fbpx

Katastrofa: Državni Siol ob svežem iranskem napadu to državo s krvavim šeriatskim teokratskim režimom promovira kot varno!

Šokantna naslovnica o varnem Iranu na državnem Siol.net. (Foto: Twitter)

Šokantna naslovnica o varnem Iranu na državnem Siol.net. (Foto: Twitter)

Državni medij Siol je postal podružnica iranskega režima. Iranski režim ne slavi po spoštovanju človekovih pravic, enakopravnega zastopanja žensk in drugih družbenih skupin. Celotna iranska družba temelji na šeriatskem pravu. Vendar jih to na Siolu ne moti, da ne bi promovirali Irana kot ene najbolj varnih držav na svetu.

Ob naslovnici Siola glede promoviranja iranskega režima se lahko slovenski državljani vprašajo, ali mislijo resno ali gre zopet za novo neokusno šalo. Ob svežem napadu Irana na cilje ameriške vojske v Iraku ter zaostreni varnostni situaciji v Iranu na državnem Siolu promovirajo enega najhujših zatiralskih režimov kot odlično in varno turistično destinacijo.

V promoviranju Irana gredo tako daleč, da jo izpostavljajo kot državo brez kriminala. Glede na represivnost iranskih varnostnih sil, njihovih strogih verskih zakonov, stalnega nadzora se niti ne smete čuditi, da je Iran država z malo kriminala. Zato pa je toliko bolj aktiven Iran na področju svetovnega terorizma. Njihova gonilna sila pa ubiti terorist, general Kasem Sulejmani.

Protesti v Iranu ob smrti Kasema Sulejmanija. (Foto: Twitter)

Turistična agencija Ars Longo se sprenevadajo, da so protesti v Parizu veliko bolj nevarni kot v Iranu
Med drugim so v svojem članku predstavili turistično agencijo Akademsko potovalno agencijo – Ars longa. V izjavi za omenjeni državni medij so me drugim povedali, da so pariški protesti veliko bolj nevarni kot v Iranu.

“Prav nasprotno, Iranci se zavedajo, da ima marsikdo na Zahodu nepopolno ali celo izkrivljeno podobo o Iranu, zato se še posebej potrudijo, da sebe in svojo državo predstavijo v čim boljši luči,” pojasnjujejo,” so v izjavi za Siol povedali v turistični agenciji Ars longa.

Iranski predsednik Hassan Rouhani. (Foto: Twitter)

Vendar so pozabili povedati bistveno razliko med protesti v Parizu in Iranu. V Parizu bodo represivni organi Francije nadzirali situacijo in ne bodo šli ubijat v svojih državljanov, medtem ko je prav pokojni iranski general Sulejmani s svojimi tajnimi milicami ubil na tisoče Irancev na zadnjih protestih v tej državi v lanskem letu.

https://twitter.com/PBohinc/status/1214641568252076034

Siolovci lahko ob tem še obiščejo varne destinacije v Severni Koreji, Somaliji in Afganistanu
Našim novinarskim kolegom iz Siola lahko svetujemo, da si čim prej rezervirajo letalske karte za Iran in podoživijo eno najlepših in varnih držav ta hip ter s celim svetom delijo svoje občutke o najlepši državi na Bližnjem vzhodu, Iranu. Lahko pa še obiščejo države Severne Koreje, Somalije, Afganistana glede na to, da so veliki turistični ljubitelji krvavega in šeriatskega režima v Iranu. S svojo objavo novice pa so sprožili veliko ogorčenje v slovenski javnosti. Njihove odzive si lahko preberete spodaj.

https://twitter.com/1nekorektna/status/1214649981199622144

https://twitter.com/1nekorektna/status/1214650693811888132?ref_src=twsrc%5Etfw

Luka Perš