fbpx

Inštitut 8. marec kot pribežališče hujskaških profilov, tipa Amarok Subalpine, ki bi likvidirali ideološke nasprotnike

Nika Kovač, Inštitut 8. marec. (Foto: STA)

Inštitut 8. marec je parapolitična stranka, ki hlini “civilno družbo”, in ki naj bi se borila za demokracijo, svobodo in proti (fantomski) diktaturi, v resnici pa ji gre za ohranitev izdatnega davkoplačevalskega financiranja NVO-jev, neomejeno dostopanje do osrednjih (zlasti državnih) medijev za promocijo lastnih idej ter za ohranitev družbenih pozicij. To, da se na spletnih omrežjih pajdaši z likvidatorskimi Twitter profili tipa Amarok Subalpine, ki javno pozivajo k “pucanju” in zahrbtnemu obračunavanju s političnimi nasprotniki, pa Inštitut razgalja v še drugačni luči. “Povej mi, s kom se družiš in povem ti, kdo si,” pravi pregovor. Zdi se, da legendarne besede NVO-ju več kot pritičejo. Gre za taisti duh brutalnosti, maščevalnosti in krvoločnosti, ki nam je Slovencem po 2. svetovni vojni uspel prodati, v celofan “svobode” in “demokracije” zavito diktaturo in suženjstvo. Mimogrede: Šefica inštituta 8. marec je vnukinja vplivnega totalitarca in člana propadlega Kučanovega Foruma 21 Boža Kovača. Kot kaže, jabolko res ne pade daleč od drevesa. Spomnimo, kako bi Kovačeva z enim samim zakonom likvidirala srčna prizadevanja Janševe vlade za dobrobit malega človeka. 

Spomnimo: Poročali smo že o spornem Twitter profilu Amarok Subalpine, ki je povezan z Inštitutom 8. marec, in ki naj bi zagovarjal demokracijo, svobodo ter se boril proti diktaturi. A ko zadevo le malce bolje proučimo, vidimo, da gre v resnici za “spahovanje” po “dobrih, starih svinčenih časih”. Amarok Subalpine je kot prvo znan po rednih grožnjah na Twitterju. Predvsem Vladi RS in premierju Janezu Janši, na piki ima tudi generalnega direktorja Policije dr. Antona Olaja. Slednjega ima očitno za precej nesposobnega, nedolgo nazaj se je namreč norčeval, da ima v svojih krogih dva žvižgača, s katerima redno sedi na sestankih, pa tega sploh ne ve.

Sporni profil Amarok Subalpine, povezan z Inštitutom 8. marec, zagovarja VOS-ovsko taktiko zahrbtnega obračunavanja z nasprotniki. (Foto: Twitter, posnetek zaslona)

Kakorkoli, Demokracija je pred časom poročala, da je po podatkih uporabnika omrežja Janeza S., Amarok Subalpine v resnici Jure B., ki prihaja iz Blok (priimek hranimo v uredništvu). Dodal je tudi, da naj bi bil nevaren. Po naših podatkih Jure B. sicer med drugim, v okviru svoje dopolnilne dejavnosti, dostavlja meso in mesne izdelke, denimo krvavice in druge klobase. Primerno orodje, da koga odere, torej po vsej verjetnosti tudi ima. Ob omembi “mesarskih poslov” pa nas spomin nehote ponese v čas tragičnih povojnih pobojev in v zloglasno Logaško Korenčanovo klavnico, kjer naj bi ljudi natikali kar na živinske kljuke.

Foto: Twitter

Njegova prostaškost in stalno pozivanje k smrti ter likvidacijam ideoloških nasprotnikov, močno zaudarja po metodah Varnostno-obveščevalne službe (VOS) iz 2. svetovne vojne, znane po zahrbtnih usmrtitvah vidnih predstavnikov predvojnega družbeno-političnega življenja. Nehote pa spominja tudi na brutalnost opolzke volilne kampanje na družbenem omrežju Tik tok, z nizkotno seksualizacijo otrok za potrebe prikrite tranzicijske politične kampanje. Kot bi šlo za še en ideološki klon, mojstrovino istega izvora, ki za dosego ciljev ne izbira sredstev. Zadeva pa nas spomni tudi na nedavno arogantno rohnenje novinarja Marcela Štefančiča, ki se ne more sprijazniti z dobrodejno kadrovsko in programsko odjugo Javne RTVS, do nedavnega zasužnjene v ledenodobnem duhu bivšega nedemokratičnega režima.

Pozivi k likvidacijam političnih nasprotnikov, zlasti članov SDS in putinistično podtikanje “nacizma”
V navalu besa, v slogu dražgoških gromovnikov je Štefančič vpil: “Jebeno več nas je kot njih, njih je samo ene par…  Zakaj potem živimo in se obnašamo kot jebena manjšina?” Vse kaže na to, da gre za istega krvoločnega duha, ki je pred desetletji vzel za talca narodno-osvobodilni boj, da bi se dokopal do oblasti in privilegijev (danes do enormnih plač na javnem zavodu?), sedaj pa mu bije poslednja ura, zato takšen izliv predvolilne agresije. Šlo je za dogodek na javni tribuni o razmerah na RTV SLO, na katerem je mrgolelo vsakovrstnih jurišnih pozivov in vzklikov, ob katerih človeku ledeni kri v žilah. Nas je lahko strah novih masovnih likvidacij, če na prihajajočih volitvah ne zmagajo “tapravi”? Pa se vrnimo k profilu Amarok Subalpine, kjer lahko že na začetku preberemo zlovešče besede: “Za kateri koli obliko napada je ključno, da napadete nasprotnika od zadaj.” Ni kaj dodati, razen morda še nekaj primerov (spletnih delitev) konkretnih žalitev in groženj: “Smrt janšizmu!”, “Ukrajince v Zloveniji prosim, da naj ne izobešajo svoje zastave saj je preveč podobna nazikomunajzarski zastavi SDS, odJJebite”. 

Foto: Twitter

“Janša je zelo nevaren človek, njegova osnovna politična koda sta vojna in družbeno nasilje; vedno, ko je na oblasti, to postane glavna družbena tema. Janša ni civilni politik, ampak vojak. Za Slovenijo bi bilo najbolje, da bi se častno upokojil”, Organi pregona, zadnje mesece, o povolilni pravici do aretacije vodilnih fašističnih kleptodomoglupov. Nature is metal, motherfuckers”, “Nekaj mi pravi, da gre po volitvah prvi v pripor prav Žan. Come to daddy, lil’boy.”, “Pokvarjena prebavna cev brez stika z realnostjo Janez Cigler Kralj, o stiku z ljudmi. Dob mu bo popravil tudi to napačo”, “Ponovno, a tokrat zadnjič, vam ponujam brezplačno uporabo njiv, gnoja, vode, oranja, brananja, orodja, zaščitnih elektromrež pred divjadjo in obiranje sadja s 120+ dreves. Zadnjič, pun qrac vs mam, pizdavmmaterina kratkovidna 256 znakovna. Bemti”.

Med simpatizerji profila tudi sinovi oficirjev JLA, putinofili in levi politični aktivisti z Javne RTVS
In ker nam je mar za dobro počutje in zdravje naših bralcev, jim bomo s preostalimi neokusnimi in žaljivimi komentarji prizanesli. Za konec pa še nekaj povezav s spornim profilom: Zoran Potić (sin oficirja JLA, Dnevnikov novinar in jugonostalgik), Marko Koprivc (poslanec SD), portal Necenzurirano (v lasti medijsko-smetarske mafije tajkuna Martina Odlazka), Boštjan Koražija (poslanec skrajne Levice in LGBTQ aktivist), Lučka Majcenovič (novinarka Val202), Brane Golubović (poslanec LMŠ), putinofilni portal Insajder, Jedrt Jež Furlan (levičarska aktivistka na Javni RTVS), Ciril Brajer (skrajnež, ki odkrito podpira Putinovo okupacijo Ukrajine), ŽPZ Kombinat, Luka Mesec (poslanec skrajne Levice), Uroš Jauševac (glavni tajnik SD), Lenart Žavbi (nekoč člane Levice, danes Gibanje Svoboda), stric iz ozadja Gregor Golobič, Uroš Esih (novinar Dela), oddaja Studio City, Pavel Gantar (politik) in Janez Stariha (ZZB NOB Savsko naselje) itd.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: Twitter