[Video] Italijanske šole so bolje pripravljene na epidemijo, ker tam nimajo uničevalnih sil, kot so Štrukelj, Fajonova in POP TV

Foto: Socialna omrežja

Pri nas ni debate. Zakon pravi, maska je obvezna in masko imamo. Konec. To je pravilno in tega se držimo. Če je semafor rdeč, se moramo pri rdeči luči ustaviti,” je za 24ur povedala ravnateljica iz zamejstva.

So italijanske šole bolje pripravljene na novo šolsko leto, se je glasil prispevek na 24ur, kjer so iskali razlike med Italijo in Slovenijo glede pripravljenosti učiteljev na novo šolsko leto.

V Italiji je do sedaj cepljenih več kot 90 odstotkov učiteljev, kdor ni cepljen, si mora testiranje plačati sam. Test pa ni poceni in stane 26 evrov. Poleg tega so maske v šolah obvezne za vse otroke od 6. leta dalje. “Pri nas ni debate. Zakon pravi, maska je obvezna in masko imamo. Konec. To je pravilno in tega se držimo. Če je semafor rdeč, se moramo pri rdeči luči ustaviti,” je za za 24ur povedala ravnateljica iz zamejstva.

V Italiji nimajo SD in SVIZ ter medijev, kot so POP TV
Niso pa pri 24ur povedali, kdo je krivec, da imamo nizko precepljenost, in se hkrati upirajo vsem vladnim ukrepom. Najprej sami, ker že ves čas nasprotujejo vladnim ukrepom za reševanje zdravstvene krize, in sicer tako, da dajejo medijsko pozornost levi opoziciji in sindikatom, ki so sprva nasprotovali maskam v šolah, nato pa še obveznemu testiranju in cepljenju učiteljev.

Spomnimo samo na akcijo SD “za šolo brez mask” in vodjo Sindikata v vzgoji, izobraževanju, znanosti in kulturi Branimirja Štruklja, ki je pred kamerami protestno odvrgel masko z obraza. Nato je Štrukelj nasprotoval obveznemu testiranju učiteljev, nazadnje pa še obveznemu cepljenju učiteljev, čeprav to pobudo podpirajo šolski sindikati v tujini. Če bi imeli poštene in resnicoljubne medije, bi tovrstne škodljive pobude opozicije in sindikatov že zdavnaj izolirali in jim dali kako lekcijo o zdravi pameti.

Sindikalist Štrukelj je nasprotoval nošenju mask v šolah, obveznemu testiranju in cepljenju učiteljev.

Sara Kovač