fbpx

Higienično?! Mojca Pašek Šetinc hujska k protivladnim protestom, zvečer pa v informativnih oddajah RTV poslušamo njene “objektivne” prispevke!

Mojca Pašek Šetinc (Foto: posnetek zaslona RTV SLO)

Boris Tomašič je v torkovi oddaji Kdo vam laže v času koronakrize razkril, kako mediji pritlehno podpihujejo proteste, čeprav so ti z odlokom prepovedani, saj ogrožajo zdravje ljudi. Sedaj pa objavljamo dokaz, da se je močno angažirala tudi Mojca Šetinc Pašek iz nacionalne televizije, ki na družbenih omrežjih deli objave, naj gredo ljudje ven in protestirajo. Gledalci informativnih oddaj RTV pa lahko vsak večer gledajo in poslušajo njene “objektivne” in “strokovne” prispevke o politiki. Za mnenje o skrajnih stališčih novinarke smo povprašali tudi njeno nadrejeno Manico J. Ambrožič.

Kot je razvidno iz objave, je ena izmed hujskačic k protestom tudi Mojca Šetinc Pašek z nacionalne televizije. Na družbenih omrežjih je namreč delila povezavo: “Jutri ponovimo ob 15.00 brez izgovorov!! Brez strahu!! Vsi skupaj!! Za Slovenijo!! Vsako večje mesto ima občino, mestni trg, promenado! Vse politike ven iz parlamenta, vseee!!!” Zapis je v celoti objavljen z velikimi tiskanimi črkami, kar med kulturo internetnega dopisovanja že samo po sebi pomeni kričanje, to pa je bilo še dodatno opremljeno s številnimi klicaji.

Šetinc Paškova, tudi če ni avtorica zapisa, s deljenjem sporočil napeljuje k prekrškom, za katere so zagrožene globe po zakonu, ki ureja nalezljive bolezni, saj so zborovanja, kot so protesti, še vedno prepovedani z Odlokom o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin. Verjetno pa ne bo tako glasna, ko ji bo kdo od oglobljenih protestnikov prinesel za plačilo globo, ki jo bo dobil po njeni zaslugi.

Vir: družbena omrežja

Kadar Šetinc Paškova naroda ne podpihuje iz ozadja, torej v prostem času, pa med svojim delovnim časom, ki ji ga plačujemo prav vsi davkoplačevalci, zavaja državljane Slovenije s svojimi “objektivnimi” prispevki na nacionalni televiziji. Tako smo lahko v zadnjih dneh slišali številne njene prispevke o nakupu zaščitne opreme, seveda tendenciozno in aktivistično pripravljene ter zavajajoče.

Image

Eden izmed zadnjih takšnih je bil v torkovih Odmevih, ko je želela prikazati, da naj bi državna sekretarka in podpredsednica SDS Jelka Godec lobirala za maske in respiratorje, kar se je izkazalo za laž. Tako iz kabineta predsednika vlade kot sama Jelka Godec so povedali, da se slednja v posle ni vpletala, temveč je odgovornim zgolj posredovala ponudbe. Godčeva je domnevno afero, ki jo je v javnost spravila prav Mojca Šetinc Pašek, zanikala tudi na Twitterju:

Barbara Majdič