fbpx

Idiotizem Levice: Režim, ki uničuje življenja, bi pripeljali v Slovenijo

Miha Kordiš in Violeta Tomić sta leta 2014 na povabilo predsednika Nicolasa Madure obiskala Venezuelo. Z miselnostjo in nacionalizacijo venezuelskega gospodarstva hoče tovariš Mesec narediti podobno še s slovenskim gospodarstvom.(Foto: STA/epa).

Venezuela dolguje približno 65 milijard dolarjev obveznic, denominiranih v tujih valutah, večinoma v dolarjih. Prav tako dolguje Kitajski, Rusiji, ponudnikom naftnih storitev, letalskim prevoznikom in množici drugim. Slovenije (trenutno) s takšnimi dolgovi ne moremo povezovati, a stranka Levica (pred preimenovanjem Združena levica), ki si izredno želi živeti v takšnem režimu, teh dolgov in revščine očitno ne vidi. No, ali pa jim to ne predstavlja posebne težave, saj bi sami tako ali tako živeli v ukradenem komunističnem bogastvu.

Venezuelski predsednik Nicolas Maduro je končno priznal, da njegova vlada ne zmore več plačevati svojih dolgov. V televizijskem govoru je v četrtek dejal, da bo Venezuela skupaj s svojo državno naftno družbo, PDVSA, poskušala prestrukturirati plačila dolgov. Naftno podjetje je v četrtek opravilo plačilo v višini 1,1 milijarde dolarjev, kar je precejšen znesek za državo, v kateri ostane le 10 milijard ameriških dolarjev.

Venezuela se upira zatiralcu demokracije in človekovih pravic, komunističnemu predsedniku Nicolasu Maduru, slovenska parlamentarna stranka Levica pa ima državo in njen socializem še vedno za velik vzor in si takšnega političnega sistema želi tudi v Sloveniji.

Foto: epa

Humanitarni krizi ni konca
Država je že nekaj časa globoko v humanitarni krizi, ljudje pa najbolj trpijo zaradi pomanjkanja hrane in zdravstva. Mnogi si ne morejo privoščiti niti osnovnih dobrin, njihove cene pa se hitro dvigajo. Razmere so vse slabše, država pa tako rekoč živi od olja, ki je državi edini večji vir dohodka, kar pomeni, da omogoča kupovanje hrane ter zdravstvenih storitev in pripomočkov za zdravstveno nego za svojih 30 milijonov prebivalcev. Ker je vlada “uničila” donosna kmetijska zemljišča, mora zdaj skoraj vso hrano uvažati.

Takšna revna in obubožana država je zgled številnim pripadnikom Levice Luke Mesca. Leta 2014 sta Venezuelo tik pred božičem obiskala Violeta Tomič in Miha Kordiš. Država, ki gospodarsko nazaduje, ki je polna smrti, nasilja in revščine, ju je navdušila. Takrat sta poslanca potovala s predsedniškim letalom pokojnega Huga Chaveza, stroške potovanja pa so krili venezuelski davkoplačevalci. Očitno je, da kamorkoli prideta, porabljata davkoplačevalski denar. Ne ustavijo ju niti tuje ozemlje, tuji državljani in obubožana država, ki bi ji ta denar še kako prav prišel. Zveni znano?

Miha Kordiš (Foto: STAfoto)

Prebivalci že 17 let trpijo pod diktaturo socializma, Kordiš pa trdi, da je za bedo kriv kapitalizem
Kordiš je takrat dejal, da ima Venezuela “nekaj” problemov in to zato, ker je še vedno v kapitalizmu. Po njegovo je torej kapitalizem kriv za že 17 let trajajočo stopnjujočo se bedo, ki jo trpijo prebivalci Venezuele pod diktaturo socializma. “Kapitalistično kontrarevolucijo obrat do zadnjega beliča, nato pa z bajoneti sterat v morje. Pa naj plavajo do velikega brata v Miamiju. Brez rokavčkov,” je svojo misel, kako rešiti Venezuelo, zaključil Kordiš.

Tomičeva brezglavo povzdigovala venezuelski komunizem, medtem ko ga obupani Venezuelci skušajo porušiti
Tomičeva je naklonjenost pokazala tudi ob venezuelskem praznovanju 207. obletnice podpisa deklaracije o neodvisnosti, ko jo je venezuelsko veleposlaništvo v Ljubljani ob tej priložnosti postavilo za govornico. Pred kamero je žalovala za Jugoslavijo in hvalila venezuelski vladajoči režim.

Spomnimo se njenih besed: “Pozdrav Venezuelcem! V imenu ekosocialistov Slovenije, Združene levice in mene osebno izražam veliko podporo venezuelskemu ljudstvu in njegovi nesmrtni revoluciji,” je nagovorila v Sloveniji živeče Venezuelce. “Mi, ki smo živeli v Jugoslaviji, ki je bila vzor socializma in neuvrščenosti, dobro vemo, kako je, ko izgubiš svojo neodvisnost in suverenost. Kako je, ko zamenjaš bratstvo in enotnost za lažno demokracijo. Kako je, ko zamenjaš socialno državo za nekaj materialnih dobrin,” je v svojem slogu pripovedovala Tomičeva. V imenu vseh Slovencev je dejala, da ve, kako je,“ko zamenjaš socializem z brezčutnim kapitalizmom, ki mu ni mar ne ljudi, ne planeta. Zato smo v naših mislih in naših srcih z vami. Vztrajajte na začrtani poti, kajti vi ste naša luč.”

Foto: YouTube. Violeta Tomič pred venezuelskim veleposlaništvom v Ljubljani.

Verjetno je pozabila, da je kapitalizem za razliko od komunizma sistem, ki dejansko deluje. Tudi njeno poveličevanje venezuelskega diktatorskega sistema je povsem zgrešeno, sploh, ko govori v imenu vseh Slovencev. Kakšen vzor? Država je v politični krizi, ljudje si ne morejo privoščiti hrane, predsednik pa z nasprotniki nasilno obračunava. Tomičevi je, kot pravi, všeč Maduro iz Združene socialistične partije, ki je državo pahnil v največjo krizo v njeni zgodovini in povzročil beg ljudi, ki pri tem tvegajo svoja življenja. Si resnično želi takšno stanje tudi pri nas? Brskanje po smeteh, iskanje ostankov hrane in revščino?

Anja Lepej