Imeli so nas za norce, živali in bedake; Sedaj naj priložnost dobijo drugi!

10. slovenska vlada. (Foto: Wikipedia)

Vlada Marjana Šarca je diskriminirala, ni spoštovala Ustavnega sodišča, ni spoštovala vernih (zanjo smo živali), tujce je razvajala in domačine zatirala … Marjan Šarec se je torej naveličal, spoznal, da ne gre, in je odšel. Zdaj imamo torej priložnost, da postanemo malce bolj normalna država. Imamo možnost, da zmagovalec volitev, ki so bile spomladi 2018, oblikuje vlado. Ker ga poznamo, vemo, da jo bo voditeljsko vodil, vladno ekipo pa motiviral za uspešno delo. Pri tem bo uporabljal svoj intelekt, svoje znanje ter izkušnje, ki jih pridobil z vodenjem že dveh slovenskih vlad in evropskega sveta, ki ga je vodil v času, ko je Slovenija predsedovala v EU.

Ni še dolgo nazaj, kar smo se volivci odločili in izvolili sedanjo postavo Državnega zbora. Kot že na prejšnjih volitvah smo tudi tokrat, iz efekta “proti” in nikakor ne “za” – iz strahu pred Janezom Janšo, dobili vlado Marjana Šarca. Ta pa je po dobrem letu dni obupano ugotovil, da ne more več. In je odstopil. In v letu in pol obstoja Šarčeva vlada ni naredila ničesar, kar Slovenija že več let potrebuje, da bi šel njen razvoj naprej. Nameščali so svoje ljudi po vseh mogočih državnih podjetjih in v javni upravi. Socialni demokrati so si, kakor to vedno uspejo, zagotovili nadzor nad šolstvom in kulturo, da bi še naprej “oblikovali” naše mišljenje. Levica ni hotela nobene odgovornosti in so se vedli kot razvajeni pubertetniki, kar dejansko tudi so, nekateri že kar v visokih srednjih letih. Karlovih komedij so se naveličali celo v DeSUS-u. Da o Alenki Bratušek niti ne govorimo.

Vlada “anti JJ” je bila polna egomanov, ki gledajo samo nase
Pri vseh stvareh so se delali pametne in nas vračali v socialistični raj. Iz takih držav, ki ohranjajo socialistično “blaginjo”, pa vsi nenehno bežijo. Tudi mladi iz Slovenije množično bežijo! Kdor hoče in se vsaj malo pozanima, ve, kako se v njenih resorjih delijo prijateljske pogodbe. Vlada je bila razglašen orkester, ki je populistično delil povišice in z medijsko podporo samega sebe hvalil. Ankete javnega mnenja so uspeh levičarskega piarja dobro merile. Slovenija je spet leto in pol stagnirala, a številni visoko leteči politični analitiki sadijo rožice in nam pripovedujejo pravljice.

Nihče pa ni računal, da bo Marjan vrgel puško v koruzo tako hitro. Miro je zdržal skoraj do konca. Očitno 8-letni neuspešni župan ni politik, je bolj kolerik kakor igralec, ki je v navalu “anti JJ”, v stalno generiranem strahu pred zmagovalcem, postal s 13 poslanci prvi v vladi. Vlada “anti JJ” ni bila dobra za Slovenijo. Vlada “anti JJ” ni naredila nič, kar potrebujemo, čeprav vemo, da bo bolelo in si delamo utvaro, da lahko še počaka. Vlada “anti JJ” je bila zato tam, da so si večni abonenti na naš proračunski denar še eno leto in pol delili denar za osebno bogatenje. Ves čas pa so govoričili o socialni pravičnosti, enakopravnosti, enakosti in drugih lepih besedah, ki so v njihovih ustih samo milni mehurčki. Vlada “anti JJ” je bila polna egomanov, ki gledajo samo nase.

Velik del javnosti naseda nenehnemu pranju možganov in sejanju strahu pred “desnico”, ki je v Sloveniji sploh ni, pred nacionalizmom, pred pobitimi domobranci, pred vardami in pred Cerkvijo, pred samim seboj in našo narodno identiteto. Sejanje strahu na eni strani in besedičenje o vseh mogočih lepih stvareh na drugi strani. Pa vemo, da so besede eno, dejanja pa nekaj povsem drugega.

Rajši nekaj milijonov za predčasne volitve, samo da preprečijo Janševo vlado
Vlada Marjana Šarca je diskriminirala, ni spoštovala Ustavnega sodišča, ni spoštovala vernih (zanjo smo živali), tujce je razvajala in domačine zatirala … Marjan Šarec se je torej naveličal, spoznal, da ne gre, in je odšel. Zdaj imamo torej priložnost, da postanemo malce bolj normalna država. Imamo možnost, da zmagovalec volitev, ki so bile spomladi 2018, oblikuje vlado. Ker ga poznamo, vemo, da jo bo voditeljsko vodil, vladno ekipo pa motiviral za uspešno delo. Pri tem bo uporabljal svoj intelekt, svoje znanje ter izkušnje, ki jih pridobil z vodenjem že dveh slovenskih vlad in evropskega sveta, ki ga je vodil v času, ko je Slovenija predsedovala v EU.

Vemo, da se Janševe vlade ves levi blok boji. Naredili bodo vse, kar je mogoče in kar je dovoljeno. In tudi vse tisto, kar si niti ne znamo predstavljati v zakulisju (globoka država oz. UDBA še vedno deluje), da se to ne bi zgodilo. Rajši vržejo stran nekaj milijonov za predčasne volitve kakor, da bi dovolili, da bi Janša postal mandatar.

Predčasne volitve niso potrebne, ker volivci nismo norci, da bi svoje mnenje drastično spreminjali po letu in pol
Predčasne volitve ne bi prinesle ničesar novega. LMŠ, Levica, SAB in SNS so kadrovsko povsem prazne, vodijo jih poraženci volitev. Predsednica  SAB ni bila izvoljena niti v parlament. Šlo bi zgolj za še enega od poskusov, si z “anti JJ” propagando zagotoviti, da bi bilo lahko še naprej vse po starem. Levičarski blok bo še vedno deloval kot eden. Po eni strani bo kanibaliziral samega sebe, po drugi pa ne bo dopuščal, da se končno vzpostavi resnično liberalni blok, ki lahko preživi sam od sebe in z lastno močjo, ne pa umetno napihnjen od vsakokratne gratis kampanje za “nove obraze”.

Volitve niso potrebne, ker volivci nismo norci, ki bi svoje mnenje drastično spreminjali po letu in pol! Vsako navijanje za nove volitve je v službi istega, kar imamo sedaj. Slabo vlado z obupnim vodenjem in dobro organizirano krajo. Če hočemo, da se to spremeni, potem moramo dobiti normalno vlado. Če bodo dobro delali, lahko mandat nadaljuje tudi po rednih volitvah.

Nova vlada nam lahko prinese normalnost, saj bo sestavljena ZA nekaj in ne PROTI nekomu. Prinese nam lahko sprostitev krča, v katerem levi blok drži Slovenijo za talca, ker razglaša Janšo za “največje zlo”. Po krivici!

Biti proti in se ne pogovarjati, je smrtni greh v vsaki demokraciji. Vsi, ki nasprotujejo pogovorom z zmagovalcem volitev, dokazujejo, da v njih ni demokratičnega duha. Demokracija je namreč družbeni sistem, v katerem mora biti mogoče, da vsak sodeluje z vsakim. Da vsak lahko nekaj doseže in nekje popusti, vsak posluša drugega in z njim poskuša sodelovati. A ves levi in Šarcu naklonjen medijski aparat spet deluje v smeri “anti JJ”. Sejejo strah s številnimi napihnjenimi zgodbami. Seveda pa vsi ti levi mediji o katastrofi njihove zadnje, Šarčeve koalicije pišejo v rokavicah in po tihem.

Šarčeva vlada je imela priložnost, pa se niso izkazali, zdaj naj priložnost dobijo drugi
Levi politični in medijski blok Slovenijo pojmuje kot svoj fevd in vsak, ki se temu upira mora proč. Če je to slovenski narod, ga pokončajo v Rogu. Če je to pomladni volivec, ga izolirajo in mu prilepijo etiketo z napisom “skrajnež”. Javni katoliški šoli ne dajo denarja za izvedbo celotnega veljavnega programa. Privatno gospodarsko iniciativo zadušijo z državnim monopolom. Veliko je potrebno v Sloveniji popraviti in izboljšati. Sedanja Šarčeva koalicija je dokazala, da dela za stare obraze preživelega sistema. Zdaj naj priložnost dobijo drugi, prvi so jo že imeli, pa se niso izkazali. To je demokracija.

Zato si želim, da bi se zreli in odgovorni politiki znali dogovoriti in bodo sestavili novo vlado. In ti nas ne bodo imeli za norce, živali in bedake.

Andrej M. Poznič, Časnik

 • karpelec

  Stanje, ko voziš samo leve ovinke, je prezasičeno in kar kriči po spremembi. Čas je za spremembe.

  • WISKY 1000

   In to je ekipa,ki bo Slovenijo rešila in osvobodila…….

   • Anton

    MALO MORGEN GOSPODJE.!!!

 • VERZIFIKATOR

  Marjan Kamnikar

  ŠLA SI, VLADKA

  Šla si, Vladka, konec je ljubezni,
  skupaj sva bila poldrugo leto,
  zdaj bilo mi je veselje vzeto,
  ves prepuščam bolu se, bolezni.

  Šla si, Vladka, se je kar zgodilo,
  bil je ponedeljek, sredi zime,
  zaželela si si boljše klime,
  oh, dekle, da si me zapustilo!

  Šla si Vladka, pa bi zate skočil,
  kot sem rekel, še v bazen za stavo,
  ne na noge, skočil bi na glavo,
  ne da bi pri tem obraz si zmočil.

  Šla si Vladka, več se ne oziraš,
  sam ostal sem, samcat in pozabljen,
  kakor klovn ostarel odrabljen,
  ti pa drugim že medtem poziraš.

  Šla si, Vladka, več se ne povrneš,
  prazna zdaj je cirkuška arena,
  tebe priteguje druga scena,
  mojo prošnjo sleherno zavrneš.

  Kam odhajaš, moja Vladka, danes?
  Pesem sem ti hotel napisati,
  takšno s posvetilom ti podati,
  a je novi tvoj izbranec Janez.

 • Andrej

  Nič ne pomaga, gospod Poznič. S komunisti koalicija (smiselna) ni možna. SDS sama nima dovolj glasov. Koliko se lahko zanese na NSI? Če se bo katera stranka iz prejšnje koalicije pridružila SDS bodo imeli stalne notranje spore. Ne bo možno delati. Morda volitve ne bodo ničesar spremenile, morda pa bodo. Ne poznamo prihodnosti.

  • Vlado77

   Se večinoma strinjam. Vlada 04-08 je bila v resnici težavna prav zaradi mejhnih strank,ki v resnici vedno grozijo s odhodom. Rešitev SLo je večinski sistem in desna vlada. Zakaj desna? Mi se ne moremo primerjat s nobeno razvito EU državo,ki ni imela komunizma. Pri nas so komunisti naredili kup strančic,ki so enotne glede pogledov ,ki so veljali leta 45. Državna lastnina in proti privat lastnini. Zato imajo podjetniki težave velike korporacije ( kapitalistične) pa se nas izogibajo. Hitro menjavanje pravil ( davki) so ovira. Dolge procesije pred vsako veliko investicijo tudi- Favoriziranje tistih ,ki so povezani s F21 je ogromen problem. Nespoštovanje odločb US je kar pravilo- šolstvo,večinski volilni sistem. Zbirokratizirana družba- 20.000 predpisov in zakonov kjer se še pravniki ne znajdejo kaj šele nek kmet. Državljani prvega in drugega razreda- ene se procesira in zapira ( tudi brez dokazov) drugim nič in se smejijo v kamere.

   • Anton

    Če bi malo prekinili s svojim s…jem, bi prek kupa svojega d…a videli še kaj pametnejšega in manj kritizirali, povejte rajši kaj ste naredili Vi in je bilo boljše kod so naredili po vaše vaši nasprotniki, pa je bilo slabše.
    Menim namreč, da imate že kar malo fobije na to levo in rdečo barvo.

    • Vlado77

     Opozicija ima prav to nalogo opozarjat na napake – kritizirati. Koalicij predvsem SDS je dala največ predlogov tudi zakonov , ki pa so bili vsi zavrnjeni za časa Šarca,Ceraraj in Bratuškove. Se ne spomnim če so kaj sprejeli. Res imamo dovolj teh partizanskih mitingov in pogledov nazaj po 2sv. Svet gre naprej in kričanje nad imperialisti in kapitalisti je passe. Kdo še bolestno pretirava s rdečimi zvezdami v EU??In partizanskimi mitingi? Niti Srbri niti Hrvati niso tolk zabiti. Vlada 04-08 je imela vse kazalce boljše- državni dolg od dviga penzij, zunanjega dolga , procent brezposlenih . Standard na povprečju EU – blizu Avstrije in že boljši od Italije.

  • Hanzi

   Jaz pa mislim, da moramo sestaviti vlado in v dveh letih pokazati, kako se dela v dobrobit Slovenije. Potem bodo tudi ortodoksni nasprotniki SDS spoznali, da je to edina opcija.

   • Andrej

    Ideja je sicer dobra, ampak bojim se, da bodo takrat, ko bo kaj resnega na tapeti, glasovali “po svoji vesti” in ne tako, kot bodo podpisali pogodbo o sodelovanju. Vse to smo že večkrat videli. Je pa velika škoda za Slovenijo, da se po nepotrebnem izgublja čas in energijo samo zaradi antiJanša propagande. To ni demokratično in ne vodi nikamor.

 • Ehnaton

  Intelektualna dediščina preteklega režima je še bolj klavrna, kot si je to dalo predstavljati. Delujoča večinoma v metropoli njena intelektualna srenja danes bolj skrbi za pravice do sproščenega scanja transseksualcev, kot za pravice vseh ostalih prebivalcev. V takih razmerah mora pobudo prevzeti tisti del populacije, ki je duhovno še zdrav in se zaveda pomena odgovornosti neke politike za prihodnost države, tudi njenega obstoja. Šarec je le še crkovina, kot produkt zmanipuliranih mnenjskih predstav Median in Ninamedij in ne pomeni več ničesar Zdaj gre za to, da se izkoristi nova priložnost za spremembe, česar se zaveda tudi tranzicijska nomenklatura, ki bi očitno znova tudi ubijala.

 • JANEZ GUS

  Pripravljeni moramo biti na vse.Moramo vedet,čigavi potomci so ti slo rdečuhi in so pripravljeni ubijati.Vemo,kdo jih je vzgajal in s kakšnim namenom.Eni so že dokazali,zato visoka budnost ni odveč.Ta rdeča mafija bo z vsemi sredstni hotela preprečit sestavo Janševe vlade,Janez pa se naj pazi,kakšne kače bo grel na prsih Moderndorfer,,ki čaka,da mu zabije nož vhrbet,pa še j polno pokvarjencev s figo v žepu……………

 • macon

  Ta vlada ni naredila nič, edini ukrep za slehernike je bil neobdavčeni regres. Drugače pa sama sramota in sistemska kraja.

 • montyamp

  Luda mila in Žerjav , sqami izdajalci in danes naj taka država stoji .
  A ni žerjav prekmurec kot žvepleni židan ???
  Ne vem če ni Virant tudi iz prekmurske kvote

  • Vera

   Žerjava in Viranta ne bo v tej vladi,če se bo ustanovila,Ljudmila Novakova je EU poslanka, toda zadnje čase se preveč vtika v ustanavljanje začasne vlade .

   • montyamp

    Saj so v slovenski politiki samo žerjavi , viranti in lude mile .
    Če bi blo kaj pametnega bi država stala .

 • Vera

  Kako lepi časi so bili takrat,ko je nastala zgornja fotografija .Upam in želim,da se ponovijo, za naše mlade , za delavce in za upokojence.Srečno Sloveniji !

  • NoName

   30 let stara država in preko 30 milijard zadolžena, imamo pa tudi vsaj 30 ljudi, ki delajo vse, da je tako kot je.
   Imamo nek čuden sistem, kjer je volja sicer prepuščena vsem državljanom, upošteva pa se jo ne.
   Za volitve je škoda denarja, saj na koncu izzid volitev tako in tako ne šteje, temveč štejejo glasovi ravno tistih, ki so največji poraženci na volitvah, zakaj potem sploh volitve, zakaj potem sploh zapravljati denar za nekaj kar je nepomembno?

   • Vera

    Nisem zdaj za volitve, temveč ,da se ustanovi začasna vlada do rednih volitev ,ki so predvidene leta 2022.

 • NoName

  Imeli smo vlado,, ki je volilci nismo izbrali, zakaj torej spet volitve, vnaprej se ve že brez volitev, da bi večino glasov prejela SDS, saj konec koncev niti nimajo konkurence, vlado pa bi spet sestavljali nekakšni komedijanti, kekci, ki eksperimentirajo z našim denarjem in našim potrplenjem brez kakršne koli odgovornosti in moralnih načel.
  Ravno tako tudi sodišča pišejo sodbe v imenu ljudstva, čeprav se nobeden od tega ljudstva z večino sodb že v osnovi ne bi strinjal, zato tudi padajo kot domine skoraj vse po vrsti, ni odgovornosti in skoraj nikjer več dobre kmečke pameti.
  Čas je za temeljite spremembe na vseh področjih.
  Država v kateri pravično ne deluje sodstvo, policija in pa vojska, to država ni

  • montyamp

   Kurćanizem vodi v atentatih 10 ::: 0 proti demokratom .
   Kaj čaka opozicija ???

 • montyamp

  Luda mila in Žerjav , sami izdajalci in danes naj taka država stoji ???
  A ni žerjav prekmurec kot žvepleni židan ???
  Ne vem če ni Virant tudi iz prekmurske kvote ???

 • Anton

  Malo poglejte nazaj vaše komentarje pa boste videli kdo je koga imel za vse kar spogajate ostalim.

 • Vanja

  Hahahaha, samo bedaki in konji nasedajo provokacijam tega vašega zmedenega medija, a imate srečo, da je uboškov na umu, ki sta jim spomin, logika in razum, misija nemogoče in jim zato ni režko servirati vseh podlih laži, potvarjanj, napihovanj… Skrajni čas bi bil, da vam nekdo stopi na prste in se končno zapre še ta sramotni hujskaški del klerofašistične zgodovine, ki je vse preveč prežeta s sovraštvom in prelite krvi po njihovi zaslugi