fbpx

Grims: “Radikalnemu islamu je treba pokazati vrata ter ga kot rakavo tkivo izrezati iz evropskih tal”

Foto: Nova24TV

“To je vojna. To je vojna s terorizmom in zločinom! Dogaja se iztrebljanje evropske civilizacije,” je poslanec SDS Branko Grims na današnji novinarski konferenci poudaril stanje o trenutni kritični situaciji po celotni Evropi. Medtem pa vlada še vedno ne sprejme ustreznih protiterorističnih ukrepov.

V luči številnih terorističnih napadov, ki so se zgodili v minulem tednu, je mag. Branko Grims, predsednik komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, sklical tiskovno konferenco. Govoril je o temi, za katero meni, da mora resnično skrbeti vse in vsakogar v Evropi in na svetu, ki mu je do spoštovanja pravic, človekovega življenja in posameznikove integritete.

Grims je zaradi serije terorističnih zločinov in posledično s tem povezanim uvažanjem migrantov nagovoril vse, ki jim je vsaj malo do spoštovanja človekovih pravic in pravic vsega naroda. “Takih serij terorističnih zločinov, kot jih je bilo v zadnjih dneh, še ni bilo. Vsaj na slovenskih tleh ne.” Od Barcelone do Finske, Nemčije, Francije in Belgije ter številnih drugih držav, ki so bile žrtve številnih napadov islamskih skrajnežev, naši vladi še vedno jasno ne “kapne”, da je končno treba ukrepati. Pa vendarle je odziv na to še vedno medel.

Islamski terorizem seje smrt po celi Evropi
Na vprašanje islamskega terorizma je kritično poudaril, da se ljudje ne zavedajo, kaj se dogaja. “To je vojna. To je vojna s terorizmom in zločinom! Dogaja se iztrebljanje evropske civilizacije.” Poudaril je tudi, da se razmere nikakor niso umirile, kvečjemu se šele začenja. Kar pa bi morali razumeti, je to, da so vsi ti napadi, katerih žrtve so večinoma nič krivi ljudje, organizirani in odigrani. Serija majhnih dogodkov in število le-teh je srhljivo. Sploh zato, ker se dogajajo na celotnem evropskem teritoriju.

In vendarle se vse to ne dogaja kar naključno. V prvi vrsti so za to krivi tisti politiki, ki so si v Evropi in Sloveniji vzeli pravico in ukinili en del pravnega sistema Evropske unije in odprli vrata vsem beguncem. Ne zavedamo se, da je med vsemi, ki trenutno prihajajo prek Sredozemlja, le še kakšen promil ljudi z vojnih območij. Pravico za azil bi po uradnih podatkih OZN smeli imeti v vsej tej masi, ki je priromala v Evropo, le trije odstotki ljudi.

Migrantov ne poganjata vojna ali človeška stiska, temveč politični interesi ter gore denarja,” zatrjuje Grims.

Odstopiti bi morali vsi, ki pravijo, da bi morali živeti s terorizmom
Po njegovem mnenju bi morala Evropa v tem trenutku brezpogojno zaščititi vse državljane z vsemi demokratičnimi sredstvi, ki jih ima na razpolago. Vsi ti napadi so le dokaz, da se razmere še zdaleč ne mislijo umiriti. “Zakaj vlada ne stori ničesar? Čas za solze je minil, sožalje smo že izrekli. Zdaj je čas za odločno ukrepanje! Krivda za kri pa je na rokah tistih politikov, ki so protizakonito odprli meje Evrope, ki Evrope ne branijo!” je bil kritičen Grims.

Po Grimsovih besedah bi vse, ki pravijo, da bi se morali navaditi živeti s terorizmom, morali takoj odstraniti z vseh funkcij, ki jih opravljajo. Za najmanj 8 teroristov je namreč že dokazano, da so prečkali tudi slovensko mejo. V Sloveniji je treba zdaj zaščititi meje. Najprej s fizičnim varovanjem, ustreznimi panelnimi ograjami, ki so prijaznejše do vseh, poskrbeti pa je treba tudi za varovanje teh ograj, saj se bo le tako tok, ki teče zdaj in bo še tekel, obrnil in odšel v drugo stran. Grims je zaključil s svarilnimi besedami, in sicer: “Radikalnemu islamu je treba pokazati vrata ter ga kot rakavo tkivo izrezati iz evropskih tal in ga poslati tja, od koder je prišel. Drugače miru ne bo več.”

K. F.