Györkös Žnidarjeva želi nadaljevati z deportacijo Ahmada, Levica ji zato grozi z interpelacijo

Nekdanja ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar. (Foto: STA)

Ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar je komentirala primer Šami in dejala, da je slovenski politični prostor verjetno izgubil kompas, saj nekateri poslanci in ministri na političnem vrhu pozivajo k nespoštovanju avtoritete sodišč, prav tako pa javno problematizirajo zakonito delo organov ministrstva za notranje zadeve. To so potrdila tudi vsa sodišča, Levica pa je že začela z grožnjami. Če se bo nadaljevala deportacija sirskega migranta, bodo proti Györkös Žnidarjevi vložili interpelacijo. Ta pravi, da se jih ne boji.

V državnem zboru je Györkös Žnidarjeva medijem dejala, da razume, da “se približujejo volitve in da je zaradi tega veliko živčnosti, a to ne pomeni, da Slovenija ni dolžna na svojem ozemlju izvajati oblasti“. Meni, da bi najvišji predstavniki naše države to morali vedeti in da se nihče nima pravice postaviti nad avtoriteto neodvisnih in nepristranskih sodišč.

Zatrjuje, da je Sirijec Ahmad Shamieh (Šami) predmet političnih zlorab tistih, ki so dajali lažne obljube v času, ko so postopki pred sodnimi ustanovami še potekali, kljub temu, da so vedeli ali pa bi morali vedeti, da se zanj zadeve pred sodišči ne bodo pozitivno iztekle. Med drugim je opozorila, da Šamiju ni pritrdilo niti upravno niti vrhovno niti ustavno niti evropsko sodišče. “Takšno navidezno humanitarnost je izjemno težko implementirati,” je dejala. Zanjo so nesprejemljivi tudi pritiski na upravne organe. “Slišali smo predloge, da naj bi se postopki vodili na cesti. Vse to je neprimerno, nevzdržno, nesprejemljivo, ker država ne pripada političnim strankam.”

Ko je ministrstvo pozivalo k oblikovanju strategij na področju migracij in azila, je prejelo le številne kritike
Po ministričinih besedah je ministrstvo za notranje zadeve velikokrat na različnih nivojih pozivalo k pogovoru in k oblikovanju strategije na področju migracij in azila. “Nismo dobili nič drugega, razen kritik in razdiralnosti. Zato ocenjujem, da je to še vedno velik problem,” je dejala. Po poročanju STA na vprašanja, ali so njene kritike namenjene tudi predsedniku vlade Miru Cerarju, je odgovorila, da je premier iskal rešitev po 51. členu, ki je zakonita. A do konsenza na vladi glede te rešitve ni prišlo, zato je bila ta točka na koncu umaknjena.

Pravne možnosti, da bi Ahmad ostal v Sloveniji, ni nobene
Dejala je, da je postopek po Dublinski uredbi končan s pravnomočno odločitvijo vrhovnega sodišča. Predaja oz. deportacija je posledica pravnomočne odločitve vrhovnega sodišča. Torej Šami nima nobene pravne možnosti, da bi ostal v Sloveniji. Ob tem je dodala, da je diskrecijska klavzula po Dublinski uredbi pravica države in ne prosilca. Ministrstvo za notranje zadeve pa meni, da je uporaba diskrecijske pravice možna le do pravnomočnega končanja postopka. “Vsekakor pa ta klavzula ne more biti uporabljena na način, da bi postala pravilo in ne samo izjema,” je povedala Györkös Žnidarjeva in opozorila, da v času trajanja postopka odločevalci niso zaznali nobenih elementov, ki bi upravičevali uporabo diskrecijske klavzule.

In kako komentira napoved Levice, ki pravi, da bo proti njej vložila interpelacijo, če se bo nadaljevala deportacija sirskega migranta? “Z interpelacijo nimam popolnoma nobenega problema. Je pa izjemno težko biti politik v državi, v kateri vidni predstavniki države pozivajo k nespoštovanju avtoritet sodišč,” je dejala.

Trdi, da je do tega trenutka udejanjila vse, kar so si na ministrstvu zadali v tem mandatu in dodaja: “Zanimivo pa je, da se predlogi za interpelacijo niso pojavljali v ključnem trenutku, ko je bila država v najtežjih časih, ko sem odločno zavrnila predlog evropskega komisarja, da bi se Slovenija spremenila v migrantski filter za Evropo, ko sem mu povedala, da se bomo temu uprli z vsemi sredstvi.”

Anja Lepej

 • Vojteh Dovč

  a ta ministrica je tudi levičarka?

  • T-Rex

   očitno ne, ker levaki so vsi po vrsti blesavi, ta je pa kar pametna..

 • rubec

  Vsem ki sem na forumu kadarkoli rekel teslo se iskreno opravičujem. Izraz Teslo je rezerviran in v izključni lasti poslanca horvata.

 • rubec

  Ta bjonda mi je že dolgo všeč. Do danes iz nekega drugega razloga.

 • totex39

  Očitno bomo morali državljani “pomagati” tistemu delu, ki še vsaj normalno deluje, ker ta groteska s tem migrantskim pritepencem se mora takoj končati in ga deportirati tja, kjer bi že davno moral biti.

 • von Rhein

  Ministrica,tokrat velik plus. Edina,ki upa drugim v vladi,sicer na kulturni način,povedati,da so tepci. Predvsem pa rokovnjačem,ki bi kar na ulisi ustanovili nadomestno sodišče.

  • resnicaboli

   počakaj konec zgodbe.

 • piko8

  Vsaj ena ministrica iz leve falange, ki vsaj malo dela za slovence! Ena lastovka ne prinese pomladi, zato počakajmo na dejanja?

  • samsara

   Nisem prepričan, da ne dela tega zaradi osebnega interesa. Bjonde so prve na udaru invazivnih sil divjakov z nižjih geografskih širin, ki posiljujejo, kredejo, uničujejo in morijo nedolžne ljudi in otroke po EU državh gostiteljicah. Ne vam kako je z njenim potomstvom, če ga ima…

 • tomven

  Nek bebo je povedal, da prinaša kameltrajber Sloveniji dodano vrednost. Kakšno ga vprašam, če dela na črno… cmerar in njegova horda si zaslužijo zaradi tega fijaska rdeč karton in brco v anus! Za ministrico pa po dolgem času en velik plus.

  • samsara

   Včeraj sem že omenjal Zdenkotov fetiš na bricote…
   Ne vem, morda pa ima kakšno vlogo v verigi dilerjev opojnih, psihoaktivnih substanc?

 • samsara

  Nemara zna bit vsa tele absurdna burka z burkežem Ahmadom in njegovimi levičarskimi podporniki morda v končni fazi tudi produktivna, celo katarzična, saj ponuja priložnost, da se globalisti, levičarji in podobni destruktivni sovražniki Slovenije, Slovencev in slovenstva dokončno razgalijo in pokažejo v vsej svoji deviantnosti, katere ne bo mogel spregledati tudi najbolj zapečkarski in inertnertni rezident te države.
  Le dajte, burkeži levičarski, globalistični podrepniki, nadaljujte, razgalite se v vsej svoji izrojenosti. Bodite kar se da aktivni.
  Reakcija vam zagotovo ne uide.

 • Silka

  Ne čudim se če je skrajna levica ravnala proti odredbam pravosodja, saj sledi svojemu ljubljenemu
  diktatorju in zločincu Titu, ki je tudi rekel:”Ne priznajem ovaj sud”

 • samsara

  Po medijih se omenja Ahmadove odvetnike…
  Mislim, da se ne motim, če sklepam, da vse finančne niti slejkoprej pripeljejo do ene najbolj diaboličnih kreatur na javni globalni sceni po imeni George Soros.
  Ja, ja, še mačke se zastonj ne gonijo, so rekli stari ljudje.
  Tudi hudičevi odvetniki ne delajo zastonj.
  Ne spomnim se, da bi se kdaj skupina odvetnikov, levičarskih parlamentarcev na čelu z levičarskim premierjem in podobnih naperdnih ‘socialno čutećih’ kreatur kdajkoli tako grebla za kakaga ubogega, pomoči potrebnega Slovenca. Nikoli!

 • Kučko pod pručko

  Meščeva Levica dela samo zgago v parlamentu. Ko boste morebitni simpatizerji teh komunajzarskih spak odšli na naslednje parlamentarne volitve, se spomnite, da so ti mladci zagovorniki kavbojske države, ki ne priznava zakonov, ustave in odločb sodišča!!!

  • Mojca pokraculja

   Brez veze, volivci te stranke pravijo: Tako je drugovi!

   • Olga_10

    Mi jim bomo pa rekli “stigli so plugovi”, pa naj gredo zemljo orat in delat!

 • AlternativaZaSlovenijo

  Hudo. Ministrica proti svojemu šefu, ki je totalno odpovedal na pravnem polju.

  • sodnikisozločinci

   Jebao šefa Ahmed pravo u glavu. Pravo ni odpovedalo, odpovedala je glava.

 • xtc

  Hi,hi,hi,levaki bodo sami sebi sesuli vlado- Ja,pravijo,človek-človeku volk,ne je lahko še huje ;Človek-človeku levak.

 • neny

  No to sem tudi raziskovala; interpelacijo Levice ter diskrecijo…… Pri KRIVICU mi je počlo, ta je res ne samo malo ampak ZELO NOR.

  • Mojca pokraculja

   Ja Krivic je njihov odvetnik. Zdej ne more požreti poraza na sodišču.

 • rubec

  Če bi bil jaz Jöni Mödörndörför bi se danes ustrelil. En možakar iz Uotlce (glavno mesto Primorske ali bi vsaj moralo biti) je v telefonskem klicu v studio Nove dejal da je to le en mlečnozobec pijan od Eurokrema in da bi zaslužil enu taku cebadu u ret da bi frlu ene 50 metru. Da, ustrelil bi se in to s topom.

  • samsara

   Ti dam prou.

   • centurion

    Mu dam metek.
    Tudi tri.
    Je tok blesav da si zna večkrat zgrešit prazno betico.

    • samsara

     Če prej, v tretje gre rado, pravijo.

 • baubau

  Ne daj se,vesna,,,

 • totex39

  Zanimivo bi bilo vedeti, če so tudi tistih 30 ilegalcev odpeljali na kavico v parlament.

  • centurion

   Še malo pa bo parlament šel k njim na kavico….

 • Antonius

  Slovenija postaja norišnica v kateri norci volijo norce, da jim ohranjajo norišnico.

  • KIKI

   Najboljši na ta zgubljeni dan! Čestitke!

  • samsara

   Ali povedano drugače, gre za politično kontinuiteto udbokomunistične mafijske zalege.

 • slosin

  No, vsekakor je pokazala tem klincem, da po revolucionarnem pravu pa to ne gre……

 • macon

  Ko so se horde valile po Sloveniji, je hitro izpadla precej razumna. Po mojem edina konsistentna ministrica adijo vlade.

  • Caetano

   Kolikor toliko res. Hotela je tudi prepovedati odhajanje slovenskih drzavljanov v jihadisticne milice pa jo je Klemencic onemogocil.

   • macon

    Moj vtis je lahko napačen in zelo površen, ker redko gledam tv. Recimo prav zdajle malo spremljam razpravo ob interpelaciji. Tisto, kar sem zasledil od nje, mi ni bilo povsem napačno, nisem zasledil, da bi očitno in neumno lagala.

 • Vrhovni sodnik

  Ravno kar en od največjih idiotov Matić flanca v DZ.

  • janez cepec

   pa koko j’ to možn, de ti, tak demokrat, svobodomislec, gledaš Hanzi TV. sram te j’ žihar, pa glej, de Pastir tega ne zve, najebu ga boš

   • sprehajalec

    Geslo Ivana Janeza je; Glej druge, pa boš spoznal mojo veličino.

  • Janez

   Podpišem to o idiotu.Zaka j nzraven nisi napisal še Janija MUDODORFARJA?Tudi on je idiot,a se ne ve kateri je večji.?

   • Peter

    V tem primeru naj odloči višina, no.

 • resnicaboli

  30 migrantov so prijeli v kombiju z hrvaškimi tablicami šofer hrvat in namesto da vse skupaj pošljejo na Hrvaško jih dajo v azilni dom in vi pravite da ministrica je dobra.

  • Olga_10

   Verjetno so tudi “nesoglasja” med ministrico in levičarji le predstava za javnost….

 • Vrhovni sodnik

  Je pa ta cirkus z ilegalcem po svoje kar dobrodošel, si je vsaj širna Slovenija ogledala kdo je sovražnik Slovenije SD, ZL in SMC.

  • janez cepec

   ugasn Hanzi TV, veliki vodja je že neki slišu, de gledaš, crno ti se piše

   • Vrhovni sodnik

    Hvala ko tolk skrbiš za mene, velika vodja sem jaz osebno, tko, da so tvoja opozorila brez predmetna.

   • Olga_10

    Kučan?

  • samotoje

   Dobro je delo, ja.

  • etrusk

   Vse to kar se dogaja , je še kako pozitivno. Upam , da si Slovenci iz tega cirkusa le počasi učijo in bistrijo glave , kajti to jim bo , vsaj upam zbistrilo pamet.

 • dob

  Kako si sploh upa držat zakona.

 • Jana Novak

  Nekje sem brala, da je Ahmad morilec in je zato pobegnil iz Sirije. Naši levaki imajo morijo v krvi zato podpirajo tega morilca.

 • centurion

  Ko moram za to blond ministrico žal reči, da je daleč najboljši kos,
  ki ga premore slovenski vladni cirkus,
  me počasi postaja strah živeti v tej državi.

 • eksorcist

  Edina, ki je še nekej vredna v tej t.i. vladi. Ostale je že Anja Kopač Darkness obdelala. Se odločajo samo še o tem a so queer al so trans.

 • Olga_10

  Ahmada je treba deportirali! Ministrica je dolžna poskrbeti za zakonitost! Vse, ki nanjo pritiskajo, naj ovadi!

 • sprehajalec

  Geslo Slovencev bi moralo biti; Volim tistega, ki je proti uvozu migrantov iz nerazvitega sveta. Iz razvitega še sploh kot investitorji, pa so še kako dobrodošli.

  Zakaj bi Slovenija uvažala reveže? Bogati tukaj zagotovo ne bodo postali. S tem bi pa Slovenija postajala vse siromašnejša.

  kako pravijo na jugu? Ako ti je stari sirotinja, nisi si kriv, ako uvoziš sirotinju, sam si si kriv.

  • ahnenpass

   Oprosti, še revni nočejo ostati pri nas, oni še najmanj, ker če že morajo migrirati, bi radi šli vsi nekam, kjer sčasoma ni samo lažje živeti ampak lahko tam dosežejo celo najvišji standard od vseh ljudi na svetu,kar se pri nas preprosto nikoli ne bo zgodilo.
   Za kaj takega, bi morali biti najprej pravi ljudje, potem pa še narod.

 • bednick

  Levica naj počasi razmišlja o prebegu k cirkusantu Šarcu.
  Politično so že napol mrtvi.

  • ahnenpass

   Najprej se mora 300.000 bivših ZSMS-jevcev zmeniti med sabo koga bodo izvolili za svojo maskoto, ko bo to jasno, bomo vedeli tudi kdo bo naslednji mandatar.
   Namig, Janša ne bo, razen če ne bi morali spet poriniti naprej kakšne hudobne represivne programe in nas še zadolžiti, če bi slučajno rabili talce, potem mogoče, pa še to zgolj za kratek čas.

   • Olga_10

    Tudi Hilarija je mislila, da že sedi v ovalni dvorani! Namig, Janez Janša bo naslednji premier!

    • ahnenpass

     Se ti zdi, da ga bodo finančne, industrijske in politične sile podprle in bi z njim celo sodelovali?
     Razmisli še enkrat, danes so še bistveno močnejši kot kdajkoli prej, predvsem ali celo izključno zaradi take opozicije.

 • ahnenpass

  Nihče se nima pravice postaviti nad avtoriteto neodvisnih in nepristranskih sodišč.
  Iz tega gre sklepati, da obstajajo neodvisna in nepristranska sodišča. In glej, še kako obstajo, vendar ne v Sloveniji, pri nas tega ni,so pa zato Evropska sodišča taka kot morajo biti.
  Naša velika slovenska, po rodu iz madžarske torej meni, da se lahko naše pravosodje primerja z vrhunskim, po kakšni logiki, če nas prava, resnična sodišča neprestano obsojajo in razveljavljajo krivične sodbe.
  Jaz pa menim, da naša sodišča niso niti slučajno nepristranska in neodvisna, mislim tudi, da so Ustava in Človekove pravice VEDNO nad vsemi ostalimi zakoni, celo pred Svetimi desetimi zapovedmi, od katerih je polovica itak brez veze, ostale so pa preveč splošne ali namenjene zgolj posameznikom.

  V Sloveniji, ima oblast Ljudstvo.

  • France

   ………človekove pravice VEDNO nad vsemi ostalimi zakoni,………….

   Diskusijo bi bilo bolje začeti z človekovimi dolžnostmi, iz katerih izhajajo pravice. In če nam že zdaj grozijo s šerijatskim pravom, kje so tu skrite človekove pravice. http://www.publishwall.si/aktualno/post/144533/muslimani-v-sloveniji-kako-vzpostaviti-sarijo-seriat-v-sloveniji V tem sestavku lahko preberemo, kaj bi nekateri želeli spremeniti v ustavi, ki je zakonik za zakone in v KZ-1 piše: Ščuvanje k nasilni spremembi ustavne ureditve 359. člen (1) Kdor, zato da bi ogrozil obstoj, ustavno ureditev ali varnost Republike Slovenije, poziva ali ščuva k neposredni storitvi kaznivih dejanj iz 348. do 357. člena tega zakonika, se kaznuje z zaporom do petih let. Ob času pozivanja (2010) je bil predsednik vlade Borut Pahor, notranaja ministrica pa Katarina Kresal, noben ni reagiral v skladu z ustavo. Za obdodbje 2015-2016 lahko govorimo o temi: Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, ki se po 308. členuKZ_1 v točki (3) Kdor se ukvarja s tem, da tujce, ki nimajo dovoljenja za vstop v Republiko Slovenijo ali prebivanje v njej, nezakonito spravlja na njeno ozemlje, jih po njem prevaža ali jim pomaga pri skrivanju ali kdor dva ali več takih tujcev za plačilo nezakonito spravi čez mejo ali ozemlje države, se kaznuje z zaporom do petih let in denarno kaznijo.(4) S kaznijo iz prejšnjega odstavka se kaznuje uradna oseba, ki omogoči tujcu nezakonit vstop na ozemlje Republike Slovenije ali nezakonito prebivanje na njem. V tem času je bil predsednik Miro Cerar, ministrica pa Vesna Gyorkoš Žnidar. In za konec še akcija levičarskih aktivistov, ki sta “reševala begunca”, ki je pobegnil iz Sirije, v času vojne, torej ni begunec ampak dezerter, saj so njegova leta taka, da bi moral služiti vojsko. V Sloveniji bi ga kaznovali po KZ1- kot sledi: Samovoljna odstranitev in beg iz vojske 273. člen (3) Vojaška oseba, ki se skriva, da bi se izognila službi v vojski, se kaznuje z zaporom do treh let. (4) S kaznijo iz prejšnjega odstavka se kaznuje vojaška oseba, ki odide iz države in ostane v tujini, da bi se izognila službi v vojski. TU SE SKRIVA CATCH22 za moške begunce med 18 in 55 let, da se jih lahko odstrani iz države, saj imajo namrjbrž vse države tak ači podoben člen v svojih kazenskih zakonih.

   • Janez

    Ja?
    Verjetno – ta izogib vojski?
    POZABIL SI NAM POVEDATI – DO KONCA
    KAKŠNE ?
    SO BILE MOŽNOSTI ZA “REŽIRANJE” IZIDA VOLITEV ZA PREDS. R. SLO !?
    Omenil
    si možnost “REŽIRANJA” Z DODAJANJEM ALI ODVZEMANJEM GLASOVNIC !
    Na poti,
    ki jo glasovnice opravijo – DO R.SLO VOLILNE KOMISIJE !? L.r. Janez K. KOMENDA

    • France

     Na volišču štejejo glasove, komisija naredi zapisnik, potem vse skupaj dajo v kuverto in nekdo odnose na UE. Tam pa jih vpišejo kot prejeto. In ne mi reč, da kuverte z podobno vsebino, ki pa ima druge rezultate ni možno kadarkoli zamenjati. Volitve vedno dobi tisti, ki jih nadzoruje. (josifstalinpress)

   • ahnenpass

    Človekove pravice so absolutne, ne izhajajo iz ničesar ampak so naravno pravo, s katerim se rodimo. Moraš samo umreti, nič drugega na tem svetu, skratka.

    • sodnikisozločinci

     Samo pravosodje razume človekove pravice drugače, ampak glej, boli me đoko za njih, kot bi rekel Erjavec.

    • France

     Torej je zahteva države, da vložim prošnjo za nabavo orožja, do katerega imam človekovo pravico, proti absolutnemu naravnemu pravu. Krasno da vem, sem si ravno eno lepo snajper karabinko z dušilcem ogledoval.

    • France

     Ko se rodiš, dobiš samo tiste pravice, ki veljajo v državi, kjer si se rodil. Ker imajo države meje in vsaka SAMA določa, kakšne pravice imajo njeni državljani, je zadeva jasna, za bivanje v katerikoli državi moraj ljudje izpolnjevati dolžnosti, ki jih ta država zahteva in iz tega lahko potem izhajajo določene pravice. Še scat in srat kamorkoli NIMAŠ pravice, pa je naravna potreba.

  • sodnikisozločinci

   “Nihče se nima pravice postaviti nad avtoriteto neodvisnih in nepristranskih sodišč.”

   Seveda se lahko. To so odvisna in pristranska sodišča, lep primer je Slovenija. no, pa saj si podobno sam napisal. Ljudstvo so pa izbranci ljudstva.

  • Novakec1

   Ne, v slolandiji imajo oblast nevladne organizacije, povečini počefurjene, domači izdajalci jim pa pomagajo.

 • andreas82

  Nacionalisti vseh dežel, združite se!

 • vrata

  V Nemčiji je bil tudi en Sirijski frizer vzgled za uspešno integriranega “begunca”. No, kako se je končalo izveste na spodnjem linku:
  http://canadafreepress.com/article/musli
  m-refugee-called-integration-success-then-slit-his-bosss-throat

  • samotoje

   “Never judge the book by its cover,” pravijo Angleži. Ne sodi knjige po ovitku, je moj prosti prevod.

 • Pezde

  Dajmo Vesna, dajmo Vesna!

  • sodnikisozločinci

   Kaj naj da? Pičko?

   • Pezde

    Ima močno pičko, ni kar tako tale punca.

 • Janez

  ZL , SD,, SMC ITD.
  NAJ RESNO RAZMISLIJO O SVOJI PRESELITVI NPR. H KURDOM V IRAK ! L.r. Janez K. KOMENDA
  P.S.
  KAR ODSELIJO NAJ SE. Jim nič ne branimo.

 • Rožle

  Nč več ne štekam …
  A ni tale v SMC – ju ..?

  • Janez

   Je, ja.
   A zdi se, da se bolj le z MNZ ukvarja.
   GLEDE TE
   – VIDEZU ČISTO OK Vesne G. Ž !
   Naj
   VZTRAJA PRI DEPORTACIJAH.
   Tudi iz praktičnih razlogov. In mi Slovenci ji bomo hvaležni.
   V
   DRŽAVAH,
   KJER JE VELKO MIGRANTOV – POLICJA KOMAJ OBVLADUJE RAZMERE. L.r. J. KOMENDA

   • Rožle

    Se pravi …
    ne yebe svojega šefa :)

 • MEFISTO

  Zadeva je tako preprosta, da bolj preprosta ne more biti.

  Odločba o izgonu ni samo pravnomočna, temveč tudi dokončna.

  Policija naj izvrši svojo nalogo, naloži prebrisanega Sirijca v marico in ga na meji dostavi Hrvatom.

  Tam se naj uči še hrvaščine.

  Kolikor jezikov znaš, toliko Sirijcev veljaš.

  Pika.

  • Rožle

   Brzo če skužit …i to

  • Schemva Miro

   Tako je.

 • sprehajalec

  Ne vem, razmišljam, da moraš biti malo nor, da nastaviš Alahovemu sinu iz tistih krajev in z britvico v rokah, svoj vrat. Še sosedo včasih postrani gledam, če je ok. Še posebej, ko gledam teatralne scene metanja po asfaltu zavit v rjuho.

  Sedaj pa sploh, ko je jezen. Jaz bi se na mestu skvoterjev izogibal britvice, saj zlahka pošlje kakšnega skvoterja iz Roga k Alahu, predno bo končal pri Hrvatih….

 • Janez

  OŽITI !
  SD ŠKOBERNETA IN
  ZL KORDIŠA – ZA VPLETANJE V URADNI POSTOPEK ! L.r J. KOMENDA

 • tohuvabohu

  Interpelacija proti VGŽ bi bila kot naročena. Zato bi rabili podpise poslancev SD, to pa pomeni konec te koalicije. Dam za rundo, če pride do tega.

  • Novakec1

   Paradosk bo ratu, bo SDS proti

   • tohuvabohu

    V politiki ni paradoskov. So samo interesi. Levaki temu rečejo “nabiranje političnih točk”, kar je ena najbolj gnusnih psovk iz njihovega pobalinskega repertoarja.

 • Vrhovni sodnik

  Zdaj pa presenečenje, ahmadi sploh ni Sirec, je Pakistanski taliban, ki se je v Siriji boril na strani ISIL in ga tam iščejo.

  • RATATA

   Majketi?

   • Vrhovni sodnik

    ITAQ

  • Bozz

   Če bi to bilo res, kakšni bedaki (ali pa hinavci) bi izpadli ZL in SD.

   • Rožle

    Potem pa kar …

    • Bozz

     Saj pa res nikjer po medijih nismo slišali ničesar o Ahmadiju, kakšne veroizpovedi je in tako dalje. Preveč občutljiva tema za medije. Samo enkrat, ko se bo začelo bodo morali začeti. Ponavadi je pa vedno tako, da mora najprej veliko ljudi umret v terorističnih napadih, predno ti butli dojamejo kako so jim prali možgane o “religiji miru”. Ponavadi se začne takrat, ko denarja zmanjka, kot ob razpadu Juge.

     • Vrhovni sodnik

      Kriminalc je

     • Bozz

      Tudi jaz tako mislim. Človek, ki pusti za sabo ženo in hčere…to ne pove nič dobrega o njem.

     • sodnikisozločinci

      No, potem pa res ni bilo nič narobe, da so ga SMCjevci vzeli k sebi, barabe morajo skup držat.

     • Vrhovni sodnik

      ITAQ

  • samotoje

   A, zdaj pa vemo. Zato on rad bila u Zlovenija.

 • Bozz

  1 deportiran, še 1.500.000 ostalih je na vrsti (ali koliko jih prišlo v Evropo od 2015).
  Od tega jih samo v UK pogrešajo okoli 56.000, za katere ne vedo kje so, da Nemčije in ostalih držav, ki imajo/-mo iste probleme ne omenjam. Medtem jih pa še verjetno še kar švercajo iz Afrike gor. 1 deportiran, 1000 novih. Kakšna farsa.

  • neny

   Vsi migranti iz V so KAPITAL….. dražji, kot opij. In kdo bo od sebe metal tak denar? Naši?:)

 • sodnikisozločinci

  Za Gyorkos-Žnidarjevo ne bo več počitnic v Hevizu, če ne bo pravilno ravnala. V topli vodi ogreta rit ima pa tudi neko veljavo, kaj ne?

 • Vrhovni sodnik

  Operacija Ahmad. Erjavec na vladi blokiral Cerarja, Klemenčiča in ekipo SD.
  Če predsednik vlade reče, da bomo zadevo obravnavali v vladi, pričakuješ neko gradivo, a smo dobili le neki prosti spis, kako je Ahmad Šamieh fejst fant …
  (vir: Dnevnik)”
  (Tako Karl Erjavec, minister za zunanje zadeve in prvak stranke Desus, ki je – očitno – na včerajšnji seji vlade uspešno blokiral namero predsednika vlade Mira Cerarja, da protizakonito ustavi deportacijo sirskega migranta Ahmada Šamieha.
  Po dosedanjih informacijah so Cerarja na seji vlade najbolj podpirali minister za pravosodje Goran Klemenčič ter ministrska ekipa Socialnih demokratov, Erjavec je bil najbolj proti, ministri Desusa pa naj bi “glasovali po svoji vesti”, vendar do glasovanja na koncu, po nekaj urah tako imenovane “neformalne razprave”, sploh ni prišlo. In kot je že znano, je vlada potem od primera Ahmad dvignila roke in ga vrnila nazaj na ministrstvo za notranje zadeve.)

  • Olga_10

   Vse pa je predstava za javnost! Vsi so enaki! Vse je treba na volitvah nagnati z oblasti za vedno!

 • Valter BraniSlav

  …”Ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar je komentirala primer Šami in dejala, da je slovenski politični prostor verjetno izgubil kompas, saj nekateri poslanci in ministri na političnem vrhu pozivajo k nespoštovanju avtoritete sodišč, prav tako pa javno problematizirajo zakonito delo organov ministrstva za notranje zadeve. To so potrdila tudi vsa sodišča, Levica pa je že začela z grožnjami. Če se bo nadaljevala deportacija sirskega migranta, bodo proti Györkös Žnidarjevi vložili interpelacijo. Ta pravi, da se jih ne boji.”…..

  TIPICNO KAKO NAROD HLAPCEV PLJUNE PO SVOJI MINISTRICI SAMO DA BI NEKOMU ZLEZEL V RIT IN UGAJAL… ampak ta ki mu lezejo v rit seveda ne sme biti Slovenec. Slovenec drugega Slovenca – kot dobro vzgojeni hlapcic – seveda ne spostuje…

  „Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje! Gospodar se menja, bič pa ostane in bo ostal na vekomaj, zato ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!“

 • Novakec1

  Hrčki so mu že brivski salon zrihtal, in to v Zagabriji.

 • Ivan Friderik Novak

  Vesna se za enkrat kar dobro drži.
  Bojim se, da jo bodo Cmero&Co z*ebali.

 • Sašo

  Presenečen nad načelnostjo ministrice, pa se zaveda da jo bodo sedaj njeni na grmadi zažgali ?

 • Borut Stari

  Vesna je v slovenski vladi in vladajoči koaliciji edini steber slovenske suverenosti.Poslednja mohikanka, ki ne dela naše države žmohtne. Približno 60% poslancev, ki naj bi bili predstavniki ljudstva pljuva in se izživlja, po nalogu svojih liderjev, nad opozicijo, njenim naporom narediti iz Slovenije pravno državo po 2. členu slovenske Ustave. Nespoštovanje Ustave in zakonov je za postkomunistično kliko na oblasti instrument zaničevanja lastne države.

 • Sašo

  V pravni državi do dejanja ki ga je izvedel Cerar ne bi smelo priti, če pa bi že prišlo do takšnega dejanja, bi naslednji dan brali odstopno izjavo premiera. No pa naj se vidi kakšni ljudje so volili Cmerarja, ljudje ki radi kršijo zakone, podobno kot SD, da ne omenjam stranke Združena levica, ki je sama po sebi sestavljenja in zadrogirancev in pijancev potisnjenih na rob družbe.

 • Franjo Trojner

  Notranja ministrca Györkös Žniderjeva pravi: ” Šamiju ni pritrdilo niti upravno niti vrhovno niti ustavno niti evropsko sodišče”. Z Šamijem so se torej ukvarjala 3 sodišča v Sloveniji, upravno, ustavno in vrhovno, kar je gotovo našo državo stalo ogromno denarja in nato še evropsko sodišče ?????? A se kdo izmed davkoplačevalcev vpraša, kdo ta masten račun na koncu plača??? Pa vsi ti sodni postopki, prevajalci, advokati in vožnja na obravnave našo državo gotovo dosti več stane, kot sama namestitev, hrana, žepnina in ostali vladni integracijski programi. V Avstriji in Nemčiji stroški pritožb segajo v nebo in so vlade Avstrije in Nemčije to svojim državljanom odkrito povedale, zakaj Cerar o tem molči in ne obvešča javnosti. In ta Šami se je tudi v Avstriji pritožil na vse možne sodne institucije in sodišča, mar ne?

 • Olga_10

  Glejte na HTV in zločine Srbov in JLA nad Vukovarjem! Z ujetniki so ravnali enako kot ISIS! Še danes, po 26 letih, ne vedo premnogi, kje so končali njihovi svojci!??
  Danes Cerarjeva vlada vleče s pomočjo Kučana to zločinsko ideologijo nazaj v Slovenijo! To, da vladajoči kršijo zakone in ustavo, da jim pri tem držijo štango sodstvo in mediji, da sta tiho predsednik države, varuhinja človekovih pravic…da je marionetni predsednik vlade prepovedal mobitele, tablice in ostalo tehnologijo svojim podrejenim… Kaj želi skriti? To je vse totalitarizem!

 • Domoljub

  MORALI BOMO DOBITI USTAVNO PRAVICO DO NOŠENJA OROŽJA, DA SE BOMO UBRANILI PRED MIGRANTI.

 • Meho

  Györkös Žnidarjeva želi nadaljevati z deportacijo Ahmada, Levica ji zato grozi z deportacijo na Goli otok.
  .

 • Janez

  BRAVO GOSPA VESNA G. Ž !
  Ta
  VAS NOVI
  NASTOP na TV !
  V ZVEZI S TEM NELEGALNIM SIRIJSKIM MIGRANTOM !
  JE BIL PA RES – SIJAJEN !
  Strokovno, profesionalno in lepo,
  z natančnimi besedami,, izrazito razumno povedan.Čestitke.Kar tako naprej. L.r. Janez K.KOMENDA

 • TR

  Bravo g. ministrica . Će te bo ta banda komunajzerska odstavila ;boš pa zaradi pravilne odloćitve po novih volitvah prav gotovo deležna največje pozornosti . To si prav gotovo zasluži , saj je edina v tej nesposobni in skorumpirani vladi , ki si to zasluži . Slovenci in slovenski državljani , stopimo že enkrat skupaj in se spomnimo neke pesmi , ki se začne : Le vkup uboga gmajna , heja , heja ( Matija Gubec ) .

 • alojz

  Gospa mi je iz dneva v dan bolj všeč. Ko bodo njene besede še učinkovite in bodo rezultati mi bo še bolj. Res pa sem bil sprva PROTI njej na tem položaju.

 • mginko

  Žal so med slovenskim narodom tudi rdeče golazni.

 • Radolf Mitler

  Te prasce in pasjejebače iz levice bomo interpelirali po volitvah za vedno. Verjetno bo zadosti kakšen baseballski kij po njihovih svinkskih glavah. Za kosilo jim bomo pa skuhali Šamirja v golažu. Golazen hudičeva.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!