”Hinavec prvega razreda” Šoltes sledi podobi svojega dedka Kardelja: Brani politične zapornike v EU, ko pa so zaprli Janšo, ni storil ničesar

Foto: Twitter

Evropski poslanec Igor Šoltes, vnuk nekdanjega jugoslovanskega politika Edvarda Kardelja, je ponovno razočaral in razburil. Je predvsem poslanec, ki se večinoma osredotoča na tuje in za nas nepomembne dogodke, na Slovenijo pa pozablja, vendar pa ga bolj kot to definira njegov DNK. Slovenci Kardeljevih dejanj nismo pozabili, od Šoltesa pa si tako ne moremo obetati nič dobrega. Pred slovenskimi krivicami si zatiska oči, modro je molčal tudi, ko so njegovi botri v zapor po krivem strpali Janeza Janšo. Gre res za ‘‘hinavca 1. razreda” ali le za nekoga, ki sledi podobi dedka Kardelja? Poglejte, kaj je zapisal.

Dedkove gene nosi zelo ponosno, so ugotavljali uporabniki Twitterja, ki sta jih Šoltesovi objavi, v katerih zahteva izpustitev katalonskih političnih zapornikov, povsem šokirali. ”Kaj pa lahko od njega sploh pričakujemo, če pa nosi Kardeljeve gene,” so pisali. Edvard Kardelj je v času svojega življenja in neusmiljenega delovanja ukazal Ozni, komunistični tajni policiji, da brez milosti in po hitrem postopku odstrani nasprotnike komunizma, duhovščino, meščanstvo in kapitaliste. Bil je eden najbolj krvoločnih revolucionarnih voditeljev, ki krivice, ki jo je delal vsem okrog sebe, ni želel videti. Mu v slednjem sledi tudi vnuk?

”Evropska unija ima očitno dvojne standarde, ko po eni strani vpijemo o kršitvah človekovih pravic v državah izven EU, hkrati pa nočemo spregledati, da imamo tudi v srcu EU politične zapornike,” je Šoltes zapisal na Twitter. Pri tem se je nanašal na stanje v Kataloniji in na osvoboditev tamkajšnjih političnih zapornikov. Očitno mu je Katalonija veliko bolj pri srcu kot naša domovina, saj se v Sloveniji za to, ko je bil politični zapornik prvak SDS, ni nikoli posebej zavzemal.

Kot evropski poslanec želi poskrbeti za harmonijo v drugih državah EU, medtem pa se iz slovenskega naroda norčuje
Njegovemu zapisu vsebinsko nihče ne nasprotuje, a Slovence jezi dejstvo, da je spregovoril zdaj in da, kot zgleda, preferira Katalonce pred Slovenci. Pred časom, ko so v zapor strpali predsednika politične stranke SDS Janeza Janšo, takšnega zapisa ni bilo moč zaslediti. Iz tega gre nedvomno sklepati, da mu je za slovenske državljane prav malo mar. Sicer pa, zakaj bi se ukvarjal z nami, z malim narodom, iz katerega se politični vrh tako ali tako norčuje? Evropski poslanec za nas nima niti časa niti razumljivosti. Ko so njegovi politični botri in prijatelji dedka Kardelja zaprli Janeza Janšo, pa o tem niti besede. Zakaj neki bi takrat o tem pisal, če pa je sam sodil med omenjene kriminalne zarotnike.

V drugem tvitu, ki ga je objavil, pa celo zahteva izpustitev političnih zapornikov. Zapisal je: ”Izražamo zahtevo po izpustitvi političnih zapornikov, ki so predstavniki demokratičnih volitev v Kataloniji in ki jim je z zaporom onemogočeno izvajanje njihove pravice političnega delovanja.” Kje so bile takšne zahteve, ko so zaprli Janeza Janšo? Če govorimo o dvojnih standardih, lahko govorimo tudi o dvoličnosti.

Kot pričajo zgornji tviti, je na družbenem omrežju završalo. Zmerljivkam ni videti konca. Dvoličnež, hinavec, levičarski dvoličnež – to so samo ene izmed zapisanih besed, s katerimi Slovenci ugotavljajo tudi, kako zelo sledi potem svojega vzornika, dedka Kardelja. Ob prebiranju njegovih objav bi nevednež celo verjel, da je Šoltes spregledal krivico v sistemu. Domače krivice ga še zmeraj ne zanimajo. Kje je bil, ko so po nedolžnem zapirali politike v Sloveniji? Še danes se dogaja, da sodišča obsojajo brez dokazov, za slovenski narod pa se nihče na zavzame.

Sicer pa Šoltesovo ravnanje niti ne preseneča. Očitno mu je dedek pojasnil, kaj je treba početi in kako. Kdaj se je kak slovenski komunist zavzemal za domače žrtve? Nikoli. Če jim ni koristilo in če ni bilo v njihovem interesu, jih posledice in življenja ljudi niso zanimala. Tako je bilo v starem režimu in tako je bilo leta 2014, ko so po krivem obsodili Janeza Janšo. Očitno je tako tudi danes.

A. L.

 • Božobožo

  Janša ni bil politični zapornik. On je baraba najvišjega kova. Bil je pravnomočno obsojen na dveh stopnjah potem pa ga je krivosodno ustavno sodišče oprostilo.
  Baraba sodi v zapor.

  • realnost

   ti nimaš pošlihtanega podstrešja.

  • Stajerka

   hahaha…….nobena sodba NI pravnomočna, dokler ni potrjena na najvišji instanci……ni čudno, da vas komunisti vozijo ko prazne karjole……dejansko tudi ste prazne karjole, kar vam vsipajo v prazne glave, tam tudi ostane do zadnjega diha…….

   • karpelec

    V prazne karjole je najboljše nabasat vse sorte in potem pridno trosit po naših Butalah, pa četudi se natrošeno ne pozna na celotnem posevku, a vendar se določenih glav izredno prime.

  • osa

   V Nemčiji so
   sestavili seznam največjih množičnih morilcev dvajsetega stoletja, med katerimi se je znašel tudi Josip Broz Tito

   Miha Gašperin

   Nemški
   časnik Bild je sestavil seznam dvajsetih največjih množičnih morilcev, ki so
   zaznamovali dvajseto stoletje. Med prvimi desetimi se je znašel tudi
   jugoslovanski voditelj Josip Broz Tito. Absolutno prvo mesto pripada kitajskemu
   diktatorju Mao Ce-tung, ki naj bi bil odgovoren za smrt petdesetih milijonov
   ljudi.

   kdo bo obsodil tita, kučana,….””’
   Samo božo božo govori, kar ima na listku napisano hik, ti besede, POŠTENJE, RESNICA,….. NE POZNAŠ

 • Stajerka

  Šoltes je velik lump, ki je celih 10 let držal žakl levim političnim elitam na račun proračuna…….čudno, da v njegovih 2 mandatih NI bilo odkrito niti toliko nepravilnosti kot jih je nov predsednik RS odkril samo v zadnjih 2 letih……tudi njegovo zbiranje podpisov za kandidaturo na evropskih volitvah je sumljivih okoliščin s pomočjo študentske organizacije……le kaj so dobili študentski funkcionarji v zameno???

  prvovrstna baraba……če povežem dejstva zgoraj navedenega in njegovega uradnega življenjepisa…..

  Dr. Igor Šoltes je diplomiral na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Po koncu študija je opravil pravosodni izpit. Spomladi 2008 je doktoriral s področja javnih naročil na Fakulteti za družbene vede.
  Leta 1997 ga je parlament izvolil za člana Državne revizijske komisije, pristojne za revizijo postopkov oddaje javnih naročil, katere član je bil do leta 2001. Tedaj je bil s strani Vlade RS imenovan za direktorja Urada za javna naročila, pristojnega za razvoj sistema javnih naročil in oblikovanje standardov za racionalno porabo javnih financ.
  več na http://www.igorsoltes.eu/si/dr.-igor-soltes
  Dr. Igor Šoltes © 2014 – 2017. Vse pravice pridržane.

  DOKTORAT IZ PODROČJA JAVNIH NAROČIL IN OBLIKOVANJE STANDARDOV JAVNIH FINANC????…….wtf, a je to možno??

 • karpelec

  Mandat evro poslanca se mu počasi izteka, pa ga skrbi za svojo rito kje bo sedela, pa mora z nečim opozorit nase, da rita ne bo nasedla in najlažje se mu zdi, da začne v Evropi, kjer mu brez velikega truda curlja v levi žep. Vse ostalo je že prežvečena tema. Slovenija očitno ni njegova opcija.

 • hle

  Še dobro se spomnim izjave Janeza Janše iz sredine osemdesetih takrat sem bil srednješolec ko je kandidiral za predsednika zveze socijalistične mladine Slovenije da se v Slovenskih srednjih šolah veliko premalo obravnava lik in delo Edvarda Kardelja

  • Majda

   Lazes! Preprosto, brez olepsavanja, lazes! Si en tistih lenuhov pri drzavnih jaslih?

   • hle

    Daleč sem jaz od državnih jasli zadevo o tem da je kandidiral pa lahko preveriš tisti čas si za kaj takega še scat moral rdeče

 • Valter BraniSlav

  Pri Novi ste res ene prasice
  Zakaj pisite o vnuku Stricka Editja?
  KDAJ BO KAK CLANEK O NJEGOVEM NECAKU?
  Zakaj diskriminacija necaka HKRATI pa cascenje vnuka?

  • Franc Šink

   Bumbar from Miami.

   • Valter BraniSlav

    Tudi jaz sem Kardeljev sorodnik.
    DENARJA imam prevec.
    Sedaj bi se malo slave.
    Zakaj toliko pozornosti Igorju?
    Ljubosumen sem.

 • VERRZIFIKATOR

  Edo Vnuk

  PREMIK URE

  Vnuček nedorasel dedka vpraša:
  »Le zakaj premika, dedek Edi,
  tisti se kazalec tam na sredi,
  uro le zakaj naprej prenaša?«

  Dedku takšna infantilna tečnost
  vnukova pač silno je povšeči,
  umno ga vprašanje prav osreči,
  on navija namreč zdaj za večnost.

  Večnost, kjer prav nič se ne premika,
  vedno isto kažejo kazalci,
  uram ploskajo tam vsi gledalci,
  važna kjer časovna ni razlika.

  Se po njem je vrgel vnuček mali,
  tudi on bi vse zamrznil v času,
  dal zato podporo vnuk je glasu,
  da kazalci urni bi obstali.

  Večno vnuček bi imel poletje,
  to za igro nujna je potrebnost,
  je pač nedorasla še osebnost,
  dedkovo posnema mulc početje.

 • VERRZIFIKATOR

  Edi K. Šultajz

  IGRAL SE JE OTROK NAŠ

  Igral se je otrok naš socializem,
  prisilil manjše še, da to je igra,
  nadel podobo krotkega si tigra,
  v kopalnici so zganjali nudizem.

  Igral se je otrok naš gospodarstvo,
  četudi sploh ni razumel izraza,
  bila je le pobrana prazna fraza,
  s pohištvom so igrali se gozdarstvo.

  Igral se je otrok potem pravičnost,
  da vsem enako se deli obleka,
  na kose šla je spalnična prevleka,
  fotelji v nepovrat odšli so, v ničnost.

  Igral se naš otrok je policaja,
  lovil otroke manjše, jih zapiral,
  gradove v pesku sproti jim podiral,
  kar vzel jim je, se ve, bilo ni kraja.

  Igral se naš otrok je tudi vzgojo,
  pod streho šolske malice pripravljal,
  na ogenj vedno več polen pristavljal,
  zažgal je hišo kakor Grki Trojo.

  Igral se naš otrok je socializem,
  potem pa, ko prav vse smo izgubili,
  so pač ga za avtista razglasili,
  dodali, da se šel je komunizem.

 • Franc Šink

  Komunizem je hud kriminal.

 • tetka z ozadja

  Mogoče zaradi tega, ker so Katalonski politiki v zaporu zaradi svoje ideologije, medetem, ko je janšek bil zaprt zaradi kraje.

  • učko

   Katalonski politiki so zavestno delovali proti zakonito in s tem zavestno tvegali. Janši je blo očitano prejemanje podkupnine, ne pa kraja. Obsodba brez dokazov, tako imenovana “indična sodba”, s katero pa, po mnenju Udbo-pravnikov, naj ne bi bilo nič narobe. Jaz že zelo dolgo čakam, da gremo vsi zavedni državljani v sodišča, ne samo pred sodišča in pomečemo tiste zločinske Udbo-sodnike skozi okna. Komunistična “Bastilja” v Zloveniji bo morala enkrat pasti !

 • Miro

  komunistična metoda, kjer vnuk odgovarja za grehe svojega dedka…..grehi Kardelja pa so ideološke narave….. šenkana zemlja hrvatom
  Šoltes ni bil nikoli komunist kot npr Janša

  • zokispoki

   Kar predstavljaj si, da bi Nemcija poslala v EU parlament, vnuka od Goebbelsa !
   To bi bil cirkus !

   • Miro

    zakaj ga pa pol EU parlament ne vrže ven, če je “zločinec”

    • zokispoki

     Nisem rekel, da je tovaris Soltes zlocinec. Je pa gotovo hudo dedno obremenjen, saj je imel njegov ded,
     tako govori zgodovina, se kako krvave roke . Ze samo zaradi povojnih pobojev
     in drugih hudodelstev, kjer je bil Edo, tako ali drugace soudelezen, bi morala biti druzina lustrirana !

     • Miro

      misliš, da bi bilo vse potomce potrebno pobiti, a ne?

     • zokispoki

      To ti pravis. Ne kapiras v cem je stvar, servilni hlapcek !

     • Miro

      ti ne kapiraš. Ali so potomci sokrivi za grehe nekoga?

     • zokispoki

      V Avstriji Habzburzani se danes ne morejo imeti Avstrijskega drzavljanstva !

     • Miro

      nisi odgovoril!!! so krivi potomci za grehe, ki jih je , če jih je, storil njihov prednik!!!

     • zokispoki

      Potomci vojnih zlocincev, nimajo kaj za iskati na takih polozajih, v drzavnih sluzbah !

     • Miro

      hahahaha zoki

     • Miro

      laž !!! kaj pa Waldheim????

     • zokispoki

      Trotelj nerazgledani, zabiti. Kaj pa ima Waldheim z Habsburzani ? Daj, spelji se,
      butelj !

     • Miro

      bebo si ti, ki si privlekel za primerjavo z lustracijo Habsburžane 500 let nazaj….
      ti meni razgledanec povej zakaj ni bilWaldheim lustriran…..Avstrija ti je za vzor a ne?
      še vedno čakam na odgovor odgovornosti potomcev

     • zokispoki

      Kretencek, koliko ti placajo na uro, da stresas nebuloze ? Kaj je pa za odgovorit
      tako zabiti komunjari ?

     • Miro

      Odgovor je ???
      komunjari pa so na Trstenjakovi. moja vest okoli tega je čista

     • zokispoki

      Waldheim je bil navaden oficir(stotnik) pri Wermachtu, in ni imel na grbi nobenih zlocinov. Zraven je bil, tako kot mnogi, ki niso imeli izbire. Njega primerjati s krvavim
      Edvardom, ki je ukazoval in podpisoval mnozicno morijo, no to je pa tipicna komunajzarska, zakrknjena sprevrzenost !

 • prdo

  Poserjemo se na janšo

  • učko

   Prdo, teb’ uide vsakič ko prdneš !

 • prdo

  Bogi Janša se mi sploh ne smili

 • prdo

  Šoltes je iskau lepoto in pamet pri Janši ni našel ne prvo ne drugo

 • moat

  A.L. popolne neumnosti, res. In ne samo neumnosti, tudi prostaštva, Mahničevo pa je itak zrelo za podajo predloga za pregon zaradi suma storitve k.d. zoper čast in dobro ime. Očitno je to vaša politična opcija. No, sicer “levaška” ni kaj dosti boljša, je pa nedvomno bolj uglajena! Seveda se A.L. ne sprašuje o tistem kar je pri vsej zadevi bistveno – ali so bili zaprti katalonski politiki osumljeni kaznivih dejanj premoženjske ali gospodarske kriminalitete? Niso, z razliko Janše!

 • Grenze

  Šoltes sploh ni SLOVENEC AMPAK SRBIJANARSKO OPANKARSKI KOMUNIST POTUHNJEN HINAVSKI DIHUR MAR JE NJEMU ZA SLOVENIJO IN SLOVENCE BI BILO DOBRO POGLEDAT NJEGOVO IZOBRAZBO OZIROMA KAKO JE PRIŠEL DO NJE ???? KURBEŽ KURBIN SIN .

 • sloustava

  Tudi fizicno postaja cedalje bolj podoben svojemu dedu! To, kar vemo, drzi: Kucanov clovek pac ne more biti moralen Slovenec! Bljak! Ampak: volivci ste krivi, da se tip svaljka po EU in dela sramoto Sloveniji! Ce boste spet volili kucanizem, potem naj vas vzame vrag, kajti s tem dejanjem boste pokopali Slovenijo, narod in bodocnost! Ste slisali in gledali na Nova24tv vcerajsnji intervju s Pozarjem! Lepo je povedal, da je Cerar nategnu Slovence. In kdo je bildal Cerarja? Mediji, Kucan, presstituti in vi, apaticni slovenclji. Pojdite na volitve in volite pomlad! Na volitvah nas mora biti vsaj 65-70%! Takrat bo Kucan zacvilil, kajti narod si bo pricel pisati sodbo sam! Osvobajanje se bo zacelo. Mi, starejsi bomo zapustili lepo doto mlajsim. In to je nas sveti namen! To je nasa naloga in to je nas cilj! Gremo, pomadniki!

 • MEFISTO

  Kar mačka rodi, vse miši lovi.

 • MEFISTO

  Komunist tisočerih nickov napada nov nedeljski rekord poden komentarjev.

  • sloustava

   Ugotovljeno takoj, ko preberes prvega in nato naslednjega! Se mi pa smili, brezhrbtenicar, saj ves, crknu bi brez drzavne pomoci. Lajati mora, da se lahko nazge brozge od zganja. Pustimo ga, naj onanira sam s seboj….mogoce mu bo prislo, da se bo samoovadil!

 • bubamara

  Španski borci, borci izurjeni za umore poštenih in delavnih ljudi.

 • montyamp

  KRI NI VODA .
  Blesav dedek , še bolj blesav vnuk .

  • Miro

   bogi pol Janševi otroci

   • montyamp

    Po kom si pa ti bogi ???
    Ti je pri zazidavanju živih cigu na glavo padu .

    • Miro

     po Janši, hvala bogu ne…

 • montyamp

  Kardelj Kidriču: “Nimate nobenega razloga biti tako počasni v čiščenju kot doslej.”

  Veliko pove že navodilo Edvarda Kardelja Borisu Kidriču. Naslovljeno je z “Od predsedništva Centralne vlade”. Ukaz je bil poslan 25.06.1945, na desni strani pa piše “prejeto ob 11 uri”. Nato sledi navodilo “Kidriču – osebno”: “Najkasneje v teku treh tednov bodo razpuščena sodišča nacionalne časti, vojna sodišča pa bodo sodila samo vojnim osebam, vse drugo bodo prevzela redna sodišča. Proglašena bo nova amnestija. Nimate torej nobenega razloga biti tako počasni v čiščenju kot doslej. KARDELJ,” piše v ukazu.
  Ukaz za ustrelitve je prišel, kot so ugotovile komisije, neposredno od Josipa Broza Tita, preko Aleksandra Rankovića, tedanjega šefa OZNA-e. V enem od ukazov, ki so jih našli v Srbiji, na primer piše, da je “ena od glavnih nalog nasploh /…/ uničenje domače reakcije, izdajalcev in njihova iztrebitev iz samih korenin”.
  “Družina, ki ima v svoji sredi samo enega izrazitega protikomunista, zapade vsa likvidaciji.”
  Pobiti tudi tiste “bogatince, trgovce in industrijalce”, ki so podpirali OF

  In ne samo to. “Kar se tiče onih bogatincev, trgovcev in industrijalcev, ki so prispevali denar za OF velja isto načelo kot že zgoraj navedeno. S tem, da so dajali prispevke, so hoteli varovati samo lastno kožo,” piše v krutem ukazu, s katerim je bila smrt predvidena celo za ne dovolj vnete podpornike OF.

 • tarantela

  A je bil Janša politični zapornik? Pravzaprav zaradi zastaranosti primera…

 • Miro

  Torej bedniki, rešitev vašega problema je, da sprejmete zakonodajo, po kateri bo vnuk Kardelja odgovarjal za nekaj kar je ali pa ni storil njegov ded in ga sežgete na grmadi…

 • montyamp

  PREDEN SO JO ZAKLALI JE BABICA NAPISALA :::

  »Izjava predsedstva o narodni spravi kaže, da predsedstvo še vedno ni dojelo. Kakšno je razpoloženje prebivalcev Slovenije do tega vprašanja. Predsedstvo še vedno ne vidi, da bije komunizmu na slovenskih tleh zadnja ura. Komunisti bodo morali kot posamezniki in kot stranka ne samo moralno ampak tudi pred sodiščem odgovarjati za storjene zločine. O krivdi Republike Slovenije pa je v zvezi z zločini težko govoriti, saj so bili vsi vzvodi oblasti od leta 1945 do danes v rokah komunistov. Poboj domobrancev in njihovih spremstev (nedolžnih otrok in njihovih mater) kot tudi številnih zavednih Slovencev, ki sploh niso bili aktivno udeleženi v vojni, pa je bil izvršen v imenu neke ideje komunizma. Ne gre tudi pozabiti, da so se tovariši komunisti trudili klati na najbolj nečloveški način, če se sploh lahko tako izrazimo. Ti tovariši so danes nosilci visokih državnih odlikovanj in v večini člani ZKS – Stranke demokratične prenove. Predsedstvo bi zato moralo dati pobudo za preiskavo, objaviti imena žrtev in ugotoviti, kje so žrtve pokopane. Treba bo tudi začeti razmišljati o izplačilu odškodnine svojcem”.
  Če smo za pregon vojnih zločincev, moramo biti načelni. Vojni zločini ne zastarajo, ne beli in ne rdeči. Krivce je treba imenovati in obsoditi zaradi tistih, ki so živi, ki so delali v varnostnoobveščevlni službi, pa niso klali, tistih partizanov. Ki se danes čutijo ogoljufane in tistih izseljencev v Argentini, ki so vsaj toliko Slovenci kot mi, pa si kljub temu, da niso nič krivi, ne upajo v domovino. Zaradi živih in poštenih ljudi torej«

 • Tweety Bird

  Janez Janša znova in znova dokazuje, da smo Slovenci naredili veliko napako, ko smo protestirali za njega na Roški. Da se bo JJ razvil v tako hudobno in pokvarjeno osebo ni nihče pričakoval. Bog nam pomagaj, Janeza odlikuje simbol 666 !!!

  • montyamp

   Cerar je vaša intimna opcija .
   Medtem ko marionete proučujejo , banditi kradete .
   Ne več dolgo , junij se bliža , internet bo zaklal HANZA KURBENHAUS .

 • montyamp

  Samozapravni Kardelj , Stalinova glista .
  Stalin je poklal 30 mio Rusov , se pravi svojih političnih nasprotnikov .
  STALINOVI MATURANTJE IN NJIHOVI PODREPNIKI :::
  TITOBANDITO , France Klopčič, Dragotin Gustinčič, Prežihov Voranc, Aleš Bebler, Miha Marinko, Edvard Kardelj, Boris Kidrič, Josip Kopinić, Ivan Maček , Stane Dolanc , Kraigherji , Ribićić , Vidmar , Pirjevec , Polić , zemljarić , Vrhunc , Ambrožić , Bulc , Kocjanćić …
  Zraven spada seveda Dolančev vajenec , halbmadžarski murglosrbin žvepleni pritlikavec .

 • montyamp

  ŠOLTES , KAJ PA TOLE ???
  Brezpogojno morajo biti pobiti sledeči:

  2/ Vsi duhovniki, člani raznih katol. rodov ter njihovi najožji sodelavci. Ker se iz taktičnih razlogov nekaterih duhovnov ne bo likvidiralo je treba paziti, da se dotične respektira oz. da se jih spravi na mesto, ki je za to že vnaprej določeno.

  3/ Likvidirana mora biti bivša inteligenca, ki ni več 100% navezana na KPS oz. ki ni v njej včlanjena. Tu ne more biti merodajno samo platonično simpatiziranje z OF. Toleriranje takšnih neodločnih elementov bi znalo imeti za uvod, da se v novi sovjetski državi tvorijo prvi kadri nergačev in nezadovoljnežev.

  • Miro

   A Šoltes jih je streljal idiot neumni?

   • montyamp

    KRI NI VODA .

   • pesjanar

    Ne on ,ampak tvoji zlocinski zlahtniki

   • Steiermark

    Če nekdo ni sposoben obsoditi zločinov svojega starega fotra, je isto, kot bi jih on sam streljal, ker to pomeni, da jih odobrava Rad bi pa očital Špancem, da kršijo človekove pravice nekomu, ki je hotel izvesti puč in odcepit njihovo deželo – pri nas pa ni sposoben obsoditi zaprtja Šiška, kjer mu očitajo isto dejanje, kot onim v Španiji – za isto stvar dvojna merila – čisto po levaški logiki. Kje ima tukaj občutek za človekove pravice Šiškota?

  • Steiermark

   Naj si šoltes priskrbi tudi en transparent, kjer bo zapisano: Kardel veliki zločinec in morilec lastnega naroda – moj prednik, po stopinjah katerega grem tudi sam!

 • montyamp

  Blic med drugim tudi navaja, da je slovenska komisija za ugotavljanje žrtev povojnih pobojev našla 581 množičnih grobišč v Sloveniji, kjer se nahajajo posmrtni ostanki okoli 100.000 ljudi, v arhivih pa so našli zgolj 281 obsodb na smrt za obdobje od leta 1945 do leta 1952. Med ubitimi v Sloveniji je tudi okoli 25.000 Srbov, poimensko pa je bilo doslej popisanih 13.960 Slovencev. Podobna srbska komisija je doslej popisala 59.912 ljudi, ki so jih ubili komunisti v Srbiji. Dejansko število pa je veliko večje saj doslej še niso našli vse knjige popisanih ustreljenih OZNA-e za velika mesta, kot so na primer Beograd in podobna.

 • Miro

  ukvarjajte se raje z bližnji zgodovino, ko je psihopat Janša za uresničitev svojih bolnih ambicij dal uničiti helikopter, čeprav je vedel, da ga pilotira slo venec ki je hotel pristopiti k slovenski vojski

  • pesjanar

   JJ bi moral dobit medaljo za hrabrost da je dal sestrelit sovrazni helikopter z izdajalcem pilotom ce bi ta photel prestopit bi ze to naredil sedaj so vsi pametni in v maniri sl.levakarjev vstrajno zagovarjajo izfajalca

   • Miro

    res ste poden od podna….. in pol bi zmagali na volitvah…. če bi se to zgodilo pa bi res prodal vse on se odselil. Mrlak je bil večji patriot kot boš ti kadarkoli bolnik bolni…

  • smiljan bertolin

   ne znaš redosleda dogodkov, torej utihni in ne laži

 • smiljan bertolin

  v Bizoviku je živel narodni heroj Tone Trtnik, ki nikoli ni bil v partizanih(bolezen), bil je le “revolucionar”. In s tem se je hvalila celo hčerka v “Spominih”

  • Miro

   kaj ti tu ni jasno?

 • centurion

  Krivično je do Igorja Šoltesa reči, da ni ničesar storil, ko so Janeza Janšo
  zapirali tako v Jugoslaviji, kakor tudi v Sloveniji nedavno.
  On in njegova politična opcija so pa RES naredili VSE, da je
  Janša pristal v zaporu.
  No ja, pa še naprej se hudo trudijo, da ga spravijo ponovno v zapor.
  VOLITVE 2018.

  • Miro

   kaj pa naj bi 25 letni naredil takrat…s politiko se ni ukvarjal

   • centurion

    Jaz sem pri 25 letih dosti tega storil. Pa danes tudi.
    Me družina in prepričanje ni oviralo pri temu.
    Šoltes je gnida po karakterju, leva gnida, vzgojena po vzoru tov.Kardelja.
    Zajebal svoje volilce in spizdil v Bruselj.
    Ustanovil stranko za svoje osebne interese.
    Volilce, ki so ga volili, je pustil na cedilu za 6000€++ mesečno.

    • Miro

     ja res, kaj pa si storil “junak”

     • centurion

      Miro poslušaj, takole na kratko brez žaljivk ti povem.
      Če ne bi ničesar naredil, bi naredil več,
      kot Šoltes.
      Prvo škode volilnemu telesu, kot 6000€++ mesečno….

     • Miro

      pol pa tako povej, ne pa da pravljice trosiš…. verjetno si ti naredil več….škode

     • centurion

      Pejdi zopet fukat psa v Baričevičevo garažo,
      peder levi.
      Jebal ti pas mater 9mesecev pred rojstvom….
      Pa lep dan domoljubom.

     • Miro

      hahaha….kultura na višku…

     • centurion

      ….na višini levih prešernovih nagrajencev…
      parjenje s psi, de iure in de facto…levaki pač…
      …pozdravil sem pa VSE domoljube…..kulturno.. desno…

     • Miro

      vsak vidi kar želi…

     • centurion

      ….če želiš kaj videti… pa razumi tudi…
      https://vimeo.com/218296626

     • Miro

      od Šoltesa si pristal pri psih v Baričevičevi garaži…..

    • Steiermark

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • montyamp

  Zazidarska vzgoja navrže sanjaške izrodke tipa Fajon-Vajgl-Šoltes .
  Vzgojeni v pokradenih vilah , nadaljujejo s paradajzarskimi orgijami .
  Srečanje z realnostjo privoščim zazidarskim mladičem .
  To je moja intimna opcija .

 • rubec

  Njegova baba je pa Šolta.

  • RATATA

   Šolta je pa zelo lepa.

 • Roman Benedik

  JJ ni bil noben politični zapornik,ampak človek,ki je zapravljal denar za patrie

  • Matija

   Točno tako

   • Slovenec 33

    Ne veš, da je to že svizec zavil v agitprop toaletni papir.

  • Slovenec 33

   Na svizca si pozabil.
   Ima posebno rolo agitprop toaletnega papirja, za zavijanje levuhovskih kretenizmov

 • Slovenec 33

  Tako se obnaša potomec enega glavnih verskih blaznežev, ki so izvajali genocid nad slovenskimi rodoljubi. Vse njegovo podedovano premoženje izvira iz pokradenega.
  Njegove poteze promovirajo idiotizem in kaj je patriotizem noče vedeti, ker so njegovi predniki patriote klali, pobijali, metali v brezna, streljali in zazidavali v rudniške jaške in mu je zaradi tega pomen te besede izven intimne opcije.

 • Krtača 20

  Dejte še mal čez Napoleona in Ilirske province jokat farji. Tud on vas je pozaprl v samostane ker je dojel da za drugam niste. S srednjeveško miselnostjo lahko pozabite sobivanje v 21 stoletju.

  • xtc

   No tvojega Napoleona je odmontiral Wellington pri Waterlooju no tud vas komuniste čaka vaš Waterloo nič bat,božji mlini meljejo počasi in dosledno.

   • učko

    Nič ne bo, če do sedaj ni blo nič od farške politike !

    • xtc

     Samo še levaška jih prekaša za 500%.

   • Miro

    božji mlini res meljejo,,,,,predvsem majo radi mlade fante za njihovo “mletje”

    • xtc

     A si ti kak far ali kaj drugega,da so te zaradi tega spodil iz cerkve?

     • Miro

      ne, zaradi tega tja nisem hodil…

     • xtc

      Opice sodijo v ZOO ,ne pa da se zibajo po crkvenih ustrih in s**** po cerkvi,dugač se itaq ne znajo vesti.

 • totex39

  Človek, ki ga vzgaja komunistična elita ne more biti drugačen, tak sploh ne sprejema svoje odločitve in mu zaradi tega tudi ne moreš zaupati, kar tudi dokazuje z svojim obnašanjem in dejanji.
  To ko drži plakat v roki mu ni za verjeti, ravno tako tudi Erjavčevemu Vajglu ne, ki mu stoji ob boku.

 • xtc

  Šoltes?
  Večni strošek države kot krvavoroki Kardelj.
  Protestira proti političnim zapornikom-hm?
  Kazalo bi ,da se spomni koliko jih je “proizvedel ” njegov ded.
  Sicer pa Šoltes počne tisto kar mu je naročil Kučan,ne pozabiti,da se Kučan utika v Španske zadeve in sproža diplomatske in druge spore med nami in Španijo,seveda Šoltes vpije,saj bodo pozaprli komuniste-to pa sene sme-samo komunisti imajo licenco,da lahko zspirajo in pobijajo druge.To jim rase v njih bolnih glavah.
  Sicer pa je realno tako,Šoltes nikoli več nebo videl EU parlamenta(in delal sramote Sloveniji),pa tudi doma je politično truplo neuporabno za kar koli,zelo verjetno bo zopet obvisel na državnih jaslih ,kje(drugače itaq ni zmožen preživet),dokler država ne bo bankrotirala in bo komanda začela prihajati od odzunaj kot v Grčijo.

 • Iva

  Ne samo Šoltes, tudi ustavni pravnik, vase zagledani karierist Miro, se je delal francoza, da ne govorim o prodanih javnih multipraktikih na pravni fakulteti(!). Nekateri so celo sodelovali pri pisanju sodbe Janši iz ozadja, tako kot se je pred kratkim pisala sodba nedolžnemu dr. Milku Noviču (da bi zaščitili udbomafijo, katere hlapci so postali),

  in so nato v dominantnih medijih razlagali izmišljeni indični krog – Šugmanova, ki je nato kandidirala za US in Gorkič, ki so ga celo delno zaposlili na Fišerjevem tožilstvu, kjer so skuhali fiktivni obtožni predlog in nadaljevali neuspešni boj proti edinemu nevarnemu notranjemu sovražniku.

  Le zamenjava političnih marionet na volitvah bo omogočila prelom in sodni obračun z udbomafijo!

  • Miro

   a res a po nedolžnem so ga obsodili? res vam ne ostane drugo, kot da zmagate na volitvah… ustanovite Noriško kraljestvo in ustoličite kralje tega norega kraljestva… in cedila se bosta med in mleko

   • centurion

    Bulmastif te pogreša, konj zoofilski.
    Je ketna predolga al qwa?

    • Miro

     kaj mešaš skvarjenec nedolžno žival zraven

     • centurion

      Oprosti, nisem vedel, da si žival.
      Po komentarjih sodeč, sem mislil, da si levičar….

  • Get Smart

   Le redki “postanejo”, velikanska večina teh je rojenih za SERBUSE = zločinske hlapce
   KOMINTERNISTIČNE oz. tu JUGOKOMUNISTIČNE REVOLUCIJE =zločina nad človeštvom.
   Ene naredijo recimo ji po naravni poti, kot je primer SHOLTESA, torej kaviaržidoKOMI ćale je znan,
   spet druge, naprimer BARBIKE, ŠARACE … pa naredijo v garažnih orgijah,
   in je tako ćale nepoznat.
   SERBUS je za SERBUSA rojen, biča vajen in željan.

   O kom pa menite, da je Cankar govoril?
   Kdo je nastavljal, nastavlja in bo na veke nastavljal dupe KOMINTERNI?

   Ivan Cankar:

   “UJEDINJENJE PO SRBSKO bo imelo za Slovence katastrofalne posledice.”
   “Imenuj se dandanes v Ljubljani Slovenca, pa boš tepen, ne od nemških, temveč od ilirskih
   šovinistov.”
   “Prepričani smo, da zdrav slovenski razum zmaga, da se Slovenci končno oprimejo zopet z
   vso dušo svojega narodnega ideala, in upamo, da je današnje ilirsko gibanje na Slovenskem
   sicer prežalostna ali vendarle prehodna epizoda v slovenskem javnem življenju.”
   “Nevarno je, dandanašnji take banalne resnice očitno povedati.”
   ____
   “Na glavi je imel (IVAN CANKAR namreč) pet razčepljenih ran, razbito arkado in
   zlomljeno ličnico. Oblast, ki je pripadala projugoslovanskim narodnoizdajalskim
   privržencem ilirjanskega in prosrbskega kroga, o atentatu, ali (kakor je sama razglasila),
   nesreči, ni dovolila preiskave!”

  • Steiermark

   Tukaj te moram popravit: katere hlapci so postali – so bili in so ostali!

 • antimur

  Kakšen pa naj bo nečak patološkega morilca Kardelja, če ga je v EU parlament nastavila kučanistična drhal, povsem pričakovano.

 • Get Smart

  Sholtes je prvorazredni kaviaržido KOMINTERNISTIČNI bastard, kot so vsi prvorazredni nje.
  Njegov ćale je SRBSKI kaviaržidovski bastard, njegov deda KARDALY pa madžarskožidovski kaviar KOMINTERNISTIČNI bastard, ki ga je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA =
  = kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA = VELIKA SRBIJA nje =
  nastopila kot svojo lutko v Sloveniji.

  VSE ukazaje je dajal CENTRALNI KOMITE KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE.

  KARDALY je seveda bil zločinec, saj je bil del zločinskega kaviaržido KOMI stroja,
  ki ga je v JUGOSLAVIJI vodil še en kaviaržidovski RUSKO-POLJSKI bastard, Stalinov agent
  JOSEPH BROZ TITO,
  da pa je KARDALY kao dajal ukaze, nad katerimi se SERBUSI sedaj kao zgražajo, pa je tako velika laž kot
  je velikasrbija najveća, najjaća na svetu nje.
  Čeprav seveda moramo vedeti, da so JUGOKOMUNISTIČNE SERBUSNE pudlice najveće i najjaće nastavljaćice hrbta in dupeta gazdi nje.

 • Get Smart

  Na KOMUNIZMU oz. tu predvsem MURGL JUGOKOMUNIZMU ni, še enkrat, ni, in še enkrat:
  “ni česarkoli slovenskega”,

  saj govorimo o “kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH kreaturah in njihovih
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH SERBUSIH = ZLOČINSKIH hlapcih = SERBUS je biča vajen in željan.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Torej govorimo o KAVIARŽIDOVSKIH KOMINTERNISTIČNIH in MURGLSRBO RVACKO itd. skratka
   JUGOKOMUNISTIČNIH WATCHDOGIH
   “v Sloveniji”.
   Ni vse, kar je “V SLOVENIJI”, zato tudi že kar “slovensko”. Preprosto ni.
   KOMINTERNISTIČNO je KOMINTERNISTIČNO,
   JUGOKOMUNISTIČNO je JUGOKOMUNISTIČNO,
   srbsko je srbsko, rvacko je rvacko, MURGLSKO je MURGLSKO …
   Skoten osliček v Lipici ni “lipicanski konj”, ampak je “oslovski mladič”!

 • Get Smart

  Ni vse, kar je “V SLOVENIJI”, zato tudi že kar “slovensko”.
  NI vse, kar je “V ŠPANIJI”, zato tudi že kar “špansko”.
  MESSI ni španski nogometaš.
  RONALDO ni španski nogometaš.
  MESSI je ARGENTINSKI nogometaš V ŠPANIJI.
  RONALDO je PORTUGALSKI nogometaš V ŠPANIJI.
  MESSI je ARGENTINSKI LEVIČAR v Španiji — LEVIČAR pravimo tistemu, ki igra predvsem z levo.
  RONALDO je PORTUGALSKI DESNIČAR v Španiji — DESNIČAR je tisti, ki igra predvsem z desno.

  KOMINTERNISTIČNI in MURGL JUGOKOMUNISTIČNI samoimenovani watchdogovi v Sloveniji
  so KOMINTERNISTIČNI in MURGL JUGOKOMUNISTIČNI samoimenovani watchdogovi v Sloveniji.

  KOMINTERNISTIČNI in MURGL JUGOKOMUNISTIČNI samoimenovani “stekli psi” v Sloveniji
  so KOMINTERNISTIČNI in MURGL JUGOKOMUNISTIČNI samoimenovani “stekli psi” v Sloveniji.

  Na KOMUNIZMU oz. tu predvsem MURGL JUGOKOMUNIZMU ni, še enkrat, ni, in še enkrat:
  “ni česarkoli slovenskega”,

  saj govorimo o “kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH kreaturah in njihovih
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH SERBUSIH = ZLOČINSKIH hlapcih = SERBUS je biča vajen in željan.

  Pamet v glavo.

 • Da v EU opozarja na politične zapornike nima popolnoma nič s Edvardom Kardeljem.

  • xtc

   Seveda ne Edi jih je “proizvajal” v španoviji z Jožekom serijsko.

 • Get Smart

  Na tem svetu je KULTURA SMRTI = KOMINTERNA =
  = MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA = muslićkultizem itd., vse to je kaviar SOCIALIZEM =
  kaviar KOMUNIZEM =
  = SUŽNJELASTNIŠTVO.
  Tukaj tovariš Sholtes s svojim PREDSEDNIKOM predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji
  in ČLANOM predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE u
  Beogradu,
  torej sa drugarom Milanom KUćANOM nje):
  https://i.imgur.com/7taXqWu.png
  .
  .
  In na tem svetu smo še ljudje = SVOBODOLJUBNI ljudje, resnicoljubni ljudje, pošteni ljudje

  = KULTURA ŽIVLJENJA.

  Pamet v glavo.

 • Miro

  ……..ko pa so zaprli Janšo, ni storil ničesar

  meni je zelo žal, da sem ga takrat podprl in take napake ne bi storil nikoli več

 • Osti jarej

  …medtem,ko so vsi ostali eu posranci iz mafijastana,glasovali za podaljšanje uporabe strupa glifosata v kmetijstvu,je edino šoltes glasoval proti

 • Šoltes je res vnuk Kardelja, samo to ga še ne postavlja v isto kožo. Do sedaj je naredil kar nekaj dobrih potez in tudi proti trgovinskim sporazumom. Ne bi ga kar počez krtiziral.

 • Olga_10

  Komunisti kot Šoltes vedno podpirajo teroriste! Slovenija ni njihova “intimna opcija”! Edi je tudi trgoval s slovenskim ozemljem!

  • učko

   Edi ga je šenkal Bakariću !

 • Koonjo99

  Tiskarski škrat v članku – v zapor po krivem strpali Janeza Janšo.

 • Steiermark

  Velika hinavska in sprenevedalska baraba, ki se niti zamisli ne nad svojim delovanjem, ki je še vedno posledica vzgoje s strani starega fotra, ki je zatiral poštene in zavedne Slovence ter je botroval likvidacijam premnogih ljudi, nič krivih in dolžnih…..Pa kaj misli, da je cel svet zabit in rdeče indoktriniran, kot pri nas, da nihče ne ve nič o njegovih zločinih, pa ga res ni nič sram, da se še upa izpostavljat in dajat v zobe ljudem, ki tudi kaj razumejo …..Se spreneveda, da je liberalec in zagovarja zločince in njihov zločinski komunistični sistem in klanje lastnih ljudi, sedaj se bo pa zavzemal za Katalance……

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!