fbpx

Intelektualna podhranjenost Luke Mesca

Luka Mesec (Foto: STA)

Ekstremni levičar Luka Mesec je javno izjavil, citat: “Ker država z: zastarelimi bolnišnicami, železnicami iz 19. stoletja, 10.000 čakajočih na prostor v domu za starejše, polovico mladih, ki živi pri starših, ker si stanovanja ne more privoščiti ta hip najbolj potrebuje – za 780 mio novih oklopnikov.”

Halo Lukec, kdo je po tvoje kriv za vso zanikrnost današnje RS, če ne častilci povojnih klavcev (op.a. med njimi tudi ti) in njim podobna zločinska izključujoča rudeča sodrga permanentnih proračunskih proudbovskih privilegirancev, ki so bili na oblasti na območju RS v zadnjih 75-ih letih, zaokroženo – celih 70! let?

Če že tako in drugače levi Luka Mesec v njemu lastni politikantski slepoti (pravilno: intelektualni podhranjenosti) ne ve, katera oblast je dejansko kriva, za posledice njegovih očitkov, mu verjetno ne bi škodila intenzivna kura možganske nege (op.a. če je sploh mogoče kaj negovati…), da bi lahko dojel minimalni standard materialne resnice, da RS in Slovenci nikoli nis(m)o bili intimna opcija pro/udbovske zločinske oblasti, katera je dejansko kriva za dejstvo, da prebivalci RS množično hodijo na delo v Republiko Avstrijo in ne obratno!

Tudi sam se sem in tja vprašam, kje bi bila RS, če je ne bi bremenilo praktično 70 let enoumnega ‘rusofilnega’ socializma, kjer je dandanes praktično povsod na površje priplavalo tisto vse najslabše, kar lahko Slovencem ponudi 70-letna negativna selekcija po partijski liniji častilcev povojnih klavcev. Če bi Luka Mesec premogel malenkost kritične samorefleksije, bi se že davno tega sam pokopal, glede na zgodovinsko škodo, ki jo je pridelala Slovencem njemu všečna pro/udbovska oblast, vse vis-a-vis kvaliteti življenja, ki so jo deležni prebivalci bližnje Republike Avstrije. Ob tem ne gre prezreti paradoksa, da smo v WW2 premagali Avstrijce… Luka Mesec; ali kaj od napisanega mogoče ni res?

Franc Trunk, Portorož

Vir: Demokracija