslanci ponosni, so mi povedali. Jaz, ne vem, kaj bi študentje rekli potem na to, ne vem, kaj bi rekli. V fazi, ko je notranje ministrstvo odločilo, ne morete postopati več po 51. členu, ne morete.

Zdaj, gospa sodnica odkimava, ampak bomo to jasno povedali, zakaj. Poglejte, če se je 14. 11. notranje ministrstvo dogovorilo, saj to ni tako enostavno, ga daš na kombi pa odpelješ, notranje ministrstvo se je 14. 11. jasno dogovorilo, dne, tega pa tega ob tej in tej uri, ga bomo predali tam in tam, in Hrvati so bili na to pripravljeni in so tam tudi čakali. Ja, kako pa drugače tečejo postopki deportacije? Nič drugače. Saj morajo tako teči. In to je bilo 14. 11. pripravljeno, pripravljeno in potem seveda predsednik vlade reče, »zavzel sem se, da se zadrži odločitev o jutrišnji deportaciji Ahmada Šamija, dokler se ne preuči vseh pravnih možnosti.« A lepo vas prosim! Kaj pa? Notranje ministrstvo je v tej fazi preučilo vse in sodišče je vse naredilo, je povedalo svoje, evropsko in naše.

V največji vladni stranki imajo resne težave z razumevanjem prava
In naslednji dan, postopek vrnitve gospoda Šamija se danes ni začel. Zaradi posebnih okoliščin sem se odločil, da bo vlada obravnavala predlog za izdajo dovoljenja za začasno bivanje, to nam omogoča 51. člen Zakona o tujcih in tako dalje in tako dalje. Uh, hudo! Ja, saj je ustavni sodnik Boštjan M. Župančič, pa evropski sodnik na ESČP je bil menda skoraj dve desetletji ali koliko že, je jasno povedal, ta vlak vam je odpeljal, je rekel. Vi ste lahko 51. člen uporabili pod zakonskimi pogoji prej, preden ste o tem odločali, ne pa potem. In predsednik trdi, da lahko. Predsednik, ni mogoče. Nerodno vam bo pred študenti. Ne, ne gre, ne morete tega narediti. Ne morete tega narediti, ampak vi ste to naredili.

Zdaj, ne vem, kdo je govoril o človeških vidikih tega dejanja, o pravno dopustnem početju, je govoril predsednik vlade, o tem, da je ta zgodba naša zgodba in je zgodba Ahamda Šamija. Aha! Zdaj pa oba sprašujem! Glejte, vi ste na oblast prišel z geslom »pravna država«. Mi smo po Sloveniji videli vaš obraz na vseh slikah. Jaz pojma nisem imel, sem se vozil skozi Šentjur, recimo, pa pojma nisem imel, kdo kandidira, ampak sem videl vas, samo pravna država je bila v celi Sloveniji in na ta vidik opozarjam zato, ker pač ste volitve na ta način dobili. Glejte, zdaj ste pa nezakonito posegli, vi ste nezakonito posegli, pa vam je to všeč ali ne. Če vi trdite, da jaz nimam prav, potem pozovite poslance, naj glasujejo za, pa naj odločijo ustavni sodniki, pa si bova segla v roko, pa bova rekla, vi ste imel prav, ali pa sem jaz imel prav. Naj ustavni sodniki odločijo. Ampak bojazljivo pozivate k temu, da preprečimo ustavnim sodnikom, da bi o tem odločali. Zakaj se pa bojite potem, če trdite, da je zadeva zakonita?

V čem se Ahmad razlikuje od nekega drugega Slovenca?
In zdaj tisto moje famozno vprašanje, na katerega nimam odgovora in zato vesoljno Slovenijo prosim za pomoč, če kdo kaj ve o tem, zakaj Ahamd Šami. Zakaj Ahamd Šami? Zakaj neka oseba, ki ima po naših kriterijih srednješolsko izobrazbo in je frizer ali kako se to že imenuje? Zakaj on? Zakaj pri njemu človeški vidik, zakaj pri njemu pravno dopustno početje in zakaj je to naša zgodba, ne samo njegova. Zakaj pri njem? Zakaj ne, pri notranjem ministru lahko točno številko pove, nekaj sto enakih primerih? Saj nimamo več sto enakih primerov, ko jih naložijo v tisti bel kombi, pa jih odpeljejo na Hrvaško. In zakaj ne človeški vidik, pravno dopustno početje in naša zgodba v primeru krščanske družine z otrokom, rojenim v Sloveniji? Zakaj ta otrok, rojen v Sloveniji, in tista družina ni bila deležna vašega človeškega vidika, pa vašega, pa zakaj oni niso bili deležni pravno dopustnega početja? Zakaj pri njih ne? Zakaj to ne bi bila naša zgodba? Glejte, krščanske vere so, to je neko povprečje iz Slovenije, otroka imajo, ki se je tukaj rodil, v Ljubljani. Ne, njih pa “pof”. Zakaj človeškega početja tu ni bilo? In, seveda, se sprašujem, zato se sprašujem in nimam odgovorov, kaj se je zgodilo s predsednikom vlade v tistem času. Zakaj človeškega vidika, pravno dopustnega početja in naše zgodbe ne bi bila deležna kakšna deložirana familija? Ja, tak, ki je 40 let v Sloveniji delal, ki je davke plačeval, potem pa ni plačal par sto evrov, pa dobi odločbo in na cesto. Kje je človeški vidik predsednika? Predsednik pravi, da se ukvarja vsakodnevno s temi stvarmi na vladi. Nisem prepričan, z Ahmadom ste se menda šest ur, tako so rekli novinarji, pa potem kasneje.

Zakaj se v vas ni vzbudil človeški vidik in pravno dopustno početje, gospa Kustec, v primeru družine Šalamon? Človek je skozi puško gledal, tam, kjer so mrtvi ležali, v Trzinu, udeležen je bil v tisti bitki. Človek je življenje tvegal, se preoblekel v neko tujo uniformo, zato da je naša življenja reševal, življenja tistih, ki so delali za samostojno Republiko Slovenijo in so jim stregli po življenju v šentviški vojašnici. Pa je tvegal življenje zato, da je rešil te ljudi oziroma konkretnega človeka, ki danes živi v Slovenj Gradcu. Zakaj pa on ni človeškega vidika deležen? Zakaj je SMC spisala negativno mnenje oziroma zakaj je vaša vlada spisala negativno mnenje do tistega zakona? Še enkrat hvala vsem poslancem, tudi SMC, razen treh vas, ki iz, ne vem kakšnih razlogov niste bili za. Zakaj ni človeškega vidika tukaj? Zakaj so to samo mračne sile potem, ko se zavzamejo, to so pa mračne sile, z menoj vred, kajne, ki sem tisti zakon spisal. Vidite, to so pa mračne sile, ja. Tako ste vi rekli.

Cerar je grdo nasedel
Zdaj, predsednik, tu končujem. Bom rekel, grem na neko polje, kjer morate vi sami sebi odgovoriti, meni ni treba odgovoriti pa javnosti tudi ni treba odgovoriti, si pa postavljam vprašanje, kdo vas je v to prisilil. Kdo vas je v to silil? Kdo vas je v to nagovarjal, da ste nasedli tej zadevi? Saj je očitno, da ste nasedli. Glede na posledice seje vlade in izjave gospoda Erjavca in gospoda Židana, da ni zakonite podlage, sta rekla, za 51. člen, jaz ne vem, kdo vas je v to silil. Ne bom si pa postavil vprašanja, ali je kdo tudi komu kaj dal, namreč, v Sloveniji je denarja, kolikor hočete, zlasti od kakšnih ilegalnih poslov s kakšno tujo banko, tega ne vem, ker nimam dokazov. Vendar je pa famozno, razumete, da imate med temi ljudmi, med temi stotimi ljudmi ljudi, ki imajo fakultete, pa so morali zapustiti Slovenijo. Potem pa pride Ahmad Šami, ki je frizer, ta je pa deležen vse milosti, kot da je bog pomahal z oljčno vejico. Mene ne morete “nafarbat”.

51. člen Zakona o tujcih, na katerega se je predsednik vlade izgovarjal, je torej jasen – lahko se uporabi v postopku priznanja mednarodne zaščite, vendar ne po tem, ko je izdana odločba o tem, da odide na Hrvaško. Tega nisem jaz izumil, to je pač trditev verjetno prvega slovenskega pravnika. Pomeni, kaj – da verjetno ta človek nekaj ve, kajne, sploh pa zato, ker je bil tudi sodnik ESČP.

In druga zgodba. Predsednik vlade je tako vehementno trdil, češ, ja, saj je vse jasno, mi lahko uporabimo to, 51. člen. Ja, ni res! 51. člen se uporabi za tistega Tončeka, ki je košarko za nas igral, kako se je že pisal, in hvala bogu, da smo mu dali vse možnosti, da je zastopal državo Slovenijo, pa še pride kdaj v Slovenijo ali pa ne, je čisto vseeno, ker je nekaj naredil za to državo, ne boste mi pa rekli, da je strateško pomembno za to državo ob več sto nezaposlenih frizerjih, da daste možnost bivanja nekomu, ki mu je ime Ahmad. Saj imate ja par sto nezaposlenih frizerjev.

Zdaj predsednik vlade, če mislite, da jaz nimam prav, pojdiva na Ustavno sodišče, vi ste zadržali, to ste povedali javno, akt, ki je bil zakonito izdan s strani notranjega ministrstva in zato, ker vem, da je to kaznivo dejanje, zato o tem govorim. Malo prej so me zunaj vprašali novinarji, ali ste že dali kazensko ovadbo? Pa sem rekel, mogoče bom pa to sam naredil, ker poslanska pač o tem še ni razpravljala. Dve leti sem opozarjal na primer Fišer–Zalar, nihče se ni zganil. Seveda je gospod pridobil nepremoženjsko korist s to posledico.

Diskrecijsko pravico bi lahko uporabili pravočasno – pa je niso!
Zdaj pa famozna seja vlade, glejte, predsednik, vi ste naredili vse to lepo predavanje, v večini ste zadeve brali, bom rekel, in ste razložili, kako vi lahko uporabite 51. člen, kako vi lahko daste na sejo vlade, kako vi lahko odločite na seji vlade, ja, vprašanje, zakaj potem to niste naredili? In zakaj potem na tisti seji vlade niste rekli 51. člen, tukaj ga imaš, gotovo je, in izdali ustrezen pravni akt, ja, zakaj pa to niste naredili? En dan prej, v torek, govorite o tem, kako je to mogoče, potem pride seja vlade, pa se o tem razpravlja, v tem 51. členu pa tega sklepa ne sprejmete, zdaj pa spet trdite danes tukaj, da je ta sklep mogoč in zakonit, ja, zakaj ga pa niste sprejeli? Zato, ker so vas žejnega peljali nekam, kot se temu reče, zlasti gospodje iz SD, bom rekel, no, ne vem kakšno vlogo je imel DeSUS. Ampak dejstvo je, da je po seji vlade gospod Erjavec jasno povedal, da ni zakonitih pogojev za uporabo 51. člena, to smo pa javno slišali in tudi gospod Židan je to isto povedal. To isto stvar. A vi danes trdite, da je to možno uporabiti? Ja, potem pa uporabite, dajte jutri na sejo vlade, pa to uporabite, če mislite, da je možno uporabiti.

Zdaj, še nekaj je pri tem zanimivega, na eni strani torej trdite, da to lahko uporabite in smo bili deležni celega predavanja, ki ga res moram spraviti za čase po tem poslanskem mandatu, bo verjetno več časa, zdaj se s tem ukvarjam, ker se mi zdi, da je res treba iz tega nastopa predsednika vlade res narediti nekaj z znanstveno raziskovalnega vidika, predvsem to, kako je 14. 11. možno uporabiti in kako 16. 11. ni več možno uporabiti po seji vlade 51. člen in kako je danes spet možno uporabiti. A ni to zanimivo? Potem so pa mračne sile problem.

Cerar nima pojma o pravu
Glejte, seveda, poleg DeSUS in SD je vsaj, kakor jaz vem, tako mi še včasih kdo kaj pove, kljub temu, da ste nehali snemati seje vlade ali kako že in pisati magnetograme, tu ne vem česa se bojite, ampak kakorkoli, glejte tudi na seji vlade je notranja ministrica svoje povedala, “mi smo delali zakonito, drugače ni mogoče delati,” je povedala, isto kot par mesecev prej ZKP je zanič in meni so vsekakor bolj všeč ljudje, ki so načelni, kot pa tisti, ki me “farbajo”, pa enkrat lahko 51. člen, potem ne moremo 51. člena, zdaj pa spet lahko 51. člen. Iz tega vidika, glejte, saj ima ona tudi svoje muhe, pa ima kakšne čudne predloge, kot je bil ta Šalamonov zakon, po domače. Ampak tam, kjer gre za obrambo pravne države, pa verjetno ona bolj odigra svojo vlogo.

Predsednik vlade, če ste vi prepričani, da je možno uporabiti 51. člen, sprašujem, zakaj ga niste uporabili? Zakaj niste ministrico iz vlade poslali domov pa rekli adijo, nisi več ministrica, samo še v parlamentu potrdimo tvojo razrešitev pa konec ali pa malo roke zvijete pa naj ona sama odstopi. Poglejte, zakaj tega niste naredili? Zato, ker veste, da ima ona prav.

In zdaj, izgovarjanje na to, da je Upravno sodišče nekaj odločilo, da je on lahko tukaj. Ali ste sploh kaj prebrali, kaj je odločilo Upravno sodišče? Upravni sodišče ni reklo nič drugega, kot da mora notranja ministrica še enkrat postopek peljati, iz tistih razlogov, ki so tam našteti. Ni pa reklo, da je akt notranjega ministrstva nezakonit ali pa kaj takega. To morate prebrati. Jaz te zadeve preberem, preden tukaj na pamet govorim. Torej, odločitev gospoda Zalarja je to, da smo si na jasnem, on vedno pravočasno poskrbi za vse posle. Recimo, bulmastife je rešil v treh urah. Po faksu dobi zadevo, reši po faksu, pošlje odločbe. On je posegel, seveda, pravočasno, zato da bi današnjo razpravo malo zmotil, da bi bil všečen predsedniku vlade, ki mu je s tem dal par argumentov, kaj pa, če le kaj bo. Poglejte Upravno sodišče je nekaj reklo. Fino, argumente, ampak niso argumenti, saj to je “štos”, ampak v skladu s stvarmi, ki jih v tej državi že poznamo, pač posežejo takrat, kadar se njim zdi pametno. Zato pa, recimo, da je predsednik vlade kazensko ovaden, če tudi ne veste, da ga je ovadil državljan Vili Kovačič. Ali to vemo? Kje pa. Sužnjelastniki ne poročajo o tem, nihče ne poroča o tem. Je pa zanimivo, ali ne. Še dobro, da imamo tretji program, da bi še tole ven izrezali, kar zdajle govorim.

Kdo se boji ustavnih sodnikov? Vlada Mira Cerarja!
Za zaključek tole. Poglejte, če ste vi prepričani in če ste vi predsednik prepričani, da ni nič narobe, če ste res prepričani, potem pozovite svoje poslance, glasujte za in odločili bodo ustavni sodniki. Če pa v to niste prepričani, boste pa naredil to, kar ste že naredili, to pa pomeni, da boste pozvali poslance, naj vas zaščitijo pred ustavnimi sodniki. Zakaj to počnete, če ste zakonito vse naredili? Zakaj bi to počeli? Jaz ne razumem, zakaj bi to počeli. Če kdo razume, mi naj pač to pove.

In zdaj o vseh tistih ustavnih obtožbah za zaključek. Ah, poglejte, kaj pa tista iz leta 2007, nisem prepričan, da je bila ustavna obtožba, pa mislim, da je celo bila, ali je bila interpelacija zoper vlado ali nekaj takega. Ali si predstavljate? Ko je tista vlada daleč, daleč, daleč najbolj garala, zato, ker smo imeli 40 dni do prevzema predsedovanja in so vaši predhodniki – saj tako nobenega več ni tu – naredili enako zgodbo. In potem smo jim na koncu, takratna vlada, takratni predsednik vlade jim je rekel: “Glejte, zdajle je še čas, 40 dni, naredite novo vlado in prevzemite oblast.” Veste, kaj so naredili? Proti so glasovali, niso upali. Niso upali. Niso upali prevzeti oblasti, so pa “lapali”. Vidite, tudi to bi lahko vi povedali.

Torej, ustavna obtožba je zakonito orodje opozicije. Mi smo opozicija, ki dela, in bomo delali do konca. Saj, potem bodo prišle nove svetle sile, ali kako že, ampak ne vi. Hvala lepa.”

 • AlojzZ

  Ja, res je lepo g. Vnko Gorenak govoril. Ampak ta govor je namenjen razumnemu in moralnemu človeku, predvsem moralnemu. Torej je imel govor na popolnoma napačnem mestu, žal.

  • ahnenpass

   V Sloveniji imamo na tisoče pekov, narod pa še naprej kupuje kebab in burek od albancev, a ni to sramota?

   • učko

    Jah, eni ga res kupujejo, sam ne vsi. Lahko rečem samo nekateri.

 • Miro Jereb

  G. Gorenak se je zelo potrudil in lepo zamašil cmerarja. Zavidam mu še veliko mero olike in plitične kulture ki jo kaže. Poznam enga petelina, ki bi to svar v hipu rešil. Komaj čakam na volitve. Gospodje v cmerarjevi družbi…DOST VAS MAM. POJDIMO NA VOLITVE.

 • ahnenpass

  Zaenkrat noben od tistih diverzantov ni bil obsojen, ne moremo soditi Cerarju brez dokazov, da je sploh naredil kaj narobe.
  Naj Ah-mad pove, če so v parlamentu lepo ravnali z njim, sicer bo joj.

 • ahnenpass

  Najprej sem že misli, da Gorenjak govori o hrvaških beguncih in albancih, ki smo jim benevolentno ponudili zavetišče v naši novi Republiki.
  Zanimivo, takrat so pravnomočne izvršbe veljale samo za srbe, nekatere pripadnike JNA in Izbrisane, ampak zgleda smo zakon medtem že popravili. To so danes vendar naši največji slovenci, sami zgledni državljani, sosedje, nenazadnje prijatelji. Veliko jih je.
  Nobenih papirjev, nobenih registracij, kaj šele dovolnic za stalno bivanje in celo prošenj za državljanstvo, še po tisti smešni ceni se jim ga ni ljubilo kupiti, nisem prepričan niti, da smo takrat že poznali republiške meje. Enostavno so prišli k nam živet in delat tu štalo naprej, nekateri so potem odrinili naprej v srce Evrope, ostali imajo pri nas vse legalizirano in potrjeno.

 • ahnenpass

  Hrvati so bili pripravljeni prevzeti migranta, na podlagi pravnomočne odločbe iz Slovenije verjetno, ja kaj pa naj, če so zaposleni na meji, ki slučajno sega tudi k nam.
  Zakaj ne maramo hrvatov, poleg tega, da so nam pravkar okupirali še Piran, ne vem, mgoče zato, ker nam pošiljajo čez take Ah-made, saj na hrvaškem tudi ni imel nič urejeno.
  Je pa res lepo, če je Evropsko sodišče ukazalo Sloveniji, naj spoštuje odločbe hrvaških sodišč.
  Kako tečejo deportacije, ja Fišerja vprašajte, on menda že ve. Niso mu napisali niti položnice.

  Zakaj Ah.mad, zakaj, zakaj… to sprašujejo 7 letni otroci, zakaj so pa arabci kupili papirnico, kjer je doma Han, kaj pa to mene briga, zato. Ne vem zakaj, nihče ne ve. Pa si mislite svoje naprej.

 • učko

  Dr.Miličnik Vinko je s svojo pojavo in lupetanjem spet izpadu cepec, sem ga gledal. S tako trapasto opozicijo bo Udbo-mafija še bolj “ubijala” Slovenijo !

  • zokispoki

   Dr. Milicnik ni nic izpadel kot cepec, kvecjemu, kot profi, ki zelo dobro opravlja svoje delo. Ce ze nisi vec za stvar, vsaj ne smeti in pljuvaj po tistih, ki si jih baje 25 let volil. To pa zares ni v redu…

   • učko

    Mam poln krac teh luzejrev, ki se ne znajo it’ politike. Raja zaradi njih pa nafuka. Sej prou, da ne gre več na volitve, nimamo koga vol’t. Bomo moral organizirat politično stranko.

    • zokispoki

     Ja kaj pa cakas? Potem bos sele videl, kako dober je Janez in SDS ! By the way, s kom bos pa koaliral, da bos dobil vecino v parlamentu, ko si tako jezen???

    • rabbit

     Zakaj sam ne kandidiraš pa da vidimo to veličino kavčar.

 • kresnik

  Bravo Gorenak. Daleč najboljši politik v državnem zboru. Letos bo imela desnica v parlamentu ustavno večino.

  • učko

   Evo, še enga tacga tle gor. Pol se pa čudmo, kwa nam komunjari delajo ! No, sej Jajo je tut komunjar !

   • kresnik

    Čigav s pa ti?!

    • učko

     Jest sem pa eden od tistih 60% ljudi, ki ne grejo več na volitve, ker nimamo kej vol’t. Sama golazen, tako režimsko Kučanistična, kot Janšistična kvazi opozicija.

     • kresnik

      Če ne greš na volitve, daš glas tistemu, ki zmaga. Tokrat je res vseeno, ker bo zmagala desnica.

     • učko

      Sem že povedal, da mi ni do tega, da pride luzer Janša spet v parlament drkat kurac ke v opozicijo. Poln kurac ‘mamo takih luzerjev, nej grejo rajš krompir okopavat, kmetauzi zarukani ! Na tak način kot gre vse skupaj sedaj, bojo levuharji itak spet ‘meli ustavno večino in to sam zaradi nesposobne opozicije, ki se ji sploh ne gre več za to, da bi bila sposobna !!!!

  • Božobožo

   Ja itak s sposojanjem denarja od bosank boste res daleč prišli.

  • Ivan Serpentinšek

   Mislim da ne ker se je v drzavi vedno tolk naivcev da bojo sarca in sd volil in ne bo mogla desnica nic kot prejsnjic…

 • luckyss

  Tole kolobocijo je bilo res težko brati in dejstva, ki jih je Vinko vmes navedel, so se izgubila v blebetanju….
  Policaji še zapisnik naredijo neberljiv, kaj šele, da bi cel govor povedali smiselno z repom in glavo…
  Izgubili ste priložnost, da bi volivcem jasno in brez običajnega jamranja predstavili zadevo, ki vam jo je Cerar prinesel na pladnju…
  Ampak kot da to še ni dovolj….greste se blamirat pred vso slovensko javnostjo s “sposojanjem” denarja od privatne osebe in to v količini, ki je par desetkrat prekoračena (stranka si od privat osebe lahko sposodi le omejene vsote)…Poleg tega je ta oseba in (vsi okrog nje ) znana po pranju denarja..
  Res ladja norcev….le tistim parim odstotkov butastih ovc ste lahko hvaležni, da še plujete po tej brozgi…

  • zokispoki

   Na tvojem mestu bi se sramoval, saj so
   se levajzarji popolnoma osmesili s svojim
   amaterskim, sarlatanskim in idiotskim
   pristopom k parlamentarni razpravi. Tej kreteni sodijo v osnovnosolske klopi, ne pa v parlament! Groza, kdo vodi drzavo !

   • KIKI

    Tudi osebno sem mislil, da ima vlada redne čitalne vaje v OŠ Gustava Šiliha….kamor spada!

    • zokispoki

     Ja, to moramo gledati in trpeti, predvsem zaradi vsegliharjev, ki ne gredo na volitve. Za popizdit !

  • KIKI

   A se spomniš tovariš, od koga je ljubljeni Čufar pridobil miljardni kredit
   po 7% obrestni meri? Kateri mediji so ponudili odgovor zaskrbljenemu
   ljudstvu ? En nasmeh Mona Lize (Čufarja) tam z ekrana je bil dovolj, da
   so si rdeče svinje razdelile presežni del obrestne mere! Narod je res neumen,
   da verjame pravljicam o “rdečih kapicah”….ali danes veste od kod odkup
   NKBM (čigav denar? ) Naš, tovariši, naš! Pripotoval je nazaj po “največji”
   Slovenski kanalizaciji, ki jo upravlja UDBA e.t.c.! Vsaj enkrat se vprašajte,
   koliko prevar bomo še pogoltnili pod to komunistično oblastjo?
   Misel, da lahko vlada tudi mori, pa bo ostala nekaznovana, je zastrašujoče!

 • Janez

  Zeh… Spet ste popušili bigtime.

  • zokispoki

   Zeh. Predvsem je popusila Zlovenija,ker voli taksno golazen ! Pokvarjenci brez primere in popolni mentalni kripli. Na celu z zakompleksanim BMW hohstaplarjem, ki ne zna steti do pet ! Torej vcerajsnji nastop te
   falange, je bil pa visek vsega !

   • učko

    Tisti, ki volijo režimsko golazen, so kot režimska golazen tud’ sami privilegirani. Na drugi strani imamo 60% ljudi, ki ne gre več na volitve, ker nimajo kej izbirat in volit’. Same seronje janšistične, zato lahko udba dela kar hoče !

    • zokispoki

     Japajade ! Se vam vsegliharjem in nevolilcem zelo cudim. Kako globoko nas bo komunajzarska mafija morala se pahniti, da boste spregledali???

     • učko

      Več kot 25 let sem hodu na volitve in volu najmanjše zlo, SDS. Zdej pa ne bom več, mam teh luzerjev in butcev poln kurac !!!!

     • zokispoki

      Torej si se udal v usodo in sprejemas status quo, torej vladavino Kurcanovih satelitov ?

     • učko

      Ne, rad bi neko novo, zmagovito protirežimsko politično gibanje, ki bi rodilo vsaj 3 nove politične stranke, ker le tako lahko premagajo komunistični režim! JaJotu se očitno gre samo za to, da s svojimi cepci pride v parlament v čim večjem številu in potem tam lepo v opoziciji s svojimi cepci drka kurac in lagodno živi, pa še mal pametuje tako, kot tale miličnik Vinko ! Vse skupaj ZA EN DREK !!!!!!!

     • pajot

      Ti si majmun. Lagodno živi,ko mu vsakodnevno jebejo mater,pa otroka,pa klinika v Avstraliji,pa Patria,pa Trenta,pa aresti…Dej nehaj že enkrat nakladat,bumbar .Lagodno živiš ti in vsakodnevno serješ nebuloze na tem portalu.

     • macon

      Ko imaš na eni strani režimsko državo, opozicijo ne morejo predstavljati tri skupine, ker te posamezne sigurno ne morejo biti močne in bi si med sabo požrle prostor in ljudi.

      Režim pomeni zlorabo prava, državni denar in posledično veliko kruhoborcev, ki delajo za režim, ker so bodisi oportunisti bodisi jih je strah. Opozicija pa se mora vzpostaviti, medtem ko jo režim na vse načine onemogoča. Pod pritiski ljudje obupajo, odnehajo, ker ni lahko, ko režimski sistem uporablja pravna in medijska sredstva, da te oblati in ti jemlje.

   • Mojca pokraculja

    Ne razumem, sory, falanga, desna ali leva?

    • zokispoki

     Leva, seveda.

 • čips

  To je govor! Bravo g. Vinko!!! Pa tudi lekcija za levičke kako se govori in ne bere, oni samo bevskajo pa še to o kreditu replicirat niti ne znajo. #butli in #butli jih volijo.

  • pujsoglavi Biščak

   to je zaradi njegove preteklosti, ko je bil še miličniški komandir se je naučil govoriti jasno, saj miličniki niso sloveli po velikem razumevanju. komandirji še malo manj

 • totex39

  Gospod Gorenak mu je povedal pravilno vse to, kar bi kot premier moral vedeti in res je sramota za vso koalicijo, da še vedno podpira človeka, ki bi moral že sam odstopiti, zaradi neustavnega ravnanja, ki jo neprenehoma krši.

  • učko

   Sem gledal oba nastopa, Cerarjevega in Gorenakovega in lahko rečem, da jih je Cmerko spet nascal in poscal !!!!! ŽAL !!!!

   • totex39

    Tako kot znajo z sprenevedanjem in lažnimi argumenti.

   • Mojca pokraculja

    S čim? Argumentiraj konkretno!!

   • rabbit

    S čim pa mehko curo.

   • KIKI

    Cerar je Imel je celovito predavanje po vzoru in programu srednje poslovne šole, na popolnoma preprosta in logična vprašanja pa ni odgovoril, ker so mu asistenti odgovore pozabili napisati!

  • anzek

   Najbolj žalostno je to, da morajo Cerarja, ki naj bi bil ustavni pravnik, učiti prava policaji, ki sploh tovrstnega znanja nimajo.

   Prepričan sem, da morajo narediti pogrom nad Cerarjem pravniki, torej pravniški ceh!! Da pa takšen osebek poučuje na pravni fakulteti, je sramota za fakulteto.

   Prepričan sem, da Cerar ni sam naredil niti pravne fakultete. Prvorazrednim, kar on v vsakem primeru je, so se diplome, tudi doktorati, podeljevali na podlagi pozicije staršev v hirearhiji komunistične partije.

   Takšen primer je tudi Ciril Ribičič!! Njegov sošolec mi je ob neki priložnosti povedal, da je bil on najbolj zabit sošolec v njegovem letniku. Doktorat so mu pa, tako on, tako in tako naredili drugi.

   Naj ponovim prošnjo novinarjem: raziščite malo Cerarjevo doktorsko disertacijo in objavljena dela po tem. Presenečeni boste!!

   Na oblasti imamo ljudi z na glavo obrnjenimi vrednotami. Da pridejo na oblast taki pokvarjeni osebki, je še en dokaz več, da si mi Slovenci države ne zaslužimo!!

   • KIKI

    Takšen primer doktorata je bil tudi Drnovškov . Še danes se cela
    Ekonomska fakulteta v Mariboru lahko reži!
    Sem pa osebno prebral en novodobni doktorat, kjer se je
    tovariš na 2/3 teksta doktorata zahvaljeval mamici in vsem “sponzorjem”, dekanom in profesorjem, brez katerih njegovega
    veleumnega “slamnatega” doktorata ne bi bilo…in bi nastala
    velika vrzel v mlatenju prazne slame!

   • Steiermark

    Bojda se je “vrgel” po materi…..

 • Krtača 20

  Zgodovinski govor heh, brbljanje enega senilnega desnička….

  • Mojca pokraculja

   Uuuu, kva si se razpisal!!!

 • VERRZIFIKATOR

  Iz 1001 noči

  ŠEHEREZADINA PREROKBA
  O BRIVCU

  Zgodba ta je tisoč in pa druga,
  je povedala Šeherezada,
  besna in ogorčena, nerada,
  osel v njej nastopa, večni sluga.

  Tisoč je noči bil osel vprežen,
  tisoč ena mu je že minila,
  pa oslovska ni ga zlepa sila
  premaknila, je ostal zamrežen.

  V hlevčku se Avgíjevem prestopal,
  so imeli ga že polno mero,
  vanj izgubljali prav naglo vero,
  osel v blatu lastnem se je kopal.

  »Daj, poženi, voz naprej, osliček,«
  prigovarjalo mu je občinstvo,
  ne zadošča večno svetohlinstvo,
  bodi kakor očka, kot konjiček.

  »Daj, opri se vendar na ročaje
  in potegni nekam svojo silo,
  kaj stojiš, oslovsko motovilo,
  najdi mero in poženi raje.«

  Se po tisoč dneh tako zamisli
  naš osliček, v voz prevelik vprežen,
  da bom odobravanja deležen,
  bom zagrizel tudi v sadež kisli.

  Poteptal bom pravljična pravila,
  proti pravu bom ravnal za slavo,
  kaj potem, če bom pri tem ob glavo,
  prevelika je že nuja, sila.

  Predrugačil videz bom docela,
  brivca za nov videz si najamem,
  iz Damaska si ga urno vzamem,
  raja da me rada bo imela.

  Ta obrije me, da bom drugačen,
  všečen in na videz vsaj odločen,
  ne osliček nebogljen, usločen,
  volk bo končno sit in hkrati lačen.

  Mar tako mi ni prerokovala,
  na začetku že Šeherezada,
  ko jeseni pride luna mlada,
  se rešitev bo nakazovala?

  Res prerokba se ji uresniči,
  brivec se pojavi, ostra britev,
  videz oslov tista je stvaritev,
  ki jo Damaščan stori pri priči.

  Rada bi, da konec se prikrije
  pripovedovalka pravljic naša,
  osel namreč v zgodbi vse prekaša,
  brivec iz Damaska norca brije.

  • KIKI

   Več kot odlično; samo Bog ve, če se bo Cerar
   v zgodbi prepoznal! ….

   • VERRZIFIKATOR

    To vprašanje spada žal med tiste,
    da še Bog odgovora ne stakne,
    raje modro se drugam umakne,
    ko za lopove gre ene – iste.

 • primsek

  V zgodovino bo šlo dejstvo, da miličniški batinaš in ritodrajsek objavlja zraven Francijeve danke, prostora rezerviranega za homofobijo zaradi lastne latentne pederastije. In ne bo se pozabila prekomerna uporaba sile na Mariborski vstaji, za to bodo Gorenačku Piškotku, strokovnjaku za pasja vprašanja, enkrat še sodili

  • Valter BraniSlav

   SAJ ZE VRABCU N STREHI CIVKAJO DA JE FRANCI DANKO EN SAMOZATRT PEDER.

   • KIKI

    Kaj govoriš neumnosti! Če bi to res bil, bi lahko pri nas vladal
    ali pa bil na najvišjem mestu v državi! Danes sta pederstvo in
    istospolnost pri nas zakon in – dobrodošel tudi ti!

 • Valter BraniSlav

  “Zakaj Ahmad? Zakaj pri njemu človeški vidik in pravno dopustno dejanje, pri nekaj sto enakih primerih pa ne?”

  A ZAKAJ AHMAD? ZATO KER AHMAD NI SLOVENEC. SLOVENCI SMO NAROD HLAPCEV Z ZELO NIZKIM SAMOSPOSTOVANJEM. V SLOVENIJI SLOVENEC NI VREDEN NIC. HLAPCI NE SPOSTUJEJO DRUGIH HLAPCEV.

  ZATO AHMED, SLOVENCI PA NE… ne sprasujte se tako neumno, saj odgovor poznate. „Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje! Gospodar se menja, bič pa ostane in bo ostal na vekomaj, zato ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!“

  • mojadezela

   Ti govori za sebe. Moj hrbet je pokončno zravnan in ne pustim se mlatit. Jaz bom tisti ki bo mlatil!!! Tako po tebi kot po Ahmadu in Cerarju!!!!

   • Valter BraniSlav

    Mene ni doma ze 40 let. Mlatiti moras po tistih ki so prodali Slovenijo, to je po Cmerotu in Barbiki.
    No mislim da ne bos ti mlatil po nikomer. Ko sem bil zelo mlad sem dosti casa prezivel pri strickih Kardelju in Macku in takrat ste vsi Slovenci mojima strickoma na veliko lezli v rit. Se zlasti Janez Jansa.

  • rabbit

   Res velik človek, ki sttrhopetno pobriše iz domovine, doma pa pusti ženo in otroke, res super zakaj si ga ne pelješ domov, ker bi te baba nažgala in še tebe pognala čez prag če bi takega izmečka domov pripeljal.

  • KIKI

   To si pa od tovariša Stanovnika – gromkega pobral citate ! Te bo tožil,
   čeprav jih je tudi on ukradel!

 • opazovalec

  Tale članek bo tudi šel v zgodovino, in to zaradi prekrasne naslovne slike. Človek, ki se zapisuje v zgodovino je zamegljen, v ozadju ostri sliki ministra za pravosodje in ministrice za notranje zadeve, ki se ju zadeva neposredno sploh ne tiče. Fantastična kombinacija naslova in naslovne fotografije vredna Butal in medija za ljudi s posebnimi potrebami!

 • if

  Zakaj Ahmad?
  Ahmad je nemara skakalec v višino. RS bo z njim atletsko pridobila kot je košarkarsko z Anthonyem Randolphom.
  Če omenjeno ne velja je morda Sirec Ahmad vrhunski kemik.
  Na kemijskem institutu iščejo zamenjavo za Sirca Michaela Stephana, ki je sedaj v priporu. Morda prihaja v RS z enakimi nameni i v imenu istih “delodajalcev” kot Sirec Michael Stephane
  Znano je, da ej Ahmad brivski strokovnjak, brije in striže glave. Zelo verjetno levičarji uvažajo zadevni know-how, ker se pripravljajo na ponovitev stanja iz časa po drugi svetovni vojni, tokrat “V sodelovanjeu z naravo bližnjega ISISa”!

  • totex39

   Komunistični podmladek se zelo rad zgleduje po svojih prednikih, zato pa imamo tako stanje še danes.

  • KIKI

   Imam predlog: Ahmada na predvolilni plakat SD z napisom:
   “obril bom vse ovce, če zmagam!”

   • primsek

    Janše ni treba več, za to je poskrbela narava. njegove ovce so samo malo bolj lasate, Grimsek komaj kaj, Gorenak Piškotek tudi ne dosti. ni čudno, da so za Šamija bolj mladci iz Levice, oni frizerje še potrebujejo

  • pepino

   Zakaj se norčujete iz ubogega ” begunca” on je ja strokovnjak! Brije mednožje, to je sramne dlake vsem SMC poslankam. Murglovi, Kociprovi, pa tudi cneravca obdela, da ne govorim za onga janija!

 • MEFISTO

  Zakaj Ahmad?

  Mar vam ni včeraj Franc Jurša povedal, da je včasih kak brivec več vreden kot kak profesor in doktor?

  Kakršnakoli asociacija na prof. dr. Cerarja je zgolj naključna in ni zlonamerna.

  • Radolf Mitler

   Kateri imbecili so sploh izvolili tega Juršo, ki ne zna niti govoriti in klati take, da je bilo mene sram.
   Predlagam mu, da začne obiskovati večerno devetletko. Modendorfer pa je izvenserijski idiot, ki bi za politično preživetje prestopil tudi v SS, če bi bilo to še mogoče. Pa tisti čefur Bajić z naglaskom. Lepo zbirko kretenskih poslancev imamo v parlamentu. Močno upam, da bo z junijskimi volitvami zavel nov veter in odpihnil te imbicile.

   • centurion

    Opice kozojebe, kot si ti-NE!

   • KIKI

    Pa pozabil si pravno razpištoljeno Murgeljco, ki jo
    hudič še ne tepe dovolj po riti, mora ga še provocirat!
    Bo že država plačala njene DNK zmote!

   • pepino

    Ma takih je v parlamentu za cel vagon. Žal!!!!

  • KIKI

   Iz debilnega Jurše je kar vrela človečnost, pa je pozabil, da
   se je grdo zmotil: Cerar je božanstvo, ki lahko dela kar hoče
   in zna! Zna pa nič!

 • bednick

  A je policijska ministrica že prestopila v SDS,
  a kdo kaj ve ?

  • Vera

   Ministrica je delala po ustavi in zakonih, toda nekdo je imel interes, da ” frizer ” ostane pri nas, čeprav bi ga morali poslati nazaj na Hrvaško, saj so ga tudi Avstrijci odklonili . Vlada se je zaradi tega ” frizerja ” sestala in o njem razpravljala . Več 100 frizerjev imamo viška v Sloveniji , toda ” Rogovci ” na sociali , so močnejši od ustave RS .

 • Slovenec 33

  V okupirani državi, kjer vladajo okupatorji in izdajalci slovenskega naroda, ki so potomci verskih blaznežev, ki so izvajali genocid nad slovesnkimi rodoljubi in nas na to opominja nad 600 morišč po slovenskih deželah, ne morete pričakovati vladavine prava in patriotizma ampak le zatiranje in ropanje Slovencev.
  V slovenskih deželah sta še vedno podla golazen in idiotska drhal na oblasti.

 • centurion

  Ker v Sloveniji manjka brivcev, ki brijejo norca iz poštenih državljanov.
  Je manjkal še eden…

 • domovina mili dom

  Da bo to komunistično enoumje razkrito in sankcionirano, bodo morali ugledni pravniki javno razgaliti in kritizirati početje tako imenovanega “ustavnega pravnika” po imenu Cerar.
  Da imajo ali trpijo, ti juristi, med sabo pravno izkrivljeno osebo, daje slabo luč jirisdikciji.

 • črnaovca

  Tresla se gora, rodila se miš, kot vedno.

 • montyamp

  Če je Cerar pravnik , sem jaz pecikl .

  • totex39

   Z razliko od drugih, ki so se morali res učiti za diplomo in še pol za doktorat se njemu ni bilo potrebno, vse je uredila mamica. Ampak enkrat v življenju tudi taki “dokažejo”, da je temu tako, kajti njihova nesposobnost prevre na dan.

   • rabbit

    Motiš se uredila mamica je kar ati.

 • KIKI

  VOLITVE SE BLIŽAJO! Razklana koalicija je strnila vrste in
  glasovala po vzoru KPJ (vsi v en glas) ! Morate razumeti, da
  se v 6 mesecih do volitev lahko nakrade veliko, saj nadzora ni,
  če pa bi kdo kaj nasprotoval pa je tu DZ, kjer ima vlada živi
  preglasovalni stroj! To zadošča za neumne volivce!
  Tudi Janšo so že začeli “veliki rdeči” mediji vlačiti po prvih
  straneh, torej: volitve bodo, samo kakšne!?

 • tarantela

  Mene pa bolj zanima, kaj se je Janša nedavno dogovoril s Plenkovićem v Zagrebu, da sedaj nagovarja Pahorja, naj se s Plenkovićem dogovarja glede meje! S Hrvati smo se že četrt stoletja dogovarjali, pa ni nič iz tega, poleg tega smo sami plačali stroške arbitraže!!!

  • rabbit

   Kaj te pa briga sej voliš leve pa imaš vsak dan manj ozemlja.

  • Krtača 20

   Sej veš un star pravniški vic: ati ati, končno mi je uspel rešit pravni problem ki si ga ti 40 let reševal na sodišču! Uspelo mi je!
   Oče: butl zarukan! Ta problem je nam kupil hišo, jahto, psa, počitnice pa še štir otroke je gor spravu. Zdej si pa ti vse to zajebu….

 • Mitja Kunstelj

  kero zgodovino ovce? kako đ, samo pitam brača jugovići

  • rabbit

   Kdaj bo knjigica ali kdaj boš denar vrnil.

  • montyamp

   Kaj bi rad , gnoj bankrot-zazidarski ???
   Ka te je žvepleni s ketne spustu ???

  • FUCK COMMUNISM

   Ti kreten mislis, da si nedotakljiv! Sanjas o tem kako si bil nek kvazi vojak in da si nihce zaradi tega tebi ne upa nic narest. Povrhu si pa se toliko zabit, da se na internetu kazes s pravim imenom. Samo enemu pravemu bos stopil na zulj, te bo poiskal in te ne bo vec. Idiot zabit.

 • antimur

  Če primerjamo govor Gorenaka z levaškimi kreteni, je za razliko od teh bralcev plonk cegelcev na za to bando nedosegljivi ravni. Čeprav je lahko goveda iz koalicijsjih strank sram ob takšni bedni predstavitvi mnenj (Cerar, Lipicerka, Rajić,Radić, Jutriša…) Levice in Bratušce niti ne štejem, ker so poden od podna, pa vseeno, za njih smo vedeli, da jim Ustava ne pomeni nič, da pa NSi na čelu z Novačko nenehno skače v hrbet desnici je pa že več kot izdajalsko. Dodatno so dokazali, da njihova večna podpora Kučanu in golazni ni kakšna nerodnost, malomarnost, ampak, da počnejo to prav načrtno, tako kot odgovarja tem kučanističnim prascem. Upam, da med volilci te stranke ni takšnih idiotov, ki tega končno ne bi spregledali.

  • Karmen

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Slovenka

   Krščanski socialisti pač.

 • Goran Hvala

  Ital da je gorenak se vedno tam….opiziciji noben ne gleda pod prste…ker je pac opozicija…zato pa so se vedno tam…le kdo se bo odpovedal fini placi za gobec sukat in nic delat dragi senior gorenak…;-)…

 • Franjo Trojner

  Samo v udbomafijski državi je možno, da poslanci v parlamentu odfukajo SLOVENSKO USTAVO.
  Stranke SMC, SD, Desus, ZL in NSi so včeraj z svojim glasovsnjem v parlamentu omogočile predsedniku vlade Cerarju preživeti USTAVNO OBSODBO, kljub dejstvu, da je v primeru Šami deloval v nasprotju z USTAVO/PRAVNIM REDOM.
  Danes bo Cerarjev zagovor o primeru Šami in kršenje USTAVE TOP tema med pravno stroko, KI GA BO STROKA GOTOVO DOBESEDNO RAZTRGALA.
  Upam, da je od včeraj vsakemu prebivalcu Slovenije jasno, DA V SLOVENIJI NIKOMUR VEČ NI POTREBNO UPOŠTEVATI USTAVE/PRAVNEGA REDA/ZAKONODAJE, KER ČE TO LAHKO POČNE PRVI MED MINISTRI VLADE CERAR LAHKO TO POČNEMO TUDI VSI OSTALI DRŽAVLJANI.
  HURA, vse izdane odločbe so od včeraj nične!
  Če je pa Cerar mislo, da USTAVA ne velja samo za prvorazredne državljane, pa smo drugorazredni v riti, samo pomislite kaj bo z nami delala murgeljca, ko se vrne na sodišče.

  • čips

   murgelca niti slovenščine ne obvlada, kako je lahko sodnica mi ne bo nikol jasno. ( dejansko je včeraj v parlamentu uporabila besedo stranci..)

   • dob

    stranci je pa čist slovenska beseda! Recimo: Zalar gleda malo postranci.

    • Slovenka

     Lepo, da si spet med nami.

 • rabbit

  Gospod Gorenak včeraj ste na seji spraševali zakaj Ahmad, zakaj v nekaj sto deportiranih ravno AHMAD, po mojem mnenju in mnenju nekaterih, ki vedo kaj se v Rogu dogaja je odgovor: Zato ker Ahmad dobavlja opojne substance za levičarsko mladino.

 • Kučko pod pručko

  Gorenakov govor, usrané Cmero in veleizdajalec – vse bo šlo v zgodovino

  Ko sem v zgornjem naslovu prebral, da bo šel včerajšnji govor poslanca Gorenaka v zgodovino, sem najprej pomislil, da Nova malo pretirava. Ker pa včerajšnjega dogajanja v DZ nisem spremljal, sem vse, kar je napisano, temeljito prebral. Tako lahko samo pritrdim temu, da je ta govor res za zgodovino.

  Vinko Gorenak je povedal temu maminemu maziljenčku in stričevemu ritolizniku vse, kar mu gre. Kljub temu, da z njim ni bil prav nič nežen, mu je vse navrgel v olikani besedi. Lahko pa bi mu enostavno zabrusil, da je en velik navaden usrané, ki si ne upa dati presoje svoje pravne svinjarije na US. Res je usrané, če se to boji kljub večini levakarskih ustavnih sodnikov.

  In še to. Ta govor bo šel v zgodovino, kjer bodo zapisana tudi vsa hvalevredna dejanja dr. Pučnika, Janše, Krkoviča in vseh domoljubnih Slovencev, ki so izpeljali proces osamosvojitve. In v isti zgodovini bo imela posebno mesto tudi veleizdaja murgelskega jugonostalgika kot tudi vsa njegova protislovenska dejanja in številni govori, v katerih se je zavzemal za Jugo. Kot krona njegovih protislovenskih teženj pa bo v zgodovini samostojne Slovenije navedena tudi njegova najbolj intimna opcija!!!

 • dr Janez Sveti

  Cerar ni imel prav. Kakor običajno. Sramotno je, da ima naziv profesor prava! Je pa dokaz, kakšno pravo velja v Sloveniji.

  DR Janez SVeti Pravični

 • MEFISTO

  Včeraj smo izvedeli, zakaj se nam cedita med in mleko.

  Ker Cerar in njegova vlada delata za nas vse leto, vse mesece, vse tedne, sedem dni v tednu, vsako uro in vsako minuto, kaj vsako minuto, celo vsako sekundo.

  In po volitvah nam kaže še na bolje!

 • Kučko pod pručko

  Usrané Cmero, usrané Kučan in ostali rdeči usranéti

  To, da se Cmero boji dati svojo pravniško mojstrovino v presojo Ustavnemu sodišču, pove kakšen usrané je.

  Povsem enakega ranga kot usrané Kučan, ki se kljub številnim pozivom ne upa pred TV kamerami in slovenskim avditorijem soočiti z Janezom Janšo.

  Kot kaže, so novodobni komunisti povsem enaki usranéti, kot je bil npr. narodni heroj Stane Žagar, ki je pred dobrimi 78 leti obljubljal Dražgošanom, kako jih bodo partizani branili, ko pa so v vas prišli Nemci, so usranétovsko zbežali v Jelovico. Prav na današnji dan so Nemci požgali Dražgoše do tal, pobili 41 domačinov, malo kasneje pa porušili vas do njenih temeljev!!!

  • pepino

   Odlično povedano oz. napisano, samo nekaj je. Poleg tega da je navaden USRANE, je tudi pravniški šalabajzer, to pomeni pravniško nepismen, vsled tega pa imamo sodnike kakršne pač imamo, ko jim predavajo taki # strokovnjaki#

 • karpelec

  Joj, kako bi bilo prav, da bi ta vlada in njeni podaniki spregledali, da so najbolj osovraženi del Slovenije in svoje napake pospravili v torbe in odpeketali na smetišče, kjer jim je mesto. Enostavno niso več prebavljivi.

  • primsek

   vsi naj grejo, v Gradec, v Philadelphijo. vsi razen noriških vojščakov na spletnih medijih pod Orbanovim lastništvom, vsi, ki dvomijo, da je Janšari samo človek. on je psihotično noriško polbožanstvo, njegovo pranje denarja je plemenitenje, prividi so vizije, smetnjaki pa shrambe. kot so zanj predali z gotovino bančna okenca. vsi se moramo zgledovati po tem vzoru normalnosti

 • montyamp

  UDBOVSKA DECA

  To je banda iztirjenih krvosesov .

  Plastelinsko pravo je njihovo orodje za zmage na volitvah v domači greznici .

  Pred ESČP se pa v hlače podelajo .

  http://nova24tv.si/slovenija/ljudje/udbovska-deca-prispevek-nekdanjega-sodnika-na-evropskem-sodiscu-za-clovekove-pravice-o-bioloskih-naslednikih-udbovske-elite/

 • župnik cefizelj

  je ivan janša, osamosvojiteljski strahopetec, že odšel v republiko srbsko, da malce preveri stanje kredita? alora pridem več kasno.

 • mona lisa

  Bravo Gorenak. Povedal je vso resnico in po vsem tem bi bilo treba celotno vlado s Cerarjem in frizerjem na čelu nagnat iz izgnat. Ta Gorenakov govor je povedal vse kako usrana je naša skorumpirana vlada. Za naše ljudi, ki delajo za drobiž, uboge upokojence in druge naše ljudi na robu preživetja pa ni usmiljenja. Manj smo vredni kot ta frizer, ki je izdal celo svojo družino.

 • mare

  Volitve prihajajo, potem pa pa Cerar za vedno

 • etrusk

  Še predno se je začela debata v parlamentu , sem bil prepričan da se ne bo nič spremenilo. Pa zakaj , ker imajo žal komunistična vlada oblast ki mu nihče nič ne more , pa čeprav dela z zakoni kot krava z mehom. Požvižgajo se na vse kar reče opozicija , Ta govor g. Gorenaka bo šel v zgodovino.
  Vsaka mu čast, da je tudi Slovenskemu narodu, povedal kaj se dela . Seveda , pa je to sifizijsko ,delo v prazno , pa zakaj , ker Slovenci nimamo možgane , da bi razumeli RESNICO
  Upanje pa nikoli ne umrje.

 • pepino

  Ti cefizelj za tebe bi bilo bolje, da sploh ne bi komentiral, ker komentiraš same neumnosti. Ne kasno, NIKOLI take bedastoče,ALORA bedak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Morala

  Očitno se ga ne prime resnica oz. noče razumeti!! In mu dol visi za deložirane familije!!

 • Olga_10

  Edina rešitev so volitve, lustracija in izstavitev računov vsem, ki omogočajo nezakonito bivanje Ahmada v Sloveniji, za stroške nastanitve, “zdravljenja” (skrivanja na nevrologiji)!

  • mare

   Če bi bil Slovenec, bi moral na pregled čakati 2 leti.

 • Antonius

  Gospodarsko in politikantsko stanje v državi Sloveniji je odraz volje volilnega ljudstva, ki permanentno voli vse, kar je zlizano z veleizdajalcem.
  Kaj pomaga kritika od ljudstva izvoljenega Cerarja, kateremu je dr. moralologije že pred volitvami naglas povedal, da ukradenih potnih stroškov ne bo vrnil. Izvolili so si umazanega ovratničarja, ki danes z vsem, kar v vladi počne, vsaj bolj pronicljive nikakor ne preseneča.
  Takole se nam dogajajo zadeve, ker so volivci pripravljeni biti naivni in po *takratnem* veleizdajalčevem priporočilu, že 25 let sanjajo.

 • hribovc

  ***** za Vinkota !!!

 • Kučko pod pručko

  Tarvisio market, pralni praški in pomaranče

  Take diplome, kot je Cmerotova, so včasih dajali na placu v Trbižu zraven pralnega praška. Če si pa vzel še 5 kil pomaranč, si pa dobil še doktorat!!!

  • Dragan Krstič

   Ja res je, ampak vsak “naš” ni mogel kupiti teh diplom ker niso znali tujih jezikov zato so večinoma diplomirali na kumrovški.

 • Pezde

  Noben izmed poslancev, ki je glasoval proti oziroma podprl Cmerkota, nima moralne pravice v nobenem mandatu več priti v parlament, niti v opozicijo, ker sporočajo narodu, da je pravna država le farsa in če pravo ne velja, potem tudi poslancev ne rabimo in imamo lahko kaos.

 • tasilo

  Jebite se, rovtarji!

  (X) Zakaj PRI NJEMU človeški vidik … (v naslovu!!!)
  (X) Zakaj PRI NJEMU človeški vidik, zakaj PRI NJEMU pravno dopustno početje … (v besedilu)

  Mestnik ali 5. sklon se v slovenščini glasi PRI NJEM! Poln kufr vs mam, prekleti čapci, ki vas je en sam gobec Slovenije, slovenstva, slovenščine, narodne zavednosti, bla bla bla. SKLANJATI NE ZNATE! Sram vas bodi!

  Hanibal Lector

  • tohuvabohu

   Tudi ti imaš polno gofljo slovenstva, ubožec.

 • PLavi-mil

  Škoda, ker gre g. Gorenak v penzijo, upam, da bodo našli nekoga podobnega njemu, da bo je… komunistično oblast.

  • Vera

   G.Vinko Gorenak bo zanalašč kandidiral v okraju, kjer ne volijo članov stranke SDS, pa , da vidimo, če bo njemu uspelo , kar mu iz srca privoščim !

 • Jožef

  Včerajšnji dogodki ponovno potrjujejo, da še v Sloveniji vedno traja druga svetovna vojna oziroma revolucija, ki še ni zmagala, a se trudi, da bo. V tej večno trajajoči vonji sta dva nepremagljiva nasprotnika. Tako lahko z lahkoto spoznamo, katera stran zastopa dobro in katera zlo. Obe strani tvorita magnet in njunih dveh polov ni mogoče spremeniti. Razlika med magnetom in Slovenijo je v tem, da ima magnet oba pola enakomočna (severni in južni), da pa je slovenski magnet neuravnovešen ozira pola nista enako močna. Slovenski magnet ima vzhodni in zahodni pol. Že 1/4 stoletja lahko opažamo ali čutumo, da je vzhodni pol mnogo močnejši od zagodnega in je posledično kompas skoraj vseh vlad obrnjen proti vzhodu.
  Vprašali se boste, kaj pa jug (Jugoslavija)?. Vse partizanske proslave slavijo revolucijo, ki je prišla iz vzhoda, zatorej ni južnega apak je vzhodno pol. In kdo je zalužen, da je spremenil naravne zakonitosti magneta in porušil ravnotežje. Odgovo boste našli v več kot 500 moriščih na s krvjo prepojeni slovenski zemlji. Miniti bo potrebno stoletje ali več, da bo ta magnet ponovno uravnovešen, če ga nebo prej uničil islamizen in njegovi podporniki. Kaj lahko storimo mi, ki smo sestavni del tega magneta. Vsi, ki menite, da spadate na zahodni pol, morate zapusti vzhodnega. Le tako bomo prišli do uravnovešenja. Takrat bomo imeli tudi enkrat desno, drugič pa levo vlado. Šele takrat bomo v resnici spoznali, katera je boljša. Ne bo potrebno predvolilnih kampanij in mukotrpnih soočen. Narod si bo pisal sodbo sam, vendar pa mora biti uranovešen.
  Zato, dragi moji, junija nam bo dana priložnost, da bomo magnet Slovenija ponovno uravnovesili.
  Imeli bomo ponovno dano možnost, ali želimo biti prvorazreni ali drugorazredni. Ali si zaslužimo enake pogoje kot Sirski brivec. Ali želimo kristrani biti enakovredni, kot ateisti ali pripadniki drugih vsrstev. Ali želimo, da bomo na tehtnici pravavice enako obravnani. Ali bomo upokojenci končno prejemali zasliženo (vplačano) pokojnino. Ali bo naša mladina dobila kočno v svoji domovini službe in nebo potrebno s trebuhom za kruhom.
  Dano nam je, da se prav odločimo. Včerajšni dogodki nam sicer jemljejo še zadnje upanje. Pa vendar, čudeži še se vedno dogajajo, zato upajmo in upajmo. Ko bo čas, pa se že enkrat ojunačimo in zahtevajmo svoje.
  Tisti, ki mislimo, ba smo vsi enaki na zahodnem polu, se krepko motimo. NSi je deklarirano zahodna stranka, ampak njena politika in odličitvo so dajavne odločno na vzhodnem polu. Tudi SLS se daklarira na zahodnen polu ali pa vsaj na sredini. Vedite, magnet pozna samo dva pola in jih po naravnih zakonitostih ni mogoče spreminjati.
  Magnet lahko razbijete na neskončno drobne delce in ti delci bodo še vedo imeli dva pola. Vse ostalo je proti naravno in obsojeno na dokončni neuspeh. Slednje nam sporoča, da je vsak enopartijski sistem podoben tistemu, ki je razpolvil magnet in misli, da ima samo en pol, eno resnico, eno neskočno oblast in eno neskončno moč. Napka, velika naka. Mahnet ostane magnet in Slovenci bomo ostali slovenci – vzhodni in zahodni, pa nahko še tako prepričjete z enoumnjem.

  • Kučko pod pručko

   Odlično, Jožef. Priporočam ostalim, da preberejo ta članek, čeprav je malo daljši.

   Si pa po vsej verjetnosti elektro stroke ali fizik!!!

  • Krtača 20

   Čestitke! Zdravniški konzilij je odločil da napreduješ v bel jopič. Pri premagovanju vojne ti bo pomagal pa prijazen doktor. Vse bosta premagala, z vsako tableto bo manj partizanov….

   • Soave

    Eh, tisti tvoj konzilij komunajzerski, je eno figo vreden !!

   • MEFISTO

    Čudno, nisi psihiater, pa tako dobro poznaš postopke na psihiatrijah.

    Da nisi morda pri njih aboniran pacient?

  • Soave

   + + + + + + +

 • Jakob Kovač

  Tisti ki imajo tako radi tega begunca naj skrbijo za njega,če pa ne nazaj na Hrvaško,potem pa ga naj tam obiskujejo,vsega pa res ne bomo plačevali davkoplačevalci!

  • Steiermark

   Saj ravno oni “skrbijo ” zanj, tragično pa je seveda dejstvo, da z našim denarjem…..Beguncev pa v Evropi ni, ker se begunci morajo oskrbeti v prvi varni državi……na poti proti Evropi pa je to turčija!

 • Hribouc

  Zgodovinski, seveda, sam ga nobena rdeča kurba ne bo objavila. Folk za ta govor sploh ne bo vedu, kaj desne pravičniške medije, malo jih je – in bere jih še daleč premalo ljudi!
  A rdečearmejce je pa, mislite, sram!?
  Niti malo, denar prefarba vsak bebav , še tako izobraženski ksiht !
  A se koga bojijo?
  NE!
  Morilci hodijo nakoli svobodno.
  Narkobanda uživa in se reži.
  Bančni veletatovi se pačijo in režijo in še bolj ožemajo narod!
  Najbolj se reži, zaščiten kot kočevski prasec, veležupan prestolnice!
  AMPAK !
  Pokorno javljam, da se bumerang debeli, vse težji je, je že v zavoju in obrača, da bo kmalu tolkel prasce
  Kučanorwellovske komunističnokriminalne in aparthajdovske farme po beticah, da bo bunkalo in težko nabijalo!
  Tako bo bolelo, da kozlati od hudega ne bodo mogli, jokali pa bodo samo še na suho, tako, da bodo kremenčeve solze praskale in drgnile do krvi fanatičnih satanistov !
  Pride ta čas, ne bojte se skorumpirani kriminalci!
  In bojte se, šele prvi rod od štirih kaznovanih , potomci prekletih pokolenj, ki so morili nedolžne ljudi vseh starosti in popolnoma enakopravno oba spola v imenu komunajzarsko satanskih ciljev 1941-1991 in to počeli absolutno proti Bogu in podlo, kajnovsko proti soljudem!

  PRIDE ŠIBA BOŽJA SATANISTI UDBOKUČANIZMA IN TI; MILANČE BOŠ NAJNIŽJI IN NAJBOLJ TAZADNJI,
  POKVARJENEC FATALNI IN NARODNI MULTIZDAJALEC, MORALNA POKVEKA , POŠASTNA APOKALIPTIČNA SPAKA IN BIČ SATANSKI !
  Naj ti bo uteho, ko si misliš kdo vse bo pred teboj, Roter zaslužni zločinec iz Šentvida bo tik do tebe in pobrala bosta smetano preden prideta pred svojega krvavordečega Satana!

  • milanček

   tudi jaz se sprašujem, kako so lahko komunajzarji kućan, janković in ostali njuni revčki tako sigurni sami vase? Pepričan sem, da bo narod v zelo kratkem času vzel komando v svoje roke in se bo s tem tudi končala državljanska vojna, ki jo je začel komunizem ! Takrat ne bi bil rad v njunih kožah, oz v njunem sorodstvu!! Ura tik-taka!

   • Hribouc

    S komunizmom ustvarjena krvava revolucija je čisto Satanovo delo, ki ne mine in traja
    kot človeštvo dolgo. Žal.
    Državljanska vojna Slovencev je ena huda stvar in je bolj huda, kot sem donedavna mislil, ko sem prepral, da g.prečastiti ex.škof, Stres razlaga, da RKC s spravo nima nič.

    Mislim, da bo potrebna Revolucionarna sprava, p’rjatu!

    Oče je rekel: V krvi boš rojevala, Eva in, Adam : trnje in osat ti bo rodilo in kasneje se je rodil Kajn, ki je ubil dobrega Abela – in takrat se je začelo!

    Za Kučana in nj. Bando bo poskrbljeno z posebno natančnostjo, ki je pri Božjem tronu že uveljavljena in je specialno šablonsko utečena, saj so jo prešli že Lenin, Stalin, Mao, Hruščov, Josif Broz, Kardelj, Honecker, Pol Pot, Bokassa, Kidrička in Kidrič, Maček in podobni prasci človeškega krvavega kajnovskega rodu. Ni straha, vse bo urejeno!

   • ahnenpass

    Ne moremo, vojne je že konec, če se je sploh kdaj začela, tretjina države ne dela drugo kot zatira in špijunira preostalo večino potlačenega naroda.
    Nimamo več nič, ne orožja, ne države, boli nas srce, kmalu še pameti ne bomo imeli več.

  • totex39

   Vsega pa so krivi skrumpirani rdeči mediji, ki na široko spet blatijo stranko SDS in Janšo, ljudje pa verjamejo tej bandi.

   • ahnenpass

    Z drugimi besedami, SDS se slabo brani, ljudje načelno najraje verjamejo kar je res oziroma se lahko vsakdo sam prepriča, takih stvari SDS skoraj ne omenja.

 • Hribouc

  Še nekaj sem pozabil!
  Naj trnovski župnik , kamor, baje, pobožno zahaja pokorni in zaslužni vernik in naj danes tukaj in zdaj, pove kaj je tako zlatega v tem sprijenem in satansko pokvarjenem Cerarju, ki ga nosite in ujčkate pred nacijo slovencev kot baržunasti vzgled! ?
  DAJMO, KARTE NA MIZO IN JAVNO NA PLANO !

 • tasilo

  Mene pa zanima, kaj Peter Vilfan na vse skupaj pravi … a veste, to je tisti, ki rad pijan kakšnega starčka povozi.

 • Kučko pod pručko

  Upam, da bo frizerski mojster Ahmad, potem ko bomo Cmerota zabrisali iz parlamenta, vrnil njegovemu zaščitniku uslugo in ga vzel za svojega vajenca!!!

 • milanček

  nova merska enota za bebavost: en cerar

 • Karmen

  Bravo gospod Gorenak.

 • črnaovca

  Tudi prisega belogardistov je šla v zgodovino a se je nihče ne želi spomniti. Tako bo tudi s tem govorom, kajti nobenemu ne bo všeč

  • Soave

   Ti nisi samo črna ovca, si tudi velik cepec !!

 • Osti jarej

  …glede na to,da je že pol lajfa v DZ in poslanec,menda z najdaljšim stažem,bi moral včeraj sezuti šveder in z njim udrihat po pultu….pa še kakšno okroglo,pa tudi robato bi lahko zabrusil vsakemu posebej…..ampak ne…se vsi delajo kakor udarne,potem pa pazijo kaj in kako bodo rekli,da bi ne bilo kakšne prevelike zamere z leve strani….itaks o frendi med sabo…drkajo v državnemzboru sepaitakzavoljo predstav za rajo….menda ne gre v penzijo in bo spet kandidiral…v celju …?!?

 • Osti jarej

  ….ajde…recimo,da je narod spregledal…in cmerarja,pa njegove stranke ne bodo več volili…in niti v parlament ne bo prišla(kar se najbrž nebo zgodilo,ker jeposkrbel za svojo volilna bazoin jimplače povečal)….. recimo,da pa sds bo prišla v parlament….a ima modeldolfe kakšno možnost prestopa k njim…. :-)

  • Morala

   Pa kdo bo več tega modela sprejel? :)

 • Osti jarej

  …ni denarja….kljub novemu zapufavanju ga ni…..drkajo se okrog parih evrov povišice tiste revščine od minimalca,ker bi povišanje sesulo ves proračun in sistem,pa ne vem,kaj še vse…vsekakor bi pa za seboj potegnilo povišanje penzij in socialnih transferjev….ampak to bi se ne sklapalo v filozofijo svetovne vlade v senci,po kateri naj čimveč ljudi crkne,pa magari od lakote,al pa od mraza in bolezni pod mostom,zaradi deložacij…politikanti so pa sila podložni in se tega striktno držijo……..za 5 novih avtomobilov …v znesku 600 minimalcev…za to,da se prvoklasna cmerarjeva rit,prvoklasno vozaka naokoli,brez haska…za to pa je…

 • Soave

  Hribuc je dobro napisal.+ + + +

  ” Zgodovinski, seveda, sam ga nobena rdeča kurba ne bo objavila.”
  Bravo g. Gorenak. Upam, da boste še naprej uspešni ! Sijajno ste povedali.
  Drugič si res obujte kakšne pošvedrane čevlje in z njimi tolcite po pultu !!
  Metati okoli jih ni treba. Da ne boste preveč kazni plačali.

 • Smrt Janšizmu in Janšistom

  Hhahahahahahahahahhaahahahahahahahha seveda boste rajš to napisal kot pa to da ste na celi črti popušili :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd

  • Soave

   Res ne vem , kaj je tako smešno ??
   Saj nam je bilo vsem jasno, da ne bomo uspeli. Glavno je, da se je govorilo in, da smo slišali slavne Cerarjeve in njiegovih hlapčičev nebuloze !!

  • garfi

   SMRT VAM “KOMUNISTOM”

  • šmentanamuha

   Pomembno je, kaj so slišali državljani. To bomo videli na volitvah.

 • Zgornji

  KAAAAAAAAAAKŠEEEN KRETEEEN JE TA CMERAR POKVARJEN ZLOBEN NEUMEN GNIL SMRDLJIV !!! ! !!!
  PA SAJ SPLOOOOOOOH NEVEM ČE JE TA SLOVENISTAN ŽE KDAJ IMEL HUJŠEGA IDIOTA NA VLADI !!! ! !!!
  IN, ČE JE TA BEDAK BEDEN ODRAZ NARODA, POTEM SE PA TEMU BOLANEMU UBOGEMU NARODU REEES SLABO-SLABO PIŠE !!! ! !!! Žaaaaaaalll .

  • ahnenpass

   Oh ja, smo imeli, pa še ni konec, za kazen, so ga nastavili na čelo države in celo vojske, odkar je razglasil vojaško policijsko diktaturo.
   Pri nas ni bilo praktično nobenih muslimanskih migracij, razen standardnega šiptarja, vojska ima pa zgleda še vedno ista pooblastila kot civilna policija.
   Če bi imeli samo kompletnega idiota na vladi, bi bili danes Amerika, tako smo pa slabši kot severna Koreja, da ne rečem raje nacistična Nemčija.

 • tarantela

  Včeraj so iz SDS kar naprej imeli na ustih o ubogih upokojencih in to vsak poslanec skoraj vsakokrat, ko se je prijavil k besedi. Ampak prvi, ki je jemal upokojencev je bil Janša za časa njegove vlade. In še, ko so v posebnem skladu samopomoči zbirali denar za pogreb člana DU, jim je trgal davek od teh ubogih fičnikov. To pa je sramota!!!

  • Soave

   Ne. . . . . sramota je, da je Bratuškova ta pravim takoj vrnila !!

   • Karmen

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • sprehajalec

   Za svojih 20 let delovne dobe po descu, še veliko preveč dobiš tarantela….

  • garfi

   JANŠEVA VLADA JE REALNO DVIGNILA PLAČE IN POKOJNINE ZA 25%

  • Vera

   Nam upokojencem je dala samo vlada Janeza Janše in sicer leta 2007 6 % povišanja , delavcem pa še več , zato ne lagati narodu . Ta Cerarjeva nam pa 1x na leto da za eno štruco kruha , še to najcenejšega . Sramota !

  • tohuvabohu

   Tračatela, tvoji rdeči obešenjaki so včeraj (pa tudi sicer) imeli kar naprej na gobcu zlorabo.
   Zloraba prava,
   zloraba ustavne obtožbe,
   zloraba proceduralnega predloga,
   zloraba, zloraba, zloraba,
   zloraba, zloraba, zloraba,
   zloraba, zloraba, zloraba,
   vse je zloraba, karkoli naredi nekdo, ki ni rdečkar.
   Jamrarjeva zloraba oblasti je pa za vas humano dejanje. Idioti.

  • Mojca pokraculja

   Prosim dokaži, kar si napisala, pejt na net pa poišči podatke. Potem jih preberi, če znaš in objavi.

 • rudi breznik

  v zgodovino bo sel cerarjev dovor

 • sprehajalec

  Ponavlja se to, česar smo vajeni ob vsakem Novem obrazu. Bolj se bliža konec in odhod na smetišče zgodovine, bolj se bo stresalo žvepla na nov obraz, v sedanjem primeru Cerarja, s strani levice.

  Sd igra prefrigano igro, če komu slušajno še ni jasno. drži se v ozadju, za vse bo krivila Nov obraz, hkrati pa išče že novega, v našem primeru serpentinška. Ki bo pojedel ves gnoj zavožene države. SD pa želi obdržati čist obraz in rovari za hrbtom.

  nastavljali bodo nove obraze, penzionirani samoupravljalci pa jih bodo v svojem hrepenenju po močni osebi in novem Brozu, volili.

  • ahnenpass

   Aja, motiš se. neizkušenega Marjana so res predlagali zato, da bi naredil čim več neumnosti, ko se bo žrl gnoj, bodo spustili pa na oblast opozicijo. Za kratek čas seveda, ravno dovolj dolgo, da bodo krivi za vse.

   • sprehajalec

    Dvomim, da je opozicija tako neumna.

    • ahnenpass

     Osel gre trikrat na led, prvič se pač zgodi, drugič gre gledat kako se je zgodila nesreča, tretjič gre na led pa zato, ker misli, da sedaj pa že obvlada.

     • sprehajalec

      Napoved javnih, da hočejo dodatno milijardo za plače, ob obstoječih 2,5 milijarde minusa v bilanci uspeha države, odvrne vsakega pametnega od želje po oblasti…..

 • garfi

  leviĆarji imajo resne koristi z zlorabo prava
  poleg njih so tudi kršĆanarji-nsi sorosovi plačanci
  Grims-SDS: JANŠEVA VLADA JE REALNO DVIGNILA PLAČE IN POKOJNINE ZA 25%

 • Tramp

  Ja tale Ahmad dela posebne frizure glavo vzame kar domov in napavi frizuro nam Krscanom kar doma zato je poslan k nam, Cerar pa kar pobere precej $ od Sorosa da si nalaga na racun kaksne tuje banke in bo lepo uzival do konca svojih dni.

 • Tramp

  Pa se to! vsaka cast poslancu Vinku Gorenaku ki je povedal bobo bob!!! Se vec taksnih in mislim da bi Slovenija potrebovala kar nekaj Trampov da bi razgnala to mafijsko tvorbo v Sloveniji!!!

  • ahnenpass

   Si sploh prebral zapisnik njegovih izjav, se tebi zdi njegov govor razumljiv in konsistenten?
   Preberi vsaj prve tri odstavke in mi povej kaj je Gorenjak bluzil, jaz sem prebral dvakrat in še vedno ne razumem nič.

   • Tramp

    Je res da je Gorenjakov nastop precej zmeden Slovenci smo pac taksni, ce negdone govori prfektno se takoj zacnemo nocevat iz njega, vrjamemo pa takoj laznjivcem. Povedal je v katerem grmu je zajec in to je dejstvo.

   • antimur

    Takšno govedo kot si ti, ne more in nikoli ne bo dojelo, ne samo Gorenaka, ampak ničesar, ker si zabit kučanističen trot, tudi za takšne kretene se namaka šiba.

 • Grenze

  Bravo Vinko Cmerarji so LAŽNIVCI IN LOPOVI MOGOČE BODO TUDI MORILCI NIČ SE NE VE ????????

 • Vrhovni sodnik

  Ekipo kur pridržali zaradi suma terorizma, ha,ha,ha, ta je najboljša, kwa se za druge brigate, zase se dajte, boste imel dosti dela

  • Dr. Ustavnega prava

   HA,HA,HA in to v Bosni, ko so iskal Dijano Đ..

 • tohuvabohu

  Cmero je včeraj veliko nakladal o strahu. Haahaha, razumljivo, strah pred bližnjimi volitvami je hud.
  Cmero je lulibuli. Tisti, ki se spoznajo na psiho, povedo, da je strah poglavitni psihični vzvod, ki posamezniku in človeštvu omogoča preživetje.

  • ahnenpass

   Nagon po preživetju in strah sta dva popolnoma različna občutka oziroma duševni sili.

   • tohuvabohu

    Dej ne seri. Nagon je nekaj, kar je vsajeno v človeško (ali živalsko) bitje, strah je pa manifestacija ali instrument tega nagona, ki se sproži v primerih stiske ali nevarnosti. Itak pa ne veš, kaj si hotel blekniti, le pametnega si se hotel narediti. Prozoren si kot ubita šajba.

    • ahnenpass

     Glej, nagon je biološka funkcija organizma, nad katero nimamo polnega zavestnega vpliva, je torej nekaj takega kot dihanje ali iztrebljanje, niso pa tako odrezani od zavestnega kot nujne funkcije telesa, brez katerih bi hitro umrli.
     Strah je lahko pa marsikaj, ni zgolj občutek strahu ampak pomeni cel kup bioloških reakcij, ki otopijo um.
     Zdaj pa povežimo, nagon torej stimulira um, medtem ko ga strah duši, očitno ne gre za isti psihosomatski sindrom.
     Strah te je lahko tudi, če nate ne preži nobena nevarnost, kadar pa si dejansko ogrožen, se ti takrat ne dvigne, skratka.

     • tohuvabohu

      Še enkrat: ne seri! Strah je v funkciji preživetja. Če te je strah tudi, ko ni nobene nevarnosti, si pa pacient in rabiš pomoč, kar itak že vemo. Vendar temu strokovno raje rečemo fobija.

  • rabbit

   Cmero ve kaj ga čaka baba bo spet ušla, ker ne bo več BMW.ja, dinarčkov kolikor hočeš in spet bo revček sam.

 • pupa

  Zakaj uživa Ahmad privilegij nekaterih politikov in so v pripravljeni celo v parlamentu se vzpostavit za njegov privilegij ne oziraje se na vse podobne primere za katere veljajo povsem drugačni kriteriji? Bojda bo v Sloveniji (kot genialni frizer) patentiral svoj izum kaj narediti v primeru ko ostane buča brez las. Čudi me le, da ga JJ, ki je tudi brez las, ne podpira. Saj res JJ ima glavo ne BUČO. V glavi JJ so možgani, ki mislijo ne bučne peške.

  • Sadako

   Janša in Ron Dennis ne rabita frizerja, ampak nekoga, bi bi zadevo rešil iz dreka. Frizerji bi jo samo spravili v še večji drek.

 • Luka amer

  samo volivci lahko napravite spremembo tako da volite SDS, to kar imamo zadnjih 9 let je čista svinijarija vedno bolj

  • ahnenpass

   Ampak Cerar in ostali pred njim so bili izvoljeni prav zaradi opozicijskega izživljanja, niti po desetih letih si nihče še zamisliti ne zna, da bi spet volil Janšo.
   Poglej kaj zagovarja in dela opozicija, pa si ja nor, tega ne bo nihče podpiral, ne se hecat.

   • antimur

    Ne serji, kaj te pa moti pri SDS, ne opoziciji, kajti NSi ni opozicija, ampak izdajalska stranka v rokah Kučana in bande, ali to, da SDS podpira varovanje mej in državljanov, da so proti kraji v NLB in drugod, kjer imajo levaki svoje roparske kremplje zraven, da so proti noremu družinskemu zakoniku, da želijo normalno šolstvo, da želijo normalno sodstvo in tožilstvo, ne pa mafijsko, da želijo resnicoljubne medije, da podpirajo slovenstvo na vseh ravneh, da ta golazen ne bo več zapirala nedolžnih ljudi itd. Če je to zate izživljanje, potem ti ni pomoči in zapri svoj pokvarjen kljun.

    • ahnenpass

     Ne vem kaj je NSi, za mene so hrvaška podružnica Vatikana, če so pa v njej skoraj sami potomci hrvatov, ki so ob enem tudi zgledni katoliki. In niso nobena stranka ampak država v državi, če so si pa osamolastninili cele predele Slovenske države, na podlagi zakonov, ki že 200 let ne veljajo več, nikjer na svetu. Ne veljajo pa zato, ker temeljijo na fantastiki in oslarijah, kot je na primer, da je planet Zemlja ravno telo, ki je nastalo pred 7.000 leti, ker so te neumnosti zapisane v knjigi, ki jo morajo vsi brezkompromisno ubogati, tudi ali predvsem zato, ker je nihče ne razume.
     Če je vse to res, potem mi pa ti povej kaj je NSi, ker jaz ne razumem.
     Zakaj te moti samo veleizdajalstvo in teror levice, saj desni niso popolnoma nič boljši, samo manj jih je, ker so nastali iz komunistov in so dobili edino kar so jim dali komunisti. Drugače tudi ne bo, to sem hotel napisati v svojem zgornjem komentarju, ker ne more biti, Slovenci nimamo nič od tega in razmišljamo popolnoma drugače. Očitno, ja vidiš, da te stranke skoraj nimajo več niti politične legitimnosti, da bi sploh lahko zastopale lasten narod, kadar je volilna udeležba pod 50%, vlada ulica, ne več parlament.

     Kaj je za tebe normalno, danes očitno nič več, ko je bil Janša, pa ni bilo problemov ali kaj me hočeš nafukati v glavo?

     • Sadako

      Hrvaški Vatikan je pokleknil pred Turško okupacijo. Brez Karađorđevićev in Obilića so Hrčki mrtvi in pečeni na Turškem ražnju.

  • Sadako

   Jaz bi Podobnika ali Jelinčiča.

 • MEFISTO

  Škoda bi bilo, če bi šel v pozabo tudi nastop Vinka Gorenaka, ko je povedal predsedniku parlamenta Brglezu, kar mu gre, in ga pozval k odstopu.

  Brglez je ostal nem.

 • MEFISTO

  Nekaterim nickom enega in edinega se je od včeraj do danes stanje zelo poslabšalo.

  So morda krivi bedni nastopi levakarjev?

 • Božidar Rodica

  g. Gorenak ponosen sem na vas. Tko se govori

  • ahnenpass

   Si predstavljaš, da bi v parlamentu vsi govorili tako zmedeno in nepovezano?

   • Sadako

    Si predstavljaš, da bi vsi vozili ljudi v parlament?

   • antimur

    Predvidevam, da misliš na svoje komentarje.

    • ahnenpass

     Kateri komentarji, verjetno so te najbolje motili tisti, ki jih takoj izbrišejo.

   • pupa

    To pa je resno vprašanje kdo je dejansko zmeden? Za poslanca gospoda Dr Gorenaka (čeprav nimam glih simpatije do policajev) Moram reč da je bil v svojem govoru tako zelo jasen da je tako dobro deloval kot, da ni bil še nikoli policaj.

    BRAVO GOSPOD GORENAK!!!

    TAKE POSLANCE POTREBUJE SLOVENSKI NAROD!!!

 • Sadako

  Gospod Gorenak ali lahko prosim dirketno vprašate Miha Kordiša in Jana Škoberneta zakaj jima ta debeli
  moški toliko pomeni? Kaj imajo z njim? Mislim oni osebno, kaj imamo z njim?
  http://www.24ur.com/novice/svet/izgnana-sirska-druzina-v-zagrebu-zacenja-novo-zivljenje.html
  Ker za mamo s poporodno depresijo in malim otrokom, ki je bil rojen v Sloveniji jim ni bilo mar.
  Kako je mogoče, da je tudi vladi ta debeli moški toliko všeč?

 • Sredina

  Z grimsom bosta šla v zgodovino predvsem zaradi tega kako sta se osmešla, brez osnovnega poznavanja pravnih načel v kazenskem oz. Upravnem postopku.

  SDSS pa očitno ne premore niti dovolj kvalificiranega pravnega osebja, da bi jima razlike razložili in da bi spisal obtožbo, ki bi bila na nivoju ustavne obtožbe, ki je najtežje orodje naše ustave..

  Je pa sicer tudi možno, da je šlo zopet samo za namerno zavajanje in nastop za poslušne bele ovčke z opranimi možgani..

  • Sadako

   Ker nisem SDS ovca mi lahko poveš, kaj imajo Škoberne in Kordiš s svojim debelim moškim? Zakaj ga imajo tako radi? Kaj počnejo, ko so skupaj?

   • Sredina

    nikjer nisem rekel da zagovarjam kar sta dotična poslanca naredila, ravno nasprotno, strinjam se z ministrico za notranje zadeve glede predaje (in NE deportacije, kot sta vpila neuka Grims in Gorenak), in menim da bi morala poslanca kazensko odgovarjati za svoja dejanja, tožiti bi ju moral pa tudi sam Šami, ker je zaradi njunih lažnih upov pristal na psihiatriji..

  • šmentanamuha

   Ti kar ploskaj, predstava je končana, ko se zastor zagrne, prej ne.

  • ahnenpass

   Meni se to zdi normalen nastop povprečnega policista, saj zato bdi nad njimi pravosodje, ker bi se sicer lahko podobno izživljali nad nami kar na ulici. Normalno pravosodje mislim, z našim je pa tako kot je in moramo mirno prenašati diktaturo, ja vidiš, da se takim ne da nič dopovedati, pa še oboroženi so, do zob, dobro organizirani in zelo nevarni.

 • Grenze

  Cmero bi bil še za v bordel slab bi mu vse ušlo ker ni nič z njim .

 • Božidar Rodica

  ahnenpass.. normalnim je bil govor g. Gorenaka zelo jasen in odkrit povedal je vse kar gre Lipicerki ona pa je nakladala neumnosti …

  • komar marko

   se popolnoma strinjam. Zelo lepo je govoril iz glave. Ona je imela vse napisano. Zelo nizka raven teh predstavnikov ljudstva, pa se ne čudim saj so to sami LDS in ZARES kader.

   • ahnenpass

    Oni se še za šank debate zapišejo par stvari na pogrinke.

  • ahnenpass

   Ne ljubi se mi pogledat na začetek, ampak iskreno dvomim, da so pustili moje tri daljše komentarje, kjer sem komentiral samo prvo polovico Gorenjakovega zgodovinskega nastopa. Ne razumem zakaj brišejo, če pa so spet doživeli velik poraz prav zato, ker ne upoštevajo gole logike in epistemoloških izhodišč, brez katerih nobena taktika ne more računati na uspeh, vsaj ne dolgoročno. Lahko pa tudi, da se motim in sem napisal kaj spornega, itak, v tem primeru je seveda prav, če je uredništvo pobrisalo, ker to ni namen in smisel debate.
   Pa saj lahko tudi skrajšam, nobena trditev ne more nikoli obstati sama zase, vedno je treba dovoliti obe nasprotni mnenji, potem pa skozi debato počasi razdelati kaj je res, ker je res in kaj ni res, ker ne more biti res. Najbolj pomembno pa je zložiti stvari v red, kaj je bilo prej in kaj pozneje, da bo ostalo nekaj še zanamcem.
   Gorenjak pa zgleda misli, da samo on ve kaj je res, mogoče, zakaj pa ne, ampak potem je še bolj čudno, da ne zna pojasniti zakaj ni res kar trdi, da ni res.
   Razumeš? Verjetno ne, nekateri smo več za računalnikom in spremljamo tekočo debato, ostali ne morete prebrati vsega, ampak saj komentatorji tudi nismo tu zato, da bi naše mnenje kaj posebnega pomenilo. Kritiziramo pač, to je vendar smisel dialektike, da lahko mediji in politika lažje razumejo obstoječe alternativne dimenzije in skoke v času.

   • Božidar Rodica

    ok hvala za pojasnitev

    Dne 10. januar 2018 16:42 je Disqus napisal/-a:

 • komar marko

  ha, ha, ha. Dane s so v Republiki Srbski aretirali PISUNČKE! Nikjer nisem zasledil, da bi KURE tako zavzeto preiskovale pranje denarja. Še več, v bruselj pošljejo pisunčka, da brani LOPOVŠČINO!

 • Kučko pod pručko

  Pri uri zgodovine na OŠ dr. Jožeta Pučnika leta 2093

  – Kdo ve za kakšen dober govor v slovenskem parlamentu?
  – Janezek: En gospod Gorenak je bil. Povsem je sesul takratnega premiera Cerarja.
  – Odlično. Ali veš še za koga, ki je storil veleizdajo zoper Slovenijo?
  – Janezek: To je bil pa Kučan. Oboje sem prebral v zgodovinjski knjigi. Ja, tisti mali pajac je bil.

  • ahnenpass

   Kaj ti je bilo pa v Gorenjakovem ekspozeju tako všeč, znaš mogoče izpostaviti vsaj eno njegovo misel in opozoriti v katerem odstavku članka to piše, da lahko še sami preberemo kako točno je tisto povedal in kaj naj bi on s tem mislil?

   • Sadako

    To, da je povedal, da so enega debelega Kima privlekli v državni zbor, za družino z malim otrokom se pa nihče ni potegnil. To je obnova. Jaz bi mu dodala še to, da naj bi jih raje vprašal, zakaj je komunistom tako zelo všeč točno ta moški? Kaj imajo z njim? Zakaj ga imajo tako radi?

    • svinjaglava

     Gorenaku je tudi všeč, zato ga hoče na Hrvaškem, daleč od oči slovenskih medijev.tam je zanju bolj varno, pred raznimi Donkoti in podobnimi homofili, pardom, homofobi

  • Sadako

   Jaz hočem v zgodovino vnesti Čelekulo, Andreja Turjaškega, Turške vpade, Jana Sobieskega in tako dalje. Ker Otomanci ponovno delajo tisto, kar najbolje znajo in pri tem jih podpirata celo Karitas in lažni papež. Sramota.

   • DJURO SUMAR

    Zanimivo, da papeža pravzaprav upošteva le levica. Sramota.

  • milanček

   pozabil si, da smo dobili novo mersko enoto za bebavost, to je : en cerar! To je najnižja enota, imajo jo redki ljudje, težki možganski invalidi, npr miro cerar, erjavec

 • ahnenpass

  Ampak Cerar je pomagal človeku, zakaj je vedno pri nas prav dobro najbolj sporno?

  • DJURO SUMAR

   Pri vsej stvari mene najbolj moti to, da nekateri neprenehoma poudarjajo, da se zavzemajo za navadnega frizerja. Iz tega sledi, da bi se tisti, ki jih to moti, zavzemali za nekoga, ki je ing. magister, doktor, vrhunski športnik ali kaj podobnega. Jaz sem se in se še danes vedno najprej zavzemam za preprostega delavca, kmeta. Tako kot si napisal, treba se je zavzeti za človeka. Poleg tega sem pred časom spremljal neko oddajo, kjer je pravnik Teršek razlagal, da je potrebno zakone razlagati predvsem tako, da bodo v prid človeka in človečnosti. V tej zadevi podpiram Cerarja.

   • tohuvabohu

    Preberi si zakon o tujcih, kakšni so pogoji za dodelitev dovoljenja za bivanje, potem pa serji. Pa spotoma se pozanimaj še malo o vladavini prava in delitvi oblasti.

    • DJURO SUMAR

     Za to, da pomagam človeku ne rabim prav nobenih zakonov.

     • pupa

      Ti osebno lahko vedno pomagaš sočloveku, ki je pomoči potreben, ko pa to storiš kot politik in v imenu države obstajajo zakoni in predpisi, ki jih moraš spoštovat.Mene ne bi prav nič motilo, če bi se Cerar iskašljal in bi Ahmadu podaril del svojega premoženja in mu kot “ugleden ustavni pravnik” uredil bivanje v katerikoli najbolj urejeni državi na svetu.

     • DJURO SUMAR

      Tudi inštitucije morajo biti v službi človeka in predsednik vlade je inštitucija. Nikdar se ne bom strinjal s takšnim tvojim mišljenjem.

     • sprehajalec

      Đurice, Ahmada k sebi domov, pa bo. Potem bomo tudi mi malo ppogledali skozi prste. Povej, kdaj se ti bo priselil.

      če ne pa raje tiho bodi. Levičarskega s tujim po koprivah, smo na tem portalu siti… Dovolj je bilo.

     • pupa

      Inštitucije in zakoni nikoli ne smejo biti diskriminatorni. V tem primeru so vsi ki so v parlamentu sinoči glasovali v podporo Cerarju, podprli DISKRIMINACIJO. In zakaj? Zato ker niti dosedaj in verjamem da tudi naprej, ti zagovorniki tega diskriminatornega dejanja ne bodo postopali enako kot v tem primeru.

     • DJURO SUMAR

      Še je upanje za Slovenijo, dokler je večina v Parlamentu človekoljubov in ne zadrtih klero fašistov kakršni ste zbrani v SDS.

     • pupa

      Tisti, ki so v parlamentu sinoči glasovali po tvoji želji so POSRANCI ne POSLANCI. Prihodnje volitve bodo povedale koliko teh bo še ostalo. Če bi bila jaz na mestu notranje ministrice, bi gladko malo Cmerarju sinoči oziroma že prej povedala, da čeprav sem ženska sem od njega pričakovala, da bo spoštoval vse zakonite odločitve ministrstva,ki ga vodim. S svojim dejanjem je degradiral ministico z vsemi vodilnimi.

     • DJURO SUMAR

      Na srečo ne boš nikdar ministrica. Če nebi bila ženska, bi bila lahko ministrant.

     • Kosobrin

      MENE BOLJ SKRBIJO TISTI, KI KLJUB RAZNIM ZAKONOM DELAJO V NASPROTJU Z NJIMI – NE DOBRO, AMPAK SLABO IN V SVOJO PRID! TO JE RES OBSOJANJA VREDNO, NE PA, DA POMAGAŠ ČLOVEKU!

     • tramal

      Potem pa pojdi pomagat njegovi družini v sirijo ,dvoličnež.

     • traktor

      V Radečah imate malo ali nič Muslimanov.Imate pa očitno veliko idiotov.

     • DJURO SUMAR

      Muslimanov imamo 11, idiotov pa nekaj več, ker se jih je kar nekaj priselilo k nam iz Zasavja.

   • tramal

    Bedak ,Slovenija potrebuje strokovnjake ne pa frizerje katerih je ogromno brezposelnih.Strokovnjaki bežijo v tujino mi pa bi dali temu parazitu ki je zapustil družino sredi vojne še državljanstvo.Če bi bil človek bi družino pripeljal s sabo .Je pa majmun tako kot ti.

    • DJURO SUMAR

     Pa še musliman povrhu. Takoj na grmado z njim.

     • Kosobrin

      Tudi muslimani so dobri in slabi. Tudi člani SDS, SMC in ostali so samo dobri in slabi. Lep pozdrav!

     • DJURO SUMAR

      Se popolnoma strinjam s teboj, ampak na temle portalu dobiš občutek, da so vsi muslimani slabi, katoliki pa vsi dobri.

  • tramal

   Dvoličnež .Zakaj pa ni potem pomagal krščanski družini kateri se je dojenček rodil v Sloveniji. Ne bluzi bedarij drekonja.

  • Olga_10

   “človeku”? Družina iz Sirije, z deklico rojeno v Sloveniji, pa je bila izgnana na Hrvaško, brez “pomoči” Cerarja, da bi lahko ostali….

  • mona lisa

   Zbudi se.

 • ahnenpass

  Gorenjak ve, da je Cerar kršil moralna načela, tega premijer ni niti skrival ampak se je dejansko še pohvalil.
  Ne zna pa pojasniti zakaj ni prav, da je Cerar pomagal človeku v hudi stiski, torej je tisto nakladanje o tem kar že vsi vemo čisto brez veze.
  Oprostite, mogoče je Cerarjevo stališče moralno sporno, njegova etična drža pa v tem primeru nikakor ne.
  Morala je tisto, kar je v danem času in družbi prav, etika je pa nekaj, kar vsi ljudje potrebujemo enako, vedno in brez izjem.
  Ali ste želeli odstaviti človeka, ker je s svojimi visokimi etičnimi načeli pohujšal Slovensko mladež?

  • tohuvabohu

   Bedak zahojeni. Gorenak ni omenil ne morale ne etike. Govoril je o kršenju ustave in zakonov, za kar je tudi šlo brez tenčice dvoma. Cmero si je privoščil hudo zlorabo položaja. Pa ti poskusi izsiliti ustavitev pravnomočne eksportacije, če ti bo uspelo, dudek ubogi.

  • Olga_10

   V kakšni “hudi stiski” pa je Ahmad? To da mora na Hrvaško? V pravni državi bi moral biti v “hudi stiski” Cerar, saj bi dobil nogo v rit!

  • Kosobrin

   Bravo, Ahnenpass!

 • samotoje

  Gorenakov govor je dokončno razgalil vso bedo in pokvarjenost večine strank v parlamentu. Predvsem pa vlade. Takšni ljudje sploh ne bi smeli biti opravilno sposobni.

  • samsara

   Ja, Novoslovenski Judeži so se le še enkrat več potrdili kot take. Pod vodstvom prve med enakimi.

 • mapu

  Le kakšen je ta Ahmad človek, da pusti otroke in ženo v vojni, sam pa zbeži.
  Ni vreden pasjega dreka…. pravzaprav je vreden pasjega dreka , pa še tisti ki podpirajo tega kamelarja…

 • tramal

  Bravo Gorenak ,ti si car.

 • Olga_10

  Vse spoštovanje, gospod Gorenak!

 • Olga_10

  Laž je nesmrtna duša komunistov – levakov, s Cerarjem na čelu (in Kučanom v ozadju)!

  • Valter BraniSlav

   Laz je nesmrtna dusa vseh sistemov ki so dolgo casa bili ali so se vedno na oblasti. Do sedaj se ni bilo izumljeno cepivo ki bi preprecevalo nastanek lazi pri ne komunistih…
   Olga, ti vidis vse tako enostavno kot 10 leten otrok.
   Povej raje, imas 10 let ali manj, ali si popolnoma neizobrazena?

   • Viktorh

    A si domišljaš, da je še bolj smrkava kot ti?

 • Anton

  da prav imaš Vinko, popolnoma upravičeno vprašanje, kdo navsezadnje pa je ta Ahmed, ali je res zgolj brivec iz Sirije ali gre v ozadju še za kaj več. Kajti kot si Gospod Vinko že sam izrazil dvomljivost v to zgodbo glede tega Sirca, čeprav zgodbe pravijo, da naj niti nebi šlo za Sirca, ampak ok to niti ni sedaj pomembno, gre namreč za naslednjo vprašanje, zakaj od vseh teh 100terih oz 1000čerih zgodb(migranti, čeprav to niso, ampak ok to sedaj niti ni najbolj pomembno) je ravno ta zgodba (brivec Ahmed, zopet, kao migrant), za nas nacionalnega vprašanja, zgodba, ko ustavni pravniki kot je prof. dr. Miro Cerar ,profesor teorije in filozofije prava, primerjalne pravo in etike pravniških poklicev, so pripravljeni/prisiljeni(poudarek na prisiljen, ampak ok sedaj je to zgolj moja domneva, bi pa bilo smiselno raziskati background na tej točki) iti tako daleč da osramotijo svojo strokovno plat. Torej kdo je torej ta “nesrečni” sirski brivec?

  sarkazem press

 • Janez

  Miličnik Vinko v parlamentu. Pa še bivši partijec. Kakšna ironija.

  • Viktorh

   Verjamem, da mu bo neprijetno, ko se bo moral družiti še z nekaterimi ostanki “novih obrazov”.

 • herman

  Zakaj je pranje denarja v SDS za to stranko pravno dopustno dejanje, pri nekaj sto drugih enakih primerih pa ne?

  • rabbit

   In kje vidiš pranje denarja razen v svoji glavi.

   • herman

    v transparentnem posojilu.

 • milanček

  Zavedni Slovenci, čim hitreje in čim bolj oz boljše se oborožite!!!!!!!!!!!!!!!!

 • zaton

  Vidim, da nekateri poslanci zelo “zavzeto” poslušajo govorce in sicer tako, da brskajo po telefonu in računalniku, nekateri sejo kar zapustijo, drugi se igračkajo s kemičnimi svinčniki itd. Torej so tam predvsem zaradi plače in je njihov slogan “cilj teme, da prođe vrijeme” in da gredo domov.

  • Kosobrin

   Tukaj ni govor o inženirju, doktorju ali frizerju, temveč o človeku! Poklic ni važen, ne tukaj, ne kje drugje. Važno je samo, kakšen človek je. Imamo slabe doktorje in dobre frizerje ter dobre in slabe ljudi!

 • lokec

  Vinko Gorenak, vi ste trenutno najbolši govornik v parlamentu.

 • Sadako

  Zakaj je mama z malim otrokom in poporodno depresijo manj vredna od nekoga, ki se s komunisti zabava v ROGU?

 • anonimus11

  Vsakodnevno zastonj kripto kovanci, nekaj $ odvisno koliko prijateljev boste povabili, veliko kovancev je ki so po 1 cent in so v fazi zagona in imajo potencajlno moznost da zrastejo. Tako da se registriraj potrdi racun in povabi prijatelje z svojim reff linkom, da dobijo nekaj zacetnega bonusa. Lp za vec info kontakitraj v privat in bom razlozil . https://qoinpro.com/07f0e3b61912eae2308ac4049163b555