Grozljiva napoved: Levici skrajno levo ni dovolj, osnovali so še “levo krilo” Levice

Poslanec skrajne Levice Miha Kordiš. (Foto: Facebook)

Stranka Levica je v koaliciji praktično edina stranka s programom. Ta je skrajno levi, ker pa so edini, ki ga imajo, je to tudi edini program v koaliciji, ki se izvršuje. Gre za eksplozijo državnega aparata, visokih davkov, napada na podjetništvo, načrtno erozijo srednjega razreda in čaščenje pozabljenih komunističnih malikov. Romanje ministrice za kulturo v Čebine na ustanovitev komunistične partije ni bila nobena napaka – bil je simbolni prikaz nadvlade stranke v koaliciji. Kmalu za tem se je k jugonostalgični retoriki obrnil tudi Robert Golob. Zdaj je videti, da nekaterim v stranki niti skrajno levo ni dovolj in bi radi ustanovili “levo krilo” skrajno leve stranke. Kaj nas torej čaka?

Levičarski skrajnež in poslanec Levice Miha Kordiš je namreč izjavil, da se je Levica v zadnjem letu premaknila precej proti sredini, zato so z namenom, da jo “pripnejo na aktivistični teren in jo zasidrajo na levici“, v stranki osnovali levo krilo.

Kot je dejal, se je pobudi “med drugimi priključil velik del poslanske skupine in tudi nekaj sodelavcev na ministrstvih pa pestra paleta aktivnih članov in članic na terenu, ki so tudi prepoznavni znotraj stranke,” je dejal Kordiš.

Grozljiva napoved

Gre za napoved, ki normalnemu človeku nažene strah v kosti. Stranka, ki je s svojo divje levičarsko politiko v manj kot letu dni Slovenijo spravila na kolena in jo dolgoročno pohabila v boju s tujo gospodarsko konkurenco, stranka, ki bo lastnoročno odgovorna za kolaps javnega zdravstva z izsiljeno ukinitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, bi rada šla še bolj radikalno levo.

Kako lahko gredo še bolj levo?

Kot je zapisal prvak opozicije Janez Janša, so “bolj levo od stranke Levica  in njihovih sledilcev v golobnjaku samo še brezna v Rogu in rudniški jaški Hude jame. Ter delavnica Zveze Borcev NOB na temo Kako postati partizan leta 2023, ki bo 10. junija v kampu Pivka.”

Grozljivi prizori iz Barbara rova rudnika v Hudi jami na območju Laškega. (Foto: PU Celje)

“Tu smo. Prej bo vsaj razmišljujočim to jasno, prej se lahko ta nebrzdani pohod v odkrit teror in vročo državljansko vojno zaustavi,” je še dodal Janša.

In res – Levica je dejansko dosegla vse kratkoročne cilje, ki si jih je zastavila. Ponovna vzpostavitev drakonske obdavčitve dela, ukinitev DZZ, popolna državna monopolizacija zdravstva, umik ograje na meji, milijardni prispevki njeni NVO “ulici”…  edina pot naprej je, da izpolnijo še svoj dolgoročni program, ki predvideva ukinitev podjetij iz zasebnega lastništva. Levica namreč nikoli ni skrivala, da si želi preobrazbo družbenega sistema in demontažo kapitalizma. Eden najbolj spornih elementov v programu je, da bi v imenu države prilastili zasebno lastnino, ki je temelj kapitalističnega sistema – se pravi sistema, kjer so produkcijska sredstva v zasebni lasti.

V Levici se zavzemajo za nov družbeni red, ki bi temeljil na ekosocializmu. Tako so na strani 22 in 23 v svojem programu zapisali, da bodo velika podjetja in finančne ustanove preoblikovali v demokratične oblike javnega lastništva. Srednja in manjša podjetja pa bodo lahko ZAČASNO ostala v zasebni lasti. Enako bodo lahko ostala kmetijska zemljišča v zasebni lasti, vendar ne v obsegu veleposesti.

Poslanec Levice Miha Kordiš je tudi velik podpornik agende seksualizacije vrtcev. (Foto: Facebook)

Gre seveda za ideje, ki so v popolnem nasprotju s slovensko Ustavo, ki v 33. členu ščiti zasebno lastnino in delovanje. Spomnimo se, da gre pri “ustanovitelju” levega krila skrajno leve stranke za levičarskega skrajneža, ki v svoji retoriki prekaša še najbolj brutalne nacistične in fašistične ministre propagande. Podjetnikom je že večkrat grozil z nacionalizacijo, v zvezi s krizo v Venezueli je povedal, da je to kriza preveč kapitalizma v državi, hkrati pa pozival k tiranju kapitalistov v morje z bajoneti. Prav tako je hujskal o oboroženemu uporu proti takratnemu predsedniku vlade Miru Cerarju. Državljani lahko le z grozo pričakujemo, kaj se bo iz tega slabo prikritega fašizma izcimilo.

Andrej Žitnik