Infrastruktura, da te kap! Bratuškova uvaja semaforje z ženskim likom!

Slika je simbolična (Foto: epa)

Kljub katastrofalnem stanju slovenske infrastrukture ministrici Alenki Bratušek očitno ne zmanjka časa za razmišljanje o tem, kako še dodatno povzročiti zmedo v prometu. Zdaj si je omislila semaforje z ženskim likom, glede česar so jo že pohvalili pri tovarniškem glasilu Stojana Petriča, ki si na račun infrastrukturnih projektov obeta milijardne zaslužke. Da gre pri tem za ukrep, na ravni dometa aktualne vlade, pa menijo številni znani komentatorji socialnih omrežij. Takšen semafor so sicer dobili že v Kranju, kjer županuje SD-jevec Matjaž Rakovec in to kar v nasprotju s pravilnikom.

Kot kaže, ima ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek na razpolago precej odvečnega časa in ji ob več deset kilometrskih zastojih, ki smo jim vsako jutro priča na slovenskih avtocestah, ne zmanjka domislic, kako povzročiti dodatno zmedo v prometu. Zdaj je prišla na idejo, da bi v imenu enakosti spolov na semaforjih nameščali tudi silhuete z ženskim likom s krilom, v zvezi s tem pa so že spremenili pravilnik.

Bratuškovo pohvalili tudi v tovarniškem glasilu Petriča, ki si na račun infrastrukturnih projektov obeta milijardne zaslužke
O tem so jo pompozno pohvalili nikjer drugje kot kar pri Delu, tovarniškem glasilu Kolektorja v lasti tajkuna iz vrst Foruma 21 Stojana Petriča, ki si na račun infrastrukturnih projektov v pristojnosti ministrstva Bratuškove, kot so drugi tir, predor Karavanke in tretja razvojna os, obeta milijardne zaslužke. Kot navajajo, infrastrukturno ministrstvo pri odločitvi omenja vidik nediskriminatornosti na simboli ravni, silhueta s krilom pa naj bi bila namenjena le na svetlobnih znakih, ki so namenjeni pešcem, na drugih stalnih prometnih znakih ostajajo še naprej simboli, ki so dogovorjeni z dunajsko konvencijo. Takšni so pri nas tudi predpisani tudi s tem pravilnikom.

Alenka Bratušek dobro ve, kdo je njen šef (Foto: Daniel Novakovic/STA)

V Kranju semafor z ženskim likom postavili v nasprotju s pravilnikom
Kot še navaja Delo, je Slovenija semafor s silhueto ženskega lika že dobila in sicer v Kranju pri bolnišnici za ginekologijo in porodništvo. To so letos storili na mednarodni dan žensk in sicer v nasprotju z veljavnim pravilnikom, v mestni upravi pa so takrat poudarili, “da so kljub številnim prizadevanjem ženskega dela prebivalstva liki v moški podobi še marsikje v močni prevladi in da je tako tudi na semaforjih, kjer promet usmerjajo izključno moške podobe.” To ni naključje, v Kranju namreč županuje Matjaž Rakovec, zagret član Socialnih demokratov!

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1190904570970595333?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/LahovnikMatej/status/1190914141462118400?ref_src=twsrc%5Etfw

Rok Krajnc