Idiotizem Levice: Režim, ki uničuje življenja, bi pripeljali v Slovenijo

Miha Kordiš in Violeta Tomić sta leta 2014 na povabilo predsednika Nicolasa Madure obiskala Venezuelo (Foto: STA/epa).

Venezuela dolguje približno 65 milijard dolarjev obveznic, denominiranih v tujih valutah, večinoma v dolarjih. Prav tako dolguje Kitajski, Rusiji, ponudnikom naftnih storitev, letalskim prevoznikom in množici drugim. Slovenije (trenutno) s takšnimi dolgovi ne moremo povezovati, a stranka Levica (pred preimenovanjem Združena levica), ki si izredno želi živeti v takšnem režimu, teh dolgov in revščine očitno ne vidi. No, ali pa jim to ne predstavlja posebne težave, saj bi sami tako ali tako živeli v ukradenem komunističnem bogastvu.

Venezuelski predsednik Nicolas Maduro je končno priznal, da njegova vlada ne zmore več plačevati svojih dolgov. V televizijskem govoru je v četrtek dejal, da bo Venezuela skupaj s svojo državno naftno družbo, PDVSA, poskušala prestrukturirati plačila dolgov. Naftno podjetje je v četrtek opravilo plačilo v višini 1,1 milijarde dolarjev, kar je precejšen znesek za državo, v kateri ostane le 10 milijard ameriških dolarjev.

Venezuela se upira zatiralcu demokracije in človekovih pravic, komunističnemu predsedniku Nicolasu Maduru, slovenska parlamentarna stranka Levica pa ima državo in njen socializem še vedno za velik vzor in si takšnega političnega sistema želi tudi v Sloveniji.

Foto: epa

Humanitarni krizi ni konca
Država je že nekaj časa globoko v humanitarni krizi, ljudje pa najbolj trpijo zaradi pomanjkanja hrane in zdravstva. Mnogi si ne morejo privoščiti niti osnovnih dobrin, njihove cene pa se hitro dvigajo. Razmere so vse slabše, država pa tako rekoč živi od olja, ki je državi edini večji vir dohodka, kar pomeni, da omogoča kupovanje hrane ter zdravstvenih storitev in pripomočkov za zdravstveno nego za svojih 30 milijonov prebivalcev. Ker je vlada “uničila” donosna kmetijska zemljišča, mora zdaj skoraj vso hrano uvažati.

Takšna revna in obubožana država je zgled številnim pripadnikom Levice Luke Mesca. Leta 2014 sta Venezuelo tik pred božičem obiskala Violeta Tomič in Miha Kordiš. Država, ki gospodarsko nazaduje, ki je polna smrti, nasilja in revščine, ju je navdušila. Takrat sta poslanca potovala s predsedniškim letalom pokojnega Huga Chaveza, stroške potovanja pa so krili venezuelski davkoplačevalci. Očitno je, da kamorkoli prideta, porabljata davkoplačevalski denar. Ne ustavijo ju niti tuje ozemlje, tuji državljani in obubožana država, ki bi ji ta denar še kako prav prišel. Zveni znano?

Miha Kordiš (Foto: STAfoto)

Prebivalci že 17 let trpijo pod diktaturo socializma, Kordiš pa trdi, da je za bedo kriv kapitalizem
Kordiš je takrat dejal, da ima Venezuela “nekaj” problemov in to zato, ker je še vedno v kapitalizmu. Po njegovo je torej kapitalizem kriv za že 17 let trajajočo stopnjujočo se bedo, ki jo trpijo prebivalci Venezuele pod diktaturo socializma. “Kapitalistično kontrarevolucijo obrat do zadnjega beliča, nato pa z bajoneti sterat v morje. Pa naj plavajo do velikega brata v Miamiju. Brez rokavčkov,” je svojo misel, kako rešiti Venezuelo, zaključil Kordiš.

Tomičeva brezglavo povzdigovala venezuelski komunizem, medtem ko ga obupani Venezuelci skušajo porušiti
Tomičeva je naklonjenost pokazala tudi ob venezuelskem praznovanju 207. obletnice podpisa deklaracije o neodvisnosti, ko jo je venezuelsko veleposlaništvo v Ljubljani ob tej priložnosti postavilo za govornico. Pred kamero je žalovala za Jugoslavijo in hvalila venezuelski vladajoči režim.

Spomnimo se njenih besed: “Pozdrav Venezuelcem! V imenu ekosocialistov Slovenije, Združene levice in mene osebno izražam veliko podporo venezuelskemu ljudstvu in njegovi nesmrtni revoluciji,” je nagovorila v Sloveniji živeče Venezuelce. “Mi, ki smo živeli v Jugoslaviji, ki je bila vzor socializma in neuvrščenosti, dobro vemo, kako je, ko izgubiš svojo neodvisnost in suverenost. Kako je, ko zamenjaš bratstvo in enotnost za lažno demokracijo. Kako je, ko zamenjaš socialno državo za nekaj materialnih dobrin,” je v svojem slogu pripovedovala Tomičeva. V imenu vseh Slovencev je dejala, da ve, kako je,“ko zamenjaš socializem z brezčutnim kapitalizmom, ki mu ni mar ne ljudi, ne planeta. Zato smo v naših mislih in naših srcih z vami. Vztrajajte na začrtani poti, kajti vi ste naša luč.”

Foto: YouTube. Violeta Tomič pred venezuelskim veleposlaništvom v Ljubljani.

Verjetno je pozabila, da je kapitalizem za razliko od komunizma sistem, ki dejansko deluje. Tudi njeno poveličevanje venezuelskega diktatorskega sistema je povsem zgrešeno, sploh, ko govori v imenu vseh Slovencev. Kakšen vzor? Država je v politični krizi, ljudje si ne morejo privoščiti hrane, predsednik pa z nasprotniki nasilno obračunava. Tomičevi je, kot pravi, všeč Maduro iz Združene socialistične partije, ki je državo pahnil v največjo krizo v njeni zgodovini in povzročil beg ljudi, ki pri tem tvegajo svoja življenja. Si resnično želi takšno stanje tudi pri nas? Brskanje po smeteh, iskanje ostankov hrane in revščino?

Anja Lepej

 • T-Rex

  retards will be retards

 • Miro Jereb

  Violeta je edina ki mi dela drisko…zaradi Cerarja pa imam samo diarejo….Violeti bi svetoval medicinko pomoč in okrevanje na golem otoku…

 • cosmosjasnovidec

  Tomićki se ni moglo zmešati,ker se je ta antipatična ćefutarska spaka zmešana že skotila.

 • karpelec

  Pod nujno moramo narediti šopek levih cvetk in ga poslati v Venezuelo, da obranimo našo deželo pred okužbo z virusom, ki od znotraj že hudo najeda našo ubogo deželo.

 • Franjo Trojner

  Bog se nas usmili in takšni cepci so bili izvoljeni za poslance.

  • anzek

   Franjo, problem ni v Tomički, Kordišu,… ampak v volilcih!! No, mogoče tudi v Stalinovi resnici: ni važno kako se voli, ampak kako se glasove šteje!!

   • Franjo Trojner

    Problem je tudi v Tomički, Kordišu, ….in, da predvsem in tudi v volilcih! To s štetjem glasov je pa izgleda proklestvo, ki se ga naš rod nikakor ne moremo rešiti in nas je v preteklosti močno, če že ne usodno zaznamovalo.

  • Borut Stari

   Ja, ja pozor, izvoljeni so bili. Gdo je tu sedaj zmešan. Tistih 10 % neodgovornih volivcev? Narav Slovencev odlično opisuje TV nadaljevanka “Reka ljubezni”. Bo na državnozborskih volitvah drugo leto končno padla zavesa in končala 75 letno slovensko postsocialistično neumnost.

 • janko

  Kakšni bebci so tudi med izobraženci! Izobrazba ni merilo za vrednost človeka.
  To noro stranko, ki uživajo iz našega denarja, je treba ukiniti, PREPOVEDATI!

 • Anton

  Predlagam, da forumaši gremo v akcijo zbiranja zamaškov za nakup vozovnic Lukcu & Co za Venezuelo

  sarkazem press

  • Minovak

   Takoj prispevam vrečo zamaškov in obljubim, da jih bom podvojeno zbiral, samo, da grejo od tu…čimprej, raje takoj.

 • učko

  Še en dokaz da je večina Zlovencev in Čefurjev totalnih idiotov !!!!!

 • montyamp

  Ne vem kako Trček zdrži v levičarskem gnezdu polnem nekih čudnih idej .

 • montyamp

  Volitve , na katerih se z montiranim procesom zapre opozicijo , bruhajo poslance katere neligitimno izvoljen režim pobere med alkoholiki , propadlimi igralci , nasilnimi pubertetniki , nezaposljivimi FDV vajenci , ološem iz propadlih strank ,…………………………………………………..
  Ja lepo vas prosim , kako naj funkcionira država z ultraidioti v parlamentu ???

 • Stajerka

  Levica – Venezuela….SMC+SD+Desus+Pahor – Rusija+Srbija…….Slovenci – s kovčki po svetu…….pa ne kovčki dnarja, ampak lastnih gat in izropanega dostojanstva…….
  žalost, jeza in nedojemljivost, so čustva ob nerazumnih dejanjih lewakov…….včasih ima človek občutek, da so le ti voditelji sekte, ki počasi izvaja pritisk na žrtev, da bo potrebno naredit lasten konec, ker drugače pač ne gre………

 • Lilika

  Ti bi raje imeli Severno Korejo. Ker iz Venezuele in ostalih Južnoameriških komunističnih držav nasprotnikom še pustijo oditi.

 • Franc Bizjak

  V teh stališčih levice ni nič novega in nič presenetljivega. Levica se od vsega na svetu najbolj boji gospodarsko uspešne države in zadovoljnih državljanov. Ko se enkrat to doseže nima levica s svojimi zavajanji, prevarami in lažmi kaj početi. Komunisti so bili vedno, v vseh svojih podobah in oblikah isključno gangsterska organizacija, ki lahko obstajajo le v razmerah pomankanja, bede, kriminala in korupcije. Tega še nihče ni lepše povedal kot Moša Pijade na zasedanju avnoja in to je tudi edina izjava iz tega srečanja rdečih hord, ki je dejansko prišla v zgodovino.

 • bubamara

  Za narod Venezuelo, za oblast Miami. Tako si Slovenijo predstavlja Levica.

 • MEFISTO

  “Režim, ki uničuje življenja, bi pripeljali v Slovenijo”

  Tak režim že imamo.

  Samo malo še počakajte, da bo zaradi lastnega preživetja pokazal, kaj zmore in zna.

  Konec koncev so bili naši rdečkarji vedno znani po svoji inovativnosti in po umetnosti sleparjenja..

 • sprehajalec

  Venezuela je case študija za levico. V pokojni Jugi so trobili levičarji, da bi bila Juga najbolj cvetoča država na svetu, če bi imela nafto.

  Venezuela ima največje zaloge nafte na svetu, pa zopet propada. Torej za delovanje socializma niti nafta ne pomaga.

  • rrrrr

   Naš socializem ni imel nafte, je pa zrastel tako rekoč na premogu. Stane Dolanc, vizionar slovenskega lumpen&koln socializma, je že davnega 1. maja 1941 skupaj s kameradi nacisti korakal skozi Trbovje, ter vzneseno v belih nogavicah, irhastih hlačah in rjavi srajci ter z rdečim trakom na rokavu veselo hajlal na delavski paradi premogovega ponosa.
   Če bi še živel, bi gotovo zastonj poslal nekaj fapov premoga kot strateško pogonsko goriva za medcelinske jedrske rakete bratski, socialistični in neuvrščeni Ljudski republiki S. Koreji.Kot slovensko bratsko pomoč za njen pravični boj zatiranega svetovnega proletariata proti krvoločni, nedemokratični in imperialistični Ameriki.
   Naj se današnja nacional socialista Violeta in Kordiš s premogovo pomočjo še tako trudita, bo brez nacističnih transpotrnih sredstev premog ostal lepo v Sloveniji. Ker nacizma ni več vse od 9.maja 1945…

 • Janez

  Hja !
  Leta 1936
  JE SLOVENSKA KPS STALINSKA PARTIJA ZAVEDLA, ” NAŠUNTALA”
  IN PLAČALA
  IZ STALINOVEGA ” KOMINTERNA” DENARJA
  NAD 500
  PREPROSTIH SLOVENCEV, DA SO ŠLI V ŠPANIJO – ” POMAGATI ŠPANSKIM DELAVCEM ”
  V
  RESNICI PA SO LE ŠLI
  – STALIN KOMUNISTIČNO MORITI !
  – OK, VERNE ŠPANCE ! Ki Stalina pač niso marali v Španijo.

  Slovenska
  STALIN KOMUNISTIČNA PARTIJA
  – JE TAKO NAD 500 SLOVENCEV SPREMENILA V KP POLIT

  – MORILCE – ŠPANCEV.

  Hvalabogu
  današnji “kaviar, kremšnita ” pokomunistični “ZL” ipd. ” borci za proletariat”
  VEČ
  NISO TAKO PRIZADEVNI
  – V SVOJI ” ŠKODO POVZROČAJOČI POMOČI . Hvalabogu !

 • tarantela

  Venezuela ni edina država, kjer imajo komunizem. Na veliko Kitajsko se pa nihče ne spomni!!! Pred kratkim so imeli kongres KP, ki je odmeval v svetu, na tem portalu pa nič? Zanimivo, imajo pa cvetočo državo kljub komunizmu…

  • Mojca pokraculja

   hahaha, “genijalno” !!!

  • FORT WORTH

   Zakuga pa nis na Kitajsko prebegnila ? Hehehe

  • tramal

   Lep komunizeM ,kjer jiH vsak dan sto obesijo.Imajo se za komuniste so pa največji kapitalist z največ bogataši .Ta komunizem trajbajo zato da lahko sami kradejo in farbajo narod kako so vsi enaki.

 • Borut Stari

  Kaj pomenita opisa ultra levica in ultra levičar/ka čivkajo že vrabci na strehah. Nič se jim ni zmešalo. Zmešani so se že rodili. V njihovi sekti nori jebejo zmedene,

 • MEFISTO

  Violeta Tomić in Miha Kordiš s pametjo ne bi pritegnila pozornosti, pa to počneta z neumnostmi.

 • mona lisa

  Ja taki so pri nas v politiki.

 • Oregon

  haha, 35.000 borčevskih penzijl, pa violetotomic za premierko pa strik za vrat

  • škale

   gonise, nasvet za ljudi tvojega kova ni slab, tale drugi del stavka, kar pogumno tole z vratom in štrikom

   • Oregon

    neeeeeee, ne zastopis: strik je grozn slaba opcija, mogoc za odtenek boljsa kot violeta:-)

 • Morala

  Tako bo v Sloveniji, ker se uničuje rodovitna zemlja zaradi spornih gradenj! Samooskrba je zelo pomembna in Slovenija nima naftnih polj, da bo kupovala drago hrano iz uvoza. Hrana ne raste v trgovinah!!!! Dajte jim minimalne plače….kje je narod, da bi vpil poslance na minimalce?! Sedaj, ko sama prejema lepo poslansko plačo, pa nič več ne vpije:”Poslance na minimalce!”

 • Vera

  Violeta , ki je , ko še ni bila sama poslanka dejala : ” Poslance , na minimalce ” . Zakaj pa zdaj ona prejema lepo polno plačo ? Upam in iskreno si želim, da se vsa levica pobere iz politike in iz gospodarstva Slovenije .

  • Soave

   Pa, da se jim pobere, kar so si nabrali!

 • MEFISTO

  Ne Violeta in ne Kordiš ne bi v pogojih Venezuelskega komunizma živela kot kmet, delavec ali nižji uradnik.

  Ta dva bi bila le ministra ali člana centralnega komiteja

 • Olga_10

  Naj spokata k svojim in naj ju diktator Maduro plačuje!

 • Poštenje velja

  KUZLA ČEFURSKA

 • Viktorh

  Čudi me, da niso tam ostali.

  • KIKI

   Lajati iz udobno postlane posteljice je veliko lažje;
   pa še WC papir za njihovo sranje gre na strošek “davkoplačevalcev”

 • Kerfatik

  treba bo na proteste v ljubljano…predvsem pa v teh protestih zdemolirat metelkovo in rog!!!

  • škale

   kar pridite, na zadnjih protestih nas je bilo 4x več od vas, celo vaš psihotični iznoriški vodja si ni upal pojaviti in je bebavo na ekranu govoril nekaj o levem fašizmu; ni čudno, saj je bil komunist in so s tem izrazom zmerjali socialdemokrate, torej revizioniste. zaradi tablet je pozabil, da je vsaj po imenu zdaj on sam socialdemokrat, piškica psihotična iznoriška si je spet pljunil v obraz. kar pridite, bo veselo! in vsaj obraze boste pokazali, da ne boste ostali v senci medijske komentatorske anonimnosti

   • Kerfatik

    hahaha lulek retardirani…ne delaj si utvar…ste navadna bolezen parazitska…močni samo ob obrambi policije…tistih par fanatikov ko vas ustrahuje tu pa tam si ne štej za neko večino…ker ko bo val priletel….boste odskvotali hahah treba vas narezat in nagnat iz državne zemlje ter obtožit za nelegalno zavzemanje posesti :) drgač pa ne bati..bo prišel dan,ko vas bomo po ljubljani lovili :D

 • xtc

  No dejmo si enkrat že razpucat,”Venezuelo na Yugo” način smo že doživeli in preživeli,vse njene lepote od vrst za kruh,mleko,maslo,meso,pralni prašek,riž,pomaranče,čokolado,nafto ,bencin,repromaterijal,sekret papir itd,več tisoč odstotno inflacijo,prezapufanost inkorupcijo in razulo,ki je nakoncu pripeljalo v državljansko vojno,potem ,ko so se grabežljivi komunisti mad sabo skregali,ko ni bilo kaj več ukrast,ker tujina ni dala narodu pa kaj ponuditi več, zato ni nobene potrebe za ponavljanje debilnih vaj.
  Vsakdo,ki zagovarja sistem Yuge ,Venezuele ipd,komunistično-socialistično propalih in prosulih socialnih inžiniringov je zame umski bolnik,Mesec,Tomičeva in Kordiš pa tudi z besednjako ustrezajo temu sploh pa z psihopatskim vedenjem in izjavami.

  • FRANC3

   +++++++++++++++++++++++++++ 1.000 X!

 • Janez Spreminjalec

  Ali je to res govor poslanke v slovenskm Državnem zboru ????

  “Mi, ki smo živeli v Jugoslaviji, ki je bila vzor socializma in neuvrščenosti, dobro vemo, kako je, ko izgubiš svojo neodvisnost in suverenost. Kako je, ko zamenjaš bratstvo in enotnost za lažno demokracijo. Kako je, ko zamenjaš socialno državo za nekaj materialnih dobrin,”

  To je sovražni govor proti Sloveniji za kar bi morala biti izključena iz DZ: Cerar in Brglez, delo imata !! Tomička namreč misli, da je z izstopom iz Jugoslavijo in osamosvojitvijo Slovenija postala LAŽNA DEMOKRACIJA !! A boste ukrepali, ali je res čas za novo revolucijo?

  • FRANC3

   Naši organi pa nič. Za njih to ni sovražni govor, ampak svobodno izražanje misli.
   Če boš pa samo omenil, da se ne strinjaš z LGBT teorijo, boš pa takoj ožigosan kot nestrpnež. Klasika levakov.

   • Janez Spreminjalec

    Halo, to je podtikanje. Moja LGBT teorija je odlična, vsi moji prijatelji iz strelske klape pravijo, da ni boljše: L = Liquer, G = Guns, B = Bacon, T = Tits. Ne me takoj ožigosat za nestrpneža, ampak uživaj v prednostih moje LGBT.

 • Osti jarej

  Cijena slobode je krv.

  Oduvijek je bilo tako. Jer sloboda je nešto od najveće vrijednosti, i oni koji milenijima ne dopuštaju ljudima da je iskuse svim svojim bićem – neće tek tako dići ruke i ukloniti se s puta. Tiranija, nasilje i smrt MILIJUNA ljudi za takve monstrume je kao nama popiti čašu vode. Najbezumniji među njima radije će spaliti Zemlju nego odreći se kontrole nad drugim ljudima i pozicije moći koja ih opija žešće od ijedne droge poznate čovjeku… nesvjesni da je cijena koju će sami zbog toga platiti njihova vlastita čovječnost – a neki bi rekli, da je cijena njihova duša.

  Ako je imaju. Sve sam više naklonjen mišljenju da neki od njih dušu uopće nemaju, pa stoga i nemaju išta za izgubiti.

  Ne samo događaji u Kataloniji, već i brojni drugi posljednjih desetljeća posvuda na svijetu, pokazuju da su takozvani “autoriteti” ugroženi i da je održavanje njihovih pozicija moći postalo vrlo upitno. Svaki puta kada se to u povijesti dogodilo, ti prijezira vrijedni “moćnici” punili bi gaće od straha, da bi potom s lanca pustili svoje pse čuvare koji za njih obavljaju prljave poslove – i nasilje se pojačava i širi svaki puta u takvim dramatičnim trenucima pucanja robovlasničkog sustava kontrole.

  http://zvono-istine.org/cijena-slobode-tolerancija-na-vlast/

 • Osti jarej

  Imao sam prilike prije 3-4 mjeseca razgovarati s jednom bivšom političarkom u četiri oka, koja je u svoje vrijeme bila velikog kalibra, istaknuta u krdu njezinih kolega i kolegica parazitske kaste.

  Hladnoća koju ta žena odašilje može se fizički osjetiti, a tama je jedino što sam mogao vidjeti u njezinim očima. Ona nije čovjek. To mi je postalo vrlo jasno, u vrlo kratko vremena. Izgubljena je zauvijek.

  • FRANC3

   Ja, komunist se spreobrne, ko se v jamo zvrne. Enako kot pijanec.

 • Krtača 20

  Vidim da večina sploh ne ve kaj se v Venezueli dogaja.

  Gre za ekonomski napad na to državo z vseh zornih kotov – za več si poglejte Economic hitman. Vzrok je pa nepokoravanje venezuelske vlade Ameriki (tako kot sme morali mi EU-ju). In to svobodo zdaj drago plačujejo.

  Če ekonomski napad ne bo dobolj uspešen, bo sledil vojaški napad in zrušenje vlade.

  Pa samo za primer – uporniki proti venezuelski vladi so šli požgat skladišče hrane, namenjene prebivalstvu. A se tako boriš proti vladi? Al greš nad vladna poslopja, banke itd. – ker tem pa čudežno prizanašajo (seveda če jih ameriški režim plačuje). Ne bit ovce.

  In ja, kapitalizem bi že zdavnaj crknil, če nebi bilo protektorstva in predatorstva po celem svetu.

  • Osti jarej

   …..komunisti so največje zlo….bruuuuuhahhhahhhaaa……sploh jih nikoli ni bilo

   • škale

    sramota je, da imamo pri nas še vedno stranko, ukradeno Pučniku, v kateri so na čelu sami zadrti komunisti, ki se niso odrekli svojih boljševiških metod

    • Osti jarej

     ….pravim,da jih ni bilo…komunistov….in jih ni…so samo zdajšnji in bivši, kakor sledilci neke ideologije,ki jim skozi zatiranje ljudi,prinaša lagodno življenje……kaj je najbolj primernega,kot poklic politikant in bivši sledilec s krvavimi rokami,ki še dandanašnji prejema ,za svoja zlodela,veliko višjo penzijo,kot rudar…..aja…gospod Pučnik se pa v grobu vrti,kot vrtavka

  • tramal

   Nesposobnim komunajzerjam so vedno krivi drugi.Zakaj pa potem sploh hočejo na oblast ,če pa jih vedno komandirajo drugi.Večne zgube ste.

  • Viktorh

   Jasno, to poznate le najbolj zadrti levičarji, cepec, zarukani.

 • Osti jarej

  …kako pa kaj janko in lenčka?….nič kriva…..kakopak

 • Osti jarej
 • Osti jarej

  Pogledajmo neke primjere prijevoda političkog jezika na književni jezik:

  Oslobođenje znači okupacija.
  Transparetnost znači tajnovitost.
  Nada znači “nema vam spasa”.
  Promjena znači “bit će isto kao i do sada”.
  Obećanje znači laganje.
  Promjena na bolje znači promjena na gore.
  Napredak znači bogaćenje manjine i osiromašenje većine.
  Demokratizacija znači tajkunski kapitalizam i elitizam.
  Terorist znači svatko tko se ne slaže s vlastima.
  Osuđivanje kradljivaca teških milijarde eura znači njihovo oslobađanje ili pomilovanje.
  Borba protiv terorista znači borba s teroristima ili iskorištavanje terorista kako bi se uništile države bogate rudama, naftom ili plinom.
  Glasanje znači lažna nada.
  Građanin znači rob.
  Bankarska stabilnost znači jačanje banaka, dodatno zaduživanje i ovisnost o bankama.
  Ekonomska stabilnost znači prodaja državne imovine i prirodnih resursa.
  Teorija zavjere znači istinita činjenica.
  Teoretičar zavjere znači osoba koja traga za istinom koju skriva elita.
  Političar znači psihopatski lažov.
  Politička stranka znači zločinačka organizacija.
  Donator stranke znači gangster i tajkun koji političarima plaća zaštitu.
  Sabor ili parlament znači cirkus s preplaćenim sudionicima.
  Centralna banka znači podružnica tajnovite strukture moći koja upravlja s našim životima preko kontrole novca i tiskanja istoga.
  Samostalnost znači potpuna ovisnost.
  Razvoj društva znači stvaranje orvelijanske distopije.
  Čuvanje građanskih sloboda znači stvaranje “velikog brata” koji sve špijunira.
  Jačanje vojne moći znači dodatno zaduživanje i ovisnost o najvećim proizvođačima oružja.
  Diplomatska aktivnost znači kupovanje vremena kako bi tajne službe i vojska obavile svoj dio posla.
  Rješavanje problema znači uništavanje kompromitirajućih dokaza.
  Borba protiv kriminala znači hvatanje sitnih riba kako bi narod mislio da vlasti nešto čine.
  Stvaranje modernih demokratskih zakona znači procesuiranje i kažnjavanje običnih ljudi uz osiguravanje životnog stila političara i elite.
  Očuvanje demokratskih standarda znači održavanje političara na vlasti i poslušnost naroda.
  Javni prosvjed znači stoka se buni.
  Javni prosvjed organiziran od strane neke stranke znači pokušaj državnog puča.
  Sloboda znači ropstvo.
  Podizanje standarda znači dodatno zaduživanje građana.
  Strateški rezovi znači otpuštanje radnika, smanjenje plaća i mirovina, rasprodaja državnih tvrtki i zarada političara na njihovoj prodaji.
  Strateški interesi znači osobni interesi najviših političara.
  Američka demokracija znači američki imperijalizam.
  Dogovor sa Svjetskom bankom i MMF-om znači dodatno zaduženje države i naroda.
  Europska demokracija znači korporativni apsolutizam.
  Medij znači propaganda.
  Smjernice europske komisije znači ultimatum fašističke središnjice.
  Širenje demokracije znači nametanje imperijalizma.
  Članica europske unije znači europska kolonija.
  NATO članica znači američki vazal.
  Ruska prijetnja znači “moramo vas s nečim strašiti”.

  • KIKI

   Sve to mi već imamo i ponosimo se puno!
   Eeee, samo da nešto imamo…jel, brate!!!

 • karlina

  Si resnično želi takšno stanje tudi pri nas? Brskanje po smeteh, iskanje ostankov hrane in revščino?
  Mimigrede, to se ze dogaja in kakor kaze, se bo še bolj, glede na vse podrazitve in uvajanja novih davkov. Vsak, ki ima zdravo kmečko pamet , dobro ve, da, ker jim je uspel referendum za 2. tir, so večino SLOVENCEV pahnili v pogubo!!!!!!!

 • Valter BraniSlav

  Venezuela je bila od nekdaj korumpirana. Je pa res da je sedaj slabše kot pred 30. leti.
  Venezuela se odlikuje po lepoti svojih žensk, ne po ekonomiji.
  Tomiceva bi tam izgledala se grsa kot je

  • Osti jarej

   …ki so vse plastične….tiste talepe….bejbe….in,ki jih skoraj od rojstva “bildajo” za misice…….pa,če morajo zato tud po smeteh brskat

   • Valter BraniSlav

    Si bil v Venezueli?

    • Osti jarej

     …bila….caracas…..socialni šok te vrže,da se ne pobereš dokler si tam….ženske…s prej omenjenimi izjemami,nič posebnega,celo povprečne….razen mladih….te pa,če so s favele,končajo,kot prostitutke in odvisnice….v letu ali dveh so grde,kot vsaka narkomanka,ki se prodaja za drogo

     • Valter BraniSlav

      A ti si ženskega spola?

     • Viktorh

      ..ne bo ti uspelo, kontaktiraj s krtačo ali cepcem, pa ti bosta ustregla.

    • Viktorh

     .dovolj je, da si bil ti in se okužil.

   • KIKI

    Če se punce nebi “vkup vzele”, bi bile na las podobne ciganici Tomički
    in pa-pa denarci!

  • Viktorh

   Si pa ti izrezan Nicolas Maduro

   • FORT WORTH

    Mat’r vola, pa verjetn je tut autobusar…

    • Viktorh

     ..kondukter…

     • KIKI

      Eh, sam da nekaj dela, ne pa samo “serje” po naši novi24tv.si !

    • Pesjan

     Toti butl Valter morda pere avtobuse v Venezueli v Sloveniji pa pere plenice članom zveze borcev

   • Valter BraniSlav

    Sploh ne. Jaz nisem ne levi ne desni. Ideologija me ne zanima, samo moja biološka družina in denar. Nič drugega.

    • Viktorh

     Ne ideološko, ZABIT si kot on.

     • Valter BraniSlav

      Meni ni treba biti pameten. Jaz imam denar. Dosti denarja.

  • KIKI

   Tu si pa zadel žebljico na glavico! …Yes!
   V Venezueli zdravnica zjutraj gara v javnem
   zdravstvu zastonj, popoldne in zvečer pa se
   prostituira za golo prživetje ! Živel komunizem!

   • Valter BraniSlav

    Zdravnica iz Venezuele nostrificira diplomo in se preseli v Miami. Tam proda svoje znanje za 1000 krat več kot bi ga doma.

  • Pesjan

   Tvoja venezuelka je v Evropo prineslla triper,in njene hčerke ravno tako!!!!

  • freedomfighter

   Venezuelke so res lepe zenske ja ampak venezuela je pa propad ves da ce ljudje hodijo po hrano v kolumbijo da je situacija res slaba

   • Valter BraniSlav

    Pred 40 leti ko sem bil mlad zrebec sem po NYC lovil spanke in črnke. Kmalu sem srecal 21 letno lepotico iz Caracasa Alexis. Se vedno sva skupaj. To je moja žena ter mama in stara mama najinih otrok in vnukov.
    Venezuela je od nekdaj korumpirana sedaj pa je stanje katastrofa. Mladi člani njene družine živijo v Miamiju v najini vili. Super ljudje ki so se rodili v napačni deželi v napačnem času.
    V Venezueli se je bolje živelo tam od 1975-1995.

 • FORT WORTH

  Mi imamo same take jezicne zdraharke, ki pa nimajo kaj pokazati na cisto nobenem podrocju.
  Violeta Tomic, Jasna Murgelj, Spomenka Diklic Hribar, Anuska Delic…
  Pa kde vam je kultura ?!

  • Viktorh

   Te frače pa tega vprašanja res ne morejo razumeti!

  • primsek

   Janez Janša, šef šiptarjev in njihove mafije, Damjanović, sami čefurji kamorkoli pogledaš, res

   • FORT WORTH

    Siptar te je naredo, res. Hehehe

 • Jebem jim mater vse po spisku

  Take picke poslat v nemcijo pa da jim begunci nastelajo vzig

  • Viktorh

   Boštjanček, da ne boš presenečen, kmalu te bodo obiskali, pa boš videl, če se še boš smejal…

   • Jebem jim mater vse po spisku

    Buce

  • piškica impotentna janšistična

   kot so ga tvoji mami, samo se je razštelal in zdaj se sliši samo poprdevanje, je pa lepo, da še vedno uporabljaš ime, ki so ti ga Mati dali med svojimi psihotičnimi seansami

 • FRANC3

  Pokažite mi samo eno državo na tem planetu, ki je uspešna in ji vladajo socialisti ali komunisti!? JE NI!!!
  Venezuela je imela ob prihodu Huga Chaveza na oblast BDP v višini cca 19.000 $. Po mojem vedenju ga ima danes okrog 10.000 $, pa še to je verjetno previsoka ocena. A je to uspešna država, kjer primanjkuje osnovnih življenjskih potrebščin. A Venezuela je 5. država na svetu po zalogah nafte.

  • if

   Vprašanja in trditve, ki slovenskim levičarjem poljubnokrat obrnejo možgane v stanje “živela socilaizem in komunizem, ljudem rdečerožniško klobaso opremljeno z Jankovićevim in Semoličevim flanco nagljem”.

  • freedomfighter

   Kitajska ampak oni niso vec socialisticna drzava kot so recimo venezuela in podobni

 • if

  Vsebina http://www.casnik.si/index.php/2017/11/01/nikoli-me-ne-razocara/ poudarja nevarnost za slovenstvo, za slovenski narod definiran na vsebinah Prešerna, Cankarja, Jurčiča, Kobilice, Kosovela, Gregorčiča, ….

 • MEFISTO

  Tisti, ki se še spomnite, kako se je živelo po izbruhu komunistične svobode, ostali pa vprašajte, si boste znali predstavlajti, kakšen med in mleko se cedita nesrečnim prebivalcem Venezule.

  Zanima me tudi, zakaj se komunistični in socialistični režimi naslanjajo na primitivce, delomrzne lenuhe, izprijence, falirane dijake in študente, pohajkovalce, dangubice ter druge nič vredne ljudi?

  Hvaležen bom za izčrpno pojasnilo.

  • freedomfighter

   Tis ki v 21 stoletju zagovarja plansko gospodarstvo je tako bolan kot tisti ki zagovarja verski fundamentalizem…ne razumem kaj je narobe z ljudmi res zalostno

 • Miro Jereb

  Ti delomrzneži bi samo radi živeli na račun drugih kot komunisti po 2 vojni…..isti kurac…Kar pa je tragično pa je to da so tudi maloumni.

 • Borut Stari

  Seveda da bi. Oni bi bili polni privilegijev ostala raja pa… Bog ne daj. V dobi interneta so ljudje seznanjeni kako je takšno življenje pa tudi v EU kaj takega ni več možno pripeljati. No, to so prazne sanje rdečih dogmatikov.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!