fbpx

Gregor Golobič odpira šampanjce: Preko satelitske stranke Alenke Bratušek dobil resorje, kjer se pretaka največ državnega denarja za velike posle!

Ob vseh teh tragikomičnih obratih pri sestavljanju leve vlade pa se najbolj smeje prav Gregorju Golobiču, ki je pred dnevi v nekem ožjem krogu izustil, da “imamo vlado na naslednja tri leta in pol”, ter bivšemu šefu razvpite Ultre Milošu Urbaniji. Največ si obetajo preko satelitske Stranke Alenke Bratušek, kjer so dobili najbolj donosne resorje.
Stranka Alenke Bratušek je za Marjana Šarca pripravila “jagodni” izbor sledečih ministrov: Alenka Bratušek bi prevzela infrastrukturo, Marko Bandelli kohezijsko politiko in razvoj in Peter Jožef Česnik Slovence v zamejstvu in po svetu. Grožnja Bratuškove se sicer na prvi pogled zdi bizarna, a verjetno le ne tako iz trte zvita, glede na fiasko, ki ga je pri glasovanju za predsednika DZ doživel Dejan Židan z zgolj 49 glasovi. Njen namen je s takšnim pogojevanjem le eden – povedati svojim koalicijskim partnerjem, naj dajo roke proč od Bandellija in Česnika in naj se ne vtikajo tja, kamor ni treba.
Seveda pa takšno javno opozorilo Bratuškove niti ni presenetljivo – Bandelli namreč v nobeni normalni državi ne bi mogel postati minister, to je mogoče samo v Sloveniji, ugotavlja Bojan Požar na svojem portalu. Pa ne zato, ker Bandelli po prihodu iz Trsta v Slovenijo ni poslovenil svojega priimka, ali pa zato, ker okrog vratu nosi zlato verigo v slogu balkanskih mafijcev, temveč zato, ker je kot podjetnik in lastnik družinske betonarne Bandelli d.o.o. ter politik v eni osebi nenehno v navzkrižju interesov. Pa tudi zato, ker je očitno izredno primitiven, kar lahko sklepamo po njegovih izpadih na družbenih omrežjih. Še več! Požareport celo razkriva, da naj bi (pre)pogosto pogledal v kozarec.

Ekipa Alenke Bratušek, del katere je tudi Bandelli, na čigar zapestju se blešči zlati Rolex.

Ogromno masla pa naj bi imel na glavi tudi Česnik, nekdanji avstralski Slovenec, ki je s 73 leti najstarejši poslanec sedanje sestave državnega zbora. Prvotno naj bi bil sicer kandidat za člana stranke Socialnih demokratov, kjer pa ga menda niso sprejeli, nato pa se je zavihtel vse do mesta podpredsednika Golobičeve stranke Zares. Očitno se njegova kariera na stara leta nadaljuje, saj naj bi minister v Šarčevi vladi postal izključno zato, da bi z njegovim odhodom iz DZ nadomestna poslanka postala nekdanja poslanka Jankovićeve Pozitivne Slovenije ter dobra prijateljica Bratuškove Maša Kociper. Ob tem pa je naravnost škandalozno, da novinarji, čeprav se dobro zavedajo zapisanega o Bandelliju in Česniku, molčijo.
Ob vseh teh tragikomičnih obratih pa se najbolj smeje prav Gregorju Golobiču, ki je pred dnevi v nekem ožjem krogu izustil, da “imamo vlado na naslednja tri leta in pol”, ter bivšemu šefu razvpite Ultre Milošu Urbaniji, ki že odpirata šampanjce. Očitno so “stare” zamere iz junija 2018, ko je Golobič prekinil vse stike s Šarcem, ker je Šarec omogočil izvolitev Mateju Toninu za predsednika DZ, že pozabljene. Propadli politik Golobič pa po zanesljivih informacijah ni nikoli prenehal biti stric iz ozadja Šarcu, saj je ostal v stikih z generalnim sekretarjem LMŠ Branetom Kraljem ter vodjo poslanske skupine LMŠ Branetom Golubovićem tudi v času “tihe maše” s Šarcem. Kar pa niti ne čudi, glede na to, da je Stranka Alenke Bratušek nekakšna izpostava propadlega Zaresa – predsednik sveta SAB je namreč Roman Jaklič, znan kot dolgoletni tesni sodelavec Gregorja Golobiča, Jakiča pa zadnje čase menda pogosto videvajo v poslovnih prostorih podjetij bivše Ultre.

Alenka Bratušek (Foto: STA)

Na koncu pa nikakor ne smemo pozabiti, kako je Bratuškova prevarala volivce. V času predvolilne kampanje je namreč ves čas govorila samo o zdravstvu in pokojninah. In ne le to – prekinjala je celo takratna televizijska soočenja, kakor, dajmo se raje pogovarjati o čakalnih vrstah v bolnišnicah in upokojencih, ki komaj shajajo s svojo pokojnino. Bratuškova na koncu sicer ni bila izvoljena za poslanko, je pa v parlament prišla njena stranka. In sedaj, ko je del Šarčeve koalicije, se Bratuškova ni “zagrebla” za ministrstvo za zdravje ali za ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, kar bi glede na njeno predvolilno nabiranje pik pričakovali, ampak je “z vsemi rokami ter po zakulisnem navodilu Golobičevega kroga zagrabila za tisti resor, kjer se pretaka največ državnega denarja za velike posle – skratka, infrastrukturo, drugi tir in energetiko. Na zdravstvo in upokojence pa kar pozabila …” ugotavlja Požar. To pa je tudi odličen kazalec, kako kredibilna je Alenka Bratušek.

J. G.