Hrvatje: Meje s Slovenijo nočemo reševati na sodišču EU!

Foto: epa

Evropsko sodišče za Hrvaško ni sprejemljiv naslov, na katerem bi se reševalo vprašanje hrvaško-slovenske meje, je v hrvaške medije pricurljala informacija iz tamkajšnjih političnih virov. Spor po njihovem nima nobene zveze z evropsko zakonodajo, zato tudi sodišče EU naj ne bi bil primeren kraj za reševanje mejnega spora.

Razkrita izjava, ki se je pojavila v hrvaških medijih, zajema najmanj dve zadevi: postopek, pogovorno imenovan tožba, ki ga je začela Slovenija zaradi domnevne kršitve evropske zakonodaje, pa tudi sporočilo predsednika sodišča EU Koena Lenaertsa, ki je Slovenijo kritiziral zaradi pritožbe in poudaril, da obstaja boljši način za obe državi, kot je ta, da se soočita na evropskem sodišču, piše hrvaški portal Večernji. Ta odnos, torej da se Hrvaška distancira od arbitražnega spora ter da z nespoštovanjem arbitrarne odločbe ne krši evropske zakonodaje, bo hrvaška delegacija tudi poudarila pred Evropsko komisijo.

Hrvaška zavrača vse obtožbe Slovenije in meni, da je spor mogoče rešiti s pogajanji in dvostranskim sporazumom, dodaja omenjeni hrvaški portal.

M. S.

 • Ana Job

  Dragi Slovenci, sprejmimo svojo identiteto in rehabilitirajmo slovensko narodno zavest!!! Tujega nočemo, svojega ne damo! Prebudite se! Ko prideš na Hrv*aško imajo za Slovence ene cene in za tujce druge. Že dolgo smo gost “persona non grata”, vi pa še naprej rinete v lepo njihovo!!!

 • RATATA

  Se ve, da hrvati ne bi na sodišče, saj bi to lahko ugotovilo samo to, da edina meja poteka po Dravi, Sotli, Kolpi in Rečini.
  Na sodišču ne bi bilo opombe kot v Sporazumu o arbitraži o nekakšnih “dobrososedskih odnosih in pravičnosti”…
  Ne pozabiti tudi tega, da T.I.G.R. ni kar nekaj za lase privlečenega ampak pomeni
  Trst
  Istra
  Gorica
  Reka!!!!
  Samosvoje mesto Trst in Gorica sta odšla, Istro pa so šenkali “naši” veleizdajalski lažnjivci, ki v Memorandum k Sporazumu o arbitraži niso predložili verodostojnih in samo internacionalno pravno veljavnih dokumentov, ki jih Slovenija in Slovenske Dežele ima.

 • Franc Šink

  Izleda da obstaja tudi neka možganska gripa.Za katero najpogosteje zbolevajo politiki.Recimo trenutni kar
  CŽE 1 Virus (cerar,židan,erjavec).Cepiva trenutno ni.Simptone pa lahko ublažijo nasledne volitve.Vsi na volitve.Ne kot voli, ampak kot razsodni ljudje.

 • FORT WORTH

  Naj kdo ze enkrat vprasa rvate, kaj pomeni Capodistria – ( Koper ) v italijanscini.
  Capo d’istria. Glavno mesto celotne Istre…
  Hehehe

  • Franc Šink

   Za hrvate je to Rt dobre nade

 • WatsonForus

  Ne kje pa ? U Banskim Dvorima? HRČKI – odjebite!

 • Anton

  levaki kar zinejo, naredijo puščajo za seboj katastrofo

  sarkazem press

 • Olga_10

  Nam bojo raje šibali še nezakonite migrante, saj so videli, da jim sirskega brivca levajzli ne dajo…sodstvo pa itak ne dela…so na posvetu v Murglama…

 • montyamp

  Hrvati so drugi najbolj zabit narod v EU , ugotovili pa so da so slovenistanci prvi in zato z idioti kot je kantakorl z vezisti Sekolec-Drenik lahek plen .

 • samotoje

  Zame se pravi balkan in Balkan začne na hrvaški meji, zato me tam že dolgo, dolgo ni bilo.

  • Sarkazem

   Žal se Balkan in balkanski posli začno v Sloveniji. Mnogo bolj zabiti in nedomoljubni smo Slovenci saj vsiljujemo Hrvaški svoje ozemlje in svoje ljudi.

  • karpelec

   Sem se bala, da sem edina, pa vseeno nisem.

   • samotoje

    Ne, nisi.

 • črnaovca

  Ja in kje bi oni reševali vprašanje meje? Do sedaj se še ni našel prostor ki bi ji ustrezal oziroma povsod lažejo, Cigani pač

  • xtc

   Kot levičarji in Srbi bter Rusi.

   • črnaovca

    Daj nehaj mejo so nam tako ali tako zasrali desničarji že ob osamosvojitvi ko so slepo verjeli lažnivemu Tudžmanu potem Hrvatom drago prodajali orožje in nazdnje Janša ko je na Bledu s Sanderjem odstopil od sporazuma Račan-Drnovšek, edini levičar tu zraven je bil oni nesposobnež Pahor

    • xtc

     Kdo leze vesčas v Yugo in Srbom v rit in čigar Slovenija ni njegova intimna opcija?

 • totex39

  Samo poglejte koliko mladih je za 1. maj žuriralo na Hrvaškem in seveda družin, očitno ne morejo brez Hrvatov, lahko bi hodli po njih navili turistične cene do konca, pa se jim ne bi odrekli, na eni strani pa slišiš govorice, da so zavedni Slovenci, za mene so izdajalci.

 • svatne

  Republika Hrvatska sploh ni stranka v postopku določanja poteka državne meje Republike Slovenije.
  5. člen Sporazuma o arbitraži pravi: “Noben enostranski dokumenta ali dejanje katerekoli strani po 25.6.1991 za naloge arbitražnega sodišča nima pravnega pomena in ne zavezuje nobene strani v sporu ter nikakor ne prejudicira razsodbe.” Sosednja država je nastala po datumu, določenem v tej točki Sporazuma (8.10.1991!!!) in torej z nalogami tribunala nima nobenega opravka. Zagrebški podpis pod Sporazum pomeni le, da bo Zagreb upošteval razsodbo.
  Slovenija bi se morala dogovarjati o svoji državni meji z Zagrebom samo v primeru, da bi se odcepila od Hrvaške. Seveda se ni! Slovenija je z razglasitvijo osamosvojitve izstopila iz združbe, v katero je kot “ZEMLJE države SHS” imenovana vstopila 1.12.1918. Ker so poslanci slovenskih dežel dne 31.10.1918 v poslopju parlamenta Vojvodine Krajnske sprejeli in razglasili sklep, da “vlada v Ljubljani pravzema vsa ustavna pooblastila v vseh slovenskih deželah”, so torej dne 1.12.1918 v zvezo s Kraljevino Srbijo stopile slovenske dežele – razen Srbije takrat edini subjekt internacionalnega prava, z lastno oblastjo, državljani in teritorijem (z državno mejo – natančno določeno stoletja).
  Kasnejša socialistična republika Hrvatska pa je v Jugoslavijo prišla kot s strani zmagovite antantne vojske Srbije okupirani del ozemlja Kraljevine Ogrske (na teritorij slovenskih dežel je srbska vojska stopila šele po “ujedinjenju”, ko je bila že vojska Jugoslavije!). Ker za razliko od Slovenije Hrvatska lastne državosti ni imela, se je morala na silo odcepiti od SFRJ. Ker je pa storila potem, ko je Republika Slovenija že bila samostojna in suverena država, sploh ne more biti priznana, dokler ne prizna državne meje Republike Slovenije s preostankom SFRJ – ki je državna meja slovenskih dežel, ki so v Jugoslavijo vstopile leta 1918.

 • xtc

  Hrčki dobro in pametno j***** butaste komu ruso-srbo yugofilne Slo levake ,ki jokcajo,ko so jih zaradi svojih neumnosti dobili po parkljih.
  Sicer pa Slovenci “zavedni” JURIŠ na Hrvaško obalo TUDI LETOS ŠE V VEČJAM ŠTEVILU,Hrčki pa še v enkraten dvig cen vsaj za 100% in višje davke na vikende za “domoljuvne” Slovence.

 • Krtača 20

  Jaz predlagam da zamenjajo oblast ker trenutna je hendikepirana v glavo in dogovor (razumen) z njimi ni mogoč.

  • xtc

   Ja se strinjam slovenska levica je definitivno popolnoma umsko hendikepirana in jo je treba verči,najprej stvar SAMI zaj**** nato jokajo okrog po tujini in izpadajo bebci.
   Hrčki pa se jim režijo debilom rdečim-ki so spušili na celotni fronti.

 • karpelec

  Hrvati bi se kar dogovarjali in se dogovorili na Nikolovo.

 • stroke

  Hrvaška je polna dobrih ljudi, živeli bratje Hrvati! O mejah in evropskih neumnostih pa naj se prepirajo programirani zombiji na novi in indexu.

 • Minovak

  Do leta 1945. Hrvatov v Istri ni, kar pa jih je, je zanemarljivo malo in to sami priznajo. To, kar delajo sedaj je izključno zaradi naše, bebave vlade, ki jo lahko navijejo okoli prsta, ker je povsem nesposobna, zato se imajo za nekaj več, kar kažejo s svojo nadutostjo. Najslabše, kar se je lahko Slovencem zgodilo je komunizem in katastrofalen južni sosed. Oglejte si hrvaški video, kaj se je dogajalo z Istro…ne boste verjeli:
  https://youtu.be/O8HMUkBUZuA?list=PL4E482C71EE26076E

 • francelj3

  Od 1. maja do 30. septembra vsako leto zaprimo začasno demarkacijsko črto s hrvatarijo, pa bo. Bomo videli, kako bodo potem piskali.

 • baubau

  Šele ko bodo v Sloveniji zavladali pravi demokrati,se bomo znali dogovoriti s sosedi Hrvati.-totalitaristom in mafiji pa ustrezajo prepiri.

 • Osti jarej

  …združena evropa je prostozidarska združba……čeprav smo pridni in pridno,ter do zadnje pičice natančno izvajamo….no naši politikanti,….vsako pizdarijo…. od prdca pijanega junkerja naprej,do izpadov hčere hitlerjeve ,predvsem njenih ,v obče dobro vseh državljanov gnile tvorbe ,v nebo vpijočih vabil migrantom celega sveta,predvsem pa muslimanskim….se raje,kot podpirajo slovence in slovenijo, preko naših upognjenih hrbtov brezsramno spogledujejo z uporno hrvaško,roko podajajo fašistični madžarski, se bratijo z obubožano poljsko in jim je ,bolj od nas ,pri srcu celo do kosti obrana romunija… da …samo čakajmo,kako bo slovenska gojim/delovna živina ,popušila zaradi klečeplaznih izdajalskih oprod,ki pri tem teptajo narodov ponos,ki so ga naši pradedi,dedi in očeti branili od karantanije naprej…..pffej,izdajalci….pa,da vidimo,kaj nas čaka

 • cosmosjasnovidec

  Pa kake so to novice?
  Že pred dnevi sem na tujem radiu slišal govor in izjavo sodnice ARBITRAŽNEGA SODIŠČA v BRUSLJU katera je izjavila,da arbitraža ostane tako kot je sedaj in je veljavna saj je sklenitev pogodbe o državnih mejah bila sklenjena ter podpisana že pred leti med slo.izdajalcem tovarišem “pahorjem” ter hrvaško prasico Kosorko.
  Sedaj sta spet manipulantska tovariša “erjavec ter pahor” vložila neko pobudo na Arbitražno sodišče opomni hrvate glede neupoštevanja arbitražnega sporazuma vendar je Arbitražna sodnica dala izjavo,da ga po vsej verjetnosti niti ne bodo obravnavali

 • marker

  Velikokrat sem že povedal, da se s to arbitražo samo smešimo. Naši pravniki ne sežejo Hrvatom niti do kolen. Če Hrvati ne priznajo arbitraže, je tudi nam ni treba. Meje naj ostanejo, kjer so sedaj. Ozemlje nam ostane, lastnega prehoda na odprto morje pa po sodbi tudi nismo dobili. Ko bodo Hrvati spet hoteli urejati zadeve okoli meja, se jim enostavno reče da smo že večkrat poskusili, pa ni šlo. O meji se s Hrvati nimamo več kaj pogajati, ker se z njimi dogovarjati ne da. Ta zadevo naj se zamrzne vsaj za 25 let. Imamo še orožje OECD. Schengen pa odpade, ker ga bo severna soseda sama uvedla zaradi pobeglih beguncev čez našo državo. Lahko bi tudi mednarodni prehod Dragonjo spremenili v maloobmejni prehod.

 • Ivan Tomaslavic

  Hello,
  We give loans to individuals and businesses.
  The interest rate will be 3% per year. The repayment term will be 1-30 years.
  We have investors who are interested in financing projects
  large volume and we give loans with upfront fees.
  please contact me by Email: [email protected]
  viber: +22995608568
  whatsapp: +33756850359

 • Ivan Tomaslavic

  financiranje in naložbe

  Pozdravljeni, jaz sem poslovnež slovenskega porekla, a prebivam v Burkini Faso. Strinjam se, da vam pomagam z zneskom od 5000 € do 10.000.000 € s stopnjo 3% letno in s trajanjem od 1 do 30 let se obrnite na mene po: mail: [email protected]
  viber: +22995608568
  whatsapp: +33756850359

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!