Islamizacija v ljubljanski javni osnovni šoli! Muslimanski starši lahko za otroka izberejo prehrano brez svinjine, medtem ko mora otrok z dieto prinesti vsa možna zdravniška dokazila!

Šola OŠ Riharda Jakopiča (Foto: Google Maps)

Na naše uredništvo se je obrnil eden izmed zgroženih staršev, čigar otrok obiskuje javno osnovno šolo v Ljubljani, in nas obvestil o tem, kako pravzaprav že v osnovnih šolah pričenjajo s prilagajanjem muslimanskemu načinu življenja. Če sta bili morda včasih na volja osnovna malica in kosilo oziroma prehrana, ki je bila prilagojena vegetarijancem in tistim z dieto, pa je zdaj na voljo tudi prehrana brez svinjine.

Medtem ko na Osnovni šoli Riharda Jakopiča morajo starši otrok, ki potrebujejo dietno malico in kosilo, predložiti zdravniško dokazilo, za starše muslimanskih otrok to ni potrebno. Ti morajo namreč le izpolniti vlogo za prehrano brez svinjine in skozi celotno šolanje oziroma do preklica je njihovim otrokom omogočena prehrana, ki jo narekuje Koran. Pri tem pa je potrebno tudi zavedanje, da ne gre za privatno šolo, ampak za javno šolo!

Glede na to, da številni zapriseženi levičarji tako izpostavljajo 7. člen Ustave Republike Slovenije, ki določa, da so država in verske skupnosti ločene, se človek vpraša, kako je mogoče, da glede uvedbe muslimanske prehrane v šoli ti isti molčijo? Pred dvema letoma smo namreč lahko videli, kako je slovenska leva politična opcija zagnala paniko, ko je v osnovni šoli na Polici pri Grosupljem potekal blagoslov novih šolskih prostorov. Čeprav so na občini tedaj pojasnili, da je blagoslov, ki je bil izveden ob prireditvi ob odprtju nove šole na Polici, predstavljal voljo lokalne skupnosti ter je del kulturne dediščine in tradicije tega okolja. V občini Grosuplje je namreč ob izgradnji ali obnovi prostorov običaj, da novo javno pridobitev blagoslovi tudi duhovnik!

Kmalu povsod na voljo prehrana za muslimane?
Glede na to, da naj bi bile vse vere enakovredne, se človek vpraša, kako je mogoče, da so otroci v praksi obravnavani na tako neenakovreden način. Muslimanski otroci imajo namreč na voljo posebno prehrano in ob takšnih spremembah, ki jih osnovne šole pričenjajo uvajati, je pričakovati, da se bodo pričeli oglašati tudi pripadniki drugih ver in začeli zahtevati posebno prehrano. Pri tem pa je treba vzeti v zakup, da bo takšna oblika prilagajanja muslimanskemu načinu življenja sčasoma privedla do tega, da bo postalo samoumevno, da bo na voljo prehrana brez svinjine, in to tako v službah kot tudi v restavracijah itd., in če posebne prehrane ne bo, bo že padla obtožba glede diskriminacije muslimanskega prebivalstva.

Ob tem je smiselno spomniti na primer iz Nemčije, o katerem smo poročali pred dobrim letom dni. Na osnovni šoli Petra Petersena v Berlinu so se namreč spopadali z velikimi napetosti zaradi vedno večjega števila migrantskih otrok iz muslimanskega okolja. Čeprav so se na šoli trudili, da bi upoštevali kompromise med obema verama, pa je bilo to v praksi neuresničljivo. Muslimani so namreč zahtevali zadnjo besedo, zaradi česar je pričelo prihajati do verskega ustrahovanja, med drugim so muslimanski otroci pričeli ustrahovati nemške učence in jih spraševati, ali jedo svinjino. Nezaželeno pa je postalo tudi uživanje gumijastih bombonov v obliki medvedkov, saj ti vsebujejo živalsko želatino, živali pa niso bile zaklane po zahtevah halal.

Foto: Printscreen

Primer iz Nemčije predstavlja le enega izmed primerov v praksi, kako lahko zadeve ob vnetem prilagajanju muslimanskemu načinu življenja eskalirajo v smeri, da postanejo domači otroci žrtve diskriminacije, ker si drznejo živeti evropski način življenja. Če se morda levičarji na čelu z evropsko poslanko Tanjo Fajon sramujejo evropskega način življenja, pa je potrebno zavedanje, da je Evropa nastala na krščanski tradiciji in ne muslimanski. Zanimivo je tudi, da tisti najbolj glasni, ki vpijejo o nuji po prilagajanju muslimanskemu načinu življenju, sami še naprej živijo v skladu z evropskim načinom življenja. Moramo se zavedati, da če bi se kakšna slovenska družina preselila v kakšno od muslimanskih držav, ne bi bilo mogoče pričakovati, da bi se tam prilagodili evropskemu načinu življenja. Na voljo bi bila le prehrana halal in zavijanje žensk v tančice. Kako daleč bomo torej Evropejci šli, da pokažemo, da smo “boljši”? Na koncu bodo naši potomci tisti, ki bodo plačevali za naše neumne grehe.

Hana Murn

 • Olga101

  Naslednja etapa bo pa halal?!!! Bojo klali kar po šolah, da jim dokažejo “čistost”?!!l
  Dragi starši! Ovadba ravnatelja, ki šolo zastopa, zaradi diskriminacije otrok!

  • mona lisa

   Ravnatelj in učitelji ki to podpirajo bi morali takoj ostati brez službe.

   • Franjo Trojner

    Šolski minister Pikalo tudi!
    Pravzapra bi že zdavnaj morali nagnati iz oblasti to antislovensko levičarsko Šarčevo vlado, če že sama ni dovolj moralna, etična in demokratična, da ne odstopi sama. Na koncu, ko nam vsem zavre kri, ji vse te silne prirejene ankete priljubljenosti kaj dosti ne bodo pomagale. Čas neusmiljeno teče tik, tak, tik, tak…..

   • SIMON ROZIC

    …ravno taki bojo napredovali za 5 plačilnih razredov !
    Allah akbar!

  • zokispoki

   Alora, kdaj gremo na cesto in jim jebemo mater ?!?

 • me

  prokleta zlovenija

  • tomven

   Zakaj Slovenija? Levicarkadrhal, ki jo uničuje!

 • Nata

  Vladniki jim samo v rit lezejo. . . . . . oni že vedo zakaj !!

  • Dragan Krstič

   Morebitne službice v Bruslju, seveda.

 • Ros

  Zakaj komplicirajo glede dijet? Nekateri ne smemo jesti kar vsega.

 • antimur

  Škoda je vsakih besed, edino zdravilo je nagnati muslimansko drhal v njihovo smrdljivo balkansko greznico, z njo pa vse tisočkrat preklete kučaniste. Če ne bodo odpizdili sami, dokler je še čas, ki ga pa zmanjkuje, jih je pa potrebno razsvetliti po Brglezovem naravnem pravu.

  • mona lisa

   Točno tako.

 • skorpijon93

  Nagnat jebene muslimane hudičeve ! pa vse ki jih podpirajo, kar vrnite Slovensko državljanstvo, saj ga niste vredni !

 • skorpijon93

  Po podatkih 2016 leta je v Sloveniji 3,8 % delež muslimanov, na Hrvaškem 1,5 %, v višegrajskih državah pa 0,2 % delež, v multikulturnem zahodu, pa krepko čez 6 %, v avstriji je muslimanov 8.1 % delež populacije , imajo svoja geta v grazu, dunaju

 • branči

  a sedaj veste, zakaj so proti financiraju zasebnega šolstva? multi-kulti kuhinj, tam ne boste videli, volivcev rdečih pa tam tudi ne!

 • skorpijon93

  še leta 1991 je bilo v Sloveniji 1,4 % muslimanov, po zadnjih podatkih l. 2016 jih je 3,8 %

  • Common Sense

   Baje postane za prevladujočo populacijo problem, ko se težavna manjšina namnoži čez 7%. Torej smo čez 20-30 let tam, verjetno pa še prej – sodeč po nekritičnem uvozu in izdajanju dovoljenj za bivanje s strani naših organov. Velenje in Kranj pa praktično nista več slovenska – sodeč po otrocih. Slednji skorajda več ne govorijo slovensko po vrtcih. NA*ebal smo.

   • skorpijon93

    pretiravaš, za Slovenijo pew research center ocenjuje da naj bi delež muslimanov narasel na 4,3 % z nizkimi migracijami, v primeru skrajnih migracij pa na 5,2 %

    • Dragan Krstič

     Bosanski muslimani niti nimajo kopico otrok z razliko od albanskih. V Bosni je tudi plodnost žensk na srečo nekako na evropskem povprečju

     • Schemva Miro

      Srečaš na ulici Albanko,poriva voziček,notri sta dvojčka,za njo hodi šestletnik ki drži za roko petletnika,v trebuhu pa čakata še dvojčka,da prideta na svet.

 • soc

  Prokleta banda! Moja osnovna šola, osnovna šola mojih otrok, morda še kakega vnuka. Dobrih 300 metrov od mojega doma. In po novem dober kilometer od džamije in stanovanj, ki jih pridno gradijo v njeni bližini za potrebe slovenske “islamske skupnosti”. Pete kolone, so včasih temu dejali komunisti.

  Leva banda na oblasti rabi le še mandat, dva in Slovenije ni več. Polmesec pa bo nato za desert z užitkom požrl še rdečo zvezdo naivnih bebcev. In njih z njo.

  • skorpijon93

   vse raztrelit in podret ! nujno , muslimane pa nagnat

 • Janez Novak

  Smo pač Svinjska Republika za naše nove sodržavljane. Vedno bolj pa tudi za stare.

  • sodnikisozločinci

   A si ti mogoče svinjofob?

 • xtc

  Nikakršnih ločenih jedilnikov,striktno samo za primere ,ko gre res za zdravstvene težave,pa še to mora biti potrjeno vsaj z 6ih nasprotnih si strokovnih institucij.
  Razni vegani,musliomani in kaj vem še kaki čudaki je stvar enostavna in demokratična ali žreš ali pa boš lačen,kaj me briga-treba se je asimilirat in nehat z vsiljevanjen svojega,komur ne paše zloži kufre in gre tja kjer bo lahko bival.
  Nadalje glede veganstva in vegetarijanstva-slednji dve bi z zakonom prepovedal izvajanje nad otroki do 18 let.
  Zakaj?
  Vse več ugotovitev je,da je zadeva precej škodljiva sploh pa še v fazi rasti in razvoja in ker povroća kup zdravstvenih tveganj katerih se mladoletni ne zavedajo in jim forsirajo neodgovorni starši in jim ogrožajo zdravje.

  • Steiermark

   Čeprav sem sama , že veliko let vegeterjanka, se s tvojim komentarjem popolnoma strinjam!

  • freedomfighter

   Kaj pa ce bi vsem uvedli vegansko prehrano pa bi bilonajmanj problemov…nihce se nebi mogel pritozevati da je diskriminiran, otroci bi jedli bolj zdravo, privajali bi se na razlicno hrano pa se debelosti bi bilo manj ne pa da so otroci zamasceni kot kranjske klobase

   • moon

    LAhko gremo se naprej… lahko kar prepovemo vso prehrano… tistim, ki niso Nasi..
    Arbeit macht frei!

    • freedomfighter

     Hmm…torej ce te prav razumem…sedaj se ze pri prehrani delite na.leve indesne oz na.nase in vase…ja enim pa res ni pomoci…ce je zate zdrava prehrana del politicne ideologije ti res ne.more nihce pomagat…drugace pa vse zdravstvene raziskave kazejo da tisti vegani ki znajo jesti nimajo prav nobenih tezav…se manj so bolani…tezava je pri “veganih” ki ne znajo v prehrano vmestiti vseh stvari ki jih potrebuje telo…to je pa spet problem ker se ljudje ne poucijo niti o zivljenskemslogu.ki si ga izberejo

     • moon

      Buuuu. A veganska prehrana je zdrava? Vecini skodi, postanejo agresivni.. in netolerantni..
      BTW.. mojega odgovora nisi stekal.. je pa samo nakazal pot, po kateri se gre, ce se sledi idejam tovjega kova.

     • freedomfighter

      Jaz drugace nisem vegan…sem pa mnenja da ljudje jedo v vecini samo sfinjarijo kar se pozna predvsem v temu da so vsi zavaljeni in pa posledicno bolani…zaradi mene lahko ljudje jedo kar hocejo tudi strup ce jim pase…na vprasanje ali je veganska prehrana zdrava je pa odgovor dosti bolj kot vecina prehran ki jih imajo ljudje

   • Observer

    Want to Go Vegan Vegetarian Watch This First – Dr. Natasha Campbell-McBride 2017
    https://www.youtube.com/watch?v=QPW3rbqWNu4

    • freedomfighter

     Ja…lepo nastevajo primere nezdravih veganov…ves cesa ti pa ne povedo…da v vseh primerih ko gre kaj narobe pri veganih dejansko te ljudje jedo napacno…s tem mislim da v telo ne vnesejo vsega kar potrebuje…saj ves da obstajajo nadomestila za meso in mleko a ne…ubistvu ne smes jesti.le mesa in mlecnih izdelkov ki pa tako ali tako spadata med nezdravo hrano

     • Observer

      Tipičen izgovor. Naš želodec proizvaja encim pepsin, ki je zadolžen za razgradnjo živalskih proteinov. Zakaj imamo ta encim, če smo po tvoje ustvarjeni, da jemo samo sadje in zelenjavo? Da žolča, ki razgraja maščobo ne omenjam. Vidiš na jamskih stenah, kjer so živeli primitivni ljudje, tisoče let stare krace kjer ljudje mečejo puščice na sadje in zelenjavo ali na živali, ki so jih lovili, da so jedli njihovo meso in preživeli?

      Malo si preberi komentarje in debate pod videjem, ker imaš veliko veganov in vegetarijanov, ki potrdijo kar govori ta doktorca na predavanju. Namreč, da jim je večletno vegansko življenje škodovalo. In ne zaradi tega, ker so jedli napačno! Vegani in vegetarjanci umirajo mlajši. Je pa res, da je današnje meso v trgovinah popolnoma zastrupljeno. Od antibiotikov do ostankov od cepiv, ki jih vsebuje, do klora v katerega namakajo piščance, do GSO krme in pesticidov, ki jo te kure jedo. Zato meso v trgovinah ni zdravo. Če pa imaš svoje kure recimo, ki niso cepljene s strupenimi cepivi in hranjene z antibiotiki in namočene v klor in niso jedle GSO krme s pesticidi, je njihovo meso (in kosti) še kako zdravo za prehrano.

      Mlečni izdelki so nezdravi za prehrano? Res vas dobro perejo. Nisi sposoben poiskati resnice in ločiti zrno od plev kar se tiče mlečnih izdelkov. Veš, da na genski podlagi obstajata dva tipa mleka A1 in A2? A1 mleko je škodljivo, medtem ko je A2 mleko zdravo. Torej, moraš najti samo podatek katere živali proizvajajo mleko tipa A2, pa boš pil zdravo mleko in jedel zdrave mlečne izdelke, ki niso nezdravi za prehrano. Imam članek o tem, če te zanima.

      Ja, nadomestila za meso in mleko verjetno res obstajajo, samo moraš jesti tako ranovrstno, da naša klima tega enostavno ne omogoča. Danes se ljudje lahko preseravajo, ker dobivamo hrano iz vsega sveta, od področij vseh vrst klim kjer proizvajajo raznovrstno hrano. Pa še to si ne more vsak privoščiti. To stane. Recimo Aloje za prehrano, ki vsebujejo skoraj vse esencialne aminokisline. Pri nas jih ne moremo gojiti na prostem. Zato je meso logična izbira. Ne obstaja civilizacija ali imperij v zgodovini sveta, ki bi s svojo vojsko bazirano na veganski dieti osvajal ozemlja in kraljestva. Ljudje so vedno jedli meso za pridobitev mišične mase in moč.

      P.S.: Na faksu sem imel prijatelja, ki je bil vegan od rojstva. Bil je droben, suh in ves bled, kot bi bil bolan. Pa je izviral iz premožne družine in si je lahko privoščil razno razne tofujčke in podobno.

     • freedomfighter

      Sploh ti ne bom odgovarjal na drugo ker vidim da imas pac svoj pogled na stvari…ce ne ves da so mleko in mlecni izdelki nezdravi za srce in ozilje ti pac noben nutricionist ne more pomagati…ps…moj brat je vegeterjanec ob tem da se ukvarja z maratoni in fitnesom pa ko bi videl kaksne ima misice po telesu nebi vec govoril neumnosti da je veganska hrana nezdrava…tole govorjenje ljudje so vedno jedli meso…ja res je ampak stokrat manjse kolicine pa se to je potrebno vedeti…vcasih ljudje niso ziveli 80 let in ni bilo casa za razvoj bplezni srca in ozilja…sploh v vasu ko se je risalo po stenah…pa se to sam si napisal da obstajajo nadomestila za meso tako da ne vem kaj je se naprej debata…z nadomestili za meso telo dobi vse stvari ki bi jih dobili z jedenjem mesa razlika je le v tem da je meso koristen za telo v zelo majhnih kolicinah…recimo jamski clovek je vecino casa stradal ne pa da se je vsak dan naziral z mesom in vecino njegove prehrane so predstavljale jagode in ostali gozdni sadezi…mleko pa je koristno za mlade ljudi ker ko si starejsi od mleka in mlecnih izdelkov dobis le horesterol

     • Observer

      Jaz verjamem tej doktorci gor v videu. Pre leti sem bral novice kako vegetarijanci in vegani umirajo mlajši na dolgi rok, kljub njihovi raznovrstni prehrani, tudi zaradi infarkta, itd. Bi se pa bilo zanimivo pogovarjati o tem s človekom kot je tvoj brat, da bi res imel popolno sliko in si ustvaril 100% mnenje. Ta tematika je zelo obširna in preveč je informacij na vsakodnevni ravni, da bi vedel vse. Oziroma, ker sem se v to poglobil pred leti, sem že malo pozabil podrobnosti. Bom moral ponovno osvežiti znanje in se spet poglobiti v to, ko bo čas. Zanima me recimo, kakšen jedilnik ima tvoj brat in s čim nadomešča meso… to je nekaj o čemer se moram še bolj poučiti, da bom 100% vedel kdo ima prav in kdo ne. Verjetno, da maščobe nadomešča s kokosovim oljem, ribjim oljem (omega3) in tako dalje. To jem tudi sam. Po resnici povedano, če bi res lahko nadomestil meso, bi ga. Tudi jaz bi bil vegetarijanec. Klanje živali ni prijetno, a človek to pač počne, ker mora. Danes večini ni treba, ker to za nas počnejo kmetje in mesarji, samo to kar dobimo v trgovini potem, ni ravno zdravo. Nitriti, nitrati, klor, cepiva, antibiotiki v mesu itd. s tem pa težave z zdravjem in bolezni kot so rak, itd. Ne jem pa prašičjega mesa, ker kljub temu, da vsebuje razne vitamine, itd. ni zdravo za prebavo, vsebuje toksine, itd. in zakisa telo.

      Drugače pa kolikor vem do sedaj, maščobe v mesu so zdrave. To vem iz lastnih izkušenj, ko sem imel hude težave s kandido in mi ni pomagala nobena druga dieta kot ketonska, pri kateri izločiš ves sladkor (tudi sadju se moraš za nekaj časa odpovedati in ga potem počasi uvajaš nazaj), škrob, ogljikove hidrate, polisaharide itd. skratka odstraniš vse gorivo, ki ga potrebuje kandida za preživetje, in nadomestiš vse to s ketoni. Dieta bazira na prekuhanih kosteh in mesu, seveda bio izvora, ki se kuha več ur, da potem dobiš zelo hranljivo juhco, ki jo daš v hladilnik in se potem strdi v gel. Potem pa ta gel spet dnevno kuhaš kot juhco, v katero daš ogromno čebule, da se prekuha v kakšne pol ure in tudi razno drugo zelenjavo kot je por, itd. V bistvu ješ zelenjavne enolončnice v juhci iz mesa in kosti. In moko nadomestiš s kokosovo, mandljevo, itd. edino ajdova moka je dovoljena na tej dieti, ker ajda ni žito in je drugačne sestave, primerne za tiste, ki so diabetiki ali pa imajo težave s kandido in se zato morajo izogibati žitni moki. Doktorca katere video sem ti dal je razvila svojo verzijo te nizko ogljiko hidratne diete in jo poimenovala GAPS. Temelji na juhi iz zdravih živalskhi maščob, na ketonih. In seveda ogromhno čebule. Vsebuje tudi polno zdravih mineralov, ki se v juho izločijo iz kosti in mesa. Nič drugega mi ni tako pomagalo kot ta dieta. Dobiš pravi herzhaimer efekt na začetku, ko kandida umira in se njeni toksini čistijo iz telesa. Je pa že nekaj let od tega, tako da sem že podrobnosti malo pozabil.

      Drugače pa, moraš verjetno jesti res zelo raznovrstno hrano, da se vegetarijanski življenjski stil obnese, to pa stane. Kokosovo olje in ribje olje ni poceni v bio trgovini kakor tudi ne razno razni drugi eksotični izdelki, recimo aloje, itd. Zato je recimo, če si manj premožen ali reven in imaš doma perutnino in zajce, ali pa ovce, koze, govedo, itd. ceneje. Ampak še vedno se ne bi mogel odpovedati lokalni trgovinici s hamburgerji…mljask. Vsake toliko časa meso res paše, še posebej, če je dobro pripravljeno in popolnoma domače, vzrejeno na pašniku in brez moderne škodljive kemije. V glavnem, še bolj se moram poglobiti v tole, ker me res zanima.

      Kar se tiče pa mlečnih izdelkov. Tule ti dajem link, pa si preberi:

      The Devil in the Milk
      https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/07/09/the-devil-in-the-milk.aspx

      Tip mleka A2 je zdrav. Edino koze ga dajejo 100%, to pomeni, da imajo gene, ki proizvajajo samo tip A2 mleka. Zato je kozje mleko 100% zdravo. Bral sem že o enem gospodu, ki si je pozdravil raka s tem, da je pil ogromne količine domačega kozjega mleka… Zakaj tip A1 mleko ni zdravo pa je razloženo v članku.

      Simentalke imajo v 90% gene za A2 mleko, sivke 60%, frizijke pa najmanj, tamo okoli 35%. Frizijke so hibridne krave in njihovo mleko ni zdravo. Za ovce in osle pa ne vem. Torej to pomeni v 10% lahko kot kmet naletiš na simentalke, ki proizvajajo nezdrav tip mleka A1 in tako dalje. Danes kmetje na zahodu, ki so o tem ozaveščeni, dajejo gene svojih krav v laboratorij, da jim povedo in da se 100% prepričajo ali imajo kravo/-e, ki proizvaja/-jo tip A2 ali tip A1 mleko.

      In ker seveda potem, ko trgovci pri nas in drugje odkupijo od kmetov mleko od vseh vrst teh krav, in potem to v mlekarnah skupaj zmešajo, da se tip A2 in tip A1 mleka pomeša, seveda takšno mleko potem ni zdravo, ker vsebuje tip A1 mleka v tej mešanici, ki jo potem ljudje kupujejo v trgovinah. Da pasterizacije in homogenizacije, ki ubije zdravje in življenje v mleku, ne omenjam.

      Če bi recimo imel doma svoje koze, ali pa krave, ki imajo gene za tip A2 mleka in seveda pašnike na katerih bi se ta živina in drobnica prosto pasla in bi to mleko bilo popolnoma bio in eko. Takšno mleko je 100% zdravo. tako da se ne strinjam, da mlečni izdelki niso zdravi. Trgovinski niso, domači pa so. Hudič je v podrobnostih.

     • freedomfighter

      Pac ljudje smo si razlicni…jaz bi se na veganski prehrani najbrz pocutil slabo…poznam pa ljudi ki se slabo pocutijo po jedi mesa in mlecnih izdelkov…pri tej zadevi sem jaz predvsem mnenja da vec ljudi ki bi bilo veganov bolje je zame ker je zivinoreja hud onesnazevalec okolja za ostalo me pa niti ne briga ker se ne ukvarjam z nepoznanimi ljudmi…moram priznati da se s tabo v vecini kar strinjam…problem pri tej temi je podoben kot pri vseh ostalih temah…del populacije religiozno zagovarja veganstvo drugi del pa govori o mesu in mlecnih izdelkih kot da so najbolj zdrava hrana na svetu…jaz sem.mnenja da je najbolj zdravo jesti veliko zelenjave meso in mlecne izdelke pa se je obcasno in ne na dnevni ravni…ce bi vedel tocno kaj je moj brat bi ti z veseljem razlozil vendra pa ne vem…na dnevni ravni je ciceriko, bucke, tofu, olivno olje, solato itd. No priznava tudi on da je imel vcasih ko je jedel meso rahlo vec moci v telesu vendar je pa tudi rekel da ima pocutje sedaj dosti boljse kot prej pa je spremenil le prehrano

 • Terminator

  Brez totalnega upora se ne bo nič spremenilo, samo še slabše bo, starši vprašajte se zakaj nič ne storite.

  • xtc

   Saj bo nič bat,samo veselo pa ne bo.

  • freedomfighter

   Ja kaj a starsi naj se pritozijo nad vecjo izbiro haha kako ste zabavni

   • Den456

    Kljub vsemu posestvu, ki ste ga nakradli, levuharji ostajate možganski maloposestniki.

    • freedomfighter

     Kot prvo jaz in moja druzina nismo nikoli nikomur nic vkradli ker nam ni.treba…ljudje ki uporabljamo glavo vedno dobro zivimo…in kot drugo…povej mi kaj bi moralo biti narobe s starsi da bi se pritozili nad vecjo izbiro pri malici…ubistvu tako te raje vprasam…zakaj bi se sploh kaksen clovek v kakrsnemkoli primeru pritozeval nad tem da ima vecjo izbiro…to je strah tiste ki ne vedo kaj hocejo ali pa se bojijo lastnih zelja

  • Ivancek

   Paket bivših nesposobnih komunistov bi tako zamenjal le paket drugih nesposobnih komunistov.
   Čisto preprosto.

 • skorpijon93

  na Hrvaškem živi 1,5 % delež muslimanov kar je manj kot v Sloveniji, ja hrvati so patrioti in nacionalisti, zato bodo dolgo živeli ! muslimani jih ne bodo zavzeli

  • Slovenec

   Točno. Pri nas je pa vse liberalno in brez narodne zavesti in gremo v pogubo. Seveda ob butastih volilcih in neustreznem volilnem sistemu.

 • Andrej

  To je prva stopnja.
  Druga stopnja: ker muslimanom smrdi svinjina jo bodo prepovedali vsem.
  Če gre prva stopnja gladko skozi bo šla tudi druga.

 • lokec

  Volitve so bile v Sloveniji že velikokrat. Torej!

 • Artur

  Leva narodno izdajalska gamad je hujša od kuge. Proti kugi obstaja zdravilo proti tem izrojenim stvorom ga še ni na vidiku.
  The Left Ruins Everything
  https://www.youtube.com/watch?v=JXbR3oADwaM

  Whatever the Left Touches it Ruins
  https://www.youtube.com/watch?v=3u_vo7TXUjI

 • rrrrr

  Prepričan sem, da starši na Poljskem ali Madžarskem nimajo takih problemov…če ti je škoda ene ure, da bi šel na volitve in volil kot se spodobi, si pa vzemi dva dni dopusta za vsa potrdila.
  Bohpožegnaj !

  • Ivancek

   Tisti, ki rešitev vidijo v Janši komaj čakajo volitve in se jih udeležujejo vsaj s 95% udeležbo.
   Tisti, ki v teh bolj ali manj prefarbanih komunistih razporejenih po različnih strankah ne vidimo rešitve, pa na volitve ne hodimo.
   V primeru, da pride na volitve stranka z integriteto in vizijo (in ne zgolj z bivšimi komunisti), pa bo Janši njegovih 100.000 volivcev prineslo manj kot 6% glasov, kar pomeni, da SDS komaj prestopi parlamentarni prag.
   Upam, da ti je jasno zakaj bo tudi SDS storila vse, da do takega razpleta ne pride.

   • Lustrator

    Ne, mi je pa zaradi tebi podobnih rdečih trolčkov kristalno jasno kakšnop pomanjkanje intelekta in kvalitetnih kadrov manjka globoki državi, da v boj pošilja takšne možganske truste. Še nekaj takih relativističnih komentarjev, pa te botri morda celo izberejo za naslednjika Šarca (kar pomeni, da boš še bolj butast kot on, glede na trend).

    • Ivancek

     Predvidevam, da smo »Rdeči Trolčki«, ker za razliko od tebe ne volimo te komunistične nesposobne drhali ?
     Drugače pa brez bojazni, botri me ne bodo izbrali za naslednika Šarca (po tvoje: naslednjika kar je najverjetneje posledica srbizma v tvoji partijski izobrazbi, predvidevam, da Kumrovec ?).
     Za Šarčevega naslednika je menda izbran Murko (ali morda Fredy), kar niti ni važno.
     Volilni slogan bo: Janša Nimaš Šans, konkurenca je prehuda !

     Bom pa najverjetneje tu kmalu zopet blokiran, ker »Dominobranilska« resnica ne prenese prehude kritike čez partijsko golazen.

     • rrrrr

      Ivanček, nihče ne blokira nedolžnih otročičev. Ti se tukaj v miru še malo igraj, potem pospravi kockice, pa se spet oglasi čez kakih 50 let …ko odrasteš!

     • Lustrator

      Fant, nikar se ne pretvarjaj, tvoja agenda je kristalno jasna – to, da je zate edini problem te države (po komentarjih sodeč) edina opozicijska stranka, ne pa vladajoča koalicija in klika ki vlada Sloveniji že 75 let, pove o tebi in tvojih namenih VSE. To, da najaktivnejše in pravzaprav doslej edine nekompromitirane protikomuniste označuješ za “komunistično drhal” in “partijsko” golazen pa ne govori le o tvojem mešanju dneva z nočjo, protikomunističnih disidentov s pozicijskimi kaviarsocialisti, ampak tudi osebni primitivnosti. Doslej nisem srečal enega samega človeka, ki bi ga motili BIVŠI komunisti, pa sam ne bi bil SEDANJI komunist.

      Tvoji komentarji niso nevredni Nove24 zaradi tega, ker bi bili prehudo kritični (doslej nisi navedel niti enega samega argumenta, kar je osnova vsake kritike), ampak ker gre za prozornega rdečega provokatorčka Toninovega kalibra, s to razliko, da on vsaj delno prikriva tipično komijevsko retoriko diskreditacije, ti si pa očitno na poti iz Murgel še masko izgubil.

  • Slovenec

   Točno. Ljudje ne gredo volit, ali pa volijo komuniste, levake in antislovenske liberalce. Nato pa stokajo in godrnjajo kako je hudo.
   Potem pa razumi kdor more. Butale.

 • skorpijon93

  ravnateljica te osnovne šole tudi ni Slovenka, pa tudi nekaj šolskih delavcev tudi ne, zato me ne čudi ta Slovenofobija in sovraštvo do Slovencev ! suspendirat vse, na šolo bom poslal pritožbo, lahko si pogledate na spletni strani šole, to je pa višek !

 • skorpijon93

  TO SE DOGAJA V DRŽAVI KJER PRIMANJKUJE NARODNEGA PONOSA, PATRIOTIZMA

 • rubec

  Koji kurac pa bo muslimanom šola. Kako se še sto metrov pravilno obrača volan kamiona, ko enkrat zapelješ čez robnik pločnika in kako pravilno zanesti rukzak z dinamitom na ramena, jim že pred šolo pokažejo starši.

  • dob

   Preveč visim na portalu.
   Zjutraj sem se usral in preden sem potegnil vodo, sem na dreku videl napis 1 minute ago.

 • Stric iz ozadja

  A vegeterijanstvo vas pa ne moti? Je se drazje, ker je treba vec stvari nadomescati, kot pa samo piceka.

  • sodnikisozločinci

   Vegetarijanci niso tujci, ampak domači norci.

   • Stric iz ozadja

    Sigurno obstaja tudi vegeterijanski tujec.

    • sodnikisozločinci

     Seveda,a zakaj bi se obešali na malenkosti,če obstaja štrik.

 • Skrajno Desni

  Je kakšen vrtec in šola brez muslimanov, da se moji vnuki ne okužijo in smrdijo po ovčetini.

 • rubec

  Če ne bi bil današnji dnevnik na pop tv že zložen, kjer boste izvedeli da so pri kopru opazili jato ciplov in zakaj je valentino rossi kljub posebej za njega prirejenemu frgazarju pogrnil tik pred ciljem, bi ta vest danes lahko bila udarna.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TU.
  OPOZARJAM !
  Danes ob 18.h bo v
  VSO
  NA CAKARJEVI 11, ob 18h
  POGOVORNI VEČER Z GOSPO SDS, POSLANKO V EU
  – Romano TOMC
  “SPREMEMBE POKOJNINSKE ZAKONODAJE”.
  Gosti bodo: Marijan PAPEŽ ZPIZS, g. Janez SUŠNIK “UPOKOJENCI”,
  DR. A. UMEK SLS,
  I. KLINAR NSI
  Prepisal sem to s FACEBOOKA. Se vidimo. L..r. Janez K. KERN KOMENDA

 • freedomfighter

  Grozno…v soli imamo sedaj na izbiro se eno vrsto malce…to pa je grozno a ne…dvomim da bodo nasi otroci preziveli tako diskriminacijo…pa drugace nikjer ne pise da gre za muslimansko prehrano ampak da gre za hrano brez svinjine…v moji druzini ni muslimanov pa sem jaz edini ki je svinjino

  • skorpijon93

   skupaj z muslimani te je treba fuknit iz slovenije ! vrni državljanstvo katerega nisi vreden !

   • freedomfighter

    In kdo si ti da bos meni govoril ali sem vreden drzavljanstva ali ne…po novem kdor ne.je mastne svinjine mora vrnit drzavljanstvo…svinjina je nezdrava pa se dobra ni prevec

    • skorpijon93

     svinjsko je najbolj zdravo in varno, bolj kot ti !!!

     • freedomfighter

      Haha pravis da je svinjsko meso zdravo hahaha no tu se pokaze kako si nerazgledan

   • Slovenec

    Vrnil ga nihče ne bo, je treba drugače urediti, že od malega
    da se jih ne podeljuje.

  • Sonce

   Živiš v razgledani osveščeni družini očitno, vsi mesojedci bi morali enkrat letno na ekskurzijo v klavnico..

   Marsikaj bi se spremenilo.

   • freedomfighter

    Da se razumeva jaz imam rad okus mesa vendar se zavedam kot prvo da ni zdravo, kot drugo se mi smilijo zivali in kot tretje zivinoreja je najhujsi onesnazevalec okolja

    • Sonce

     Vse tri zadeve ki si jih naštel so problematične, res je. Jem meso tud jaz, manj kot včasih, in ne več vsega kar se nam ponuja

    • Schemva Miro

     Ti pa si največji onesnaževalec tega portala.

     • freedomfighter

      No gospod pametni…kateri od mojih razlogov pa ni resnicen…a sem se zmotil ko sem napisal da meso ni prevec zdravo…ne…a sem se zmotil o tem da se muci zivali v zivinorejski industriji…ne…to.da je zivinoreja najhujsi onesnazevalec okolja je pa tudi ze dolgo znano dejstvo…ze to da se 50 procentov kmetijskih izdelkov porabi za prehrano zivine ki predstavlja zelo majhen delez prehrane ljudi…recimo z enega hektarja koruze lahko letno nahranimo 22 ljudi med tem ko ena krava potrebuje hektar pasnikov da nahrabi 1 do 2 osebi letno…

 • Sonce

  Če mulc v sosednji klopi ne jé svinjine, to z ničemer ne vpliva na mojega malega ki jé vse razen žulce in vampov, niti ne bo vplivalo, le kako bi?, mali se baše s čim se hoče in če ne bi športal kot športa, bi bil okrogel, zelo.

  To ni nobena islamizacija al o čem že sanjate. Nihče ne določa vam ali vašim otrokom kaj naj se jé in kaj ne.
  Moj tamali ni nič drugačen kot drugače, niti ga nič ne ogroža, pa tudi če njegov sošolec iz tretje klopi jé samo pražene gobe in suhe borovnice. Njegova stvar.

  Vsak naj jé kar mu paše. Preprosto.

  Ne gledam drugim v krožnik

  • branči

   kar pojem s svojega krožnika si tudi sam financiran, večina teh multi-kulti pa ima subvencionirano prehrano, zraven pa se še preseravarjo!

  • freedomfighter

   Ne poznas dobro slovencev…za vecino je pomembno le kaj je na sosedovem krozniku ne kaj je na njihovem

   • Sonce

    In kaj se dogaja v sosedovi spalnici je bolj pomembno kot kaj se dogaja v domači..

  • stajerc5

   Zaradi mene ima lahko ta tvoj muslimanski pimpek pohane podgane in glistino solato za kosilo, samo, to si naj prinese s sabo, ne pa da bodo nazadnje zahtevali se svojega kuharja (z pet alahovimi zvezdicami!), za pripravo neplacanega- sociprifehtanega obroka!!!

 • GverilaStyle

  daleč od drugorazrednih smo ratal Slovenke in Slovenci.

 • Franc Šink

  To je nekaj kar normalen človek skoraj ne more razumeti.To je nekaj kar se imenuje izdaja lastne kulture.

 • Dragan Krstič

  Popolnoma pravilno je da že iz etičnega razloga muslimani ne jedo svinjine. Kaj se pa to pravi jesti žlahto.

 • Steiermark

  Upam, da vse te musliće , fafajonko, vse kućanove oboževalce, somišljenike in njega samega, nafutrajo z “kvalitetnim” poljskim mesom, bolanih in razpadajočih kadavrov, ki ga uvažajo in so ga uvažali, prav ti kućkotovi “prijatelji”, katerim je svet samo denar, ki ga izropajo drugim….oz. s katerim si polnijo račune neozirajoč se na gorje, ki ga s tem povzročajo ostalim!

 • totex39

  Naj se začne izgon čifurskih učiteljev in ravnateljev iz vseh naših šol, kajti taki priseljenci ne smejo organizirati glede prehrane in poučevati naših slovenskih otrok, kajti to pa je že višek svinjarije kaj si upajo.

  • skorpijon93

   to se dogaja v državi kjer NI dovolj dobro utrjen narodni ponos in zavednost , zato pa izzivajo, kjer levičarji širijo sovražni govor in Slovenofobijo, na hrvaškem, češkem,poljskem , madžarskem,slovaškem bi jim prste polomili

   • Sonce

    Če bi se vsak zase brigal kaj jé in ne za druge, bi ne bilo nobenega problema.

    Ne tu, ne na Češkem, ne v Ivančni Gorici.

    • stajerc5

     To velja za zacetek kar zate, suncece ti presvitlo!!!

  • freedomfighter

   Ja res grozno…moznost da nasi otroci jedo malco brez svinjskega mesa je pa res visek hahah

  • Levuharskidesnak

   Pelji ga v zasebno šolo. Tam ne boš imel niti siptarskih, busanakih, srpskih otrok kaj šele učiteljev.

   • Nata

    Zakaj pa ?? Smo v Sloveniji. tisti, ki jim tu ne paše, tisti naj gredo domov.

    • Levuharskidesnak

     Slovenec lahko izbere muslimansko vero ali ne, če imamo že slovenske buduste, hare hrišno, …saj so vegetarijanci ne jejo svinjskega.

     • Nata

      Če dajo denar.
      .
      .

     • Nata

      Hm. . . . . .

      Zdi se mi , da budisti jedo vse. . . . . . .saj sami menda ne kuhajo. Kar dobijo, to pojedo.

 • bubamara

  Če je v LJ, pa naj imajo kar hočejo.

  • stajerc5

   Tako lahko razmisljas samo takrat, ko bo okoli mocvirja spet potegnjena zica!!!

 • mona lisa

  Slovenci smo res ritolizniki. Naj žrejo kar hočejo ti musliči če jim naša hrana ne paše. Drugače pa marš od koder so se privlekli.

 • Dragan Krstič

  Muslimani svoje otroke filajo v enormnih količinah s sladkimi gaziranimi pijačami, z baklavami, tortami, piškoti, napolitankami kar je veliko bolj škodljivo kot uživanje svinjine. Zato so ti otroci bledolični, slabokrvni, slabo razviti, manj inteligentni ter več v bolnici kot v šoli. Slab učni uspeh pa muslimani obtožujejo slovenski šolski sistem, ki je po njihovi logiki slabši od bosanskega.

 • Dragan Krstič

  Če ga bodo volili jim bo Zoki še eno mošejo sezidal.

  • ZatonMesecnikov

   Za dober denar v žep, vsekakor….

   Zokijev seveda.

 • ZatonMesecnikov

  Nihče ne zmore biti bolj grd do Slovenca, kot ravno Birokrat Slovenec.

  Pozabljene so zgodbe o hudobnem graščaku in biriču, pa okupatorju, pa Turku, pa Tujcu itd….

  Te zgodbe je potrebno pisati na novo.

  • Levuharskidesnak

   Ti imas itak raje šiptarje, bošnjake, skratka muslimane kot pravoslavce. Šetać.

   • ZatonMesecnikov

    Muslimani me nikoli niso ogrožali. lepo so se vklopili v tedanjo okolico. Pravoslavci ste jih pa demonizirali, pa si izmišljevali vice o Mijotu pa hasotu.

    nikoli o Jovanu pa Bosiljki…

    • Levuharskidesnak

     Sarajevcani so so se šalili na svoj račun kot se znajo tudi Angleži.

     “Tedanjo okolico”….bolj natančno opredelji *tedanjost.

 • rubec

  Moj sin je že v rani mladosti pustil šolo, ker je zašel v heroin. Stikov nimava že dvajset let, saj sem mulca napodil. Dobro, danes ga pokličem in se mu opravičim. Je moj dragi sin očitno že takrat slutil, kaj bo po šolah.

 • Walter Branislavec

  NAROD HLAPCEV BO ZOPET POTEGNIL KRATKO.

 • Johana Jurgen

  Pričakoval bi še malo več podatkov:
  Ravnateljica dotične osnovne šole je Dobrila Lazović, ki nosi največjo odgovornost.
  Organizatorka šolske prehrane pa Maja Stepančič

  • JANEZ GUS

   Po prijimkih sodeč obe-zavedni Slovenki-golazen čefurska.

 • Tweety Bird

  A so danes na Novi24TV spet na udaru sami ubogi migranti? A vas nič ni sram desnosučni?…čiv čiv…

 • rubec

  Rusi so z malto še malo večjo bajto kot je ena šola zalili. Sam ideja.

 • Tweety Bird

  Islamizacija v ljubljanski javni osnovni šoli !?!?… ISLAMIZACIJA???…Zaradi svinjine?…Mater ste desničarji fukjeni…saj ni čudno, da smo vas metali v brezna !!!…čiv čiv…

  • Imperial Commando

   Ti Tumpek si jih koliko vrgel?

 • rubec

  Ksenofoben odnos do muslimanov ima že naša politika. Na očitek, da predsednik parlamenta fejst smrdi po svinjini mi je njihova kadrovska odgovorila, da ima vso pravico bit tam, ker je pač svinja.

 • totex39

  V vseh institucijah po državi, kjer so priseljenci jugoviči imamo tako sranje in to samo zaradi tega, ker smo jim dovolili, da so oni glavni v naši državi, potrebno bi jih bilo končno utišati.

  • Skrajno Desni

   za vedno.

 • Lustrator

  Naj tej absurdnosti in prozorno zlovešči agendi slovenceljskih levakov dodam še to, da recimo hkrati osnovnim šolam na kraj pameti ne pride, da bi po državnem dekretu vsaj v času našega največjega krščanskega praznika – velike noči, ob petkih servirali le brezmesno hrano, saj je to čas strogega posta. Kmalu bo Slovenija bolj podobna iranu, kot Iran sam.

  • neuralinkn1

   Daj ga no srat, kakšen post neki, saj nismo v Afriki.
   Naredi iz vode vino, pred vsemi, pa ti bom verjel, da je nekaj na tem.

 • SIMON ROZIC

  No, in kdo predpisuje muslimanskim otrokom posebno vrsto hrane?
  Alah, vendar in tovariš Pikalo s kompletno ministrsko bando in
  sindikalni Štrukelj! Naj ju Alah v raju nagradi z 11 devicami ali
  devičniki ….kar imata raje!
  Ovce in drobnico pa naj požrejo volkovi, da bo mir! Alah bo kmetom
  vse povrnil !

 • JANEZ GUS

  temu se reća fajonizacija v šolah.Tu bi morali starši stopiti skupaj in na cesto.Levičarska teorija spola se bo vsak dan spomnila nekaj novega,vse pa proti tradicionalni Evropi.

  • neuralinkn1

   Tradicionalna evropa je nastala v Florencah, najbolj peder mesto, vseh časov. Evropsko znanost je vendar ustvaril Leonardo, še en peder.
   Ne rečem, da nimaš prav, ampak kaj glede na kaj je treba tudi malo poznat, če bi rad zagovarjal neko pametno in dolgoročno politiko.

 • branči

  ta jedilnik je samo vrh ledene gore! vsakodnevno se obrača več kot 1/3 potrebne hrane, višek zaposleni in učitelji odnesejo domov! poleg zastonj prehrane, jim bo pa štrukelj zrihtal še zastonj prevoz! da pa delavec za tekočim trakom nima časa pojesti niti tistega, kar si prinese s seboj, pa rdečo golazen iz javnega sektorja ne briga!

  • SIMON ROZIC

   Štrukelj je “bog i batina”, mi pa jebena raja! Tovarišice si nosijo
   “šnicle” in pečenkice, pa fine prilogice in sladice in solatke…še
   vodo bi si nesle domov, pa jim teče doma iz pipe, pa se jim ne da!
   Obroki so vedno obilni, takole za dve lačni personi, a ne?

  • neuralinkn1

   Zakaj misliš, da so delavčki kaj bolj pametni od otrok, sploh bosanci in šiptarija, ki jih doma učijo, da človek v življenju rabi samo šnito pasje klobase in krožnik toplih špagetov ali riža, politega z nekim kečapom. Ne rabi drugo, če bo priden, se bo lahko domov pripeljal z mečko in mu bodo vaščani zsstonj do konca življenja častili čevape, pardon, sirov burek, v primeru albanskih idiotov, ki ne jejo svinjine.

   • branči

    mi je jasno, pa mi sploh ni jasno, kje so tvoje miselne celice! da ti olajšam stvar: lahko se preseravaš toliko časa, dokler so tvoje delnice nekaj vredne na trgu denarja! ko raja spozna, danisi vreden tistega, kar predstavljaš, boš na kolenih prosil, da te kdo prebere!

    • neuralinkn1

     Zato pa obstaja marksizem, da lahko razumemo kako nastaja in se spreminja kapital.
     V represivnem in nazadnjaškem okolju, med bolniki zagotovo ne, pa lahko vališ tudi zlata jajca, če zmoreš samo to, pač zlato ne bo nič več vredno, bo pa zato kaj drugega postalo bolj pomembno.
     Vrednost vedno ustvarimo ljudje, ni ljudi, ni denarja, povsod same brezbožne in pijane opice.

     • branči

      si me razočaral! marxizem je ena od propadlih religij, ki isto kot jehove priče uvelavlja svoj prav na tistih, ki to hočejo! sem bil eden izmed tistih, ki so nas na srednji šoli posiljevali s temelji marxizma, zato… odjebi

     • neuralinkn1

      Ti si jezen na oslovo senco, teorija kapitala je znanost, religijo imaš ti v buči in v želodcu.
      Potem pa ti opiši kako nastane lesena žlica, ali pa nov model nespametnega telefona, ali pa električni Porsche, če že hočeš, ko si tako pameten. Ampak vsak korak in košček posebej, mislim popolnoma vse, od narave do končnega izdelka in zadovoljnega kupca, tudi kdo in kako ti bo vse to naredil, za kakšen denar in v kakšnih pogojih, vse je vse. Naredi to brez marksizma, pa si zame profesor.

 • mginko

  Komunist Pikalo, a za tebe še vedno ne veljajo nobeni zakoni. Tvoji usmerjeni “prosvetni” levaki harajo domače državljane. Vlečete bajne plače od vas pa poden za drugorazredne državljane.
  Drugorazredni državljani spite še naprej in nevolivci (cca 800.000 – 50% vas je ) DANES NE JAMRAJTE!
  Kar ste izvolili z neudeležbo volitev, danes pož.. !

  • neuralinkn1

   Zdaj pa sploh ne grem več na volitve, ne bom se odločal med idioti in pika.

 • cecen

  Isto je v Kranju na OŠ Jakoba Aljaža.

 • RATATA

  Vidite kako smo si različni!
  To ni nobena islamizacija temveč prilagajanje in dokazovanje, da zakon ni za vse enak, kot tudi to, da smo vsi zelo različni.
  Težko je biti Slovenec v osamosvojeni socjalistični Republiki Sloveniji!
  Čedalje bolj ljubim prašica, pa ne zato, ker bi bil tako dober, ampak s principa!!

 • Slovenec

  Daš jim prst, zagrabijo celo roko. Bolj jim popuščas, bolj te izkoriščajo.

  • učko

   Popuščanje je znak šibkosti.

 • Levuharskidesnak

  Mularija itak samo pohančke in pomfri je.

  • Nata

   Jaz imam turi rada. . . .krompir , pa mesek !

   • Levuharskidesnak

    Zdaj prihajas v fazo otroka. Se malo pa plenice.

    • Nata

     Seveda. . . počas gre nazaj. . . kaj češ !!

 • Black_hawk

  Khe ste osamosvojitelji, boste pustii da nam uničijo domovino?! S krvjo smo plačali samostojnost da imajo sedaj tisti ki pridejo k nam iz ekonomskih razlogov več pravic kot mi!

  • neuralinkn1

   Poišči vaškega klošarja, ki so ga fašisti fuknili na cesto, ker ni mogel plačati 150 evrov in bi mu itak morali odpisati socialne dolgove ter mu to povej, ta generacija so tisti veterani TO, ki jih ti tako zelo spoštuješ in iščeš z lučjo po belem dnevu. Zdaj si pa ti na.vrsti.

 • rubec

  Na tej šoli so otrokom dali na izbiro dve možni destinaciji za končni izlet. Meka ali rojstni kraj največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Na koncu je zmagal razum. Kompromisno je zbrana tretja opcija, Mrkonjić Grad.

  • Levuharskidesnak

   Ne gardaland.

 • Mirko

  A ni halal način zakola v Evropi PREPOVEDAN, saj s tem kršijo pravice živalim, ki jih je pred zakolom po evropskem pravnem redu treba omamiti? In s tem so INTEGRACIJO prišlekov UKINILI, torej gre za protidržavno delovanje, saj vsi politiki trdijo, da uvažamo tujce zato, da se INTEGRIRAJO v naše okolje. Kmalu bodo morale tudi slovenske deklice v šolo nositi hidžab, hoditi na plavalne tečaje v burkiniju, ne bodo se smele ukvarjati s športom, kjer je telo odkrito (nogomet, košarka, odbojka, rokomet, plavanje, ….) in končno bomo moški lahko imeli glavno besedo. če bo baba težila, kar s kolom po njej ali pa na železniško postajo in pod vlk potisniti.

 • Sandokan

  Zakaj dve izbiri? Saj vegetarijanska prehrane ne vsebuje svinjine.

 • Sandokan Sandokan

  to se dogaja že cca 5-6 let v sloveniji. poznam albanca rojenega v slo. tukaj končal šolanje. noben mafijozo, še faks je naredu. se obnašal celo življenje kot slovenc, zaposlen v JU…potem pa lepega dne obrne ploščo. začne nas vse prepričevati, kako so diskriminirani(albanci, muslimani…)..grdi slovenci. v vrtcu steroriziral vse po vrsti, da so njegovega 4 letnega sina začeli hraniti halal…in vsi so se mu uklonili. na zgodbo o diskriminaciji. vse organizirano…

  • xtc

   A ti to o Xaraxchu?

 • Gašper

  Kot da nimajo jedilnika “prilagojenega” krščanstvu… Vsaj pri nas recimo ob postnih dnevih niso stregli mesa oz. so stregli ribo.
  Drugače pa, tako kot imajo za zdravniske razloge potrdila (od zdravnika), imajo isto za verske razloge svoja potrdila.

 • samotoje

  Vsaka šola ima Svet staršev in je prvi, ki mora odreagirati. Starši, ki jim ni vseeno, lahko marsikaj dosežejo. Ali se jim bo ljubilo, je pa drug problem. Če bi bil moj otrok na taki šoli, bi zadeve hitro postavili na pravo mesto.Muslimanska pravila v slovenski javni šoli nimajo nobenega mesta. Ali pa naj za protiutež v učilnice dajo križe.

  • freedomfighter

   In kako naj odreagirajo? Naj recejo da so proti vecji izbiri pri malici…ljudje ste res zabavni…starsi bi se lahko pritozevali ce bi vsem prepovedali jesti svinjino ne pa ce omogocijo da se je ne je…tole vase vsiljevanje se pri prehrani gre pa res ze pocasi pre dalec

 • freedomfighter

  Tole je pa zabavno…nekdo je napisal da bi morali starsi na tej soli znoreti…zakaj? Ker sinov sosolec je sendvic brez svinjine hahaha sploh ne vem kaksen razlog naj bi starsi dali…nam ni vsec ker imajo otroci vecjo izbiro pri malici hah

 • skorpijon93

  Čehi s tem nimajo težav tudi evra niso sprejeli

  • neuralinkn1

   Koliko je pa vredna njihova fotokopirana krona, na bankomatih dobijo turisti 30% manj, če hočejo dvigniti valuto v evrih, preračunamih v krone.
   Čehi do čefurji, vedno je treba zahtevati, da boš plačal v kronah, ker potem morajo uporabiti tečaj domače banke, kjer je krona vredna skoraj pol manj kot na ulici, ki se duši od inflacije ničvrednega domačega denarja.
   A veš kaj to pomeni, kdor se znajde in cigani državo, živi bolje kot pošteni čehi, zločin se na češkem torej izplača, ti bluziš pa o nekem blaznem napredku, ki ga čehi ne vidijo nikjer.

   • skorpijon93

    Čehi so že pametni, taki butelji kot si ti pa seveda tam menjajo denar namesto v domači banki, Čehi imajo najraje gotovino, niso sužnji , obdržali bodo krono, imajo najnižji delež revščine med državami eu, tudi muslimanov ne uvažajo !

 • kokobily

  Medicinsko indicirana dieta za otroka.
  Pametnome dovolj !

 • Radolf Mitler

  Heil!

  1. Muslimani nimajo kaj početi v Sloveniji in če jim ni kaj všeč (dober odojek izpod peke) naj čimprej zapustijo našo državo.
  2. Šarčevič, Fajonovička, Brglezovič, Hanovič, Kordiševič,Boss of Boss dela Murgle,Blaževičevič, mestni opankar in škodljivec Jankovič ter ostala leva banda in Rogovci – pa doživljensko v strogi zapor z prisilnim delom.
  3. Buzeranta Shamija pa skuhat in ga predelati za hrano za pse.

 • Rafaelus

  Ja ja bomo se dobili porcijo nazaj. Levicarji pojdite na dopust v Islamske države in se pojdite kopat v bikini kopalkah in poljubite ženo enkrat samkrat tako bolj na hitro brez kaksnega francoskega, ce si seveda UPATE :)

 • Marija

  Vse se začne v šolah.

 • Marija

  Kaj ni mufti lepo povedal,da bo Slovenija v 20 letih muslimanska in se bo govorilo arabsko.To je glasno povedal tudi 10 let star deček kateri se ni hotel učiti slovenščine.Ali ni bil to znak za alarm.Pa je bil nas moralni pedagog g.Štuhec ko mu je to mufti povedal tiho.Nič mu ni odgovoril.Muftibsi bo pa zapomnil vse poslance,kateri so glasovali proti zahtevam muslimanov.Ali res rabimo še več opozoril,da nas okupirajo.Ampak mi jim še vedno to dopuščamo.A li res ni dovolj primerov v drugih drzavah?Delamo zavestni samomor.Res boli.