fbpx

Hudih groženj in žalitev deležna tudi predstavnica NIJZ Eva Grilc: “Lažnivka, govno, ciganica” in da bo visela ter naj se zakoplje deset metrov pod zemljo!

Predstavnica NIJZ Eva Grilc. (Foto:STA)

Slovenijo je pred dnevi presenetila novica, da se je skupina maturantov z zaključnega izleta v Španiji, vrnila z večjim številom okuženih z novo različico virusa Delta. Danes je izjavo za javnost podala predstavnica NIJZ Eva Grilc. Pod objavljeno novico na Facebook strani Slovenske tiskovne agencije so se vsuli komentatorji in predstavnico NIJZ zmerjali s ciganico in lažnivko ter ji predlagali, naj se zakoplje deset metrov pod zemljo. “Baba pa kje so te iskopali? Lažnivka tudi ti boš visela,” je zapisala uporabnica Facebooka Anica Cencelj.

Celoten svet se že od lanskega leta sooča s koronavirusom iz katerega je mutiralo še nekaj sevov. Med drugim britanski, brazilski, južnoafriški in sedaj še pojav različice indijskega Delta virusa. Zaradi nenadnega pojava se je mnogim prebivalcem dandanes težko sprijazniti z dejstvom, da živimo v eni najhujših zdravstvenih kriz moderne dobe.

V Sloveniji se je nova različica virusa Delta razširila z vrnitvijo maturantov iz Španije. Podobno se je zgodilo v Belgiji, ko so belgijski maturanti prenesli novi nevarni virus v svojo državo. Zaradi tega je slovenski predsednik Janez Janša povedal, da bo za preprečitev širjenja novih različic koronavirusa, potrebno cepiljenje. Danes je mnenje stroke o okuženih maturantih iz Španije povedala predstavnica NIJZ Eva Grilc. A se je na družbena omrežja usulo negativnih komentarjev, ki so Grilčevi želeli le najslabše. Le kaj se poraja ljudem, da grozijo že zdravstvenim delavcem, ki rešujejo zdravstveno situacijo?

Množica komentarjev; predstavnici NIJZ Evi Grilc grozijo s smrtjo, jo zmerjajo z lažnivko, ciganico in govnom.

Prejela je tudi grožnje s smrtjo
Zaradi množičnih informacij na svetovnem spletu, med katerimi v nekaterih dvomijo v nastanek virusa in so kritični do uporabe cepiv, je prišlo do velikega nezaupanja prebivalstva po celotni Evropi. Sami smo kot otroci bili cepljeni proti različnim boleznim in nas ni nihče vprašal, ali smo za ali proti. Žensko populacijo strašijo predvsem z argumentom, da v primeru cepljenja z enim izmed cepiv, ne bodo mogle imeti otrok. Kot argument navajajo, da ni mogoče v tako kratkem času proizvesti vsa ta cepiva. A je na to vprašanje pred dnevi odgovoril epidemiolog Mario Fafangel, in sicer, da se raziskave za takšna cepiva izvajajo že več kot trideset let. Enako je bil kritičen na Twitterju raziskovalec Luka Omladič, ker so na nacionalnem radio Val 202 gostili osebo, za katero so bile glavne reference sumljivi in zavajajoči posnetki na Youtubu o Covidu-19, Delti in cepivih.

Glede na veliko žaljivih komentarjev izpostavljamo po našem mnenju najhujše. Uporabnik Caniram Retep je zapisal: “Jebite se, panika zaradi prehlada in povod v obvezno cepljenje!!” Uporabnik Jure Podergajs: “Lažnivka. Naj se zakoplje 10m pod zemljo”. Uporabnik Mir Bednarski Berden: “Tud ta je dobr plačana za laganje. Bo prišla na vrsto!”. Uporabnica Maria Benko: “Kakšne okužbe, navadni prehladi, zavajate narod zato boste pravno in moralno odgovarjali”. Uporabnica Anica Cencelj: Baba pa kje so te iskopali? Laznivka tudi ti bos visela”.

Nova družbena klima v državi le dokazuje, da je dolgotrajno poročanje osredjih medijev in levega dela parlamentarne opozicije doseglo učinek, da se vsaka odločitev vlade in stroke za zaščito svojih sodržavljanov, izkaže za polom in dvom v pravilnost odločitev. Izkazuje se tudi preračunljivost nekdanjih oblastnikov, predstavnikov levega pola, ki so raje vrgli puško v koruzo, kot bi se soočili z eno najhujših situacij v moderni dobi. Zato se je sedanja oblast znašla v salomonski situaciji, kjer je zaradi moči medijev v službi bivšega režima, vsaka odločitev sprejeta s panično grožnjo, da se bo Slovenija spremenila v janšistično diktaturo. Še ena pravljica za lahko noč.

Luka Perš