Katastrofa: Državni Siol ob svežem iranskem napadu to državo s krvavim šeriatskim teokratskim režimom promovira kot varno!

Šokantna naslovnica o varnem Iranu na državnem Siol.net. (Foto: Twitter)

Šokantna naslovnica o varnem Iranu na državnem Siol.net. (Foto: Twitter)

Državni medij Siol je postal podružnica iranskega režima. Iranski režim ne slavi po spoštovanju človekovih pravic, enakopravnega zastopanja žensk in drugih družbenih skupin. Celotna iranska družba temelji na šeriatskem pravu. Vendar jih to na Siolu ne moti, da ne bi promovirali Irana kot ene najbolj varnih držav na svetu.

Ob naslovnici Siola glede promoviranja iranskega režima se lahko slovenski državljani vprašajo, ali mislijo resno ali gre zopet za novo neokusno šalo. Ob svežem napadu Irana na cilje ameriške vojske v Iraku ter zaostreni varnostni situaciji v Iranu na državnem Siolu promovirajo enega najhujših zatiralskih režimov kot odlično in varno turistično destinacijo.

V promoviranju Irana gredo tako daleč, da jo izpostavljajo kot državo brez kriminala. Glede na represivnost iranskih varnostnih sil, njihovih strogih verskih zakonov, stalnega nadzora se niti ne smete čuditi, da je Iran država z malo kriminala. Zato pa je toliko bolj aktiven Iran na področju svetovnega terorizma. Njihova gonilna sila pa ubiti terorist, general Kasem Sulejmani.

Protesti v Iranu ob smrti Kasema Sulejmanija. (Foto: Twitter)

Turistična agencija Ars Longo se sprenevadajo, da so protesti v Parizu veliko bolj nevarni kot v Iranu
Med drugim so v svojem članku predstavili turistično agencijo Akademsko potovalno agencijo – Ars longa. V izjavi za omenjeni državni medij so me drugim povedali, da so pariški protesti veliko bolj nevarni kot v Iranu.

“Prav nasprotno, Iranci se zavedajo, da ima marsikdo na Zahodu nepopolno ali celo izkrivljeno podobo o Iranu, zato se še posebej potrudijo, da sebe in svojo državo predstavijo v čim boljši luči,” pojasnjujejo,” so v izjavi za Siol povedali v turistični agenciji Ars longa.

Iranski predsednik Hassan Rouhani. (Foto: Twitter)

Vendar so pozabili povedati bistveno razliko med protesti v Parizu in Iranu. V Parizu bodo represivni organi Francije nadzirali situacijo in ne bodo šli ubijat v svojih državljanov, medtem ko je prav pokojni iranski general Sulejmani s svojimi tajnimi milicami ubil na tisoče Irancev na zadnjih protestih v tej državi v lanskem letu.

https://twitter.com/PBohinc/status/1214641568252076034

Siolovci lahko ob tem še obiščejo varne destinacije v Severni Koreji, Somaliji in Afganistanu
Našim novinarskim kolegom iz Siola lahko svetujemo, da si čim prej rezervirajo letalske karte za Iran in podoživijo eno najlepših in varnih držav ta hip ter s celim svetom delijo svoje občutke o najlepši državi na Bližnjem vzhodu, Iranu. Lahko pa še obiščejo države Severne Koreje, Somalije, Afganistana glede na to, da so veliki turistični ljubitelji krvavega in šeriatskega režima v Iranu. S svojo objavo novice pa so sprožili veliko ogorčenje v slovenski javnosti. Njihove odzive si lahko preberete spodaj.

https://twitter.com/1nekorektna/status/1214649981199622144

https://twitter.com/1nekorektna/status/1214650693811888132?ref_src=twsrc%5Etfw

Luka Perš

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Iran, daleč od varne države.

 • marker

  Mogoče imajo v Iranu še kaj za pranje v NLB-ju. Naša država je še vedno s 25% plus eno delnico največji posamezni lastnik NLB. Zato se Iranu ne smemo zameriti.

  • lena

   Verjetno se nekateri racunajo, da bo kaj kapnilo v zep, od se kakega nelegalnega posla z iranci!

 • šmentanamuha

  No, nekaj je res, za turiste (tudi ženske, če niso same) je Iran verjetno res zelo varna država. Pred nekaj leti, ko se je tudi govorilo, kaj vse se dogaja tam, lahko rečem, da je bilo za nas, turiste, zelo varno. In kot zanimivost, po Iranu so se (vsaj takrat) potikali sami Slovenci. Drugih tujcev praktično ni bilo. Ženske smo pač “upoštevale” pravila oblačenja in večjih težav praktično ni bilo. Rekla bi celo, da je njihov vodič zelo skrbel za nas. Domačini so nas tudi kar naprej spraševali, kako to, da ste si upali priti k nam, ko pa o nas pišejo take grozne stvari. Zato sem glede na izkušnjo vseeno mnenja, da je Pariz oziroma Francija in še nekatere druge evropske države, v tem trenutku lahko bolj nevarne. Če se znajdeš sredi demonstracij, pa je lahko nevarno kjer koli, tudi v Mariboru. Afrika in Južna Amerika pa je nekaj drugega.

  • Pepy

   Ne nakladat … tipično levičarsko s kratkim IQ -preseli se k njim , bodi zadovoljena !

   • šmentanamuha

    Moja osebna izkušnja nima nič z levičarstvom, še manj s kratkim IQ-jem, morda tvojim. Tvoj komentar je primitiven in po nepotrebnem nestrpen. Ti govoriš na osnovi nekega članka, jaz na osnovi prvoosebne izkušnje. Povedala sem, da je za turiste to precej varna država, za domačine, ki so politični nasprotniki vladajočih, pa zagotovo precej manj.

  • PFloyd

   Pa so vas povabili na kakšno poroko 12-letne deklice s starcem? Ali pa na obred kamenjanja ženske ? Morda celo na nazoren prikaz obrezovanja klitorisa deklice?Še za svoje državljanke ni varna država!

   • šmentanamuha

    Vidiš, to se imenuje funkcionalna pol pismenost ali nepismenost, ko ne razumeš, kaj si prebral. Ogled turističnih znamenitosti in zgodovinskih krajev starodavne Perzije, ni isto kot obredi domačega prebivalstva, kamor navadno tujcev ne vabijo. Mimogrede, muslimani obrezujejo deklice tudi v Evropi in ZDA, čeprav jim zakon tega ne dovoljuje.
    In ja, če te že zanima, takrat sem veliko fotografirala in domačini so me povabili tudi na dom, kjer so me pogostili, jaz sem napravila fotke, nato so poiskali zemljevid in pokazala sem jim, od kod prihajam. Lahko rečem samo, da so bili izredno gostoljubni in prijazni. Mi, turisti smo bili njihov stik z zunanjim svetom.

    • PFloyd

     Ne ti meni o funkcionalni nepismenosti in o starodavni Perziji.Moj povdarek je bil na tem, da domačinke tam niso varne,ker se nad njimi izvaja psihični in fizični teror…medtem ko si ti varno uživala ob znamenitostih…daleč stran od zločinov.In zate je to varna država ? Kakšna dvoličnost!

     • šmentanamuha

      Kadar je govora o “varni državi”, gre za to ali je varno oditi tja poslovno ali turistično, Analogno tvoji tezi, lahko rečemo, da tudi Slovenija postaja vedno bolj nevarna država – za Slovence, za domačine, še posebej, če se ne strinjajo s trenutno vodilno levičarsko politiko. Malo se umiri.

    • KAPIBARA

     Tudi SLO je varna država, pa pojdi čez noč na obisk v Žabjak, in njemu podobnimi drugimi naselji.. in tja SLO turistične agencije NE organizirajo vodenih ogledov..
     – isto hranje je v iranu.
     Tudi v Maroku ( za organizirane skupine turistov) tudi ni nevarno, pa sta dve pojoči travici, samostojno šle, in bile ob del telesa..

    • macon

     Meni je bedno hodit v res revne dežele. A naj se naslajam nad njihovo revščino ali kaj? Zdi se mi, da se marsikdo iz zahoda naslaja nad tem. Poleg tega nas potem imajo za hodeče denarnice in nam razni trgovci vseskozi težijo, predvsem v islamskem svetu je tako.

     • sodnikisozločinci

      Že Bolgarija in Romunija znata biti naporni.

  • KAPIBARA

   ..Zato sem glede na izkušnjo vseeno mnenja, da je Pariz oziroma Francija in še nekatere druge evropske države, v tem trenutku lahko bolj nevarne…
   – Pa to misliš zaradi domačinov, ali zaradi tujerodnih prselncov

  • sodnikisozločinci

   Najbolj varno je doma na kavču, to je moja najljubša počitniška destinacija.

   Priporočam potovalno agencijo Zapečkar&Kavčar Tours.

 • Van Der Waals

  IRAN VARNA DRŽAVA. AHAHH!!! NAJ KR GRE NOVINAR V IRAN DA MU ODREŽEJO GLAVO!

  • JANEZ GUS

   Našim brez škode

 • Unikatna

  Slovenija je zavožena do dna…
  ——————————————-
  Je kdo prebral bizarno zgodbo? “Na sodišče vabijo pokojno Elko Strojan”
  https://www.facebook.com/watch/?v=1260579400802893

  • JANEZ GUS

   Človek se bi krohotal,če ne bi sam živel v teh rdečih Butalah.

   • WISKY 1000

    Rdečim levakom se je zmešalo TOTAL.

  • sodnikisozločinci

   Naj jo grejo odkopat z britofa.

 • JANEZ GUS

  Rdečuharska greznicaRTVS že cel dan ponavlja za onimi đihadisti o 80 mrtvih Američanih.To pa so samo njihove mokre sanje.Ameriških žrtevNI.Rdečuharsko razočaranje bo veliko.Američani niso arabci ali SLO rdečuhi,beri borci vrednot nob.

 • tuki tuki tič

  Mediji Siol…rtv slo…POP TV…vsi so za NovoTV komunajzerji in skrajni levičarji???… Moji dragi, to so slovenski mainstream mediji ki nekaj veljajo. Sklicujejo se tudi na verodostojne tuje medije…Nova TV pa na neverodostojne medije kot je portala Bleitbart in podobno.

  • JANEZ GUS

   Kdo ti je kriv ,če si norc.

   • tuki tuki tič

    A samo to vkup spraviš? Če več ne gre, bodi raje tiho…ker nisi na mojem intelektualnem nivoju… Kapish?

    • JANEZ GUS

     Na mladino pojdi,tam je rdečuharski intelektualni nivo.Strosmajer te ima rad.

  • xtc

   Za normalne ljudi ja za psihote pač ne.

  • PFloyd

   A resnica boli ? Auč…

 • xtc

  Slo levake naložit vse na avione z Šiptarjem in Mučenikom Milanom do zadnjega in poslat za prvoborce v Iran k njihovim prijateljem ,da jih malce izobrazijo z Šarijo in batinami.

 • tuki tuki tič

  V klasičnem spopadu Irana ZDA ne more premagati. Irancem že sedanja oborožitev zadošča, da povzročijo dobesedno večmesečni mrk. Preden padejo lahko požgejo vsa naftna polja v SA, Kuvait, Bahrain, Katar, ZAE, Oman pa tudi dlje bi naredili kar precej škode. Kaj bi to pomenilo si nekateri pepčki tu na NoviTV ne zmorejo predstaviti.

  • JANEZ GUS

   Rdečuh,še vedno misliš na neuvrščene.Bilo je nekoč.

  • Unikatna

   Aj ja, za nafto vam gre…

 • rubec

  To je sicer varna država, ne pa za vse. Ponoči je v bolnišnici umrla ena od 22 hudo poškodovanih raket.

 • tuki tuki tič

  Ćujte, danes so nekatere rakete Iranci uspešno preizkusili, lahko pa dosežejo tudi oddaljenejše cilje. Zato vsi kar naenkrat apelirajo na ustavitev sovražnosti in ponovna pogajanja. Odločitev o vojni in miru ima v rokah EU in Bruselj, ki mora kljubovati pritiskom in grožnjam ZDA s sankcijami do vseh, ki bi obnovili trgovanje z Iranom…Kapish?

  • JANEZ GUS

   Rdečko,malo si preberi zgodovino,kdo je trikrat rešil EU.Po tvoje Iran.Ne pametnjači,ker ti ni treba.Na mladino se šlepaj.Tam te bo kdo poslušal.

  • Unikatna

   tič ti si nič…tunek nehaj v prazno…

 • PFloyd

  Siol…malo ste datume pomešali…ni še 1.april.

 • JANEZ GUS

  Moderator,skidaj to govno s portala.

  • tuki tuki tič

   Moderator, ajd skidaj JANEZA GUSA s portala. Smrdi, smrdi, joj kako smrdi !!!

 • rubec

  Iranski predsednik Hassan ima ta prav priimek. Rjuhani.

  • Black_hawk

   ime je tudi zelo lepo haha

 • rubec

  Ne samo zaradi 22 poškodovanih raket in 50 do 80 kil faširanega generala, ampak tudi zaradi Petrola, ki ga je potrebno stalno reševati, se je navsezgodaj zbral cvet slovenske politike. Jutri bo bencin še vedno po 1,30. Za centiliter.

 • Black_hawk

  Medije veliko spremljam, o teh protestih v Iranu ni bilo skoraj nobene novice, o tem kaj je počel tam general Sulejmani še manj.

 • Slovenec

  Noro, da vlada in politika v Sloveniji vedno potegne z tistimi, ki imajo na grbi lopovščine.

  • lena

   Kako ze, isti skupaj pasejo?

 • Anton

  Lgbt nasilje je isto nasilje kot islam nasilje.

 • Lustrator

  Formalno seveda ni kriminala, saj državne in lokalne islamistične milice poskrbijo, da imajo sami monopol nad njim (umori, posilstva, mučenja, preprodajanje drog, trgovanje z belim blagom,..). Vsaka podobnost z Jugo ali SZ ni naključna.

 • Rožle

  Pa naj že odpotujejo tja .. če je tam tolk luštno ..

 • JANEZ GUS

  A ni čudno.Teh naših feministk pa pravice iranskih žensk ne zanimajo.Pri nas jih pa grozno moti skupina ljudj,ki so proti splavu.

 • Rožle

  V Iran se zopet vračajo minike ..

 • Gren

  KOT , DA BI BRAL PAVLIHO HAHAHAHAHA SE NADALJUJE HAHAHA MISLIM !

 • Ježek Teka Teka

  Itaq, da je varna država za lažnive komunjare … sam ena majhna težavica nastane, ker za njih je tam normalno, da stopiš na mino al pa te dronček zadane … se strinjam … men pa to glih ne sede …

 • Piš

  Vsak popotnik ki je bil kdaj v Iranu, lahko potrdi, da je to za popotnika varna država, hrana poceni in okusna, spanje in prevozi za drobiž, ljudje zelo prijazni.

  Ostali, ki pa Irana niso videli, razen preko zahodne propagande, pa lahko nabijajo kako je doli, takšni so najbolj pametni, in največji strokovnjaki. Sure..

  Imaš pa težave ko naslednjič potuješ v Združene države Amerike, samo zato ker si bil kot turist v Iranu.

 • lena

  No tisti, ki so prepricani v to, da je Iran varna drzava, naj samo izvolijo in grejo tja!

 • Olga101

  “Varna” kot Titova Juga z nešteto morišči! “Brez nasilnega kriminala” – razen kriminalcev na oblasti!

 • Eden

  Sem desničar, ampak tu se vidi pri komentarjih maistream proameriški pralni stroj možganov.

 • DOMOVINSKA LIGA

  Za Fajonko in njene musloljube privržence je to najbolj varna država.

 • Rožle

  Zanimivo,
  V Iranu so dovoljene mavrične LGBT marele … !
  https://nova24tv.si/wp-content/uploads/2020/01/naslovnicasioltwitter.png

 • Andrej

  Če je tako lepo pa naj gre kompleten SIOL tja za kako leto na izlet. Na svoje stroške, da se razumemo.
  Če ljudje kupijo, da je Iran varna država takrat, ko vojska beži ven, naj pa gredo tja. Takih tukaj ne potrebujemo.

 • PORK Amashina

  Se vidi kdo vlada siolu.Vsak vedno hvali svoje.