Italijansko ogledalo Šarčevi vladi: V osmih mesecih iz Slovenije v Italijo vstopilo več kot 5 tisoč ilegalnih migrantov!

Foto: Gov.si

Brez predstavitve aktualnih številk, se Slovenija zanaša le na besede predsednika vlade Marjana Šarca in notranjega ministra Poklukarja, da “Slovenija svoje meje varuje dobro”. Med tem so danes v Italiji predstavili konkretne številke ilegalnih prehodov slovensko-italijanske meje za zadnjih 8 mesecev, ki za Slovenijo nikakor niso spodbudne.

Samo v osmih mesecih letošnjega leta so italijanski policisti zabeležili 5048 ilegalnih vstopov migrantov iz smeri Slovenije. Tržaška policija je skupno obravnavala 3607 migrantov, od tega so ujeli 2719 migrantov, 888 pa se jih je samih zglasilo za registracijo na pristojnih uradih. V Gorici so v istem obdobju obravnavali 1441 migrantov, od tega so jih policisti ujeli 485 migrantov, 956 pa se jih je registriralo samih.

Ob uvedbi mešanih policijskih patrulj na slovensko-italijanski meji, smo napovedali (klik), da je to le preventivni ukrep, s katerim bodo italijanske oblasti preverjale možno zajezitev ilegalnih prehod iz Slovenije v Italijo. V dveh mesecih delovanja so mešane policijske patrulje skupno prestregle 95 migrantov. Zato ne čudi, da je tako v italijanski javnosti, kot med politiki še vedno prisotna zahteva po uporabi vseh razpoložljivih sredstev za zajezitev ilegalnih vstopov iz Slovenije v Italijo. Tudi težnje po rezilni ograji na slovenski meji niso izginile iz zavesti javnosti in politikov.Mešane policijske patrulje prisotne, ne uspešne

Mešana policijska patrulja. (Foto: STA)

Vodja Lige v Furlaniji-Julijski krajini Mauro Bordin, ki še vedno kroji lokalno politiko v FJK, je podal kritiko na učinkovitost skupnih naporov obeh držav za zajezitev ilegalnih prehodov čez vzhodno mejo. “Mešane patrulje so skupno izsledile samo 95 migrantov? Glede na skupno število zajetih migrantov v letu 2019 se to ne zdi relevantno število. Govorimo o problemu, katerega ne bomo rešili iz danes na jutri, pa vendar je potrebno te ukrepe varovanja vzhodne meje še naprej ohranjati in še dodatno okrepiti,” je dejal.

Krivda slovenske politike
Vzroki za tako porazno stanje seveda ležijo izključno na slovenski strani, zaradi neustreznega varovanja slovenske južne in balkanske schengenske meje. Zaradi vladnega zavlačevanja spremembe azilne zakonodaje (klik). Zaradi političnih veljakov (klik), ki si dodatni denar služijo s tihotapljenjem migrantov v Slovenijo. Zaradi političnega zavlačevanja podelitve polnih pooblastil slovenski vojski (klik) za varovanje meje, saj ta po trenutni zakonodaji lahko le opazuje dogajanje na meji. Zaradi vladnega kupovanja panelnih ograj za južno mejo pri slamnatih srbskih podjetjih.

Foto: STA

Pri tem nikakor ne gre spregledati dejstva, da je slovenska policija kljub vpoklicu rezervnih policistov še vedno kadrovsko podhranjena. To seveda vpliva tako na moralo policistov, kot njihovo zmožnost polnega opravljanja delovnih nalog, brez ustreznega števila terenskih operativcev. Ravno zaradi izrednih razmer z migranti lahko slovenskim policistkam in policistom tako samo čestitamo za vestno opravljanje delovnih nalog po najboljših zmožnostih ter glede krivde za nastalo situacijo s prstom pokažemo izključno na vlado.

Na trenutno Šarčevo ter tudi na predhodno Cerarjevo. Nekdanji predsednik vlade Cerar namreč še vedno vedri na funkciji zunanjega ministra, njegova stranka, kot preostale koalicijske partnerice Šarčeve vlade, pa so imele v rokah škarje in platno za varovanje Slovenije tudi v sestavi prejšnje vlade. Vendar tako kot sedaj, tudi v prejšnji sestavi niso ukrepale glede zaščite in varovanja meja Slovenije.

Primorska24

 • samotoje

  Poleg naseljevanja albanskih, azijskih in afriških muslimanov v Sloveniji ima vlada v načrtu še en velik podvig. Cerar bo (verjetno osebno in z aklamacijo) sprejel Turčijo v EU. Brezpogojno. Tako se bo neizbrisno in za vedno zapisal v narodov spomin. Tako kot Kardelj, Dolanc, Kidrič, N’toko in Kučan. Ne nujno v tem vrstnem redu.

  • antimur

   Če bo to naredil, do dobil kazen namesto od divjih in zaostalih muslimanskih Turkov, ampak Slovencev, kar je pa dosti hujše, ne samo po teži kazni, ampak tudi kot sramota, ki mu jo kot slovenskemu izdajalcu ne izbrisala niti zgodovina.

   • samotoje

    A misliš? Kdo in kako pa je kaznoval Kardelja, Dolanca, Kidriča, Kučana, Zemljariča itd., da ne naštevam dalje.

 • Franjo Trojner

  Hm, kdo ve koliko se jih nenadzorovano, inkognito potika po Sloveniji?
  Slovenija je varna država samo za Šarca v novem blindiranem službenem vozilu in doma za visokim zidom.

  • Mitja Mazini

   Franjo, a ni to hrvaško ime. Ej a si ti tud migrant. Si vseeno dobrodošel, tu spoštujemo drugačne. Se pa sčasoma večina privadi na sociloške in kulturološke značilnosti večine.

   • Franjo Trojner

    Cepec! Samo v tvoji zblojeni glavi je Trojner hrvaški priimek! A tebi je pa enako ime, kot množičnemu morilcu? Piši ti kaj čes Mitja, užaliti me ne more vask usrani zmene, ki se pod svoje blodnje ne upa podpisati z pravim imenom in priimkom. Morda se pozanimam, kdo si v resnici.

 • Igor Kavalar

  Mogoče se cifra 5000 ilegalcev, ki je ilegalno vstopilo v Slovenijo in nato pokalo v Italijo ne zdi velika številka glede na 2 milijona državljanov?

  Poglejmo to v malce drugačni (realni) perspektivi:

  Mogoče ne veste, da je samo 53 slovenskih občin v celi državi, ki presega 10.000 prebivalcev in da je št. 5000 ilegalcev enako po populaciji občini Bohinj, Kranjska Gora….. in da ta cifra ilegalcev presega število 108 slovenskih občin, ki imajo manj prebivalcev.
  https://kjekajkakozakaj.blogspot.com/2013/06/seznam-obcin-v-sloveniji-po-velikosti.html

  Kot kažejo podatki MNZ večina od teh 5000 ilegalcev je mladih moških starih med 20-34 let.

  Poglejte statistiko prebivalstva Slovenije v določeni starostni skupini npr. moški 20 – 34 let.
  https://pxweb.stat.si/SiStatDb/pxweb/sl/10_Dem_soc/10_Dem_soc__05_prebivalstvo__50_05V10_osebe_stalno_prebivalisce/05V1006S.px/

  TOP 10 Slovenskih Mest
  Statistiko prebivalstva Slovenije v določeni starostni skupini npr. moški 20 – 34 let.
  Občina Celje: 3952
  Občina Domžale: 3113
  Občina Kamnik: 2533
  Občina Koper: 3799
  Občina Kranj: 4550
  Občina Ljubljana: 21554
  Občina Maribor: 5871
  Občina Nova Gorica: 2356
  Občina Novo Mesto: 3273
  Občina Velenje: 2802

  Se vam zdi 5000 za boj sposobnih ilegalcev še vedno majhna cifra?
  Ta cifra za katero se noben na vladi ne sekira, presega po starostni strukturi 8 od 10 največjih slovenskih mest!

  • Mojca pokraculja

   Se pravi:vsi ti “ilegalni” migranti , bi lahko ustanovili svojo občino, pa jim sposobna policija to preprečuje . Ker jih ne polovi, azilira in jim omogoči demokratično združevanje v politične namene. Voila!

 • Ivan Ivanovič

  Italijansko ogledalo Šarčevi vladi: V osmih mesecih iz Slovenije v Italijo vstopilo več kot 5 tisoč ilegalnih migrantov!
  ***
  Isti očitek bi lahko naslovili na hrvaško vlado, saj so migranti prišli prek Hrvaške. Pa bosanski, srbski in makedonski in grški vladi. Problem je širši, zadeva več držav in ne le Slovenijo in Italijo. Dokler se EU ali vsaj zainteresirane države ne bodo dogovorile za enotno politiko preprečevanja ilegalnih migracij, do takrat je vsaka posamična država nemočna. Toda pravi problem se skriva v dejstvu, da visoka evropska politika migracije podpira. Evropska komisija ni naredila nič, da bi se migracije ustavile. Obratno, migrante in tihotapce podpira, neposredno in posredno.

  • francelj3

   Država ni čisto nič nemočna. Imamo oboroženo vojsko in policijo, kajne? Čemu ne streljajo?! Ko se bo uprl in šel na cesto slovenski narod, ne bodo imeli težav s streljanjem, da bi obdržali oblast.

   • Ivan Ivanovič

    Mi smo okupirana država. Naša vojska je Nato vojska in je namenjena izvajanju globalistične agende, ne zaščiti avtohtonega prebivalstva. Del globalistične agende pa so tudi ilegalne migracije. Policija je zavezana politiki EU in drugim mednarodnim zavezam, na primer Marakeški izjavi.
    Slovenska vojska je imela že pred nekaj leti vajo, na kateri so sodelovali vojaki več držav Nata. Na vaji so uprizorili prihod večje skupine migrantov v Slovenijo. _Tej skupini se je zoperstavila večja skupina slovenskih domačinov s slovensko zastavo, Nato vojska pa je posredovala, onemogočila slovenske domoljube in omogočila ilegalni vdor migrantov v Slovenijo. Evo, to lahko čakaš od “slovenske” vojske.

   • mona lisa

    Samo še z orožjem lahko ustavimo islamsko vojsko.

  • Andrej

   Slovenija je v Shengenu, Hrvaška in ostale pa ne. Če bi Slovenija resno mislila, bi od Bruslja javno zahtevala pomoč pri varovanju meje. Potem ne potrebuješ drugega, kot kontrolirati delovanje EU mejne vojske in o tem poročati javno. Tako bi se v hipu videlo, ali vsi skupaj resno mislijo. Brusel je pomoč ponudil, a jo je Cerar zavrnil.

   Meni se zdi, da komplet EU administracija z velino državnih vlad podpira ilegalce. Načrtno, o tem ne more biti dvoma.

   • Janez Novak

    Mislim, da tudi Frontex ali nemški in avstrijski policaji ne bi koristili. Obratno: škodili bi nam. Migrantov ne bi ustavljali na naši meji, temveč bi skrbeli za to, da migranti ne bi šli iz Slovenije. Slovenija ima zaradi svoje geografske lege precej možnosti, da postane migrantski žep. Zaenkrat so meje z Avstrijo in Italijo za migrante prehodne, to pa se utegne v prihodnosti spremeniti.

   • Mojca pokraculja

    Brez dvoma, načrtno in to po hudičevem načrtu EU vodstva. Zato so odstranili Salvinija, postavili komunajzarsko oblast,da bo odprla pristanišča. Seveda so zato že dobili nagrade. Preprosto! Šverc komerc se nadaljuje.

    • Andrej

     Kmalu bo spet Ponterosso aktualen.

 • Ivan Ivanovič

  Nad evropskimi narodi se načrtno izvaja Kalergijev plan, to je zamenjava avtohtonega evropskega prebivalstva z Afroaziati. Cilj zamenjave prebivalstva je oblikovanje anacionalne unitarne superdržave: Združenih držav Evrope, kjer bodo sedanje nacionalne države le še lokalne administrativne enote brez suverenosti. Načrt je do potankosti izdelan. Najprej v državo uvoziš določen odstotek migrantov in jim daš vse možne privilegije. Poskrbiš, da zasedejo nacionalne medije, od koder delajo propagando za svoje interese zoper interese avtohtonega prebivalstva. Poskrbiš za zakonodajo, po kateri je vsak govor o zaščiti avtohtonega prebivlastva in naroda sovražni govor ali pa vsaj politično nekorekten govor, kar pomeni, da teh tem v javnem diskurzu ne bo. kdor jih poskuša načeti, ga prek instrumentaliziranih medijev zasuješ s političnimi psovkami kot so: populist, ksenofob, rasist, fašist … Stigmi sledi diskreditacija-likvidacija po znanem postopku. Skladno s povečevanjem tujerodnega prebivalstva v odnosu do matičnega prebivalstva pridobivajo migranti tudi politični vpliv in na konu dosežejo prevlado. V Evropi je že nekaj mest, kjer se je to zgodilo. Države še ni nobene, vendar je samo vprašanje časa, kdaj bodo migranti dosegli večino v kateri od evropskih držav. V kar nekaj državah je med novorojenci več tujcev kot domačinov, kar pomeni, da ko bo ta generacija odrasla, bo imela večino.

  • Andrej

   Kar pišeš se mi zdi kar res. Nekaj mi pa ne gre skupaj. Ilegalci niso prišli sem delat. Ne zdaj ne v prihodnosti. Njihov dotok je ekonomsko že obremenjujoč, pa še bolj bo. Čez nekaj let ne bo noben staroselec več hotel za njih delat. Počasi se bomo prilagodili brezdelju ali pa emigrirali. In od česa bodo potem živeli? Čez 50 let bo tukaj “afrika”.
   Stari Grki so rekli: hic Rhodus, hic salta
   Če ilegalci nočejo delat tam, od koder so prišli, tudi tukaj ne bodo. Dela je pa pri njih ogromno.
   Po moje gre za načrtno invazijo Islama. S pomočjo nitranjih sovražnikov. Ne zavedamo se, kako resno smo ogroženi.

   • Janez Novak

    Nekateri migranti so odkrito povedali, da niso prišli delat, temveč osvojit Evropo. To so ljudje kot je Ilhan Omar v Ameriki. Njeni starši so skupaj z njo zbežali iz Somalije, kjer že leta divja državljanska vojna. Amerika ji je omogočila spodobno izobrazbo in spodobno življenje, izvoljena je bila celo v ameriški kongres, ona pa kliče ogenj in žveplo nad Ameriko, ki jo očitno sovraži. To je sploh značilno, da je vsaka naslednja generacija migrantov bolj nastrojena proti novi domovini.
    Če ti ljudje niso zadovoljni z našim načinom življenja in če hočejo tukaj uveljaviti svojega, utemljenega na nasilju, ki ustvarja revščino, potem zakaj sploh prihajajo? Saj imajo tega v obilju doma. Očitno zato, ker jih nekdo spodbuja. Kdo? Globalistična plutokracija, ki vodi svet. Ta se ne istoveti s posameznimi narodi in državami. Njihov interes je globalen. Želijo si prost pretok kapitala, blaga in storitev ter ljudi na planetarni ravni. Nadalje si želijo enotna svetovna pravila (zametek ustanovna listina OZN in različne mednarodne pogodbe, zlasti trgovinske), svetovno vlado (zametek OZN), svetovno valuto (zametek dolar), svetovno vojsko (zametek Nato).
    Globalisti so se naslonili na islamizem zato, ker je to enako ekspanzivna ideologija kot globalizem. Obe si hočeta podrediti svet. Gre za sinergijo, kjer si globalisti in islamisti vzajemno pomagajo pri uresničevanju svojih ciljev. Vprašanje pa je, kaj se bo zgodilo na koncu, ko se bo izkazalo, da njihovi in interesi niso istovetni.

    • Andrej

     Na koncu se take stvari vedno, vedno končajo z vojno. Tukaj se je zgodovina že ničkolikokrat ponovila. In se bo tudi sedaj. Le, da bo sedaj vojna bistveno bolj totalna, kot je bila kadarkoli do sedaj.

   • antimur

    Ne samo po tvoje, za to so zdaj že jasni dokazi. Pred dvajsetimi leti je krožil zemljevid Evrope, ki je okupirana od muslimanskih primitivcev. Ko sem to objavil sem bil po raznih forumih popljuvan z najslabšimi izrazi (še ni bilo Nove TV) kot rasist, fašist in domobranec, ki bi že moral trohneti.

   • Borut Stari

    Brez pomisleka so prišli pobrati in zasesti tisto. kar so staroselci pridelali in ustvarili.

    • Andrej

     Virusi. Ko izropajo nekje, gredo drugam. Najbolj žalostno pa je, da vse to delajo s podporo domačih izdajalcev, ki so na vladi. Virusi na kvadrat.

     • Borut Stari

      Virusi tega ne počnejo. Virusi svojega gostitelja uničijo. To kar si ti pripisal virusom počnejo paraziti. Ti svojega gostitelja ne uničijo ampak stisk okoli vratu tik pred zdajci popustijo, Gostitelj zadiha in je parazitu za to celo hvaležen.No na parazitsko početje me spominjajo vse levičarske vlade.Posebej sedanja.

     • Andrej

      Virusi uničijo, ko jih je dovolj. Samo malo še počakaj.

     • Borut Stari

      To je tudi samouničevanje. Uničenje svojega gostitelja je istočasno uničenje samega sebeVstop virusem se prepreči s ceplenjem kar pri parazitu ni možno.Parazit svojega gostitelja izkorišča počasi in nikoli do uničenja.

     • Andrej

      Torej, še huje. Parazitski virusi. ISIS je lepo pokazal, da jim samouničenje ni noben problem. Ponosni so na to. Izkoristiti do amena in uničiti. Mimogrede, a si že slišal, da bi se kdaj kak imam razstrelil? Oni pošiljajo druge, da sami lahko naprej širijo smrtonosne viruse.

 • montyamp

  Dajte no nehat .
  Kaka vlada ???
  Sistemska zakonodaja zahteva pač neke osebke na položajih . Za zadoščenje formalnih potreb , ima murglosrbska udbopartijska strahovlada nastavljen glasovalno marionetarski stroj , kastrirano in na žalost še topoglavo “udbovsko deco” .
  Po WW2 so primitivci ptišli na oblast s POVOJNO MORIJO .
  Po osamosvojitvi so prišli na obkast z ATENTATI IN MONTIRANIMI PROCESI.
  K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K-K*O*K-……………..
  Migrati , Soroševo – židovsko orodje za destabilizacijo EU , imajo seveda v slovenskem izdajstvu izdatno podporo , kot jo je od komunistov imel med WW2 TUDI HITLER .

 • Andrej

  Italijani so nagnali Salvinija, zato se bodo tudi razmere na meji kmalu spremenile.

  • Mojca pokraculja

   Seveda, prost pretok in sverc komerc.

 • althar

  Če pogledaš tri prašičke na prvi sliki, ti je takoj jasno, kakšno hišo so postavili.

 • mona lisa

  Šarcu in Pokljukarju je vse odlično. V državo pa zato vstopa drhal.

 • Anton

  skratka na sliki vidim tri bebce, toliko z moje strani

  sarkazem press

  • Janez Novak

   Politiki so najprej izbrani od globoke države, potem pa izvoljeni od ljudstva prek promocije instrumentaliziranih medijev v lasti globoke države. Če ne bi bili bebci, ne bi bili politiki, ker globoka država skrbno izbere svoje lutke, ki potem plešejo na političnem odru po njeni muziki.

   • Zombi Gartner

    Janez pojdi na bencinsko naredi nekaj molotovk. In jih zmeči na Javne hiše…mislim z tem vse TV hiše, ki ti grejo na jetra.

 • VERZIFIKATOR

  Darijan Š. Jarec

  KDO JE REKEL

  Kdo je rekel, da je ne varujem
  dobro meje svoje lastne hiše,
  sem ograjo si postavil više,
  prostor zdaj uspešno nadzorujem.

  Sosed Lah pa se mi pritožuje,
  da pri meni je izredno stanje,
  pomanjkljivo moje varovanje,
  le na kaj Lah sosed namiguje?

  Da ušli so krti in podgane
  z mojega, mi rekel je, terena,
  da visoka je postala cena
  in da vse to ga presneto stane.

  Daj no, Lah, kaj vendar natolcuješ!
  Mešana patrulja mačke moje
  in mačkona tvojega je svoje
  naredila, kaj zdaj negoduješ?

  Da postavil, praviš, boš ograjo
  in podgane vse da mi boš vrnil,
  preden se dodobra bom obrnil,
  vse da boš nagnal jih v mojo stajo.

  Kaj me briga, to ni moja staja,
  še manj hiša, sem samo najemnik,
  sodrge vseh vrst kot tak prevzemnik,
  nista mar mi plot in ne ograja.

  Tukaj namreč sem zato nastavljen,
  ptiče da strašim, ob petkih gagam,
  dokler pač docela ne omagam,
  za strašilo tepcem sem postavljen.

  In ko pride, Lah moj, moja ura,
  pritožuj se, bratec, komur hočeš,
  tudi če bentiš in če se zjočeš,
  ne zaleže, takšna sem natura.

  Vse se ti bo, Lah, zagotovilo,
  jamstva boš dobil prav vsa želena,
  ko menjava nova bo storjena,
  mesto mene drugo bo strašilo.

 • Boco

  Grozen primer kako izgleda država zahodne civilizacije, ko stvari z migracijami pobegnejo izpod kontrole je Velika Britanija. Župan Londona je musiman, muslimanske tolpe ustrahujejo lokalno prebivalstvo inposiljujejo mlada dekleta, napadi s kislino in še bi lahko naštevali.
  No, tudi pri nas imamo podoben primer, župan glavnega mesta je srb, v Kočevju tolpe ustrahujejo lokalno prebivalstvo. Ko se jim bodo pridružili še muslimanski pritepenci smo v težavah, postali bomo manjšina v svoji domovini.
  Slovenci bi morali pokazat več odločnosti in želje po zaščiti naše domovine. Le eno imamo. Na pomoč bi morali stopit pogumnim vaščanom Bele krajine, ki so se sami organizirali v vaške straže. Več nas bi bilo na južni meji, bolj bi jo lahko zaščitili.
  Za začetek pa moramo vreči to izdajalsko vlado s Marjanom na čelu. Ta vlada je jedro problema, ker brezpogojno izvaja in služi globalističnim pokvarjencem.

 • rubec

  Ta dva debeluha sta mi dala idejo za sobotni piknik. Mešano meso na žaru bo in paradajz. Če ne bo spet dež, mater mu jebem.

 • Zombi Gartner

  Odlično. To je dokaz, da si v Sloveniji noben migrant nežili ostati. Vsi grejo med normalne ljudi v Evropo.
  Šarec in vsi tvoji psi ali cucki pojdite posprav ograjo in žico ob Kolpi. Uničili ste enega najlepših biserov Sloveniji.

  • ZatonMesecnikov

   To je le dokaz, da Slovenija ni sposobna azilantom zagotoviti predpisanega postopka. ter se migranti počutijo tukaj ogrožene, zato pobegnejo…

   • Zombi Gartner

    Točno tako.
    Potem se naši politiki samo delajo, da so sposobni.
    Itak da niso. Sam gobec jih je..

 • antimur

  Da Šarec nima vseh koles v glavi, je dokaz že to, kašno ekipo se je obdal. Erjavec je eden izmed najbolj pokvarjenih, nesposobnih in butastih 3,14zd, pa še neizmerno vdan Rusiji in s vsemi štirimi proti Slovencem in slovenstvo. Šarec, če si ti pogrnil na šestih izpitih, pa si kljub temu premier, je ta (Lavlov) še bolj pogrnil in to pred volillci.

 • Common Sense

  Počakte še malo. Niti Ninamedia , niti POP TV ne bosta mogla skriti PR fiasca, ko bo Italija objavila, da gradi fizične ovire oz. ograjo na meji s Slovenijo. Se tišler tega zaveda?

 • branči

  a tem zapečenim turisto res nihče ne pove, da ponterosso že dolga let več ne posluje! teli trapi pa še kar naprej rinejo v trst.

 • xtc

  Baje so Italjani tud siti nadležnih Šiptarjev,kdo je že naš PM?