fbpx

“Hopa, hopa, hopa,” je Bulčevi po preteku neuspešnega mandata evropske komisarke zopet na plano udarila njena šamanska narava

Violeta Bulc (Foto: STA)

Sedaj že nekdanja slovenska evropska komisarka Violeta Bulc po izgubi svoje funkcije komunicira z javnostjo na precej nenavaden način. Na Twitterju in Facebooku je pred dnevi zapisala: “Hopa, hopa, hopa, moja bo .. ups, saj ni kaj več vzet.” Šamanka Bulčeva je s tem še enkrat potrdila tezo nemškega Der Spiegla, ki je o njej že pred nastopom funkcije evropske komisarke zapisal, da bi ji kvečjemu lahko dodelili “resor za pozitivno energijo“.

Z novim sklicem evropskega parlamenta se je mandat iztekel tudi dosedanji slovenski evropski komisarki, pristojni za promet, Violeti Bulc. Ta je mandat končala klavrno, saj je bila med 10 najslabše ocenjenimi komisarji v celotni komisiji pod vodstvom Jean-Clauda Junckerja. Je pa zato s svojo bruseljsko odisejado dobro zaslužila. Po poročanju Požareporta je namreč mesečno zaslužila 25 tisoč evrov, čemur je potrebno dodati še dejstvo, da je imela dodatno plačane tudi praktično vse svoje stroške. Ob vsem tem je bil njen tedenski urnik videti dobesedno turistično.

Bulčeva pa se kot kaže po preteku svojega mandata še kako dolgočasi in želi vzbuditi pozornost medijev. Na Twitterju in Facebooku je tako na primer pred dnevi objavila nerazumljiv zapis. Zapisala je: “Hopa, hopa, hopa, moja bo .. ups, saj ni kaj več vzet. A smo pripravljeni že kaj prej zakričati?” Pri tem je na Facebooku dodala tudi fotografijo stegajoče se roke. Kaj natančno je želela z omenjenim zapisom povedati in na katero temo se je nanašala objava, marsikomu ni povsem jasno. Bi bilo pa dobro, da bi to sama tudi obelodanila, da ne bo izgledalo preveč “šamansko”. Portalplus je pred leti razkril, da se je Bulčeva za šamanko šolala celo v Peruju in na Škotskem. Ravno preko šamanizma je tudi spoznala tehniko za, po njeno, “univerzalni dostop do znanja.”

Kljub “bildanju” podpore Bulčevi s strani slovenskih levičarskih javnomnenjskih anket, je bil njen mandat v Bruslju polomija
Številni so bili glede kompetenc Bulčeve skeptični že pred njenim imenovanjem na mesto evropske komisarke. Nemški Der Spiegel je takrat med drugim zapisal, da je Bulčeva sporna kandidatka za prometno komisarko, saj se dotlej nikoli v svojem življenju ni politično ukvarjala s prometnimi vprašanji. Ob tem so ji pri omenjenem nemškem magazinu očitali tudi “new age” pristop in ezoteriko. “Hoja po žerjavici praviloma ne spada med sposobnosti, ki se jih pričakuje od komisarskih kandidatov,” so zapisali in hudomušno pristavili, da bi ji lahko kvečjemu dodelili “resor za pozitivno energijo“. Po koncu njenega mandata lahko rečemo, da so omenjena opozorila še kako slonela na trdnih temeljih. Tekom opravljanja komisarske službe se je namreč izkazalo, da Bulčeva ni bila kos svoji nalogi. Kljub rezultatom slovenskih javnomnenjskih anket, ki so praktično vseskozi kazali na njeno visoko priljubljenost, namreč za Slovenijo in slovenske interese v Bruslju ni naredila praktično ničesar.

Rajko Golob