fbpx

Grims sprašuje Šarca: Ali namerava razrešiti državnega sekretarja Jerneja Štromajerja zaradi nestrpne izjave do kristjanov?

Predsednik vlade bi moral reagirati, ko pristojni minister Pikalo ni želel razrešiti Jerneja Štromajerja. (Foto: STA)

Marsikomu je državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Štromajer z izjavo “Vesel božič, umazane živali” pokvaril božič. Namesto, da bi vodilni vladni politiki obsodili dejanje Štromarjeja zaradi prizadetih čustev verujočih ob drugem največjem krščanskem prazniku, so mu s svojo tišino namenili podporo. Reagiral je poslanec Slovenske demokratske stranke Branko Grims in zastavil Vladi Republike Slovenije poslansko vprašanje. “Ali namerava Marjan Šarec razrešiti državnega sekretarja Jerneja Štromajerja zaradi nestrpne izjave do kristjanov?”

“Le komu je lahko tako poniževanje ljudi in razpihovanje nestrpnosti do največje verske skupnosti v Sloveniji zabavno, še posebej, če to izreče državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport; na ministrstvu, ki pokriva tudi področje vzgoje in vrednot v celotnem šolskem sistemu? In da je “lahko neprimerna?” sprašuje o sprenevedanju vseh odgovornih v vladi Marjana Šarca poslanec SDS Branko Grims.

Neverjetna je ignoranca predsednika vlade Marjana Šarca, ki je v začetku svojega mandata zaradi moralnih in etičnih standardov odstavljal sekretarje in ministre kot po tekočem traku. Leto dni kasneje so se standardi povsem zamenjali in sedaj brani vsako neumnost svojih članov vlade. Podobno kot v primeru Jerneja Štromajerja in njegove umazane žalitve največje verske skupnosti v Sloveniji. “Poleg tega vse skupaj še sovpada z ravnanjem najvišjih političnih funkcionarjev iz vrst vlade oziroma njene koalicije, ki se večinoma celo v čestitkah očitno izogibajo izreči besedo Božič ali vsaj božični prazniki. Božič je eden največjih verskih praznikov za katoličane in je neločljiv sestavni del slovenske tradicije in slovenske kulture!” je kritičen Grims.

Poslanec Slovenske demokratske stranke Branko Grims je zastavil poslansko vprašanje Vladi Republike Slovenije, ali misli razrešiti sekretarja na šolskem ministrstvu Jerneja Štromajerja? (Foto: STA)

Poslanec Slovenske demokratske stranke Branko Grims je zastavil poslansko vprašanje Vladi Republike Slovenije, ali misli razrešiti sekretarja na šolskem ministrstvu Jerneja Štromajerja. (Foto: STA)

Ali bo vlada Marjana Šarca pokazala spoštovanje do največje verske skupnosti v Sloveniji
Poslanec SDS Branko Grims je zato slovensko vlado pozval, da naj popravijo napako in izkažejo spoštovanje do krščanske skupnosti v Sloveniji. Ne pozabimo, tudi Marjan Šarec pridno obiskuje maše v svojem božjem hramu. Branko Grims je na vlado na sledil sledeče vprašanje:

Vlado Republike Slovenije zato sprašujem:

1.    Kakšen je odnos Vlade Republike Slovenije do Božiča, do katoličanov, do slovenske tradicije in slovenske kulture? Kako bo vlada krepila slovensko tradicijo in slovensko kulturo?
2.     Ali bo predsednik vlade Marjan Šarec predlagal zamenjavo ministra za izobraževanje, znanost in šport Jerneja Pikala oziroma bo vlada razrešila državnega sekretarja na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Jerneja Štromajerja, oziroma kako bo Vlada Republike Slovenije ukrepala v zvezi z stanjem na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport ter kdaj?

Luka Perš