Incident z alkoholom in bežanjem pred roko pravice šefa mariborskih kriminalistov ni prvi! Objavljamo njegove ostale grehe …

Direktor kriminalistične policije Maribor Robert Munda. (Foto: STA)

Po nedavnem incidentu z vinjeno vožnjo prvega mariborskega kriminalista Munde so se pričele širiti govorice, v katerih mnogi pritrjujejo domnevam, da je ta skušal pred kolegi policisti pobegniti, prav tako pa naj bi nad sodelavci, predvsem ženskami, izvajal celo mobing. To sploh ni prvi škandal, v katerega je vpleten Munda, pred leti je Škandal24 poročal o njegovih sumljivih povezavah s Fištravčevo ekipo, zelo zanimiva pa je bila tudi zaposlitev njegovega sina na Mariborskem vodovodu. Za komentar smo poklicali tudi nekdanjega mariborskega župana Kanglerja, ki meni, da je Munda poskrbel, da imajo v Mariboru politično policijo.

Poročali smo že o nedavnem incidentu vodje sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor Roberta Munde, o katerem je vir takrat povedal: “Prometni policisti so včeraj med rutinskim policijskim pregledom na širšem območju Maribora ustavili šefa mariborskih kriminalistov Roberta Mundo. Pobegnil je, a so ga dobili in sledil je alkotest. Pokazal je, da je šef kriminalistov na prešerni praznik vozil pijan, 0,51 mg/l alkohola.”

A to ni prvi škandal, ki ga je Munda zakuhal na tem delovnem mestu. Za komentar smo poklicali nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja, ki je delovanje Munde umestil v širši kontekst: “Gospod Munda je prevzel funkcijo od načelnika Janeza Lovreca leta 2011 in od takrat je pri njem opravila nadzor tudi komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb državnega zbora v zvezi z mano, operativno v zadevi, kjer so bili izdani sklepi, da so našli kup stvari nezakonitih. Munda tega ni odpravil, celo sprožil je postopek pred upravnim sodiščem proti pooblaščenki, ki je tudi ugotovila nepravilnosti.” Po Kanglerjevem mnenju je Munda poskrbel, da je policija v Mariboru postala politična.

Munda naj bi nad zaposlenimi izvajal celo mobing, predvsem nad ženskami
Je pa v zadnjem času po informacijah, ki jih je slišati, Munda izvajal velik mobing nad zaposlenimi v okviru policije, predvsem nad ženskami. Na družbenem omrežju Facebook smo zasledili tudi komentar enega izmed policistov, ki je potrdil, da so vsa namigovanja glede domnevnih okoliščin incidenta resnična, prav tako pa naj bi policistom pametoval na sestankih in vsem “solil pamet”. V omenjenem komentarju je policist izrazil tudi presenečenje, da so postopek glede na Mundov vpliv sploh izpeljali do konca.

Franc Kangler (Foto: maribor.si/osebni arhiv)

Munda je bil močno povezan z ekipo Fištravca, njegovemu sinu uredili službo na vodovodu
Škandal24 je pred leti že poročal o spregi, ki so jo sestavljali Munda, direktor Mariborskega vodovoda Danilo Burnač in takratni župan Andrej Fištravec. Policija je takrat preiskovala nekatere sumljive pogodbe, ki jih je sklenil direktor Brunač, kriminalisti pa naj bi takrat preiskovali tudi Fištravca. Eno izmed prijav naj bi takrat kriminalistom odnesla kar županova nekdanja žena Irena Polak Fištravec. Zadeva se je dogajala v letu 2013, a se vse do leta 2017 ni zgodilo nič, saj je šele takrat kriminalist dobil soglasje nadrejenih, da je lahko pričel preiskavo tudi na mariborski občini. Vir je takrat za Škandal24 povedal, da naj bi Fištravec Brunaču naročil, naj pri vodovodu zaposlijo Mundovega sina Žigo Mundo, zaposlene pri vodovodu pa je takrat presenetil kar Robert Munda, ki se je v prostorih podjetja oglasil osebno, in sicer naj bi se to zgodilo v vlogi očeta in ne kriminalista. Za Škandal24 je Munda takrat te navedbe sicer zanikal: “Kategorično zanikam vplivanje na zaposlitev sina bilo kdaj v bilo katerem podjetju, kjer je v preteklosti bil zaposlen.”

Foto: STA

Kdaj bodo nastopile sankcije za njegovo nepremišljeno ravnanje?
Na spletnem portalu 24ur so po dogodku poročali, da bo ukrepala tudi generalna direktorica policije Tatjana Bobnar, ki je že opravila razgovor z direktorjem PU Maribor Danijelom Lorbkom glede nadaljnjih ukrepov za zagotovitev učinkovitega dela na tej upravi. V povezavi z omenjenim dogodkom trenutno že poteka notranjevarnostni postopek, prav tako pa bodo predvidoma izpeljali tudi disciplinski postopek. V zvezi s tem so na POP TV še povedali, da bodo izvedli potrebne organizacijske in kadrovske spremembe za učinkovito delo. Toda Kangler meni, da bi v primeru, da so navedbe o poskusu pobega resnične, moral Lorbek Mundo takoj odstaviti.

J. Ž.

 • FORT WORTH

  Kriminalec ne pa kriminalist !!

 • tonite falco

  Poglejte si tale video na youtubo in vam bo marsikaj jasno. Kaj so tudi podpisali naši levičarski politiki.
  Vir videa na linku:https://www.youtube.com/watch?reload=9&time_continue=79&v=-26qrmV-pRY
  Ime oddaje:
  U CENTAR Migrante će trajno da se nasele po Srbiji (politikolog Dragan Pilipović)

 • totex39

  Munda, potrebno bo odstopiti od takega položaja in kazensko odgovarjati za svoja dejanja.

 • rrrrr

  Ja kakšni pa so ti dandanašnji udbovci,da jo zaradi svojih sranj, zlorab zakona ali alkohola kar podurhajo pred navadnimi prometniki.. Babe, pa ne udbovci, lepo vas prosim !

  Za Broza dni si je takle udbovec v podobnem primeru odpel leder jakno, izvlekel pihalnik in podrejenemu odpihnil jajca….Ja, to so bli cajti….

  • rubec

   hehehehehehe

 • Skrajno Desni

  Najlepše bi bilo, da vsi ti luzerji na vladnih in državnih funkcijah sami sebe odstavijo itak so sami magistrirani, diplomirani idioti.

 • bubamara

  Držte se Štajerci. Ne dajte se močvirnikom.

 • Franc Šink

  Kriminalec in/ali Kriminalist redko klošarita. Sta oba ravno prav razumna.

 • montyamp

  Mogoče se bo pa v policiji kaj premaknilo .
  Komunisti so ulovili svoj garjavi rep .

 • Andrej

  A v tej skorumpirani državi sploh kaj funkcionira, razen mafijskih navez?

 • A se še kdo spomni objav nekega koprskega policista, ki je na FB objavil fotografije okrvavljene sobe za pridržanje (treznjenje) in je napisal par zelo konkretnih kaj naredi s takimi, ki jih najde pijane za volanom?

  No, sedaj se pa po teh dveh incidentih s pijanimi kriminalisti (Lj/Mb) sprašujem kakšen je njegov komentar na tole.

 • xtc

  Že zaradi samo tega koliko je napihal bi moral biti brez vozniškega in razrešen z položaja,to ,da pa je še bežal pa bi moralo biti prenehanje delovnega razmerja.

  • janezxy

   Ne samo prenehanje delavnega razmerja,ta model je zdrel za na Dob.Seveda ne,ker je iz rdeče greznice. Mi se pa ne bomo med sabo ane……

 • Peter

  Eh menda munda sploh ne pije, niti vozi ne avta. Skratka, nič od zgodbe, no.

 • Janez

  ŠALA.
  Moj zadnji “konflikt” s policisti.
  Pred cca 10 leti sem se z nekega plesa vračal – bolj pozno domov – z avtom.
  Lepo zložno s3m vozil – po cesti malo pred Kranjem – 60 km/h ob omejitvi 70 km/h.
  Prehiti
  me vozilo POLICIJE in me ustavi:
  “Kaj pa tako počasi vozite? Ste pijan?
  “A STE KAJ PIL ” ?
  Jaz odgovorim:”NE NISEM,
  NAZADNJE SEM PIL KAK ALKOHOL – PRED 30 LETI”
  Policistu kri udari v glavi in
  čisto ponori: “POSLUŠAJTE VI, A SE VI NORČUJETE IZ MENE?
  Za danes
  vas vprašujem, ne kaj je bilo pred 30 leti”.
  Jaz:”NE DELAM SE NORCA IZ VAS, DANES NISEM NIČ PIL ALKOHOLNEGA.
  NAZADNJE SEM ALKOHOL PIL PRED CCA 30 LETI. ”
  Policist mi da pribor za – PIHANJE in reče : “PIHAJTE, NE VERJAMEM VAM – NIČ”
  ALKOTEST
  JE SEVEDA POKAZAL – 0,0.
  Policistu so se lica kar povesila,
  razočarano me pogleda in reče: “sem mislil, da bom enega pijančka, ki čisto počasi vozi – ujel”
  “Drugič vozit 70 km/h – ne pa 60 km/h – tukaj” L r. Janez ? Kern KOMENDA

  • pupa

   Kaj vam pove fizionomija tega človeka nizko čelo in tanka zgornja ustnica. To so značilnosti KRIMINALCA.

   • Janez

    Ja.
    Vtis precej iracionalnega človeka daje. Nič ni “profesorski” L.r. Janez K. Kern KOMENDA

 • Steiermark

  Pa še in še je svinjarij, ki jih je ta delček rdeče bande zakrivil!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!