Ignoranca Šarčeve vlade, migranti pa kar prihajajo in že posiljujejo!

Foto: STA

Župani obmejnih občin, ki so najbolj na udaru zaradi navala migrantov, so vse bolj nezadovoljni in izgubljajo potrpljenje. Tudi zaradi povsem očitne ignorance predsednika vlade Marjana Šarca, ki jih je sicer sprejel, a zagotovil jim ni ničesar. Medtem pa se je zgodilo posilstvo. Ilegalni migrant iz Maroka je namreč v mesecu oktobru spolno napadel kar dve mladi dekleti. Pred tem je storil več kaznivih dejanj in bil izpuščen iz zapora.

Župani šestnajstih slovenskih obmejnih občin so namreč že 30. septembra 2019 na predsednika vlade Marjana Šarca naslovili daljše odprto pismo z naslovom “Pobuda za izboljšanje razmer v obmejnih občinah”, v njem pa so zapisali deset zahtev. Med drugim so zahtevali dodelitev finančnih sredstev za čiščenje okolja (gozdov, travnikov), odstranjevanje odpadkov, oblačil in različne opreme, ki jo migranti odvržejo.

Jim bo vlada prisluhnila?
In kaj je zapisano v pismu? Župani občin Kostel, Ilirska Bistrica, Hrpelje-Kozina, Metlika, Osilnica, Loška dolina, Loški potok, Črnomelj, Podlehnik, Zavrč, Središče ob Dravi, Ormož, Krško, Brežice, Šentjernej in Kostanjevica na Krki v uvodu pisma opozarjajo na to, da se je Slovenija znašla na območju, kjer že in še bodo v prihodnjih letih in desetletjih potekali tokovi migracij z vzhoda na zahod Evrope. “Na te nove razmere se moramo kar najhitreje prilagoditi in sprejeti ustrezne organizacijske ukrepe za zaščito prebivalcev in njihovega premoženja.” Kot ugotavljajo, država svojih meja, še zlasti tiste, ki je za zdaj tudi schengenska meja, ne varuje zadostno, zato je ogrožena tudi varnost življenj, osebna varnost in varnost premoženja, to pa pomeni tudi poseg v ustavno zagotovljene človekove pravice in pravice do zasebne lastnine, pa tudi pravice do nedotakljivosti človekove telesne in osebne celovitosti in njegove zasebnosti.

Smeti ki ostajajo za ilegalnimi migranti… (foto: FB, Twitter)

“Pravočasno moramo zagotoviti vse potrebno, da ne bi prišlo do dogodkov, v katerih bi bila lahko ogrožena človekova življenja ali bi se nesprejemljivo poslabšali bivalni pogoji v obmejnih področjih, ki bi povzročili izseljevanje prebivalstva.” Zato podpisniki vidijo dodatne možnosti pri zagotavljanju varnosti prebivalcev v večjem partnerskem sodelovanju med policijo in prebivalci. V obmejnih občinah, kjer so neposredno najbolj prizadeti zaradi nezakonitih migracij, so se župani organizirali v “Pobudi za zaščito prebivalcev in bivalnega okolja zaradi nezakonitih migracij”, in sicer z namenom, da bi jim vlada prisluhnila in sprejela potrebne in nujne ukrepe, po potrebi pa tudi prilagodila zakonodajo spremenjenim razmeram in novim potrebam v občinah, so še zapisali.

Trinajst ukrepov
In kakšne ukrepe predlaga 16 županov obmejnih občin? Našteli so jih 13. Uvodoma na vlado naslavljajo zahtevo za sklic vseh županov, podpisnikov pobude, na konferenco, na kateri bi razpravljali o naslednjih trinajstih pobudah. Te pa so: najprej mejnim občinam dodeliti dodatna finančna sredstva za popravilo ali zgraditev gozdnih poti in cest ob meji, ki so poškodovane ali uničene zaradi uporabe policijskih in vojaških vozil. “S tem bi omogočili tudi lažji in hitrejši dostop policije do prebivalcev ob meji in do same meje.” Prav tako bi bilo treba dodeliti finančna sredstva za čiščenje okolja, odstranjevanje odpadkov, oblačil in različne opreme, ki jo migranti odvržejo. Kot opozarjajo, sprejeta uredba na seji vlade ne zagotavlja povračila vseh stroškov.

Foto: STA

Župani predlagajo tudi dodelitev večjega števila policistov in vojakov, ki bi preprečevali ilegalne vstope migrantov, saj postavitev ograje ne preprečuje nezakonitih migracij. Prav tako je treba policiji in vojski omogočiti uporabo modernih sredstev za tehnično varovanje, vojski dodeliti več pooblastil, prebivalce pa ustrezno poučiti in jih opremiti s pisnimi navodili, kako naj ravnajo ob stiku z migranti in z odpadki, ki jih ti puščajo za seboj, s ciljem zagotavljanja neposredne varnosti prebivalstva in zaščite pred boleznimi glede na do sedaj evidentirane pojave aidsa, hepatitisa in garij med migranti. Med ukrepi, ki jih župani zahtevajo, je tudi usposobiti in dodatno opremiti gasilske enote za primer požarov v gozdovih zlasti v poletnem času, ko je zaradi sušnega obdobja večja nevarnost požarov. “Prav tako je treba zagotoviti dodatna sredstva za usposabljanje gasilcev za reševanje iz vode in na vodi.

Najboljši varuhi meje
V nadaljevanju župani zahtevajo izdelavo navodil za čiščenje žične ograje, saj sedanji postopki čiščenja niso ustrezni, finančna sredstva za čiščenje so veliko prenizka, neustrezno čiščenje pa bo povzročalo vraščanje ograje v drevje, kar kazi okolje. Prav tako mora država na prizadetih območjih zagotoviti ustrezno višino nadomestila gospodarskim subjektom zaradi izpada dohodkov, saj migrantski tokovi s seboj prinašajo tudi strah in negotovost med lokalnimi prebivalci, posledice pa se kažejo v upadu dejavnosti, zlasti v gostinstvu in turizmu. Po mnenju županov mora država dodeliti tudi dodatna sredstva za postavitev javne razsvetljave, kar bi pripomoglo k večji varnosti prebivalcev ob meji. Treba je zagotoviti tudi zdravstveno osebje Slovenske vojske za oskrbo migrantov, s čimer bi se zdravstveni domovi na obmejnem območju razbremenili. Na ogroženih območjih bi morala država kmetom znižati dajatve iz naslova katastrskega dohodka in subvencionirati zavarovalno premijo za zavarovanje premoženja občanov. Prav tako bi morala država tam, kjer ni dostopa do telefona, internetne povezave, vodovoda, javne razsvetljave in asfaltiranih cest, pomagati občinam pri zagotavljanju osnovnega življenjskega standarda. “Najboljši varuhi meje so prebivalci, ki živijo ob meji. S temi in podobnimi ukrepi pa bi poskrbeli, da prebivalci na teh območjih ostanejo in skupaj s pristojnimi organi pripomorejo k izboljšanju varnostih razmer v državi in tudi v Evropi,” so zapisali župani.

Brez konkretnih zagotovil
Kakorkoli že, pismo so poslali premierju Šarcu in vladi že konec septembra. In kaj se je vmes zgodilo? Šarec je za to, da je predstavnike županske iniciative sprejel, potreboval dober mesec, sprejel jih je šele v začetku novembra. Kot so sporočili župani, jim premier ni obljubil nič konkretnega, dogovorili so se samo to, da bodo oblikovali delovno skupino, ki bo pripravila sistemske rešitve za obvladovanje vplivov migracij in izboljšanje življenja ljudi ob meji. Koordinator skupine bo minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, komisija pa naj bi z delom začela v 14 dneh. No, čas za to se že izteka in možnosti, da bo dogovor uresničen, je vse manj. Sicer pa je notranji minister ves čas zagotavljal, da imajo “vse pod kontrolo”, karkoli že to pomeni.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar (foto: STA)

Povsem očitno je, da Šarec županov ne jemlje resno, kar pomeni, da ne jemlje resno niti prebivalcev šestnajstih občin, katerih župani so pisali premierju. No, med njimi pa, zanimivo, ni župana mestne občine Novo mesto Gregorja Macedonija (svak nekdanjega predsednika SD in profesorja na FDV Igorja Lukšiča), čeprav imajo tudi njegovi občani velike težave z migranti. Tudi to nekaj pove.

Demokracija

 • Svoboda

  Takega premierja ne rabimo bebec stoletja

 • Ivan Ivanovič

  Vse nevešečnosti v zvezi z migranti, od posilstev, kriminala do nasilja, tudi terorizma, so za vladajoče evropske in slovenske globaliste, zgolj kolateralna škoda v načrtni migrantski invaziji na Evropo, katere cilj je odprava evropskih narodov in ustanovitev anacionalne, unitarne superdržave, Združenih držav Evrope, v kateri bodo sedanje nacionalne države le še lokalne administrativne enote brez suverenosti. Za povrh bo orientalizacija Evrope omogočila nadalnje integracije v Afriko in Azijo. Končni cilj globalistov je namreč Svetovna država, se pravi ves planet združen pod plutokratsko elito, ki vlada Zahodu in želi obvladovati ves svet.

  • Ivan Ivanovič

   Kakšen svet nam pripravljajo fašiglobalisti, pokaže tale link. Videi povedo vse, tudi brez besed.
   https://twitter.com/BubetteS
   Bolj intelektualen razmislek, ali Amerika lahko preživi tektonske demografske spremembe,m pa je na naslednjem linku:
   https://www.theatlantic.com
   Razmislek velja seveda tudi za Evropo.
   Vse skupaj pa jasno kaže, da uničevanje Evrope in Amerike ni nikakršna teorija zarote, temveč empirično dejstvo..

 • Luiggi

  Mlada dekleta bi morale imeti v svojih torbicah malokalibrsko pistolo in vsak poskus posilstva bi se moral koncati s smrtjo posiljevalca,end of the story!

  • ZatonMesecnikov

   Vprašanje Luiđi, če ne bi bila potem pred našim sodiščem obsojena za umor. Imam na sumu naše sodstvo, da je sposobno tega.

   • Matjaz Mraz

    Vsekakor. Prekomerni silobran.

   • Steiermark

    Problem bi bil rešen, če bi posiljevalca-e streljale v mednožje, s tem bi bil dokončno rešen problem posiljevanja in razmnoževanja teh nevarnih divjakov, v Evropi! Kot pa je poznano, pa sodstvo, širom po Evropi, tudi v Sloveniji, deluje proti pravicam belcev , predvsem žensk, ki se po njihovem, nesmejo braniti niti s solzilcem. Tako se je zgodilo, že kakšno leto nazaj, ko je en en migrant – črnc, kar na sredi ulice napadel mlado punco, ki se je ubranila z solzilcem, nakar je divjak pobegnil, ona pa odšla na policijo prijaviti dogodek. Naložili so ji 500 evrov kazni, ker je uporabila solzilec proti divjaku! In to, če se dobro spomnim, se je zgodilo na Danskem….

 • Novakec1

  To je bilo v drobnem tisku koalicijske pogodbe ki se jo držijo kot pjanc plota.

 • sloustava

  Sarec, popravni izpitar, takole ti narod, jaz, mi, natocimo cisto vino: si totalno, ampak res TOTALNO zblojen , nesposoben, pritlehen, predvsem pa se zbudi! Vprasaj se, kdaj si izgubil tisti dela “jaz-a”, da si mislil, kaj si dosegel v zivljenju. Nic nisi dosegel, si pa dokazal sebi in nam, da si: mali hlapcic, vetrnik, presustnik, izkoriscevalec in amoralnez na n-to potenco . Ce bi ostal v Smarci , za ograjo, morda celo zena ne bi (z)vedela za lepo N., vsekakor bi ne bil zapisan v slovenski zgodovini bodocih rodov kot totalni blaznez, ki je sledil tistemu, kateremu samostojna Slovenija nikoli ni bila intimna opcija! Kaj sploh si, ti brezvestni Serpentinsek ? Ne kdo, ampak kaj!

  • Steiermark

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Beli Sneg

  Serpentinšek je kot na dlani odkril vso zanikrnost, neodgovornost in nesposobnost slovenske stvarnosti. Namreč čakati da mesec mine in ti v žep kane lepa plača. Tudi toliko ni, poleg nesposobnosti, ki jo kaže, da bi se vsaj pretvarjal, da nekaj dela. Ne, tudi včeraj, ko se je sprejemal proračun, se ni pojavil v DZ. Dejansko misli, da je nastavljen samo zato, da se kaže na partizanskih veselicah in tam kjer se je in pije in da potuje na naš račun v druge države. Tako marjoneto po protokolu predstavlja maneken, zdaj izgleda da smo dobili še ta drugo marjoneto. Seveda po istem principu dela še nešteto njegovih nastavljencev, pa zraven lahko prištejemo še vse državne službe in službice, agencije…
  Glede migrantov pa: kdo bo prevzel odgovornost za posilstva, ko ljudi, najbolj pomembno, mladih, niti ne podučimo, kakšno nevarnost pomenijo migranti. Tiho so mediji, šolstvo… propagirajo slogo in bratstvo med ljudmi, namesto da bi povedali kakšen velik kulturni in umski prepad je med EU in njimi.

 • ZatonMesecnikov

  Pa je tudi Slovaška dočakala svoja prva Migranta. Dva Marokanca sta zgrešila pot na Dunaj, kjer sta hotela Azil in končala na Slovaškem.

  https://www.krone.at/2047305

 • Anton

  temu Cepcu(z veliko začetniko kot poudarek!) do kolen ne seže niti kanadski idiot Justin Trudeau, po bebavosti ,da ne bo pomote, kaj o slednjem misli Ben Shapiro pa si lahko ogledate na priloženem linku

  https://www.youtube.com/watch?v=hnDRpkm5fB4

  aja mimogrede to ni sovražni govor niti žaljenje, to so DEJSTVA, PODKREPLJENA NA PREDHODNJIH PODATKIH!

  sarkazem press

  • KAPIBARA

   Trudeau je prostovoljno sprejel enega iz guantanama, zapriseženega terorista.. Za ukke pretrpljene za čas pripora, mu je, v tolažbo , prostovoljno podaril milijon kanadskih dolarjev, poleg vseh ostali socialnih ugodnosti.. Govori pa se, da je isti kot makron, ki da rad objemna, do pasu gole, prešvicane, kriminalce.. barve: Negativ filmskega traku..

   • JANEZ GUS

    Erdogan jih ponuja,.

 • pajot

  Vprašajmo se tudi po mentalnem zdravju tistih,ki volijo take kreature.
  Ni mi jasno,kako lahko človek,ki je dokončal vsaj osnovno šolo,voli te manekene in klovne.
  Pa tako ni samo pri nas.

 • Antonius

  Župani?! Župani niso vlada, nimajo njene moči odločanja in njenih pristojnosti.
  Pomembne so državnozborske volitve! Koalicija anti-Janša deluje s polno paro, šerijatarjev in težav z njimi je vsak dan več.

 • JANEZ GUS

  Komunjari hočejo domoljube,ki ščitijo mejo naredit za kriminalce.Vsi ti zakoni,ki jih se izmišljajo,se bodo nekega dne obrnili proti njim.Zato si ta imena skrbno zapisujmo,ko bo prišel dan,da ne bo ,nisam htjela,nisam znala.Izprijena banda Soroševa s komediantom na čelu le veselo samo ne za večno.

  • mona lisa

   Bravo.

 • mona lisa

  Ta ignorantska vlada izdaja vse nas Slovence.Ve se kaj bi moralo čakati uzdajalce svoje domovine.

  • JANEZ GUS

   TO so pa ta pravi izdajalci domovine.Enkrat so že komunjarji za izdajalce domovine napravili domoljube,samo zdaj jim ne bo več uspelo.Vse to čaka NJIH.

  • tonite falco

   SMRT Z OBEŠANJEM ALI Z STRELSKIM VODOM (STRELJANJE) !!!

 • Unikatna

  Ignoranca se jim bo maščevala…Ko bodo Slovenci spoznali in odprli oči, bo hudo.
  Naj se uvede, ko bo popisovanju prebivalstva spet narodnost, da vidimo koliko je Slovencev…

  Kršijo USTAVO in zakone…

 • JANEZ GUS

  Kakšnega premieja pa imano.V parlamentu se sprejema proračun,ta pa jajca praska in se pači po partizanskih veselicah.

 • Artur

  Takemu zaupat, da bo kaj ukrepal pri dodelitvi finančnih sredstev za čiščenje okolja (gozdov, travnikov), odstranjevanje odpadkov, oblačil in različne opreme, ki jo migranti odvržejo kaj šele, da bi nas zaščitil pred to golaznijo ? Ne bodimo naivni! To ni bila nikdar njegova intimna opcija razen skakanja v bazene brez vode in “skakanje” po komandi iz murgeljskega štaba. Joooj v kakšnih Butalah živimo !
  Komedijant Marjan Šarec ostal brez hlač!
  https://www.youtube.com/watch?v=VqVuJvF-66w

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!