Dr. Igor Lukšič v Temi dneva: V SDS imajo tri leta časa, da prepričajo Slovence, da niso takšen “bav-bav”, kot jih predstavljajo dominantni mediji

Igor Lukšič iz Fakultete za družbene vede, gost v Temi dneva na Nova24TV. Foto: Nova24Tv.

Na slovenskem političnem prostoru je zopet zelo pestro. V zadnjih dneh je za to poskrbela stranka Levica s prekinitvijo nadkoalicijske pogodbe. V ozadju pa si vplivneži tranzicijske levice že iščejo novo ime za nov pohod na oblast. Težava je v tem, da nimajo močnega političnega voditelja, kot je bil pokojni Janez Drnovšek. “Iz moje izkušnje, da se na levi sredini kar naprej išče novega predsednika neke nove stranke ali zamenjavo v obstoječih. Tu so neki akterji, kateri so pernamentno nezadovoljni in od tega živijo. To je ključno,” ugotavlja bivši predsednik Socialnih demokratov in profesor na Fakulteti za družbene vede, Igor Lukšič.

Igor Lukšič je dolgoletni politični igralec na slovenskem političnem parketu. Zato ima tudi osebno izkušnje s kreatorji ozadja tranzicijske levice. “Potem prihajajo z novimi predlogi nezavedajoč se, da delajo slabo uslugo obstoječim strankam, obstoječi vladi in tudi Sloveniji. To jih ne zanima. Ta njihov partikularni osebniški interes, da se nekaj zasluži ob tem, ko se meša blato, to pač počnejo.” Igor Lukšič se je v četrtkovi Temi dneva, ko je bil gost voditelja Luka Svetina, dotaknil mnogo zanimivih tem. Otroškega političnega obnašanje Levice, vprašanja, zakaj omrežje levice išče nove obraze in zakaj je volilnemu telesu veliko bolj pomembno, da vlade ne vodi Janez Janša, temveč katerikoli nastavljenec t.i. tranzicijske levice.

Stranka Levica za Lukšiča niti sedaj ni predstavljala vladne stranke, saj je delovala veliko bolj opozicijsko. Vlada Marjana Šarca pa v zadnjih odločitvah ni podprla njihovih usmeritev, zaradi česar so kot majhni otroci zapustili peskovnik. “Nič bistvenega. Oni že sedaj niso bili del koalicije. Niso hoteli v vlado. Niso hoteli sprejeti odgovornosti za vodenje za države. Hoteli pa so imeti poseben status. Enako kot izigravajo poseben status pri organiziranju stranke. Ne vemo, kdo je šef njihove poslanske skupine, kljub temu, da ga imajo, a ne nastopa. Vedno posebna poimenovanja nadoblastna stranka, nadvladna stranka, koordinator. Non stop se nekaj oklicujejo. A sedaj pa bo drugače.

Marjan Šarec in Luka Mesec (Foto: Nova24tv)

Marjan Šarec in Luka Mesec (Foto: Nova24tv)

Zvezdniški nazivi Levice veliko bolj pomembni od vsebine
Po mnenju Igorja Lukšiča Levica ne deluje kot resna politična stranka. Očita jim, da delujejo zelo shizofreno glede na vse poimenovanja, ki jih imajo v stranki. Smešno se mu je zdelo, da zaradi tega, ker se niso znali koordinirati, niso šli na zadnji sestanek s predsednikom SD Dejanom Židanom. “Levica je razvijala opozicijski imidž. Težko si jo predstavljamo na vladi. To ni nemogoče. Tako kot sedaj deluje, ne more delovati v vladi. Oni se naprej morajo organizirati kot stranka. Imeli smo podobno stranko, ki se je imenovala Pozitivna Slovenija. Spomnite se, ni bila sposobna izvoliti predsednika. Potem je imela enega nadomestnega predsednika, podobno kot je primeru Levice. Prva stvar je, da se stranka konstruira. Moramo vedeti, da teh devet poslancev pri njihovi lastni disciplini, da je možno, da se dogovoriš z enim človekom, da si se zmenil z vso stranko. Ne pogovarjaš se z vsakim poslancem posebej. V primeru Židana je Mesec poročal, da se niso uspeli s koordinirati. Ima premalo časa, da bi vse poklical. To se ni zgodilo prvič. Če je stranka tako slabo organizirana, nesposobna sprejemati odločitve, taka stranka ni dobra za vlado. ” 

Stranka SD ima težave zaradi odhoda Levice v polno opozicijo
V svojih razmišljanjih se je Igor Lukšič dotaknil razmerja moči med Levico in svojo stranko SD. Opozoril je, da je največja težava v istem volilnem bazenu iz katerega obe stranki nagovarjata svoje volivce. ” SD ima z Levico največji problem, ker gre za približno isti volilni bazen. Razlika v volilnem bazenu je samo v tem, da tisti, ki še niso jemali večstrankarskega sistema in jim je bolj všeč retorika iz prejšnjih časov, jim je Levica bliže. Tisti, ki pa so vpeti v bolj aktivno življenje ter vedo, da je politika odgovoren posel, so bliže SD. Gotovo je to za SD problem, če ne bodo znali dobro reagirati..

Igor Lukšič (Foto:Nova24tv)

Igor Lukšič (Foto:Nova24tv)

Slovenska demokratska stranka žrtev zaradi svoje “radikalnosti,” trdi bivši predsednik SD
Igor Lukšič je komentiral tudi stanje na desnici in osamitev Slovenske demokratične stranke na političnem parketu. Lukšič meni, da je za osamitev SDS v opoziciji kriva po njegovem mnenju nekoliko preveč radikalna drža. Kljub temu, da je Lukšič kot nekdanji predsednik stranke SD odkrit podpornik levice, pa je priznal, da je predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša realno edini, ki ima politično kredibilnost za vodenje slovenske vlade. “Celotna vlada je bila postavljena kot “ne Janša”. To je po eni strani težava SDS, zaradi njihove koalicijske sposobnosti. Ni mogla dobiti številčne podpore koalicijskih partnerjev. Lahko bi bila prva na potezi. Imamo eno resno radikalno opozicijsko stranko in druge stranke, katere so pripravljene sodelovati s to vlado na projektih ali posameznih glasovanjih.” 

Voditelj Teme dneva Luka Svetina. Foto: Nova24TV.

Slovensko volilno telo zaradi delovanja globoke države predstavlja SDS kot “Bav Bav” slovenske politike
Slovenska demokratska stranka mora tako ljudi poskušati prepričati, da njihovo politično delovanje ni “Bav Bav”, kot se zmotno prikazuje v dominantnih medijih. “Precej odvisno od Janše in SDS. Če bo SDS vodil zelo ostro politiko in nekako strašil ljudi, potem se niso stranke same odločile “Ne Janša”. Problem je, da se je velik del volilnega telesa odločilo “Ne Janša”. Ne morejo se zmeniti, kdo pa, vedo pa, da Janše ne. To je na nek način slabo. Del volilnega telesa, kateri ga predstavlja SDS, se je kvalificiral in enkrat že vladal. Ve, kaj je država, ima neko predstavo o tem. Morali bi ga bolj upoštevati pri vodenju države. Ta del volilnega telesa je hendikepiran. Ima na čelu mogoče malce preveč radikalne postavitve in prestrašujoče za večinski del Slovenije.  Imajo še tri leta čas, da se konsolidilirajo. Prepričajo volilce, da niso tak “Bav Bav”. 

Igorju Lukšiču se zdi Janez Janša edini sposoben voditi slovensko vlado.
Janez Janša pa se zdi Lukšiču ena redkih kredibilnih političnih oseb za vodenje vlade. “Janša je eden redkih v Sloveniji, ki ima politično kredibilnost. Za njega se ve, da je operativen, relativno sposoben politik naredit to, kar se približno za njega zdi. Njegov problem je, da mu ljudje pripisujejo, da je sposoben narediti bistveno več od tega, kar si oni mislijo, da je. “

Luka Svetina in Igor Lukšič v oddaji Tema dneva. (Foto: Nova24tv)

Luka Svetina in Igor Lukšič v oddaji Tema dneva. (Foto: Nova24tv)

Novi obrazi, stare potegavščine globoke države – Naslednji kandidat Tomaž Vesel?
Igor Lukšič je bil kritičen do iskanja vedno novega voditelja na levi sredini kot alternativo politiki Janeza Janše. V pogovoru z Luko Svetino v oddaji Tema dneva je zatrdil, da je levica porabila že preveč političnega kapitala z liki Zorana Jankoviča, Mira Cerarja, Igorja Šoltesa, zdaj pa potencialno tudi Tomaža Vesela. “Šarec se je iztrošil na predsedniških volitvah. Cerar je imel to srečo, da so bile evropske volitve. Tam so se stranke in njihovi voditelji spopadali na smrt. Potem je on edini brez prask, ustanovil stranko za državnozborske volitve, ki so bile za dva ali tri mesece. Lahko je prišel kot etična, moralno čista oseba. Šarec pa je bil prej že opraskan od prejšnjih volitev in ni mogel potegniti toliko, kot sicer. Vesel ni tako dober material, če mene vprašate. Preveč je anemičen. Ni imel toliko drive-a, kot je imel Šoltes. Z njim bo bistveno težje. Sedaj ni potrebno dobiti relativne večine, ker so vse stranke prepričane, da je “ne Janša” zadosti. Dovolj je dobiti 10 do 15  odstotkov, pa si že lahko predsednik vlade. To pa bi uspel Vesel dobiti, če bi ga nabildali, kot so Šarca.” “

Namesto o pravih soočenjih programa in idej za prihodnost je slovenskemu volivcu po mnenju dr. Lukšiča, sicer profesorja politologije na FDV pomembno, da je politik čist kot Jezus Kristus. “Slovensko volilno telo ni politično volilno telo. Nima politične zavesti, ima pa moralno zavest. Voli tistega, ki je nov, čist, svež, neumazan. O njem ne vemo nič. Zato, ker ne vemo nič, je ta pravi,” zaključuje bivši predsednik SD.

Luka Perš

 • Žiuc

  SDS sam iz sebe dela bav-bav. Sicer pa, strankin program se izvaja s političnimi aktivnostmi, ne pa da se ga nekam piše, recimo na WC papir. In kakšne politične aktivnosti zaznavamo pri SDS? Razen grebanja za davkoplačevalski denar za privatne šole, ena sama tema, žal.

  • romanos1

   kakšno grebenje za denar,za privatne šole?Izgleda,da tudi ti ne poznaš ustave?

  • macon

   Po tvoje bi izgleda morala opozicija sprejemati zakone in jih izvajati. Kaj sploh pišeš, a so tebi sploh jasne osnove osnov?

   • Capi Talec

    Človek napiše njegov pogled. Dokler ga admin Nova24 ne zablokiral, ker ne piha v isti rog.
    Ti mucek pa še zdaleč nisi mačkon. Si patetični mišek. Lp

    • rubec

     Tukaj si se pa krepko zmotil. Pa še kod drugod tudi. Žal.

     • Capi Talec

      Krepko lažeš v lastno korist.

     • Rožle

      14 comments
      6 votes
      ********
      te daš takoj sam na ignor …

     • Rožle

      Pa tale je drgač spet tisti psiho od HUNA- HUN Hunyađi

   • Rožle

    Ta je stari uporabnik Učko ..
    Njemu in še nekaterim na portalu ..ni nikoli kapa prav ..
    ne z leve ne z desne … pa ga lahko vso silo okol kepe ..in mu še vedno ne bo sedla

  • Olga101

   Privatne šole so cenejše od “državnih”, saj zanje skrbi ustanovitelj! SDS dela, a tisti, ki ne želi videti, pač ne vidi! Bog mu mu pomagaj!

 • Žiuc

  Ne pozabiti: Lukšič je bil eden najbolj ortodoksnih predsednikov stranke SD! Sicer je svojo takratno pozo v tisti funkciji “glumil”, ampak vseeno.

 • Artur

  Na 1:53
  Nova24TV Poglejte si ga, najbolj razgreta komunjara med vsemi samo poglejte ga kako vneto je s čubami opletal v prvi vrsti med grobarji naroda seveda ga, kot takega ni nič motilo, da ni bilo na njihovi satanski orgiji nobene naše slovenske zastave bilo pa je veliko drugega rdečezvezdaškega, titoističnega sranja kar bi moralo v pravni državi biti strogo kaznivo, drugič ga pobarajte kaj se ta komunjara pravzaprav gre.
  https://www.youtube.com/watch?v=ifydoT0v3J8
  Volk dlako menja nature nikdar !

  • Rožle

   Ja sej .. in prepeva kot ta velik rdeče pesmice ..
   Nojbolj žalostno je pa , da je vmes tudi Prof. dr. Ernest Petrič

 • branči

  barvna slepota, sploh pa tistih z rdećimi zabuhlimi očmi je neozdravljiva! zadnje volitve so slovenijo obarvale v rumeno, edino kar je, je še prepričanje ostlih slepih volivcev!

 • macon

  SDS sta radikalnost prilimala ideološka skrajna levica in globoka država. Za oboje je namreč skrajnost delujoča država s pravnim redom, ker bi bili ideološki skrajneži v delujoči državi zaradi demagogije in nesposobnosti odpravljeni na obrobje družbe, drugi pa zaradi kriminala in korupcije v zapore.

  Za preživetje in zajedanje so torej pohabili državo in družbo, edini kredibilni opoziciji SDS pa nalimali nalepko skrajnosti, ker vedo, da to še vedno deluje na neumne strahopetne potuhnjene in zavistne Slovenčke.

  • if

   Bravo Macon!

  • Lustrator

   “edini kredibilni opoziciji SDS pa nalimali nalepko skrajnosti, ker vedo,
   da to še vedno deluje na neumne strahopetne potuhnjene in zavistne
   Slovenčke.”

   Odlično, v sredo tarče!

 • Ivan Ivanovič

  Če nam je všeč ali pa ne: demokracija ni zgolj sovraštvo. In tudi zgolj kraje ne. Nismo še prišli iz plenic demokracije, žal. Zaenkrat smo bolj na poti k novi državljanski vojni kot k demokraciji. Najprej bi morali družno levi in desni brcniti iz politike vse lopove, potem bi šele lahko začeli graditi normalno državo. Dokler imamo kapilarno razširjeno korupcijo, bo tako, kot je.

 • Ros

  Levica pa ima 1 mesec časa, da pokaže, kako zna vladati. Saj znajo, a raje izigravajo srečo in pravico.
  V glavnem, čas za (hece) norost leve (komunistične) opcije je (že davno) potekel.
  Stanje se bo uredilo, z-lepa ali na bolj pravičen način.
  Resno. Govorimo o človeških življenjih. O resnici, o pravici, o dobrem in zlu. Govorimo o naših življenjih, naši usodi in naših dušah. To ni stvar primitivnega politikanstva, pritlehnega izsiljevanja in zlobnega boja za denarce, privilegije in oblast. To kar imamo, je življenje, do katerega imamo pravico vsi, tako kot do svobode, enakovrednosti in ljubezni.
  Leva (komunistična) politična opcija je odgovorna za to kar počne, za stanje v družbi, ljudje pa, ker so ji dali legalen, manj legitimen mandat.
  To ni hec; nikoli ni bil. Levica mora popraviti krivice, ki jih je storila. Pa naj bo to še tako boleče; Čeprav, ni. Kaj pa je boleče za levico, da prizna vsem svojim državljanom pravico, nam da spoštovanje in možnosti svobodnega življenja? Nič. Samo profitira lahko od tega. Izgubi lahko primitiven, nasilen, zahrbten in zloben vzvod oblasti. A od njega nobena družba nima koristi. Le sadistični posamezniki še bolj tonejo v svoji bedi in bolezni. Suženjstvu.

 • Slehernik

  Boš lahko prepričal levuharske ovce s spranimi možgani, ja

 • Capi Talec

  Lukšič cilja na poln bazen nevolivcev oz tistih, ki ne zaookrožijo nobenega kandidata na volitvah. Kdo mu je kriv, ko je pričel sovražit lastno koruptivno partijo SD, ki ga je brcnila s prestola stranke.

 • Ph4nt0m

  Za njih je radikalno vse kar ni levica, ljudje pa padajo na iste finte že 30 let. V trenutnem stanju nas reši samo kolaps države.

 • Antonius

  Lukšiču v razmislek. Zakaj bi Janša Slovencem dokazoval, da SDS ni bav-bav, ker Slovenijo že 25 let v nesrečo in revščino z ostalimi levičarskimi listami in DESUSOM vred, spravljajo predvsem njegovi.
  Bav-bav Lukšičevim predstavlja predvsem dejstvo, da jim od njih nategnjeno ljudstvo vse bolj obetavno sporoča, da bodo za najmanj tri leta zaradi njihovega kleptomanskega bv-bava od=bali.

  • šmentanamuha

   Mislim, da nisi dobro razumel Lukšičevega apela. Js mislim, da je vse, kar je povedal, povedal zelo tehtno kot pravi politolog. Lahko smo mu kvečjemu samo hvaležni. Vprašanje je samo, kdo je “slišal” in “razumel”, kaj je povedal.

   • Antonius

    *Kot jih predstavljajo dominantni mediji*!
    Šmentanamuhica, a ste vi prepričani, da bolj kot jaz, razumete Lukšiča?
    Naj Lukšič poskrbi, da njihovi dominantni mediji ne bodo o Janši in SDS lagali in nategnjenemu ljudstvu dopovedovali, da sta Janša in SDS bav-bav.
    Mladina, Delo, Dnevnik, Večer, RtvS, in ostala levim zvesta kanalizacija vendar niso dominantni mediji SDS in Janše.
    Dominantni mediji Lukšiča niso vzeli v precep niti takrat, ko je kot predsednik SD, sodeloval v Bratuškini vladi .

    • šmentanamuha

     Nočem stvari gledati na črno bel način. To, kar govori, je smiselno.

     • Antonius

      Lukšičeve pripovedovane smisle, njegova minula dejanja postavljajo med nesmisle.
      Študente je poslal vohuniti po cerkvah.

     • šmentanamuha

      Aja, to je bilo. Dobr. Dajmo tudi njemu dopustit, da sprevidi svoje napake.

     • Antonius

      Za poštenega predavatelja in resnega politika je že *to* preveč.
      Ko bi bilo nabranega samo *to*, Lukšičevega ravnanja v spominu. Janša je bil dobrih trideset let mlajši, ko je spregledal, pa mu partijo še danes očitajo. O razlogih, zakaj so ga vrgli iz partije pa Kučanovi in Lukšičevi preračunljivo molčijo.
      Lukšič je predolgo časa komunist, da bi sprevidel in razumel. Spregledati bi moral takrat, ko je bil prvi mož stranke SD. Danes je zanj prepozno. Javno Janši podtika bav-bav, ker najbrž ve, da se nam napovedujejo nove volitve.
      Poizkusite, spreglejte, kaj se dogaja v ozadju. Ni vse tako, kot nam razni levi Lukšiči in Lukšič javno prodajajo in dopovedujejo.
      Šmentana, iskreno s spoštovanjem.

     • šmentanamuha

      No, to kar mene muči glede Lukšiča in njegove profesure na FDV, je da ne slišim in ne vidim nobene odpora ali kritične besede glede vsiljevanje ženskega spola moškim predavateljem in glede njihove uniseks straniščne politike. S tem tolerantno sprejema vsiljeno teorijo spola. Normalni moški bi se morali takemu idiotizmu upreti. To bi ga rada sama vprašala, zakaj si moški predavatelji to dopustijo. in res je, kar pravite, Janša je kljub svojim zabloda v preteklosti spregledal, vsaj upam, da je.

     • Antonius

      Šmentana, če bi bil jaz študent na fdv, bi se zanalašč podelal mimo školjke, da bi si študentke mimo vseh Lukšičev na fdv, zopet priborile nazaj svoj wc.

     • šmentanamuha

      Mislim, da punce s FDV-ja na nek perverzen način celo uživajo, da lulajo poleg moških v stranišču, ne vem pa kako je s kakanjem:) To je namreč valilnica femnistk.

     • Steiermark

      Zadrti komunist se “spreobrne”, ko se v jamo zvrne ali pa tista: volk dlako menja, nravi pa ne.

  • Steiermark

   Sprenevedanje faliranih in oblastiželjnih levakov!

 • šmentanamuha

  Lukšič je inteligenten in po moje eden redkih kredibilnih profesorjev na FDV, ne glede na svojo prejšnjo politično opredeljenost ali pripadnost. Kdor je poslušal oddajo, se bo verjetno (upam) z mano strinjal.
  Glede Janše je podal zelo pravilno oceno: “Janša je eden redkih v Sloveniji, ki ima politično kredibilnost. Za njega se ve, da je operativen, relativno sposoben politik naredit to, kar se približno za njega zdi. Njegov problem je, da mu ljudje pripisujejo, da je sposoben narediti bistveno več od tega, kar si oni mislijo, da je. “
  Mislim, da je to to, namesto da bi ljudje (desnica) aktivno delovali v smeri spremembe, vsak na svojem področju v svojem dometu, polagajo svoja pričakovanja v Odrešenika, ki so ga v tem trenutku prepoznali v Janši. Ampak še Kristus je imel svoje apostole, kako naj torej Janša vse napravi sam? Povzpetnikov tipa Milan Zver ne štejte med apostole:)

 • Vera

  SDS ni bila nikdar in nikoli ” bav-bav “,kot strašijo tisti,ki bi radi ostali večno na oblasti .Oddajo sem gledala v živo,zato je to res kar je dejal dr.Lukšič voditelju na NOVA 24 TV .

 • RATATA

  Besedilo Lukšičeve najljubše pesmi je eviva komunizmo iz Rdeče zastave

 • FORT WORTH

  Da je SDS “bav-bav”so krivi udbo kripli, ki dajejo usmeritve rezimskim medijem in nihce drug.
  Ko je vladal JJ in pomladne stranke je bilo v drzavi cutiti nove case, blagostanje, v drzavi se je na veliko gradilo in vlagalo.
  Socialo se je vecalo in ne manjsalo !!
  Drzava je bila na pravi poti, na poti vsesplosne bogatitve in dvignil se je standard.
  Ce bi s to politiko nadaljevali bi bilo stanje v drzavi danes bistveno drugacno.

  Jankovicu ne bi odpisali 45 mio niti pod razno.
  Odgovarjal bi za svoje grehe od prvega do zadnjega in ne samo on.
  Milijarde $ ne bi oprali v nasih bankah, in vseh teh afer, ki smo jim prica vsakodnevno ne bi bilo.
  Sem pa mnenja, da JJ in takratna vlada z vsemi tistimi idiotskimi vstajniki NE bi smela odstopiti niti pod razno.
  Tu so naredili kapitalno in nepopravljivo napako.
  Vlada je bila legitimna in bila je izvoljena od vecine ljudstva !!

  • JANEZ GUS

   Drugič ne bo in tudi ne bo škrta pri ovadbah.Takoj že drugi dan,ko primemo za belanco.Barabe ala jankovich imajo previlegije-…bodo prvi postreženi.

 • Artur

  Poljska bo “osvobojena” komunistične zapuščine.
  https://www.rtvslo.si/svet/poljska-bo-osvobojena-komunisticne-zapuscine/217916
  Komunjara Lukšić, še pomnite tovariš….. Stožice 2013

 • JANEZ GUS

  LUKAŠENKO,nisi fer, premalo serješ čez JJ.Ne prepoznaven si.Deluješ kot nalit.

 • VERZIFIKATOR

  Igor L. Igoršič

  LUKA IN LUKEC

  Luka v goste je povabil Lukca,
  ta prišel je tokrat sam, brez škorca,
  da ne veš, če se ima za norca
  ali za navadnega zgolj kljukca.

  Lukec Luku je takole pravil,
  da res škoda je, teater tone,
  vsepovsod so že poplavne cone,
  tarnal Lukec je, kompleks si zdravil.

  Lukec nič več ni v teatru prvi,
  dolgo je že, kar so ga nagnali,
  zdaj nasprotno stran previdno hvali,
  kot da hodil bi po tanki vrvi.

  Lukec pravi, novi da obrazi
  za teater so pogubni silno,
  se pri tem priklanja fant servilno,
  upa, da ga intendant opazi.

  Do opazi ga, nazaj ga vzame
  med igralce, vlogo ki imajo,
  da pozabi ne neslavno vstajo,
  Lukec zanj zato se tokrat vname.

  Lukec upa, da dobi vsaj srednjo,
  ko delile spet so bodo vloge,
  takšne da ne bo imel uboge,
  kot trenutno jo igra – poslednjo,

  • rubec

   +10

  • JANEZ GUS

   Ta rdečuharska baraba je res pokvarjenec na visoko potenco.Svojim študentom je naročil,da si zapisujejo,kaj župniki v nedeljo pridigajo.Pederajs……

   • RATATA

    In župnik se je zbal. Slušatelji od nedeljske mašne pridige, direktno volit komije!

 • Stajerka

  …..ma kaki bav-bav……bistvo je v tem, da NE zavajajo……koliko se da so realni in odkriti……to kar pa počno “leve” stranke je pa sama hinavščina, laž in lopovščina…….

 • Andre Frass

  Kaj Lukšič hoče menjati barvo?

  • Artur

   Ja zdaj postaja zelen po tem bo ratal roza.

  • JANEZ GUS

   Komunar se spreobrne,ko se v jamo zvrne.To si dobro zapomni.

   • Andre Frass

    Tudi, če menjajo barvo v notranjosti so še zmeraj perestrojka.

    • JANEZ GUS

     Nekako tako…..izkušnje so še bolj krute.Kdor je enkrat pristopil tem hudičevem pokru je gotov za celo življenje.

     • Andre Frass

      V okolici Ptuja je veliko takšnih nekoč KP,Tito,Dolanc, Kučan itd. Potem pa so naenkrat začeli menjavati barvo no saj svoje otroke so tudi naučili tega

 • komar marko

  No SD so sedaj postali ZELENI. Vprašanje je to posledica MIGRANTOV. vsak glas šteje.

  • Rožle

   V bistvu ..
   Zeleni so bili že prej .. oz. nezreli ..

   • komar marko

    ja sam muslimani imajo zelene pasoše

 • komar marko

  No Lukšič je pač siguren v svojo politično opcijo. Zame je pošten človek, samo kaj ko so ga drugi vozili.

  • JANEZ GUS

   Ti si Komar ali Marko..

   • komar marko

    ali ne vidiš da se Komar in Marko

    • JANEZ GUS

     Samo da nisi Franta…

 • Capi Talec

  Dr. Lukšič je povprečen manipulator. Nadpovprečen študent.

  • JANEZ GUS

   Kje že ima njegova žena kliniko.Mislim tako mimogrede.Upam da ne v Avstraliji kot JJ.Za socialarja se res ne spodibi.

   • komar marko

    samo v Avstraliji zdravijo bolezen JANŠIZEM. Zdravstvena organizacija za norosti jo je proglasila za SVETOVNO KUGO. Cakalna vrsta je dve leti.Bolezen je neozdravljiva.Za lajšanje tegob uporaljajo terapijo butn skala.

    • JANEZ GUS

     Markokomarizem je malariska stvar.Samo vprašam,ker simptomi so podobni.

 • Artur

  Kje je tovariš Lukšič “funkcioniral” 1991 leta med vojno za Slovenijo. Ali kdo ve?

  • JANEZ GUS

   Še sam ne.

   • Artur

    “Verjetno se je šel s svojimi tovariši skrivalnice, če bi ga zdaj vprašal kje bi se mu zgodila izguba spomina, tako kot njihovim banksterjem kam so izginile milijarde nakradenega denarja in kdo je kriv za to”.

  • rubec

   Stal je na Lovčenu kot prva črnogorska bazna postaja za mobilno telefonijo.

   • Rožle

    Sedaj pa nadomešča server, ki ga ima v lasti nihče drug kot Murglevod …

 • stane skufca

  Gospod Lukšič: dokler boste obujali spomine pod rdečo zvezdo in simpatizirali z Jugoslovansko ideologijo in komunizmom, kar je MOTO SD-ja se obrišite pod nosom, ker Slovenija ni zrasla v ideologiji komunizma kakor si vi prdstavljate, torej prenehajte obujati spomine na Jugokomunizem in obujajte prebujenje Sloenije l.. 1991 pod nujno prekinite Jugo morilske spomine; to je pogoj za normalno delo naprej–zbudite se že enkrat, drugače bo prišlo do državljanske vojne, slej ko prej.

 • tonite falco

  Poglejte si kako levičarji po svetu in tako tudi v Sloveniji pripravljajo mlade ljudi za bodoče levičarske politike (opranoglavce), ki ne razmišljajo s svojo glavo. Ogled na tem linku: https://www.youtube.com/watch?v=b7bVKvlwZf0&fbclid=IwAR0cfxfJY7mIBF0AQ6ZPp8DPSD59h1TjD8EsxDoMhsLnWckHpq0vkI0KTes

  Imenuje se oziroma naslov je:
  prof.dr Mila Aleckovic Nikolic TVAVAX “Otvoreno o svemu”.mpg

 • Black_hawk

  o čem pa ta nabija?

 • Black_hawk

  njegova žena je zelo razgledana, kako bi ona uredila slovenijo, bolje da ne veste

  • komar marko

   njegova žena je zdravnica.Pametna ženska.Tudi on ni nor. predvsem pa
   ni zaplankan,je pa član SD, samo to je njegova pravica.

  • macon

   Verjetno jih kar nekaj razglablja, da so jih še premalo pobili.

 • xtc

  SDS ni nobeden bav-bav,to je konstrukt Kučanove JNA SFRJ mafije,definitivno pa knalu novi obrazi ne bodo več “palili” kt tudi ona samo ,da ni JJ,ker bo treba narediti,tisto,kar JJ in še kdo iz tujine ves čas govori.
  Radikalnost?
  Dlje se bodo nujne spremembe ukrepi in sdemontaža Kučan JNA mafije odlagali ostrejši in bolj radikalni bodo morali biti ukrepi in odpravljanje teh anomalij,če ne bo šlo politično,bo na koncu šlo s silo,ko nebo več izhoda.

  • šmentanamuha

   Imaš prav, ampak kučanistom je uspelo ustvariti vtis, da je Janez J. volkodlak in mislim, da je Lukšič hotel to povedati.

 • Capi Talec

  Takim, ki menjajo ideologijo z zasukom za 180°, je resnicno za verjet 100%.

 • Branko Jadran

  Vprasanje za 100x milijon $ ( dolarckov)
  Kaj menite, ali bi lahko gospod Luksic postal 10 % malega desnicarja

  • Capi Talec

   Enako kot so KPjevci postali SDjevci.
   Takih je v politiki na tone. Najhujsi so tisti, ki ideologijo menjajo v srednih oz zrelih letih Rupel, Lahovnik,…

 • samotoje

  Najprej se bom spotaknil ob Perševo nesposobnost napisati koherenten članek. Perš, cvek. Zdaj pa se lotimo Lukšiča. Sila modro je, da ga Nova povabi h komentiranju, kajti človek vendarle ne sodi med tumpaste rdeče naturščike, ki bi desnico kar s krampom zatolkli. In vendarle se tudi Lukšiču zgodijo zdrsi in pove kaj več, kot je verjetno nameraval: “Tisti, ki pa so vpeti v bolj aktivno življenje ter vedo, da je politika odgovoren posel, so bliže SD. Gotovo je to za SD problem, če ne bodo znali dobro reagirati..” Gre za primerjavo med Levico in SD. Lukšič zagovarja pozicijo SD proti sredini in proč od Levice. Lukšičeva prognoza: kmalu bodo volitve in Levici slabo kaže. Dobro je poslušati tolovaje, ker tako lahko izveš, kaj kanijo naplesti.

 • EOL

  Sem privrženec SDS in kritik SD, Židana,…. in tudi Lukšiča, a tokrat je zrelo presenetil že s tem, da je prišel na Nova24tv.
  Potrebno je razumeti njegove komentarje, ki so gledane skozi SD filozofijo in upoštevajoč to je deloval dokaj objektivno in korektno – kapo dol.
  Potrebno je vedeti, da je za Nova24tv uspeh, da osebo takega kalibra uspe dobiti v oddajo. S tem raste ugled Nova24tv in še kaj… bravo

 • FRANC3

  Če Igor Lukšič izjavi, da je Janez Janša edini, ki je sposoben voditi vlado, je za Slovenijo alarmantno. Levičarji in mediji so vedno govorili, da je SAMO LEVICA sposobna voditi Slovenijo.
  Po tej izjavi sklepam, da je Slovenija v popolni riti.
  Levičarji preko Lukšiča sporočajo:” ZASRALI SMO DO KONCA.” Mine znamo voditi države (to normalen Slovenec ve že od leta 1945 dalje), rešuje naj jo desnica. Če bi se desnica in levica v Sloveniji menjavali na 2 ali vsaj 3 mandate (kot v normalnih demokracijah), do tako poraznega stanje ne bi prišlo. Ker pa so levaki v zadnjih 29. letih 24 let vladali in kradli, je stanje takšno kot je.

  • macon

   Ja, rešuje naj jih desnica, potem pa ji bodo priredili novo Patrio in vstaje, jo popolnoma popljuvali in razčlovečili in zagnali nov krog kraje in korupcije.

   Prepričan sem, da se Janša tega ne bo več šel, ker ni vredno. Mi v bistvu rabimo tujo intervencijo in množične aretacije najprej bančnih in zdravstvenih kriminalcev. Potem pa po efektu domin naprej.

 • Amerikanc

  Ko jim teče voda v grlo ne razmišljajo več z ritjo.

 • Andrej

  Problem “desnice” je, da vsaka stranka hoče, da je njen predsednik tudi PV. Na “levici” jim je jasno, da to ne more biti. Ukaz CK ZKS je jasen in se ga “levica” boji. Ne bi sicer pustili Serpentinška, da tudi po njih serje. Židan skrajno težko to prenaša in samo vprašanje časa je, kdaj poči. Ampak, vsaj zberejo se.

  Pred naslednimi volitvami bomo pa točno to poslušali od, recimo, Tonina: vsi moramo biti podrejeni SDS. Ja, tumpleki, podrejen si tistemu, ki dobi največ. In na kupu gnoja je vedno prostor samo za enega petelina.

 • Lustrator

  Tipični manevri sprenevedavega komija: ko je Lukšič v začasni nemilosti svoje matične partije, na Novi ali VVFaktorju, govori eno, ko mu režimski mainstram mediji ali lastna partija spet ponudi mikrofon, pa popolnoma obrne film. Edina razlika med njim in tipičnimi SD komiji je v tem, da Lukšič v svoji retoriki uporablja zlagano politično korektnost in s tem množice zavaja v smeri, da “SD pa že ni tako skrajen”, njegovi partijski kolegi pa vedno manj. Osebno bolj cenim ortokomuniste tipa Brglez in Kordiš, ki sta vsaj odkrita komija in celo blesavi slovenclji ob njunih nastopih začutijo, da s komunizmom niti približno nismo opravili, medtem ko jim bleferji Lukšičevega, Židanovega, Pahorjevega, celo Kučanovega kova, dajejo lažen privid socialne-demokratičnosti zaradi česar bebčki v tem alarmantnem stanju še naprej volijo skrajno rdečo opcijo, ki jim je predstavljena kot “sredina” – protiutež “skrajnofašistonacistični” SDS.

  Znam te Lukšić, dok si pištolj bio.