fbpx

Grozi nam 2. val koronavirusa, Jenull pa brez posledic poziva na nezakonite proteste, na katerih se ogroža javno zdravje in grozi s smrtjo!

Jaša Jenull (Foto: Nova24TV)

Kljub temu, da grozi nevarnost drugega vala okužb z novim koronavirusom, Jaša Jenull, sin državnega tožilca Hinka Jenulla, meni nič tebi preko družabnega omrežja Facebook vabi k udeležbi na nezakonitem protestu, ki je uperjen proti aktualni vladi: “Danes je petek. Ob 19:00 se dobimo vsi na ulicah. Horde pešcev oboroženih z transparenti in kredam začnejo svoj pohod na Prešernovem trgu. Kolesarska varda s svojim zvončkljanjem ustrahuje straho-vlado s kroženjem po centru. Vsi se združimo ob 20:00 na Trgu republike.”

Takšno neodgovorno obnašanje je težko razumeti v luči povečevanja števila okužb. Od prejšnjega tedna dalje namreč z izjemo enega dne beležimo nove primere okužb. Še posebej je porast viden v tem tednu; v ponedeljek smo beležili tri okužbe, v torek štiri okužbe, v sredo osem okužb in v četrtek dve okužbi.

Jenull je preko Facebooka napovedal, da bodo vladi podeljene zaključne ocene ob koncu šolskega leta. Poleg je pripel fotografijo 74-letne gospe z navijalkami in pripisal, da je ta na Hrvaškem pred dvema dnevoma lastnoročno prekinila manifestacijo ustaštva. “Se sprašujete kaj hudiča je Antifa? To je Antifa. Če hočete izraziti solidarnost z antifašističnim blokom se lahko oblečete v črno in še bolj jasno pokažete, da ne nasedamo na zunanje provokacije in poskuse sejanja razdora, seveda pa je odločitev (kot vedno) povsem vaša. Se vidimo na ulici! 🚴👫🏃🤸🧘😃✊✌️ Povejte naprej.”

Protestniki se na preventivo požvižgajo
Kdorkoli spremlja vsakotedenske proteste proti vladi, lahko opazi, da se levičarski protestniki občutno sprostili. Ti namreč niti približno ne spoštujejo varnostne razdalje, le redki pa so taki, ki nosijo zaščitne maske. Še toliko bolj je zaskrbljujoče, ker se protestom pridružili pripadniki skrajno levičarske skupine Antifa, katerih glavni cilj je sprožanje nasilja. Dejstvo je, da protesti predstavljajo grožnjo za povezovanje števila okužb, zato se poraja vprašanje, kako je mogoče, da lahko Jenull brez posledic vabi na nezakonite proteste, kjer se ogroža zdravje ljudi in se grozi s smrtjo?

Aretacija Jaša Jenulla, (Foto: družbena omrežja)

Glede dejavnosti Jenulla se je preko Twitterja oglasil predsednik vlade Janez Janša in izpostavil: Organizator nezakonitega zbiranja v času realne grožnje 2 vala koronavirus. Ker je njegov oče državni tožilec, lahko nekaznovano krši zakone in ogroža zdravje in življenja Slovencev. Državno tožilstvo pa posredno podpira celo organizirano grožnjo s smrtjo in nasiljem.” Glede na to, da smo bili prejšnji teden priča napadu na policista ter skakanju čez ograjo pred Državnim zborom RS, zaradi česar smo bili priča aretacijam, se poraja vprašanje, kakšen šov bo Jenull uprizoril tokrat. Le upamo lahko, da bo vse skupaj eskaliralo še v hujše nasilje ter da zaradi neodgovornega obnašanja ne bo prišlo do še večjega širjenja okužb.

Ob tem tokrat Jenull udeležence shoda poziva naj se, tako kot pripadniki radikalne Antife oblečejo v črno. Razlog zato je očiten. Pripravlja se še več nasilnih izpadov, organizatorji levičarskega nasilja pa se zavedajo, da lahko njihovi jurišni odredi lažje pobegnejo roki pravice, če se lahko zlijejo z množico.

Hana Murn