fbpx

Grims o dopolnitvah zakona o varovanju javnega reda in miru: Niso problem varde, ampak leva fašistična Antifa!

Pripadnik Antifa je vsak petek v prisoten na protivladnih protestih (foto: Nova24tv)

V četrtek, 24. septembra 2020 so poslanci v Državnem zboru z 48 glasovi za in enim glasom proti podprli dopolnitev zakona, ki se nanaša na varovanje javnega reda in miru, poleg tega pa še zakona o nadzoru nad državno mejo. Slednjega so v nekaterih opozicijskih strankah (SD, LMŠ in SAB) predlagali, ker želijo omejiti delovanje t. i. paravojaških enot oziroma vard. Z dopolnitvami zakona o nadzoru državne meje se posameznikom in skupinam prepoveduje nadzirati državno mejo na način kot to počne policija. Obenem je prepovedano tudi ovirati policijo pri njenem nadzoru državne meje, prav tako pa je prepovedano spodbujati oziroma organizirati varovanje že omenjene meje, poroča RTV.

“Kar so osrednji mediji iz mojega nagovora včeraj seveda zamolčali: “Zakon je uperjen povsem narobe. Boriti se moramo proti nasilju. Prava nevarnost je nasilje. Resna nevarnost za Slovenijo torej niso nobene varde, ampak Antifa!” Antifa, ki vsiljuje nasilni fašizem levičarjev..” je pristransko poročanje osrednjih medijev komentiral poslanec SDS Branko Grims. Poslanci v DZ so namreč zakonsko omejili delovanje paravojaški enot oziroma vard, vendar pa je ob tem izpadla militantno naravnana skrajna levičarska Antifa, ki po prepričanju poslanca SDS predstavlja resnično grožnjo državni varnosti.

Dopolnitve, ki se nanašajo na zakon o varstvu javnega reda in miru pa prepovedujejo vzbujanje videza, ki spominja na vojaške oziroma uradne osebe, ob čemer je posebej izpostavljeno nošenje in razkazovanje orožja pa tudi nošenje maskirnih oblačil ter obuval. V tem trenutku gre zgolj za prenovljena predloga zakonov, ki je bilo v preteklosti že vloženo s strani notranjega ministrstva. Po poročanju nacionalne televizije naj bi poslanec SDS Branko Grims ob tem poudaril, da so že navedene spremembe obeh zakonov nepotrebne, saj naj bi tovrstno problematiko zadovoljivo reševala že sedanja zakonodaja, je pa potrebno njeno dosledno izvajanje, kar je v prvi vrsti naloga policije.

Ameriški predsednik Donald Trump pa si resno prizadeva, da bi ultra-levičarsko organizacijo Antifa v ZDA razglasili za teroristično. Tako se je odločil po številnih njenih nasilnih dejanjih, nazadnje ob nedavni smrti temnopoltega Američana, ko so izbruhnili protesti po vsej državi, ki so se prelevili v nasilno obračunavanje s policijo, ropanje trgovin in linčanje nasprotnikov. Anarhisti pa so že pustošili tudi pri nas. Še posebej so divjali ponoči po alternativni proslavi ob Dnevu državnosti. Vandalsko so uničevali stvari in prerezali gume več kot sto avtomobilom v stari Ljubljani in drugje, menda tudi na Viču. Prebivalci Ljubljane so bili zgroženi nad takim vandalizmom. Nekdo je celo dejal, da je rojen v Ljubljani vendar česa takšnega še nisem doživel. To so po njegovem prepričanju nasilne uničevalske bande, ki kot se zdi sovražijo delo in imajo veliko prostega časa za uničevanje. Navedbe smo preverjali na policiji, ki nam je med drugim odgovorila: “Neznanci so ponoči v Ljubljani prerezali pnevmatike vsaj 39 osebnih vozil, ki so bila parkirana v središču prestolnice…” 

“Antifa je danes glavni problem kar se tiče varnosti v celotni Evropi in to dela z roko v roki z islamiskimi skrajneži”

Za bolj podrobna pojasnila smo se obrnili tudi na poslanca Grimsa, ki je situacijo komentiral sledeče: “Antifa je danes glavni problem kar se tiče varnosti v celotni Evropi in to dela z roko v roki z islamiskimi skrajneži. Antifa po Ameriki razbija mesta, kriva je skupaj s svojimi protiversko-rasističnim derivatom BLM oziroma Black Lives Matter za smrt vsaj 20 ljudi, tudi najmanj treh otrok. Ustvarili so vzdušje v katerem se je zgodilo tudi to, da je nek črnec šel tako za zabavo šel k sosedom, kjer se je igral petletni bel otrok s svojima sestricama, ga ustrelil v glavo in umoril. To je vzdušje, ki ne sme imeti prostora v nobeni normalni družbi in žal je potrebno ugotoviti, da Antifa ropota in topota tudi po slovenskih tleh.

Foto: Twitter

Da je pripravljena na nasilje, so pokazali že na Kotnikovi pred nekaj leti, ko so se postavili v vrsto, kar v žargonu imenujejo “za obvladovanje množic”. To pomeni, da so izurjeni, da oponašajo policijo, in če bi takšen zakon kot je bi sprejet, morali sprejeti za koga, bi ga morali proti Antifi. Oni pa so govorili o vardah in zaradi tega sem tudi opozoril, da je vsa razprava in zakon uperjen popolnoma napačno. Se pravi, realno se je treba boriti proti nasilju, nebrzdanemu nasilju, ki ogroža vse in vsakogar, ki uničuje lastnino, ki ogroža življenje in zdravje ljudi ter tudi otrok. In nosilci tega so levičarski fašisti, ki sami sebe imenujejo Antifa, kar je seveda popolno sprenevedanje. Tako kot je nekoč rekel Churchill, fašisti bodočnosti bodo sami sebe imenovali antifašisti. Zanimivo je, da kadarkoli se to omeni, Antifa vpije, da Churchill tega nikdar ni rekel. Nikdar pa še nisem slišal, da to ni res.”  

Domen Mezeg