[Iz minute v minuto] Leva večina rešila Erjavčevo glavo kljub prekoračitvi pooblastil in lažem – toda njegova usoda je zapečatena, politične kariere pa konec

Foto: STA

Na petkovi izredni seji Državnega zbora RS so poslanke in poslanci obravnavali interpelacijo o delu in odgovornosti ministra za obrambo Karla Erjavca, ki so jo v poslanski skupini SDS vložili v začetku letošnjega maja. Interpelacijo so vložili zaradi:

1. Odgovornosti za kršitev 32. člena Zakona o obrambi in prekoračitve zakonskih pooblastil zaradi zlorabe Obveščevalno varnostne službe Ministrstva za obrambo.
2. Odgovornosti za kršitev 45. člena v povezavi z 98.a členom Zakona o obrambi ter 38., 39. in 40. člena Zakona o službi v Slovenski vojski.
3. Odgovornosti za prekoračitev pristojnosti, zavajanja in laganja v primeru nočnega streljanja na OSVAD Poček.
4. Dejanj pri izvrševanju politične funkcije, ki imajo za posledico izgubljeno zaupanje v funkcijo ministra in institucije na področju obrambe Republike Slovenije.

23.01: Dosežek Erjavca po številu glasov podpore je med slabšimi v zgodovini. Podprlo ga je vsega 39 vladnih poslancev. Za odstavitev pa je bilo 35 opozicijskih predstavnikov ljudstva.

22.33: Interpelacijo je na Twitterju komentiral tudi vodja SDS Janez Janša: “21. Junij 2019 bo zapisan v koledar kot dan, v katerem je Žan Mahnič razgalil in deklasiral Karla Erjavca. In ko je vlada dobila novo Milojko.

22:24: Rezultati ankete na Nova24TV ob koncu glasovanja kažejo, da je kar 92 odstotkov ljudi prepričanih, da bi moral Erjavec odstopiti s položaja.

22:20: Leva večina rešila Erjavčevo glavo kljub prekoračitvi pooblastil in lažem – toda njegova usoda je zapečatena, politične kariere pa konec. Interpelacijo je podprlo 35 poslancev, proti pa jih je bilo 39. Da bi interpelacija uspela, bi moralo zanjo glasovati 46 poslancev.

16:40: Tomašič: Erjavec je bil kot bi pojedel viagro. Ko je levica napovedala, da ne bo glasovala, si je oddahnil in je postal trd in odločen. Do danes ni odgovoril na noben očitek.

16:25: Mahnič: Erjavec je danes povsem drugačen kot na prejšnjih interpelacijah –  danes se mu je tresel glas, roka se mu je tresla, bral je z lista papirja. Vse dokler ni Levica najavila, da ne bo glasovala in bo preživel interpelacijo.

14:36: Tomašič: “Še dalje bomo spremljali dogajanje v DZ.” Ponovno se bomo vključili, ko se seja odpre za javnost. Po Tomašičevem mnenju, se bo Erjavec po koncu zaprte seje zgovarjal, da je na vse očitke odgovoril na zaprti seji.

14:34: Tomašič: Do kolapsa te vlade ne bo prišlo, dokler tako ne odloči kdo v ozadju. Ta vlada se od začetka ukvarja sama s seboj. Vse delajo samo zato, da ostanejo na oblasti.

14:32: Rant: “Levica niso pogumni ljudje,” to niso ljudje, ki bi se dejansko borili za male ljudi, temveč bi ostale raje vrgli levom. Dokler ne pride komanda, bo Levica še dalje sodelovala s koalicjo.

14:28 Tomašič: Govorice o zdravstvenem stanju Ermenčeve so sledile objavam v mediji. Veliko škodo SV dela Karl Erjavec, ne pa govorice. Han omenil Levice, ki ne bo glasovala, a ga bo vseeno zaščitila. V prihodnjih mesecih bo zanimivo dogajanje na relaciji Levice in koalicije, saj se zavedajo, da potrebujejo radikalizacjo, saj drugače izgubljajo podporo. Enako velja za SMC.

14:23: Han: “Nerodno mi je, da delamo škodo obrambnemu sistemu. Kar se tiče glasov, nikakor ne bodo zbrali dovolj glasov za interpelacijo, tako da ne pričakujem novih informacij na zaprtem delu seje.” Po Hanovem mnenju, bi se lahko vse to zmenili med sabo. Problem, ker ni na seji ne Tonina ne Janše, a problem ni ker manjka Šarec. “On je navsezadnje samo človek in se mora naspati.”

14:21: Rant: Če bi koaliciji šlo za transparentnost, bi sejo pustili odprto. Erjavec za navija za Humerja, ki je bil do zadnjega trenutka jugofil in zaradi tega sporen.

14:17: Tomašič: “Vso dokumentacijo bom pokazal na zaprti seji,” gre za prelaganje krivde. Erjavec je rusofil, zaljubljen v Rusijo in v ruskega zunanjega ministra Lavrova. Na ministrstvu za obrambo je ugotovil, da so tam častniki, ki so se izobraževali v ZDA. Iz tega razloga naj bi odpadel Škerbinc, ker naj bi predobro sodeloval z Američnai in poleg tega opozarjal na nepravilnosti v SV.Erjavec lahko na zaprti seji pokaže prazne liste in bo vseeno trdil, da je pokazal in dokazal vse kar je potreboval in to bodo potrdili tudi koalicjski poslanci.

14:16: Rant: Erjavec se v zvezi s kalibrom streliva, ki ga je rabila SV in ameriška vojska spreneveda.

14:14: Mahnič: Laž na dveh nogah, vseeno bo Erjavec trenutno interpelacijo preživel, a se zaveda, da bo zdaj zgolj še vedril na svojem ministrskem stolčku.

14:12: Tomašič: Erjavec izvedel slepilni manever. Z zaprtjem seje minister javnosti vrgel pesek v oči. Razlog temu je odločitev Levice, ki ne bo glasovala, kar pomeni, da ne more biti dosežen kvorum za razrešitev ministra.

14:08: Grošelj: Zapira se seja Državnega zbora. Seja se bo nadaljevala ob 14:25.

14:07: Erjavec: Erjavec predlaga, da se seja zapre, zato, da bo lahko pokazalal, da je Škernic grdo govoril o Ermenčevi, da je OVS opravljal informativno preiskavo. “Zato da bo razprava lahko temeljila na dejstvih, predlagam da se seja DZ zapre in tam bom dokazal, da poslanec Mahnič zavaja slovensko javnost in laže – to besedo rad uporablja proti ministru za obrambo Erjavcu.”

14:05: Erjavec: Minister obtožuje Škerbinca, da je v zadnjih dnevih pred interpelacijo grozil vojakom in celo direktorju OVS. Na ugovore je pokroviteljsko odvrnil, da bo že Mahnič o tem raziskoval na Knovs.

14:00: Erjavec: Erjavec začel z odlomki iz oddaje Faktor z Aljušem Pertinačem in Lucijo Šikovec Ušaj v kateri sta komentirala psihično zdravstveno stanje načelnice generalštaba SV Alenke Ermenc. Mahniča obtožuje neodgovornosti, ker načelnico v tujini sprašujejo po njenem zdravstvenem stanju. “Dejstvo je, da je 2. najvišji častnik [Škerbinc] v SV o tem govoril” in “vi to mirno gledate.” Erjavec Škerbincu zameri, da je šel pred vojaki pojasnjevati govorice, ki so vznemirjale vojake.

13:57: Erjavec: “Ko bo ta seja zaprta, bomo te izjave prebrali.” Erjavec trdi, da se bo na zaprti seji izkazalo, da Mahnič laže. Še ena serija osebnih napadov na Mahniča.

13:53: Erjavec: “Glede politizacije SV, poglejte kaj delate kot podpredsednik KNOVS. Kaj ima Poček s tem? Kaj ima Sova s tem?” Erjavec namesto z argumenti, napada Mahniča na osebni ravni.

13:50 Erjavec: V zvezi s streljanjem na vojaških vajah s kalibrom do 60mm. “Problematizirate moje usmeritve, ki so vezane na sklep vlade.” Erjavec v zvezi z vojaškimi vajami na Počku pri streljanju ponoči vali krivdo na usmeritve v skladu s sklepom Vlade in Škerbinca.

13:43: Erjavec: Erjavec obtožuje Mahniča, da ne razume prava. Erjavec trdi, da pri vojaški obveščevalni službi ni prišlo do zlorabe. Obveščevalna varnostna služba se ukvarja z obveščevalno, protiobveščevalno in varnostno dejavnostjo. Erjavec trdi, da so neformalni pogovori način kako obveščevalna varnostna služba opravlja svoje delo. OVS v zvezi s Škerbincem zgolj opravljal svoje delo. “Pogovor z brigadirjem potrdil, da je govoril o teh stvareh.” Po trditvah Erjavca naj bi Škerbinc “grdo govoril” o načelnici generalštaba Slovenske vojske. Načelnica ugotovila, da ni več zaupanja. Erjavec odgovornost za razrešitev Škerbinca prelaga na Ermenčevo. “Minister dolžan slediti predlogu načelnice.”

13:40: Mahnič: “Glede na to, da je KNOVS ugotovil kršitve, smo bili dolžni komentirati.” Mahnič ni slišal, da bi Erjavec podajal kakršnekoli dobre razloge. Trditve morajo biti na podlagi zakona. Dolžni opozoriti na nepravilnosti, ki se dogajajo na državotvornih ministrstvih, da selahko stanje popravi. Koalicija po Mahničevem mnenju ne zna argumentirati svojih trditev.

13:29 Mahnič: OVS ni policija, čeprav pod tem obrambnim ministrom je kot politična policija. Ve se jasno kdo jo politizira. Sam imam argumente in bolje je, da jih imate tudi vi. Miha Škerbinc je pri Američanih cenjen. Karel Erjavec pa ni.

13:19 Mahnič: Nikjer nisem zaznal, da bi Miha Škerbinc govoril kaj o načelnici. Niso mu dovolili. Modus operandi v Slovenski vojski je blatiti. Razliko med mano in ministrom je, da jaz papirje prinesem, iz druge strani pa ni tako.

13:11 Mahnič: Takoj, ko je načelnica Generalštaba SV dobila informacije glede govoric, bi morala ta podati ovadbo in zadeva bi bila čista. Odkar je Erjavec minister ni videti napredka v vojski, zato bi moral oditi. Če se Erjavec na kavici z Ermenčevo pogovarja glede streljanja, bi moral za to Škerbinc vedeti?

12:59 Mahnič: Zaslišani s strani OVS so povedali, da so jim bili odgovori sugerirani in da niso bili seznanjeni s pravicami. Vaša načelnica je rekla, da so streljali v skladu z dogovorom in smernicami. Če je to ona rekla, to pomeni, da stoji za tem, kaj sta počela Zakrajšek in Škerbinc.

12:53 Mahnič: Če kdo politizira Slovensko vojsko je to minister Karl Erjavec. Kako lahko govorice vplivajo na varnost nekoga? Tudi Korče je pritrdila, da je šlo za klasično obveščevalno dejavnost. Ste kdaj preverjali, kaj se piše o Gederju? Šlo je za dvojna merila, dvojne kriterije. Gospod Erjavec ste predsedniku Pahorju res dejali, da nevarnost predstavljajo častniki šolani v ZDA?

12:48 Mahnič: Škerbinc je samo povedal, da je Ermenčeva zbolela, ker se je borila za plače pripadnikov. “Naredil sem uvod v govorice in zatrdil, da je načelnica polno operativna, je nazaj v službi in dela,” je povedal.

12:44 Mahnič: Škerbinc je povedal, da ima problem z načinom razrešitve. Po telefonu mu je povedala, razrešila te bom. Ko je ta vprašal: zakaj?, je ta odgovorila, saj veš govorice. Obrazložitev za razrešitev mora biti pisna! To piše v členu in dokler to piše je to obvezno. Člen navedite!

12:40 Mahnič: Enega pravega argumenta nisem slišal danes, kar nekaj vse povprek. Od kje vam, da je Škerbinc povezan z SDS? Kje je bil Škerbinc, ko je bil Janša minister za obrambo? Če je Škerbinc povezan z SDS zakaj ga je minister Roman Jakič toleriral? Zakaj ste ga imenovali za Poveljstva sil, če je povezan z SDS? Vsi, ki poznajo Škerbinca vedo povedati, on je opozicija vsem. Deluje v korist Slovenske vojske. Ravno zato je bil za vas sporen.

12:23 Kordiš: Karel Erjavec je človek za vse sisteme. Erjavec je slab minister za obrambo. Danes smo priča tekmi med Natovimi hlapci in lakaji. V Levici tej obliki establišmenta nasprotujmo.

11:55 Rant: Erjavec je bil med interpelacijo živčen, je jecljal in se tresel. Prebiral je list pred sabo tako, kot da ga prvič vidi. Erjavec se je zlagal, da je načelnica na podlagi poročila razrešila Škerbinca. Ta je bil namreč razrešen 5. aprila, poročilo pa je ven prišlo kasneje. Opazujemo lahko laž na laž.

11:52 Tomašič: Erjavec ni uredil nič, ta samo ščiti svojo nesposobnost. Odkar je nastopil mesto ministra prvič se pojavljajo težave. Naša vojska ima tako dovolj problemov, s Karlom Erjavcem pa vlada prava katastrofa.

11:49 Iz studia Nova24TV Tomašič: Erjavec ima grenak priokus. Žalostno je, da je Erjavec blatil domoljubnega častnika. Postavil ga je v grozljiv položaj, za svoj bran namreč potrebuje dovoljenje načelnice. Erjavec je sramota na kvadrat, ki konstantno laže. Ni res, da je Škerbinc povezan z SDS, ta ni želel ničesar komentirati, odgovoril je: vojak sem, ne smem.

11:42 Černač: Škerbinc je dejal, če bi me minister ali načelnica poklicala in dejala zaupanje je porušeno, bi brez težav odšel. “Da pa se me diskreditira na podlagi laži, to ne bom dovolil.” Kot lahko vidimo, je Erjavec javno oblatil častnika Slovenske vojske. Spoštovani, dejstva govorijo same zase. Erjavec ni več primeren za opravljanje funkcije ministra za obrambo.

11:36 Černač: Minister Erjavec je danes večkrat demantiral sam sebe. OVS naj bi opravljal preventivno dejavnost. Kaj naj bi preiskovala po dejanju? Obveščevalno varnostna služba MORS je bila zlorabljena s strani ministra Erjavca. Delovala je tako, kot je včasih delovala Udba. Pa smo mislili, da se to, kar smo spremljali v Sova pred 15 leti, ne more več ponoviti. Obveščevalna služba je bila zlorabljena in nastale so nepopravljive posledice. Za ta ravnanja sta odgovorna tako Erjavec kot Matijevič, ki bo morala zapustiti svoja položaja.

11:29 Černač: Brigadir Škerbinc je človek, ki ne bi za trenutek pomislil, če bi bilo potrebno dati življenje za domovino. Takšni ljudje so redki.

11:25 Černač: V politiki je najbolj pomembna kredibilnost. Dokler ljudje verjamejo, kaj govori, je lahko uspešen. Interpelacija je lahko preudarnemu predsedniku vlade v pomoč za izboljšanje ministrske ekipe. V času vlade Marjana Šarca so odstopali zaradi manjših stvari, zaradi pošiljanja smsjev, zaradi prevažanja inštrumentov hčerke, zaradi družbenega eksperimenta. Drugorazredni ministri so morali oditi, tudi če niso storili nič protipravnega, prvorazredni pa lahko kršijo zakon in javno diskreditirajo svoje najožje sodelavce, pa se jim nič ne zgodi.

11:21 Jelinčič: Učinkovitost Slovenske vojske je najbolj pomembna. Ker je naša vojska postala smešnica, ker jo vodi smešnik, bomo podprli interpelacijo.

11:09 Jelinčič: Od kod našim oficirjem toliko odlikovanj? Nekateri še vedo ne, kje gre kugla ven. Nekateri naši vojaki so šli brez pooblastil na meje, ti pa ne morejo sploh ukrepati proti migrantom. Kako naj torej skrbijo za varnost države? Noro, da je oficirjev več kot vojakov. Nič čudnega, da nas jemljejo kot neresne.

11:05 Jelinčič: Velja rek: Takšen kot je voditelj, takšna je vojska. Če imamo takšnega ministra kot je Erjavec, ne moremo kaj veliko pričakovati. Kaj je minister naredil z vojaki, ki dosežejo 45 let? Zakaj ne poskrbi za njihovo prekvalificiranje v policiste, ki jih primanjkuje. Njemu je najbolj važno, da sedi na stolčku. Kar imamo danes, še taborniki niso.

10:58 Tomašič: Zgleda, da je Erjavec še slabši od Katičeve. Rant: Vojska zaradi Erjavca dejansko propada. V planu je bil nakup osemkolesnikov, da bi vzpostavili motorizirano bojno skupino. Glede na to, da je Erjavec na pregovarjanje Levice ustavil nakup, ni pričakovati izboljšanja.

10:53 Tomašič: Govorice o Ermenčevi je najprej objavil režimski časopis Delo, seveda da se je o tem pričelo razpravljati v Slovenski vojaki. To je logično. Znotraj vojske obstaja neformalni sistem ovaduštva. To ni prvi primer, ko se poskuša nekoga očrniti. Erjavec je tisti, ki je začel s politizacijo vojske. Prvi jo je javno objavil. Osnovno načelo je, da če je v vojski nekaj narobe, se to rešuje znotraj. Vojaki stojijo za Škerbincem, ker je on vojak in je sposoben.

10:45 Rant: Zanimivo je, da za domnevni živčni zlom naj bi bil kriv Erjavec. S tega sestanka glede odvzema dodatka je Ermenčeva odšla objokana. Erjavec je ob živce spravil načelnico, ta pa je nato dal prisluškovati nekoga, ki je preveč zahoden za njegove standarde. Korče, oče poslanke Jerce Korče iz LMŠ pa je tisti, ki naj bi govorice začel. Tomašič: Erjavec je svoj zagovor bral. To mu ni v navadi. Pričakovati je, da ga bodo koalicijski poslanci branili in brali vnaprej napisane spise.

10:44 V studiu Nova24TV je Aleksander Rant izpostavil, da je sodeč po izrazu ministra videti, da je Erjavec izjemno živčen in nervozen. Boris Tomašič: V govoru je govoril stvari, ki so same sebe negirale. Glede Počka vedelo se je, da se bo streljalo, Erjavec pa trdi, da ni vedel, da bodo vojaki uporabljali orožje.

10:33 Horvat: Takoj po prihodu na OVS je začel z obširno kadrovsko čistko. Na položaje pripeljani posamezniki, brez ustreznih znanj, predvsem pa brez ustreznih izkušenj. To je vodilo v strokovne napake in v prekoračitev pooblastil v primeru preiskovanja brigadirja Mihe Škerbinca. Nenavadno je tudi zapletanje ministra Erjavca, ki je v svojem odzivnem poročilu navedel, da je OVS sama sprožila postopke, skladno z ZOBr, medtem, ko generalni direktor OVS trdi, da je preiskavo odredil minister sam. Naj razume, kdor more. Zaradi dokazanih nepravilnosti in kršitve zakonodaje mora Erjavec zapustiti stolček.

10:30 Horvat: Jasno je, da nove helikopterje za HNMP potrebujemo in da postopkov za nakup nismo še začeli, tako da jih še več let ne bomo dobili. Vso odgovornost za fiasko nosi minister Erjavec osebno. Že samo zaradi nakupa helikopterjev bi interpelacija morala biti uspešna. Minister Erjavec je ob kadrovskih rošadah zamenjal tudi direktorja OVS. Novi direktor Dejan Matijevič je na položaj prišel brez resnih vodstvenih izkušenj, s pomanjkljivim strokovnim znanjem, a z dobrimi osebnimi poznanstvi.

10:22 Poslanec SDS Tomaž Lisec je na družabnem omrežju Twitter zagovor Erjavca na interpelacijo označil kot najslabšo obrambo do sedaj.

10:18 Horvat: Minister za obrambo je dolžan storiti vse, da obrambni sitem deluje učinkovito. Slovenija je zaradi Erjavca nezanesljiv zaveznik Nata. Minister Erjavec o nakupu helikopterjev za nujno medicinsko pomoč veliko govori, stori pa nič. Njegovo ukrepanje ob tej zadevi kaže na popolno zmedo in strokovno nekompetentnost.

10:10 Horvat: S takšnim trendom upadanja vojske res ne bo več leta 2020. Erjavec nič ni naredil, da bi trend spremenil. Slovenska vojska je postala vojska visokih častnikov, 57 odstotna pa je popolnjenost vojakov z mišicami. Manjka več kot 1000 pripadnikov. Če bi bilo potrebno na mejo poslati 1.000 pripadnikov bi tja morali častniki, glasbeniki, športniki, knjižničarji. Erjavec le obljublja, ukrepov pa ni od nikoder.

10:07 Horvat: Obrambni sistem je v Sloveniji že nekaj let v krizi. Za takšno stanje je kriv tudi minister Erjavec. Obrambno ministrstvo je sprejel, ki je v zagovoru opisal vse težave in obljubil rešitve težav. Danes je obrambni sitem v slabšem stanju. Uspešen je v rošadah in zlorabi OVS MORS. Razrešitev zahtevamo zaradi zlorab v vodenju resorja. Katastrofalne so razmere na kadrovskem področju, prihaja so neizpolnjevanja zahtev Nata, prekoračitve pooblastil.

9:59 Erjavec: Nikakor nisem presegel svojih pooblastil. Da se omeji nočno streljanje na Počku je bilo splošno znano na Generalštabu SV. Ne drži, da je vaja potekala v skladu z vladno odobritvijo, ker je bila ta jasna, streljanje samo do 60 mm kalibra. Seveda nisem podpisal 8X8, če bi, bi se že znašel v kazenskem postopku.

9:53 Erjavec: Ne drži, da pripadniki SV niso bili obveščeni, da je sodelovanje prostovoljno. V okviru preventivne varnostne dejavnosti so bili izvedeni le informativni razgovori. Dejavnosti OVS so bile nujne. Potrdile so, da je brigadir Škerbinc neprimerno govoril o Ermenčevi. Poveljnica Generalštaba SV potrebuje za opravljanje dela kompetentne poveljnike. Je takšen poveljnik, ki grdo govori o načelnici primeren? Prišlo je do razrešitve zaradi službenih potreb.

Foto: STA

9:46 Erjavec: Obveščevalno-varnostna služba je opravljala preventivne varnostne naloge. Ne drži, da je direktor OVS deloval nezakonito. Policijska pooblastila lahko uporabljajo v postopkih preventivnih dejavnosti.

9:44 Erjavec: OVS ima znotraj sistema nacionalne varnosti pomembno vlogo. Ta je s svojo dejavnostjo preverila ogroženost mesto načelnika Generalštaba SV. Vlagatelji interpelacije napačno navajajo, da se je izvajala klasična obveščevalna dejavnost. V zgodovini še nismo imeli primera, da bi drugi človek SV tako govoril o načelnici Generalštaba SV. Šlo je za varnostno indikativni pojav, ki bi lahko uničil delovanje SV.

9:39 Erjavec: Glede razrešitve še nikoli nismo imeli toliko političnega hrupa. Imenovan in razrešen je bil brez obrazložitve. Nikoli ni bilo toliko razburjenja. Morda, ker želim zaključiti politizacijo SV?

9:38 Erjavec: Interpelacija je slabo strokovno narejena. Danes imam priložnost odgovoriti na očitke in podtikanje. Izkazalo se je, da je Škerbinc tesno povezan s politiko, s stranko SDS. Odločitev razrešitev Škerbinca je temeljila na odločitvi Poveljnice Generalštaba SV.

9:30 Mahnič: G. Erjavec kaj ste v zadnjih mesecih povedali po resnici, zakaj škodite Slovenski vojski? Erjavec je prekinil nakup 8X8, je izpostavil kritično. Pohitite z Belo knjigo, ker drugače bo še manj pripadnikov SV. Zanimivo, da te agonije ne prekine predsednik vlade Marjan Šarec. Odhajali so zaradi kraje sendvičev, ta pa še zmeraj vedri. Erjavec je neprepoznaven, dobesedno klečeplazi pred Šarcem. Takšen minister predsedniku vlade očitno ugaja. Ta interpelacija usode Erjavca ne bo zapečatila, njegove kariere je konec. Niso dobili evroposlanca. Premier za oblast ste pripravljeni sprejeti gnile kompromise. S takšnim vedenjem SV kmalu ne bo več.

9:28 Mahnič: Dva dokumenta, enega od teh je podpisal minister Erjavec, dokazujeta, da je Erjavec vedel, da bo potekalo nočno streljanje tujih vojsk in SV, kakor tudi streljanje s težkimi kalibri.

9:25 Mahnič: Glede nočnega streljanja na Počku je bilo znano, da se bo streljalo s težkimi kalibri. Javnost je bila obveščena, minister pa naj ne bi bil. Kakšen je minister, ki naj ne bi vedel, kaj se mu v lastni hiši dogaja.

9:23 Mahnič: “Iz obvestila odobrenih aktivnosti na območju poligona Poček za mesec marec 2019 izhaja, da so bile aktivnosti načrtovane in sovpadajo z ostalimi načrti in ukazi ter da je bila o njih obveščena javnost. Minister pa je dejal, za to streljanje mi nismo vedeli,” je izpostavil Mahnič. “Skozi predstavitve vaj je bila večkrat izpostavljena tudi problematika OSVAD Poček, glede na posredovane usmeritve in navodila ministrstva menimo, da je SV svoj delež aktivnosti opravila s ciljem pravočasnih priprav za izvedbo vaj  tako z obveščanjem širše javnosti kot tudi z obiski ključnih nosilcev lokalnih oblasti in skupnosti. Pri tem smo upoštevali usmeritve ministra za obrambo,” je glede vsebine poročila povedal Mahnič. Dokument torej dokazuje, da brigadir Škerbinc ni kršil povelj načelnice Generalštaba SV.

Foto: STA

9:18 Mahnič: V pravilih o službi v SV piše, da mora biti razrešitev pisno obrazložena. To je nujno. Da razrešiš poveljnika Poveljstva Sil, ga postaviš na prehodno formacijo, Poveljstvo sil pa je 3 tedne brez poveljnika, to ni službena potreba. Če bi Škerbinca imenovali na drugo funkcijo, gre za službeno potrebo. Tukaj pa nikakor ni tako.

9:13 Mahnič: Načelnica Generalštaba ni nikogar prijavila zaradi govoric. Pripadniki OVS  so uporabljali policijska pooblastila, ta pa je mogoče uporabljati le na podlagi preiskovanja kazenskega dejanja. Ni šlo za ogrožanje načelnice, ni bil podana kazenska ovadba, ni bila podana prijava na policijo. Pripadniki OVS MORS na Vrhniki ne bi smeli delovati. Kršitve direktorja OVS MORS in ministra so očitne. Kazensko ovadbo je podala šele po poročilu OVS MORS. Če to ni dovolj, da odide minister?

9:06 Mahnič: Vse se je začelo, ko je Delo in Požarport objavila, da je načelnica bolna, je odstotna in naj bi doživela živčni zlom. Širile so se po SV govorice, Erjavec je ustno naročil direktorju OVS MORS naj zadevo preveri. Šli so na Poveljstvo sil. Kje so imeli pooblastila, da so šli na poveljstvo sil?, je povprašal Mahnič.

9:04 Mahnič: Erjavec je minister ki je od leta 2000 vedno povsod zraven in povsod in ni nikoli nič kriv. Kamor minister pride so težave, nikoli pa ni nobene odgovornosti. Na nas poslancih in poslankah je, da pokažemo ali imamo dovolj etike, da rečemo končno takšnemu ministru dovolj. Današnja interpelacija je razdeljena na štiri točke.

 • Anton

  ko bo čas za odkantanje tega parazita bo ata štrumf,on je tisti ki je odločevalec, ne stranke, le te delajo po direktivi belolasega palčka, ko bo ta dal palec navzdol, bodo stranke temu primerno tudi odreagirale in glasovale,bojim pa se da ta čas še ni nastopil.

  sarkazem press

  • Den456

   Ata štrumf in murglpalček se zelo razlikujeta. Ata štrumf je moder, murglpalček pa žleht. Mali sivi je po razmišljanju bolj Gargamel.

 • Edi Puc

  … erjavec bo OSTAL, bo pa SAREC kar neki izgubil in to je v tem trenutko boljše za desnico kot odhod

 • hle

  Tresla se bo gora rodila se bo miš ali drugače povedano koalicija bo tega škodljivega klovna obranila ker ga mora sicer pade vlada kar nam veliko pove o tem da konj šareni ni najmočnejši klovn v tej vladi še bolj žalostno pa je to da bomo Slovenci vse to mirno sprejeli kajti v nasprotnem primeru lahko fašemo klovna z kislim obrazom

  • Andrej

   Ne bo tako hudo. Enako nesposobnih imajo na zalogi še precej. Komot je Luka minister.

 • rubec

  Bom pa jaz minister voščil, ker ti desničarji nimajo nobenega obnašanja. Vse najboljše za hojstni dan.

  • Slovenec

   Ah, levičarji ga pa kot samooklicani prvorazredni z izdajo in uničevanjem Slovenije imajo?

   • samotoje

    Levica je pa elita.

  • Vera

   Ni boljšega darila za Karla ob rojstnem dnevu, da ga prav danes odstavijo,ker se že predolgo neizvoljen šlepa v vladi.

   • samsara

    Temu bi se, prosto po Pahorju reklo, kakšen fantastičen dan za Slovenijo.

   • lili pili

    Za ministra ni potrebno biti izvoljen na parlamentarnih volitvah, vazno je, da te potrpre vecina v parlamentu to pa ni sds, hohooo

    • WISKY 1000

     kaj si doziral danes

     • lili pili

      Voda, pa ti..

  • tomven

   Rubecu, sveca da ti spalim… Jesmo li se tako dogovorili?

   • rubec

    Neče se ponoviti, druže zastavniče.

    • Common Sense

     Modela sta oba:)

  • WISKY 1000

   fuj

 • Slovenec

  To je noro.

 • Slovenec

  Korl bi že zdavnaj moral odgovarjati glede obljub o jurja pokojnine, potem
  glede Patrie itd. Da ne pišemo o tem,
  da kot rusofil deluje proti Sloveniji in
  se glede mlačnosti kot zunanji minister bi tudi moral odgovarjati.

 • Borut Stari

  Vlada brez Karla bo kot pusta svinjina brez maščobe. Pravzaprav brez okusa.

  • Slovenec

   Ali res? Čudno razmišljanje.

 • Lea Pralines

  sterite ga že enkrat ven iz parlamenta,vedno se šlepa…blefer

 • resnicaboli

  Samo za oblast jim gre kradejo lažejo varajo ampak oblast in denar jih drži skupaj o demokracija kje si?

 • Franc Šink

  Erjavec daje danes vtis da tudi on trpi zaradi išiasa.Vsaj na sliki zgleda tako.

  • lili pili

   Slika ni od danes, na sliki je tudi en bivsi minister…

   • WISKY 1000

    pilek,delat

    • lili pili

     Ti pa u solo…

  • karpelec

   …hi-hi-hi-pa še res je.

 • Prle

  Razumem Mahnića,revež je navajen vse poročati vrhovnemu poglavarju stranke,tudi ko ga prime,da bi seksal. Zato se mu čudno zdi,če ostali šefi(Erjavec) ne vedo,kdaj se komu vzdigne.

  • učko

   Mahnići mora Jajota uprašat, če sme fukat. Če se glih takrat JaJotu dvigne ima on prednostno pravico. Kot v tistih starih časih “prednost prve noči”.

  • Andrej

   Morda še nisi dojel, da je predmet interpelacije Erjavec, ne Mahnič.

   • Prle

    Beri,kaj je izustil ob 9.25,če ti kaj ni jasno.

    • Andrej

     Torej hvališ ministra, ki ne ve, kaj je podpisal in kaj se pod njegovim resorjem dogaja.

  • Common Sense

   Prle, saj je v redu. Ne potrebuješ insinuirati na JJ. Korl si je vse zakuhal sam. You simply can’t fool all the people all the time. Sicer pa ti dam prav na nek tvoj komentar, da se ne bo nič zgodilo. Točno to se bo zgodilo. Koalicija ga bo podprla. Psi lajajo, karavana gre dalje. SMC, Desus in SAB je na smrt strah novih volitev. Ergo, Korl stays.

 • učko

  Kahlotu politično ne morjo nič, edino da ga “ugasnejo”.

 • Antonius

  Danes ima lažnivi *ministrant* Karleone Erjavec rojstni dan.
  Lepo bi bilo, če bi se hvaležno in s priznanjem za njegovo minulo laganje in NEdelo, ob njegovem osebnem prazniku, Kerleonejeva rit *nogovala* s spoliranim gojzarjem.

  • Andrej

   Z veseljem se postavim v špalir in prispevam svojo batino.

   • Prle

    Baje ima Karel raje ženske,zato batino prišparaj za tvojega idola,ha,ha,ha.

    • Andrej

     Ti kar bajaj še naprej. Batine v špalirju niso namenjene temu, kar misliš.

     • Prle

      Nimaš jajčk za kaj takega,lapaš v tri krasne.

     • Anton

      no kaj je sedaj to, al sta se že zmenla kdo ima večjega?

      sarkazem press

     • Prle

      Bi ti prišel v izmero?

     • lili pili

      Zeno naj poslje, pol pridem se jaz na meritve…

     • WISKY 1000

      reveža

     • lili pili

      Mevza pederska si…

     • Anton

      lastna hvala se pod mizo valja

      sarkazem press

    • WISKY 1000

     tvojega idola bi bilo tudi treba s tabo vred

    • me

     Mislis ćefurje…te vse nabijem na

  • VERZIFIKATOR

   Kari Rujavšek

   PREHOD ČEZ CESTO

   Varen ni prehod, so rekli žabi,
   če predolgo tukaj boš skakala,
   kjer se cesta hrupna je speljala,
   takšna boš, da se hudiču gabi.

   Se noben voznik ne bo oziral,
   ko boš ti čez cesto prikrevsala,
   svoj zategli r pri tem regljala,
   kdo potem te s ceste bo pobiral?

   Se ves dan je tresla žaba rjava,
   cesta namreč dva ima pasova,
   po obeh divjajo vedno znova,
   zbala se je, da bo vsa krvava.

   Je jecljala, komaj r izrekla,
   bolj je h-ju bil ta r podoben,
   vse regljanje kot napev nagroben,
   je obstala, ni čez cesto tekla.

   Rjava žaba ves dan je meznela,
   ni zvenelo nje regljanje pristno,
   vsa je delovala nekoristno,
   kot bi v past se revica ujela.

   Krog in krog so slišali streljánje,
   pokale so gume in zavore,
   žaba misli, da več čez ne more,
   cesta da bo zadnje domovanje.

   Je bilo, kot težko da orožje
   na vadbišču spet se preizkuša,
   v strahu žaba pokanje posluša,
   zdi se, da je vedno huje, strožje.

   Desna stran posebej je nevarna,
   tam bi žabi skok se ne posrečil,
   prvi kamionček bi jo zgnečil,
   razlog: ker je žaba malomarna.

   Se ozira žaba proti levi,
   končne si rešitve tam obeta,
   ko se v lastne krake že zapleta.
   ko pogrebni slišijo se spevi.

   Tam usmilijo se žabe tisti,
   ki na las podobni sop rjavki,
   skupni z njo jih družijo opravki,
   se poznajo dobro, dop obisti.

   Na levici se promet ustavi,
   cesta zadnji hip se zablokira,
   čeznjo da rjavka odmaršira,
   zanjo prostor prazen se napravi.

   Odragljela tokrat je čez cesto,
   a so rekli tisti ji na levi,
   tokrat zadnjikrat, samo še drevi,
   sicer pa se ve, kje ti je mesto.

   Ko iskala vnovič boš rešitev,
   ko nazaj čez cesto boš hotela,
   rjava žaba, tam boš obsedela,
   sanjala brez upanja vrnitev.

  • VERZIFIKATOR

   Kari Rujavšek

   PREHOD ČEZ CESTO

   Varen ni prehod, so rekli žabi,
   če predolgo tukaj boš skakala,
   kjer se cesta hrupna je speljala,
   takšna boš, da se hudiču gabi.

   Se noben voznik ne bo oziral,
   ko boš ti čez cesto prikrevsala,
   svoj zategli r pri tem regljala,
   kdo potem te s ceste bo pobiral?

   Se ves dan je tresla žaba rjava,
   cesta namreč dva ima pasova,
   po obeh divjajo vedno znova,
   zbala se je, da bo vsa krvava.

   Je jecljala, komaj r izrekla,
   bolj je h-ju bil ta r podoben,
   vse regljanje kot napev nagroben,
   je obstala, ni čez cesto tekla.

   Rjava žaba ves dan je meznela,
   ni zvenelo nje regljanje pristno,
   vsa je delovala nekoristno,
   kot bi v past se revica ujela.

   Krog in krog so slišali streljánje,
   pokale so gume in zavore,
   žaba misli, da več čez ne more,
   cesta da bo zadnje domovanje.

   Je bilo, kot težko da orožje
   na vadbišču spet se preizkuša,
   v strahu žaba pokanje posluša,
   zdi se, da je vedno huje, strožje.

   Desna stran posebej je nevarna,
   tam bi žabi skok se ne posrečil,
   prvi kamionček bi jo zgnečil,
   razlog: ker je žaba malomarna.

   Se ozira žaba proti levi,
   končne si rešitve tam obeta,
   ko se v lastne krake že zapleta.
   ko pogrebni slišijo se spevi.

   Tam usmilijo se žabe tisti,
   ki na las podobni so rjavki,
   skupni z njo jih družijo opravki,
   se poznajo dobro, do obisti.

   Na levici se promet ustavi,
   cesta zadnji hip se zablokira,
   čeznjo da rjavka odmaršira,
   zanjo prostor prazen se napravi.

   Odragljela tokrat je čez cesto,
   a so rekli tisti ji na levi,
   tokrat zadnjikrat, samo še drevi,
   sicer pa se ve, kje ti je mesto.

   Ko iskala vnovič boš rešitev,
   ko nazaj čez cesto boš hotela,
   rjava žaba, tam boš obsedela,
   sanjala brez upanja vrnitev.

 • milanček

  Slovenci, skrajni čas je, da se dokončno osvobodimo in vso golazen od kućana pa do jugo mafije z čefurjem jankovićem odstranimo, jih ni več!!!!

  • Andrej

   Ti časi so vsakič, ko so volitve. Mnogo jih je že bilo, pa zopet bodo. Ampak, Slovenci imamo radi Levi komunizem. Dovolj radi, da vsakiš sestavijo vlado.

  • večni srb

   Lahko začnemo v Piranskoj uvali, v nuklearki in vseh krajih ob meji, če ste slovenci, ki ste po rodu hrvati za.

 • Prle

  Posranci sds so se zopet odločili za interpelacijo,katera je že vnaprej obsojena na neuspeh. Verjetno jim paše,da ni treba kaj posebno napenjati možgančke,saj je petek,lepo vreme, malo si bodo dali duška,pri tem je pa zanimivo spremljati kdo najbolj leze v rit velikemu poglavarju Ivanu. Po koncu interpelacije bo Ivan svojim zmagovalcem podelil ikonce s svojo fotko,katere bodo nalepili v člansko knjižico. Trenutno vodeči v zbiranju ikon je prav Mahnić. Zato navijajte zanj,ha,ha,ha.

  • macon

   Kaj si sploh nabebljal? O vsebini seveda nič, ker drugega razen česnati niti ne zmoreš.

   Ti si idealna spaka za vse sisteme: taki kot ti vedno lezete v rit najbolj primitivnim in samopašnim oblastnikom.

   • Prle

    Vsebina? Brez veze,Škerbinc je pač podpornik sds, zato je Ivan velel; interpelacija. Brez veze,samo,da jim mine dan.plačamo jih pa tako ali tako mi. In to bajno,zato kar delajo v parlamentu.

  • Andrej

   Kdor ga zvoha, tist ga spoha. Tvoj smrdi, tvoj. Pa še neki ti je ušlo poleg prdca.

   • Prle

    Dokler uhaja je super, Kdo pa zmaguje v ritolezenju Ivanu v rit,ker ne spremljam,mi lahko poročaš.

 • tasilo

  Na Kavlovem gvobu bo nagvobni spomenik, … pvalni stvoj pa teflonska kastvola.

 • totex39

  Poleg tega bi Erjavca morali takoj odstaviti, ko narod javno nagovarja, da je Škerbinc v tesnem stiku z stranko SDS, kar vse pove kakšen človek je.

 • Morala

  Če njegov odhod podpirajo tudi NSi in SNS, potem bi moral Erjavec vzeti slovo!!

 • Vera

  Ta punčka , ki govori sedaj ob 11.55 naj bo raje tiho, ker nima pojma ne o vojski še manj o ministrovanju Erjavca . Stranki LMŠ se samo gre, da vlada obstane z Erjavcem vred. Ta frčafela naj gre raje prvo nekam za trak delat , potem se pa naj čez leta javi, ko bo imela izkušnje še iz dela , ne samo iz praznega blebetanja !

  • lili pili

   Enako velja za zana posrana, se v vojski ni bil, niti brije se se ne pa ze govori o vojski, najprej za vojaka, pol delat pol pa v politiko…

   • WISKY 1000

    rdeči cepec

    • lili pili

     Posranec beli….

   • Observer

    Meni je pa žalostno, ko berem tole kreganje v komentarjih. Žalostno, da se ne moremo v tej zdržavi vsaj v eni stvari strinjati ne glede na naše razlike. Dejstvo je, da nam uničujejo vojsko in dejstvo je, da bomo zaradi tega, če pride do kaj hudega, na slabšem vsi. Interpelacijo sem spremljal objektivno. V tej stvari mi ni važno, kdo je SDS in kdo ni, kdo je lev in kdo desen. Poslušal sem Žana Mahniča in je z argumenti dokazal krivdo Erjavca, pokazal je zakone in člene, ki jih je Erjavec kršil in nasprotna stran, vsi, ki so Erjavca branili samo zato, ker se jim gre za njihove stolčke, niso mogli demantirati Mahniča, samo preusmerjali so pozornost.

    Erjavec je bil tudi ujet na laži in to v živo na TV, ko ga je Žan Mahnič vprašal kje, da ima zapisnike kolegiuma, ker na kolegiumu se vedno delajo zapisniki. Potem pa je Erjavec rekel, da to ni bil kolegium, ampak navaden sestanek, kjer se zapisnikov ne dela. Nakar mu je Mahnič pokazal njegovo pričevanje, ki ga je pred dnevi podal novinarjem ali na Knovsu, da je izrecno rekel, da je bil to kolegium. Erjavec laže kot pes teče in jasno je, da je kriv in da se je brigadirju Škerbincu zgodila krivica kakor tudi Alanu Gederju pred njim. Izkušenega in karizmatičnega Alana Gederja, ki so mu vojaki zaupali, so zamenjali z žensko, ki nima nobenih izkušenj, samo po pisarnah je sedela celo kariero.

    Vojska je moškost nekega naroda. In vsi se moramo zavedati, da rabimo močno vojsko, ker bo branila vse nas, če pride do kaj hudega. Erjavec pa načrtno reže moškost stran Sloveniji, zato je tudi postavil žensko na čelo vojske, samo zato ker je ženska, karizme in izkušenj pa nima nobenih. Samo pisarniške. Baje je celo z jokom zapustila nek sestanek, ko se je borila za plače vojakov, pa so jo tako nadrli, Erjavc al kdorkoli že, da se je jokala. Takšne general majorke pa vojska res ne more imeti. Pa saj ji noben vojak ne zaupa. Izgleda je psihično enostavno prešibka. Vsi vemo, da so ženske čustveno namontirane, pa naj se delajo še takšne možače. Jasno je, da se tudi vojaki sami med sabo o tem pogovarjajo ne glede na to kaj je brigadir Škerbinc rekel. In jasno je, da ji vojaki ne zaupajo. Če pride do vojne, bo ta ženska doživela psihični zlom, ker enostavno nima izkušenj.

    In če vsi državljani Slovenije, še posebej moški, mirno gledate kaj delajo naši vojski in kako nas uničujejo ti notranji izdajalci, potem si dajte še sami odrezati svojo moškost, ker v resnici niste moški, ampak ženske. V tej stvari bi morali stopiti skupaj in se strinjati, da rabimo močno, stabilno vojsko in odstaviti škodljivega Erjavca. Razen, če je tudi vam v interesu, da Slovenija postane šibka in nas bodo ob prvi priložnosti razkosali vsi tisti, ki stoletja hlepijo po našem ozemlju. Od Hrvatov, do Italijanov, do Madžarov, do Srbov, do Avstrijcev. Da vseh ostalih večjih igralcev ne omenjam.

    Juge ni več in je nikoli več ne bo. Erjavec pa kadre v vojski popolnjuje z agresorskimi ljudmi, ki so nas 1991 napadli pod fašistom Miloševićem. Pa to je noro. To je tako kot bi Rusi v vrh svoje vojske postavljali naciste. Žalostno, da se ne moremo zediniti niti v eni stvari.

    • lili pili

     No zelo veliko napisal, dobro argumentiral. Jaz bi erjavca ze zdavnaj nagnal, 2x ga je v vlado povabil sam jansa, tudi on kot sarec danes ne morejo vladati brez njega. Vojska se je zacela rusiti ko je nazadnje vladal jansa in je hojs mocno znizal finance za vojsko. Danes se to pozablja in ravno ta ista opcija ima danes najvec za povedat…

     Mi moramo imeti naso vojsko opremljeno za obrambo domovine, ne pa za natove operacije, ki so drage in za nas skodljive. Oprema, ki jo predpisuje nato se pri bas obicajno sploh ne da uporabljat pa se v tujini jo morramo nabavljat.

     Kar pa se tice apetitov po nasi drzavi, ja to smo vedeli ze leta 1918, zato smo se zdruzili…

     Ko bo ta evropa, bog nedaj razpadla, bo potrebno ponovno premisliti o novih drzavnih povezavah, sami ne bomo preziveli….

 • Vojteh Dovč

  Hahaha ta Žanči je tako otročji, laže pa že skoraj tako kot dr. Veliki Vodja. Ampak SDS očitno ne ve da to ni amerika in da fejk njuz ne deluje … nov strel v koleno

  • Vojteh Dovč

   Če bi že moral izbirati med Mahničem in Erjavcem, bi z veliko prednostjo zmagal Karl, ki mi pa tudi gre pošteno na živce.

 • tomven

  Gnide in troli iz koalicije ga bodo seveda podprli, češ on je dober minister, SDS spel laže itd.. . Fej gnoji pokvarjeni, tudi lastno mati bi nažgali za svojo korist. Danes se lepo vidi kak ološ imamo v koaliciji.

  • večni srb

   Potem se mora pa to napadati, po kakšni logiki je Erjavec dober minister, ne poznam nikogar, ki bi imel zanj eno samo dobro besefico.
   To kr neki rečejo, kaj je dober, navaden idiot je, saj zato so bili pa povsod z mjim problemi in nikjer ni dolgo zdržal, ker nima pojma o pojmu, če je pa rojen mesar.

 • Nata

  G. Černač je tudi dobro zadel !!

  ” V času vlade Marjana Šarca so odstopali zaradi manjših stvari, zaradi
  pošiljanja smsjev, zaradi prevažanja inštrumentov hčerke, zaradi
  družbenega eksperimenta “

  • lili pili

   Vse to in se mnogo vec so ga srali v jajotovi vladi…

 • Prle

  SDSss-ovci, pa kar mislijo,daj im bo int. uspela. Malo morgen. Izguba časa in denarja.Ne njihovega.

  • Andrej

   Pač ne boš nikoli razumel, da je za državo najdražje, kadar se ji vojska razsuje. Pa tipkovnica se ti je zaskočila.

   • Prle

    Vojska? 20 let nazaj in danes. Mogoče zadostuje da se odbranimo pred San Marinom.

    • Andrej

     In zate to še vedno ni razlog za interpelacijo? Najbrž ne, ker je po tvoje še vedno za vse kriv Janša. Ti gre v nos, ker je porazil “tekovine revolucije” z JNA na čelu? Takrat. Danes? Beda.

     • Prle

      Ha,ha,ha,v glavni vlogi sta bila Drnovšek in Kučan, Ivan Janez je le statiral.

     • Andrej

      Janša je moral v zapor, si pozabil dodat. Ono o glavnih vlogah se pa strinjam.

     • Prle

      Če kradeš te čaka zapor, a ne.

     • Andrej

      Zopet si pozabil na glavne vloge. No, nisi pozabil, nočeš.

     • boogin1

      Res čudno. da bi obranila Slovenijo sva bila na položajih z orožjem v roki jaz in g. Janša, za Kučana takrat še vedel skoraj nisem.
      Najbrž mrtvo pijan in nažrt čepavćićev je Kučan ležal v kleti, medtem, ko je komunajzarska golazen rovarila proti samostojni SLoveniji, ki jo je osvobodil junak, osvoboditelj spoštovani gospod janez Janša. Medtem je izdajalski Kučan izdajal lastno domovino:
      Samostojna Slovenija bi bila najbolj črnogleda varianta … Vendar moramo narediti vse, da Jugoslavija bo,” Milan Kučan, 26. 10. 1988.
      -”Slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je, v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot del nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega. Je predvsem identiteta Jugoslavije ali celo Balkana,” Milan Kučan v Ljubljani, 8. 2. 1989.
      -”Jasno je, da mi iz Jugoslavije nočemo in ne želimo, in da nas kljub takim amandmajem iz nje nihče nima pravice poditi,” Milan Kučan v Beogradu, 28. 9. 1989.
      -”Za nikakršen odhod in odcepitev iz Jugoslavije ne gre. Z dopolnili smo ustvarili pomembne pogoje za prihodnost, za socializem po meri ljudi,” Milan Kučan, 2. 10. 1989.
      -”Naša opredelitev je nedvomno Jugoslavija. Mi razumemo in sprejemamo Jugoslavijo za svojo državo in si je ne pustimo vzeti,” Milan Kučan v Beogradu, december 1989.
      -”O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti,” Milan Kučan, 31. 1. 1990.
      -”Zame je merodajno predvsem vprašanje, ali Slovencem res ni mogoče živeti v Jugoslaviji,” Milan Kučan, februar 1990.
      -”O odcepitveni poti nisem nikoli govoril, o njej pa so govorili mnogi politični ljudje v Sloveniji,” Milan Kučan, 20. 4. 1990.
      -”Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Še zdaj sem,” Milan Kučan, 23. 12. 2015

  • Common Sense

   Morda pa ne. Korla je treba razkrinkati. Take lumpe je pač treba razkrinkati. In vse podobne z njim.

 • Andrej

  Interpelacija je pomembna. Poslanci bodo pokazali, da je treba zagovarjat lopovščine, nespoštovanje zakonov, lagati… in da je to vrednota, ki postaja standard za to domovino. Volitve to dokazujejo.

 • večni srb

  Iskreno podpiram interpelacijo, tistega belgijskega cigana je treba nagnat in brcniti ven iz vlade, za vedno.
  Zanimivo je, da ima skoraj vsak slovenec svoje razloge zakaj ga ne mara, če bi jih hoteli vse našteti, bi razprava trajala cel mesec.
  Kdo sploh brani to barabo, demokracija zagotovo ne, verjetno ga držijo pokonci nekdanji politični direktorji in visoki udbaši. Prav zato se bi jim morali enkrat upreti in jim pokazati, da imamo zdaj pa res dovolj tega njihovega komunističnega fašizma in bo moralo biti njihove brutalne diktature počadi konec.

  Kaj delajo stranke, ko so šuhtali slovenski narod na nemočne in nič krive cigane, jim še Drnovšek ni mogel nič, tokrat se moramo znebiti nekega pokvarjenrga avtoritarca, ki si res zasluži kar mu sledi, pa ni nobene akcije in podpore. Saj smo v demokraciji, vsi moramo zahtevati, da se ga nažene, šele potem bomo zmagali in lahko začeli sanirati vse svinjarije, ki jih je pustil za seboj.

  • Prle

   Sanja svinja o koruzi a koruze nema…

   • branči

    ker so v prlekiji vse svinje cepljene na rdečo koruzo!

    • Prle

     Boš ti povedal večnemu srbu ali jaz?

     • večni srb

      Kar ti mi povej, jebeš zakon, kakor ste se pač tokrat odločili.

     • Prle

      Torej v prlekiji so……….

    • večni srb

     Od kdaj je pa Erjavec rdeč, mogoče se je kalil v komunistični partiji Belgije, pri nas zagotovo ne.

   • večni srb

    Veš kaj, če še enega mesarja ni mogoče odstaviti, potem ga dajmo pa za predsednika, da se bo lahko iz vseh norca delal in nam vladal skupaj s strici do smrti.
    Aja, ne moremi, ker smo nastavili že njegovega šefa Pahorja. Dva idiota na vrhu, kilavo dete.

    • Prle

     No ja, pri Pahorju je bila v glavni vlogi tudi sds. Me pa res zanima,kdo bi po tvoje bolje vodil državo.

     • večni srb

      Glej, za druge ne vem, ker ne pridejo zraven, ampak za Pahorja pa po 15 letih diktature ni več nobenega dvoma, da je popolnoma nesposoben. Kar se mene tiče, bi bil boljši predsednik vsaka sirota, če že ne znajo dobro igrati v javnosti, vsaj žleht niso, Pahor pa je in to zelo.
      Tudi SDS po svoje razumem, vedno podprejo največje šalabajzerje, da bo prej. Konec te nevzdržne agonije mislilm, vsak dan je pri nas več tega prekletega fašizma.

     • Common Sense

      Uhm, marsikdo? Če misliš na Barbiko, se celo v tej zblojeni Sloveniji najde kdo, ki bi zmogel več državniške predsedniške drže kot Instagram Barbika. Če pa misliš na PV, potem se pa lahko samo nasmehnem. Ajde Prle, pa menda ja nismo padli tako nizko, da je en vaški komedijant in zabavljač na radiju Ga-ga kao najboljša izbira za PV? ;) Pa saj težko verjamem, da se res tako malo ceniš kot državljan in davkoplačevalec? Pa ne bi nabijati z Janšo, ker z Janšo jaz nimam ničesar. A, če bi me že kdo vprašal, bi mu pritrdil: DA, menim, da bi celo JJ bil boljši “precednik” vlade od Serpentinška. A jih je še kaj nekaj pred njim. Vendar pa to ni pomembno, ker je JJ za moje pojme strateško volitve “popušil” že 1-2 leti pred zadnjimi volitvami. In sedaj je pač rezultat kakršen je.

   • janez55

    Je pujsek Žan vso koruzo pocmokal, zdaj pa cvili in kruli.

 • Darth Vader

  betonske čevlje pa na sredo piranskega zaliva z njim

  • Den456

   Ne mi morja onesnaževat, prosim.

 • Common Sense

  Nič ne bo. Nič ne bo. SAB, SMC in DESUS ga bodo podprle. Če pade vlada, padejo oni. To jim ni okay. Vse ostalo jih ne briga. Takle mamo. Volili ste gamad, sedaj imate posledice. Vseeno je fino, da se vsaj to razčisti. Da se tega prfuknjenega Korla in njemu podobne jasno izpostavi. Ker je treba. Long overdue.

 • Franc Šink

  SV naj raje strelja z možnarji.z tako komando kot je sedaj, postaja vse bolj nevarno.Za njih in za nas.

  • večni srb

   Za municijo je pa verjetno spet deložiral par veteranov in domoljubov, iz državnih stanovanj, ki sploh niso bila od vojske.
   Resno, to je že prej delal, ko je pošiljal depeše županom, da rabi keš za orožje, ker so mediji pogruntali, da je kupil tanke brez topov.

 • Miro

  za to kar si napisal te bodo rumenomodri napadli z vsemi topovi….boš videl kaj vse boš sedaj: komunajzar, pasjej….. hahaha velik si upaš da dregaš v osje gnezdo

  • večni srb

   Zakaj, saj ga je res Janša nastavil, in to dvakrat, kar naj sam pove kdo ga je prepričal, da bo v redu.
   Komunisti že ne, prej kakšni taki, ki jih je partija že zdavnaj ven vrgla.

 • janez55

  SDS ruši Erjavca, ker je nevoščljiv, da imajo tudi druge vlade tako sposobnega obrambnega ministra kot ga je nastavil Janša.

  • večni srb

   Trumpa si je vzel za vzor, tudi on je brcnil ven pol svojega kabineta, ko je lahko videl kakšni šalabajzerji so v resnici.

  • WISKY 1000

   ha,ha,ha…….

 • Prle

  Sdsss zavira delo parlamenta. Itaq se tudi sami zavedajo,da ne bodo uspeli.Ampak, njihov moto je nagajanje vladi in vlaganje nepotrebnih interpelacij. Toda Ivan je rekel, tako mora biti.

  • Anton

   ti pa res uživaš, stem ko se delaš bebota iz samega sebe

   mezohizem press

  • večni srb

   Dokler mečejo Erjavca, niti ne, levica bi jim morala plačat rundo, ker kidajo smeti namesto vas.

  • boogin1

   Zavira delo parlamenta ? Vi komunajzarski bolniki na čelu z vašim Tischler-jem ste spravili Slovenijo na kolena, ne funkcionira popolnoma nič od zdravstva naprej. Vaša komunajzarska koalicija vidi v prihodnost takole: SD-vabi na množično romanje v Kumrovec rojstni kraj zločinca, tretjerazredna igralka je naredila največjo možno sramoto s svojim primitivizmom in grimasami-kaj lahko drugega od čefurja sploh pričakuješ ? SD-poslanka Tanja F. se ukvarja samo še z nelegalnimi migranti, za državljanje EU in SLO ji ni dosti, zdi se kot, da je kandidirala za poslanko v neki muslimanski državi, skrajna levica se trudi uvesti komunistični režim, kar ni nič čudnega pričakovati od otrok, ki jim je vzor Che G…. na koncu vas pozdravlja še vaš cvet akademikov Svetlana M. ki pravi “je bo te pas mater”-besede vredne čefurke-oh že spet vi čefurji, vaš izdajalec tovariš Milan K. pa želi najprej diskreditacijo nato pa likvidacijo,…

  • antimur

   Govnač smrdljivi čefurski, kmalu boš na tem, da bo tebi kdo “ponagajal”.

  • macon

   Kaj se delaš lepega, ti parlamenta ne razumeš in ne rabiš. Tebi je dovolj en patron, ki ukazuje: “TI boš delal TO, TI TO…”, hkrati pa zlaga glave in lobanje v čelekule.

   Bodi ponosen nase, ker imaš več skupnega z neandertalcem kot z normalnimi ljudmi, si srednjeveška ostalina in bi te morali nagačiti in razstaviti v muzeju.

 • Anton

  klasika, stranka levica po mojem pričakovanju napovedala obstrukcijo, ter si stem umili roko nad zadevo kot je to storil Poncij Pilat

  hinavščina press

 • Vera

  Erjavc je prešel v napad . Tega človeka se je za bat .

 • Prle

  Ha,ha,ha, Ivanov pionirček Mahnić bo moral pojesti še veliko polente,da bo lahko pomalical Karla.

  • večni srb

   Zakaj, a je Mahnič tudi začel kot mesar, ga ni šola nič zanimala?
   Potem imaš verjetno prav, res sta ista.

  • lili pili

   Smrkolin se se brije ne, niti ni bil v vojski pa bi ze komandiral…

   • Den456

    Kahlo je pa le nekaj prevzel od svojih upokojencev. Postaja dementen.

    • lili pili

     Leta se ze poznajo…

   • Common Sense

    Mislis komsomolci iz Levice? ;)

    • lili pili

     Mahjeni zan je sds komsomolec, podobni so tudi na levici…

 • Novakec1

  In kaj je tu spornega, enakovreden €U exsemplarjem Junkerju, Merklci,…

  • večni srb

   A ne, niti ne, bo kar ta pravi, malo takih kultov osebnosti se goji v naši politiki in on je tik pod vrhom.
   Kar naj gre, a je edini, brez njega se ne da nič? Potem naj se okliče za cesarja slovenskega tisočletnega rajha in dela kar hoče, se mu vsaj skrivat in lagat ne bo več treba čudežnjaku.

   Borci so vam rekli, da naj ostane, ovčke ubogajo, kaj pa drugega, ata vedno ve najbolje. Borci, rojeni po letu 1945, da ne bo pomote.

 • tomven

  Erjavec obtožuje Mahniča, da ne razume prava….. Tale je dobra. Kao da on ga.

  • lili pili

   Erjavec je pravnik, mahnic pa fdv jevec

   • WISKY 1000

    ti pa ubogi taxist

    • lili pili

     Sahist, je bolj prov..

     • branči

      oboji nimajo treh čistih!

     • lili pili

      Se vidi da nisi intelektualec

     • branči

      od kdaj ste šahisti intelektualci? enostransko usmerjen osebek, nesposoben logičnega razmišlanja!

     • lili pili

      Ti si nekaj zmasu, v sahu se razmislja vsaj za tri poteze v naprej, ti pac tega ne zmores, vredu je sedi ….

     • branči

      naučene kombinacije, ki so samo pri šahu! razmišljanje o čem drugem , ja vam tepcem španska vas!

     • lili pili

      Poslusaj, jebe se meni za sah, glih tulk da znam figure premikat, sem te a…..

 • večni srb

  Budala gre trikrat na led, prvič de pač zgodi, drugič gre gledat kako se mu je sploh vdrlo, tretjič ga bodo nastavili pa zato, ker zdaj pa sigurno že obvlada hojo po tankem ledu in ne bo več pizdarij.

  Janša je verjetno mislil, da ne more.biti tako slab, če je prišel iz Belgije, tam pa ja nimajo komunizma.

  • lili pili

   Ja jajo pa je bil komunist..

   • Luiggi

    Ti si pa se zdaj!…al kaj?

    • WISKY 1000

     je,je,se mu vidi rdečina

    • lili pili

     Ce ne ves ampak kom partije ni vec ze 30 let, naj ti jajo to pove…

 • lili pili

  Sprememba vremena, zato so tecne muhe in sds ovci, oboje gre rado na drek…

  • xtc

   Kot levičarjii.

   • lili pili

    Zanimivo je to, da so tudi med desnicarji mnogi levicarji….

    • xtc

     Jep! lep rimer sta Luda mila in Merckelca.

     • lili pili

      No merkelca, jajo in orban so res bili komunisti, ljudmila nikoliii

  • Den456

   Trenutno poskušajo skidat drek iz parlamenta, vendar levuharji preveč serjejo.

   • lili pili

    Upam, da se bodo tvoji utopili v tem kupu…

 • tomnidari

  Najbolj pa je levičarjem ogledalo nastavil Kordiš! Pljuval po koaliciji, pljuval po Erjavcu, potem pa napovedal, da bodo Erjavca branili?!

 • Luiggi

  Tole je pa dolg in dober clanek,kaj pa delo.si,skoraj nic od nica!…Vsaj razlozi butalcem,kako se mlati po senci!

 • xtc

  Xarchijeva tolpa banditov bo kahlo sicer rešila,a bo koalicija kmalu razpadla zaradi prepirov.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Korl bo za rojstni dan odojka nataknil na raženj…že lepo zamaščenega ☺…po imenu Mahnič :)

 • Big Bird-Veliki Tič

  SDS komunjarji spet delajo škodo Sloveniji…kaj drugega delat ne znajo. V življenju niso nikjer nikoli delali. Kradli so orožje in prejemali provizije pod mizo za patrije. Gamad zdraharska !!!

  • WISKY 1000

   kaj si pa tankal,ti je zakuhal zgornji štuk

 • garfi

  Korl Bolimeđoko je bil odstavljen kot minister za smetarske kante
  kot popolnoma nesposoben je napredoval v uničevalca SV za kućan-soros gLobaListično mafijo

  • Big Bird-Veliki Tič

   Čuj maček zabiti… s tole vlado se ukvarja predvsem Janez s svojimi verniki …toliko za info…kapish?

   • Den456

    Čuj veliki tič te odzadaj štepa(v gobcu maš itak stalno flašo šmarnice), Slovenijo že od začetka uničuje (ni mu bila intimna opcija) mala siva komunjara s pomočjo leftardov (levih retardov) kot si ti.

   • garfi

    zabiti vernik tamalga

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte, Mahnič naj vrne stroške za toto sejo, ki je sama sebi namen. Dejstvo pa je, da bo to podtikanje s strani SDS falange, koalicijo še bolj povezalo… Kapish?

  • WISKY 1000

   ti boš plačal komunajzar

  • Den456

   Ma povezani so že. Murglpalček jih ima vse na povodcu. Tudi tebe. Kaj pa delajo levuharji s svojimi psi, smo že slišali in videli.

  • Common Sense

   Bolj se ne morejo vec povezati. Mesec ga je trdno zarinil v Sarca, ostali se gredo vlakec za njima dvema.

 • WISKY 1000

  zgleda,da kahla vun mečejo iz parlamenta

 • Den456

  Cela Slovenija smrdi od dreka, ki so ga nasrali leftardi. Največji smrad pa se širi iz Murgel.

  • Nata

   Vse vemo. . . . . kje, kdo, kdaj . . . . . pa nič ne moremo !

 • Prle

  A penzionisti res nimate drugega dela kot, da gledate tv.? Upam,da se zavedate,kako vam danes iz žepa krade denar Mahnić and co.

  • KALAMAR

   Kaj je čefur kaj sikaš…spizdi na stran od Mladine!

  • branči

   a kej boli če s’ prfuknjen?

   • Prle

    Ne vem, če sem jaz pravi naslov za to vprašanje. Poišči strokovno pomoč.

    • branči

     strokovno se temu reče – mi ni mar, kaj si o meni mislijo drugi! to je edini način, da osebki, kot ti ponovno in ponovno stresate svoje umobolne stvaritve!

 • lili pili

  Pa jaz, pa ti, seremo ga vsi, jihihi

  • Nata

   Hja. . . . . . le da ga jaz sračkam za svoj denar in v svojo škodo.
   Ona tovarišija pa živi na moj račun.

   • lili pili

    To se nam vsem dogaja, vsi politiki, ne glede na barvo zivijo in to lepo od nasega denarja. Med seboj se kregajo samo zato, da ,bi druge onemogocili in sami i eli vecjo oblast, ne za moje ali tvoje dobro….

  • Nata

   Ker vem, da ste umetnik. . . . . malo za res in malo za šalo.
   https://www.theguardian.com/music/2019/apr/30/don-giovanni-trans-opera-singer-lucia-lucas

   • lili pili

    Hvala..

 • janez55

  Janša čivka, da Korčetova svoje razprave bere kot šolarka. Njegovi poslanci so bolj brihtni in so se na pamet napiflali tisto, kar jim je napisal.

 • me

  Rabimo en Isis da vas vse vrze v luft
  Golazen politikanska.
  Pijavke

 • herman

  Tomašič in Rant komentirata kot pijančka za šankom.

 • Big Bird-Veliki Tič

  “Erjavec je bil kot bi pojedel viagro”???… Naj viagro raje žre Janez Janša, da mu Urška ne pobegne.. s kakšnim levičarskim haloškim Don Juanom.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Dejstvo je, da je Miha Škerbinc človek, ki je tesno povezan s politiko in stranko SDS. Skratka, on je posrani desničarski voluhar !!!

 • Beli Sneg

  Kakorkoli. To oblast ne drži skupaj nič drugega kot skrb za lastni stolček. Jeb. se jim za državljane. Zato tudi podpirajo nesposobnega Erjavca. Nesposobni in nezreli Serpentinšek, nezreli in zblojeni Mesečnik, trgovec Han in prašicerejec podpirajo nesposobnega Erjavca. Da o šivilji s plagiatom ne debatiramo. In vrtiljak norcev se vrti dalje.

  • Big Bird-Veliki Tič

   Kaj pa boš rekel o Princu Teme…o prištinskem posvojencu…o puklastem grosupeljčanom ???

   • Beli Sneg

    Slovenski heroj in domoljub, ki bo z zlatimi črkami zapisan v zgodovino Slovenije, medtem ko bodo vsi levi loleki šli v pozabo.

    • Big Bird-Veliki Tič

     Aha :)

 • totex39

  Sramota kako koalicijski nesposobneži branijo še večjega nesposobneža, samo da se jim ta klavrna vlada obdrži na površju. Res je vse skupaj skregano z vso normalno logiko.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte, tota interpelacija je farsa in predstava, ki vnaša ideološki razdor. Očitki iz vrst SDS so očitki proti interesom države. Levičarske vlade so v zadnjih letih dvignile Slovenijo na novo raven. Vedno bolj spadamo med razvite države. Janša vleče državo nazaj v revščino…hoče jo orbanizirat. Kako naj rečem, no…SMRT JANŠIZMU, SVOBODA SLOVENCEM !!!

 • antimur

  Današnja interpelacija je do konca razgalila bedo kučanističnega levofašističnega sranja. Čeprav vsi vedo, da je ta pokvarjena qrba Erjavec kriv, moral bi že viseti za tace obešen s kakšnega kandelabra, bodo proti razrešitvi. Še večja pokvarjenost je v Levici, nimajo jajc, da bi ga podprli, toda z obstrukcijo so mu več kot omogočili politično preživetje. Pizde so pač pizde, sram jih je lahko v rit in glavo.

 • Povprečen Državljan

  Desnica ima spet orgije v parlamentu.

  • macon

   Orgije so na sporedu v garažah, kjer ste povprečni državljani v vlogi bulmastifov. Kuži, reci hov hov.

  • branči

   onniranje še nikoli ni spremenilo stanja, maš pa upackane gate in osebno zadovoljstno! popolnoma te razumem!

 • Beli Sneg

  Mirnikova iz LMŠ pravi, da je interpelacija samo predstava za javnost. Saj tudi Serpentinšek ni drugega kot predstava vlade za javnost. Še zmeraj ne vemo koga igra ali Šarca ali Serpentinška. Obe vlogi sta pa zanič, tako da se folku že kar gravža. Zdaj ko zgleda da ima premajhno plačo glede na SDH, je pričakovati da si bo še plačo povečal.

 • Prle

  Tale Mahnič je navaden blefer,ki ga bo Ivan Janez slej ko prej žrtvoval za svoje interese. Poba je mlad in naiven in slepo verjame Ivanu.

  • Beli Sneg

   Bleferji so tisti, ki prestopajo iz stranke v stranko. Eden teh je Erjavec, Mederdorfer, Bratušca…. in še cel kup levih. Ne maram tistih ki se obračajo po vetru zato je Mahnič kar ta pravi domoljub in dober poslanec.

  • macon

   Prle, ti si bizgec, da ti ni para. :)

   Takega redko srečaš celo med komunajzarji, kjer je konkurenca res brutalna. :)

   V bistvu ste kot ušli iz risanke.

  • branči

   koliko izgubljenih ur je bilo danes ob interpelaciji, ki ne bo uspela! gasilski komik: nobena ura ni izgubljena, ko meni moji zvesti podaniki izražajo meni neomejeno 500% podporo!

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte, dejstvo pa je, da mi v LEVICI ne želimo biti udeleženci boja Natovih lakajev in hlapcev… o tem, katero orožje se bo kupovalo za SV. Erjavec je slab minister za obrambo, vlada pa SV spreminja v potrošnika povsem nepotrebne oborožitve. Kapish?

  BTW: Smrt janšizmu, svoboda Slovencem !!!

  • macon

   Če si ti povprečen volilec in član Levice, potem vas pa res ni resno jemati. :)

   No, saj to že ves čas vemo, pajacek. :)

   PS: Smrd komunajzarskim bebčkom. :)

 • Franc Šink

  Farsa nič drugega kot farsa ta “interpelacija”

  • Beli Sneg

   Farsa in nič drugega je tale Erjavec. Vsi vedo da ni vreden položaja, da dela škodo Sloveniji, pa ga iz lastnih interesov ne odstavijo.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Sobota je dan za parado ponosa!!!

  Parada ponosa v sosednji Avstriji je prejšnji teden podrla rekord s pol milijona udeleženci. Ljubljanski povorki, ki se bo odvila jutri, bo prihodnji konec tedna prvič sledila tudi mariborska.

  LJUBLJANA: sobota, 22. junij, 17.00 – 18.00 (Metelkova, zbor), 18.00 – 19.00 (povorka po ljubljanskih ulicah), 19.00 – 23.00 (Novi trg, koncertni program)

  • branči

   pripeljite s seboj vse koze, nataknite jim spodnjice, da se ne bodo videl odrgnjene riti, pa kozje mleko in sir naj ima lgbt oznako v trgovini!

  • večni srb

   Kadar vidim bradatega avstrijca, takoj pomislim na Klobaso.

 • VERZIFIKATOR

  Večerni napovednik

  Kari Rujavšek

  PREHOD ČEZ CESTO

  Varen ni prehod, so rekli žabi,
  če predolgo tukaj boš skakala,
  kjer se cesta hrupna je speljala,
  takšna boš, da se hudiču gabi.

  Se noben voznik ne bo oziral,
  ko boš ti čez cesto prikrevsala,
  svoj zategli r pri tem regljala,
  kdo potem te s ceste bo pobiral?

  Se ves dan je tresla žaba rjava,
  cesta namreč dva ima pasova,
  po obeh divjajo vedno znova,
  zbala se je, da bo vsa krvava.

  Je jecljala, komaj r izrekla,
  bolj je h-ju bil ta r podoben,
  vse regljanje kot napev nagroben,
  je obstala, ni čez cesto tekla.

  Rjava žaba ves dan je meznela,
  ni zvenelo nje regljanje pristno,
  vsa je delovala nekoristno,
  kot bi v past se revica ujela.

  Krog in krog so slišali streljánje,
  pokale so gume in zavore,
  žaba misli, da več čez ne more,
  cesta da bo zadnje domovanje.

  Je bilo, kot težko da orožje
  na vadbišču spet se preizkuša,
  v strahu žaba pokanje posluša,
  zdi se, da je vedno huje, strožje.

  Desna stran posebej je nevarna,
  tam bi žabi skok se ne posrečil,
  prvi kamionček bi jo zgnečil,
  razlog: ker je žaba malomarna.

  Se ozira žaba proti levi,
  končne si rešitve tam obeta,
  ko se v lastne krake že zapleta.
  ko pogrebni slišijo se spevi.

  Tam usmilijo se žabe tisti,
  ki na las podobni sop rjavki,
  skupni z njo jih družijo opravki,
  se poznajo dobro, dop obisti.

  Na levici se promet ustavi,
  cesta zadnji hip se zablokira,
  čeznjo da rjavka odmaršira,
  zanjo prostor prazen se napravi.

  Odragljela tokrat je čez cesto,
  a so rekli tisti ji na levi,
  tokrat zadnjikrat, samo še drevi,
  sicer pa se ve, kje ti je mesto.

  Ko iskala vnovič boš rešitev,
  ko nazaj čez cesto boš hotela,
  rjava žaba, tam boš obsedela,
  sanjala brez upanja vrnitev.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte, Marjan Šarec in minister za kulturo Zoran Poznič se bosta konec naslednjega tedna v Vatikanu srečala tudi s papežem Frančiškom. To bo Šarčev prvi obisk papeža. Stiki med slovensko državo in Svetim sedežem so kar pogosti: pred pol leta, lanskega novembra, je bil v Vatikanu zunanji minister Miro Cerar.

  Ka pa desničarji, a nič ne hodite v sveti sedež? Aja, vi imate svoj Vatikan…na Trstenjakovi…in svojega papeža…Janeza Janša

  • branči

   edino svetišče, ki ga ti poznaš je mednožje koze julka! maš srečo, da ni bulmastif, ja varen sex še erjavec propagira!

 • Povprečen Državljan

  Pojbiču ravnokar prihaja v državnem zboru.

 • Povprečen Državljan

  Jerco si vzemite za zgled.Ne pa ritoliznega Žana.

 • Povprečen Državljan

  Primitivnega Žana je pohrustala za malo malco.

 • Hamid Begic

  Žan Mahnič aka. PREŠIĆ……….. Še nikoli nisem videl človeka, kateri je tako podoben prašiču. :)

  PS: Tega nobeden ne more zanikati. :)

 • Povprečen Državljan

  Orgija desnih se nadaljuje…Mahnič spet maha z mehkim.

  • šmentanamuha

   Ne sodi po sebi.

 • Povprečen Državljan

  Da ga ni sram Mahniča.Bruh.

  • šmentanamuha

   Zakaj pa?

   • Hamid Begic

    Verjetno zato, ker je tako obseden z “levico”, “komunisti”,… Take stvari. :)

    PS: Da je meni njega, videt v klubu. Hahhaha. :)

 • Olga101

  Čas je, da z Erjavcem vred odstopijo tudi vse maronte murglske zloženke!

 • večni srb

  Zdaj lažje razumem zakaj se tolerira celo Erjavca, radi ga imajo, tu se ne da nič, ker to je ljubezen.
  Bomo pač še naprej podalpski cigani, kaj češ, radi se imejmo, pa pazimo na tiste uboge reveže, ki bi jih Bog najraje vzel k sebi.

 • Olga101

  Ta vlada se za na zavod ni dobra!

 • večni srb

  Ne razumem Erjavca, zakaj ni še bolj pokvarjen, saj mu očitno nič ne morejo.
  Borci še vedno upravljajo s to norišnico, pa to niso ne partizani in ne veterani TO, taki kot je Erjavec so v tej vojaško policijski džamaheriji prava oblast.

 • večni srb

  Levica bi rada demilitarizirala Slovenijo, začeli so tako, da so brezpogojno zaščitili najbolj netransparentnega vojaškega ministra vseh časov.

  Saj to je najbolj narobe s to mularijo, nekaj se repenčijo in branijo take, proti katerim so najbolj proti, samo zavedajo se ne ali pa jim je pravzaprav itak vseeno, samo za njihovo polno rit se gre že od začetka.
  Upam, da je vsaj slovenska titova omladina dovolj brihtna, da si bo zapomnila kaj do danes naredili. Študentarija je levico doslej jemala resno, bomo videli kako bo jutri.

  • Big Bird-Veliki Tič

   Srbi go home !!!

   • Hamid Begic

    Ne seri. :)

    PS: Where have you been?! :)

    • Big Bird-Veliki Tič

     I’ve been here all along…and I’m shitting on SDS :)

     • Hamid Begic

      Še vztrajaš, potem…. :)

      PS: Mene blokirajo…. Potem pa zgubim voljo. :) #HAhahahahah

     • Big Bird-Veliki Tič

      They also blocked me…but I fucked them up. I’m the untouchable Tunek :

 • Hamid Begic

  In kaj se je zgodilo?!…. Nič. :)

  PS: Erjavec je nedolžen in ima mojo podporo pri odstavitvi Škerbinca, kateri je kršil predpise SV in zakone RS. :)

 • Big Bird-Veliki Tič

  No one fucks around with Foglof Tunek… Capish?

  • Hamid Begic

   Moraš dati meki ććć. :)

   PS: Bolj bodo noreli. :)

   • Big Bird-Veliki Tič

    Hamid BegiĆĆĆ ??? :)

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte, 34-letni državljan BiH in 18-letni Srb ropala in spolno napadala spolne delavke fSloveniji. Kaj predlagate…kaj moramo storiti? To so vendar naši južni “bratje ???

  • xtc

   Nič saj vemo ,da so Pravoslavci isto kot Sqiperije in titek.

 • milanček

  tega idiota, načrtno uničujočega uničevalca slovenskega naroda, države Slovenije, bi morali ne interpelirat oz odstranit, ampak postaviti pred strelski vod! zavedni Slovenci, do kdaj še bomo trpeli z sklonjeno glavo pod pritiski, pod mafijskimi posli F21 s kućanom na čelu podprto z njegovo jugo mafijo, ki uničujejo moj slovenski narod! DOVOLJ JE, uprimo se in odstranimo to golazen!!!

 • Olga101

  Zdaj bomo pa videli “moralnega” in “odločnega” Šarca… Ko so diskriminirali starše in otroke zasebnih šol, je sedel pri maši! Ko bodo zaščitili Erjavca, bo sedel pri levičarskem papežu?! Tudi njegov lutkar Milan je v kritičnih trenutkih driskal v plenice v ZDA!
  Vsi poslanci, ki podpirajo Erjavca, podpirajo kršenje slovenske ustave in zakonov! Podpirajo totalitarne metode dela! Podpirajo rušenje slovenske države in uničevanje slovenske vojske!

 • tomven

  Vidim da se gnida še vedno reži kot bedak…

 • Slovenka

  Škoda sape, raje se lepo imejte na prvi poletni dan. Erjavček bo preživel, ker če mu izglasujejo brco v rit , bo padla vlada, tega pa si nihče v koaliciji ne želi. Tudi Levica ne bo delala neumnosti. Življenje v DZ je preveč lepo, da bi si ga pokvarili s kakšno neumnostjo. Le kje bi še lahko vlekli take plače za tako malo dela? Ne, se popravljam. Razen škode in neumnosti ne delajo nič, evrčki pa vseeno letijo na kup. Pred našimi očmi se v živo odvija znana pravljica Mizica pogrni se. , kjer poleg bogato obložene mize nastopa še osel, ki serje cekine. Upajmo, da bo sledila tudi gorjača in jih malo potipala. In Lukec in Koridiš? Dvomim, da sta sposobna zaslužiti za burek.

 • me

  Interpelacija ni uspela.
  Vlada bo uspesno vladala kot doslej.
  Brez uspehov.
  Butale zagamane.
  Bitalci slovanski.
  Zivite v , jeste in vlada vam drek.
  To si zasluzite

 • Janez Kepic-Kern

  Nas SLOVENCE – ta Karl E. – NIČ NE ZANIMA.
  Hočemo
  lei imeti normal slovensko vojsko.
  Kot ima OK država Avstrija – svojo vojsko. L.r. JANEZ Č. KERN KOMENDA

 • mginko

  Tako je v komunistični mafijski ukradeni državi, kjer peščica izvoljencev j..e, zaspani drugorazredni narod, katerega država ne zanima. Ta mafija pa služi mastne plače za nedelo, zato tudi taka borba za obstoj bleferskega korelna, samo da ne pade “sladka” oblast do konca mandata, pa četudi so dokazi za prekrške bleferja, za mafijo ni zakonov in so dovoljena po “straremu” vsa sredstva, da se oblast obdrži.

 • Skrajno Desni

  Smo na popolni poti Venezuele, oblast nam iz dneva v dan zmanjšuje pravice, sama se pa na noben način ne odpove plenjenja.

 • šmentanamuha

  … nekoč je bila Kartagina ….

 • šmentanamuha

  Mahnič je bil odličen.

 • xtc

  Definitivno je takole;rešili so Kahlo d** v politična trupla pa so spremenjeni Xarchi,Cerar,Kahla in AB terLunatik verjetno bo Xarchi reševal obstoj obupno z NSi in SNS definitivno pa tudi ta dva odhajata v tem primeru z Lunatiki,LMŠ,SMC,Sab še pred koncem leta na odpad SLO politične zgodovine.
  Skratka večina jih je prišla do “The end of the road”.

 • šmentanamuha

  Če hoče Šarec dobro samemu sebi in ohraniti vsaj še nekaj dostojanstva kot človek, in če mu je vsaj malo mar za državo, v kateri je živi in v kateri je odrasel, naj čimprej razpusti to vlado, sicer bo končal v greznici zgodovine. Kar smo dales poslušali je pogrebni sprevod države.

  • xtc

   A boBurekđija in kebabđija odšel iz te pozicije?
   Ne bodi nor lahko samo še prodaja kebab,sladojed in burek v kiosku nasprot parlamenta-to je njegov ralni konec.

 • xtc

  Kamniškega burekđijo ne bo dotolkla SLo pač pa tujina-bebček bo šel zoper EK.

 • bolimeđoko

  Mah bolimeđoko pa kaj .

 • janez55

  SDSovi luzerji so spet popušili.

  • šmentanamuha

   Bimbo, popušili smo mi, ljudstvo, vključno s tabo.

 • bolimeđoka

  Kolega vse najboljše za rojstni dan !
  Darilo pa si dons dobu, ne ?

 • bolimeđoka

  Žan, BRAVO !
  Dobr si se držu.

 • Miro Jereb

  Spoštovani…JAZ se odpovedujem tej državi in jo bom zapustil. V taki gnojnici ni za živeti in ustvarjati. Lep pzdrav. PS če bi šli vsi…bi vlada sama sebi vladala in uživala…davkoplačevalci pa bodo vsi v tujini.Gamad jedna.

 • Samo v slo je interpretacija zmaga. Drugje po svetu sami odstopijo.

 • realnost

  Usoda rjavca je bila zapečatena že ko so mu volilci na volitvah rekli NE in se ni uvrstil v parlament. Tak človek ne bi smel imeti nobene javne funkcije, bil bi lahko samo vratar kakšne ustanove, pa še to če….

 • Novakec1

  Levaki so spet lulat pelal desnake, nakaj gnilegaje v desnakih, že sam mahnjenega pogladaš pa je vse jasno.

 • Radolf Mitler

  Jebo pas mater vsem levičarjem, ki podpirajo lažnivca. Šarec – ne glede na izid interpelacije – vsaj sedaj pokaži, da si dec in tega bedaka in narodnega škodljivca naženi iz vlade. Pa še fantomsko stranko desus zraven. Sami idioti.

  Heil!

 • branči

  maš prav! od sedaj naprej bodo spet levaki imeli svoje orgije! vse do bridkega konca, če jih preje ne bodo bedaki kot ti spregledali!

 • Novakec1

  Tud če bo naslednja vlada desno usekana bo Korli eden od ministrov, je trdoživ ko maček ki ima devet življenj.

  • herman

   Saj ni sam kriv, da Janša ne more brez njega.

   • bolimeđoka

    Kolk bo pa teb dans padlo. Ni več dežja, sonce sije. Če je sončno baje mate dvojno colengo. Tko pravjo. Neki bo že res.

 • Skrajno Desni

  Je pa značilno za Slovensko vlado in parlamentalce, da svoj položaj zapustijo samo z nogami naprej ne zruši jih niti atomska bomba.

 • Nata

  Tresla se je gora , rodila se je micena miškica . . . .

 • palačinka

  ..odlično pripravljena interpelacija…in mahnič je res dober retorik…mu ni para

  • herman

   To je bila bolj interFelacija. Janševi so spet popušili.

   • piki

    …za las je šlo…zgolj za 4 glasove….jasno je bilo,da ga ne bodo odstavili,jim je kantar zagrozil,da bodo izstopili iz koalicije….le kateri butelj bi jih še volil,ko bi vlada …čisto gotovo,padla ?!?…in interpelacija je bila bomba,čeprav mi sds dol maha…ampak,kar je res,je res…kohl je še komaj dihal,stališča koalicijskih poslancev so bila za en drek,jurša je en krjavelj,polpismeni….korčetova se je pa razpyzdila,ker ji je mahnič povedal resnico o tastari…levica se je pa hinavsko skrila

 • janez55

  Tale Korl je res dobrota sirota. Niti desni niti levi brez njega ne morejo sestaviti vlade, potem pa pljuvajo po njem.

 • Common Sense

  In na koncu je Kordiš rešil Korleoneja. Tudi to si bodo ljudje zapomnili. Tik tak tik tak…

  • bolimeđoka

   Komplet Levica je šla raje na morje – petek je bil. važno, da je plača.

 • Skrajno Desni

  Predlagam da za naslednji mandat kandidirajo klošarji, bo država bolj stabilna pa tudi klošarji ne morejo toliko alkohola popit kot zdajšnji pokradejo.