fbpx

Iz zanesljivih virov: Iztok Purič je bil Šarčev krt znotraj stranke SAB! Sedaj Bratuškovi očita, da je zaverovana sama vase

Šarec in Purič (foto: STA)

Iztok Purič je bil notranji krt Šarčeve LMŠ znotraj Stranke Alenke Bratušek, nam sporočajo zanesljivi viri blizu stranke SAB. Purič pa je svojo bivšo šefico Alenko Bratušek v Odmevih označil, da je samozadostna, zaverovana vase ter brez kančka samokritike.

“To so lastnosti, ki težko pripeljejo do sodelovanja, zaupanja in spoštovanja,” je povedal Iztok Purič v Odmevih. Purič je bil v preteklosti večkrat kritičen do Alenke Bratušek. Vendar po viri blizu SAB sporočajo, da je bilo vse to le Šarčevo maslo, ki je povzročal razdor znotraj stranke SAB. Bivši minister za kohezijo Iztok Purič pa se po informacijah naših virov bo kmalu pojavil kot novi član Liste Marjana Šarca.

Iztok Purič je v svoji odstopni izjavi zapisal, da najbolj vplival slab odnos, ki ga je imel z vodilnimi člani stranke, predvsem njeno predsednico Alenko Bratušek. Kot je navedel v odstopni izjavi, brez medsebojnega sodelovanja, zaupanja in spoštovanja znotraj stranke delo ne more prinesti pričakovanih rezultatov. Podobno kot naši viri pa je razočaranje Puriča prineslo spoznanje, da si ni moral izbrati lastnih sodelavcev. Ker državni sekretarji predstavljajo politično funkcijo, je podobna želela Bratuškova namestiti politične kadre iz stranke SAB. S tem pa se Purič ni mogel sprijazniti.

Odstopna izjava Iztoka Puriča. (Foto: posnetek zaslona/Odmevi RTV Slovenija)

Glasovanje o Lenarčiču je bil le vrh ledene gore slabih odnosov med Bratuškovo in Puričem
V svojih pompoznih intervjujih za Mladino in Reporter je predsednik vlade v odstopu Marjan Šarec velikokrat pohvalil svojega krta znotraj SAB-a Iztoka Puriča. Med drugim je izjavil, da je do glavnega spora prišlo zaradi glasovanja o evropskem komisarju Lenarčiča na seji vlade. Bratuškova je zahtevala, da se vzdržijo, a je Purič potegnil s Šarcem in glasoval za Lenarčiča. Vendar naši viri blizu SAB sporočajo, da je Purič deloval celotni mandat v navezi s Šarcem in ni upošteval nobenih strankarskih navodil vrha stranke glede glasovanja na sejah vlade.

Alenka Bratušek je po besedah Iztoka Puriča bila samozadostna in brez trohice lastne samokritike. (Foto: STA)

Purič pa je v Odmevih predstavil svoj vidik zgodbe o glasovanju evropskega komisarja Lenarčiča. “Tisti znani dogodek ob imenovanju evropskega komisarja se mi je dodobra vtisnil v spomin,” je povedal Purič. Dejal je, da mu je Bratuškova eno minuto pred sejo vlade sporočila nadaljnja navodila, ne da bi se o tem predhodno na kakršenkoli način pogovorila. “Šlo je za kandidata, ki sva ga oba s predsednico zelo dobro poznala in je človek, ki je prejšnje predsedovanje izpeljal v najboljši možni meri,” je pojasnil.

Po zanesljivih virih blizu stranke SAB sta Marjan Šarec in Damir Črnčec izkoristila Puriča za svojega notranjega krta v stranki SAB. (Foto: STA)

Marjan Šarec je skupaj z Damirjen Črnčecem razbijal koalicijske partnerje
Trditve naših virov blizu stranke SAB, da je bil Purič notranji krt znotraj strankarskega vodstva, se hitro lahko izkažejo za resnične. S svojim medijskim aparatom, od največje komercialne televizije POP TV do paradržavnega Planet TV in Siola sta velikokrat Marjan Šarec in Damir Črnčec disciplinirala svoje koalicijske partnerje.

Marjan Šarec je s svojim medijskim kartelom velikokrat discipliniral svoje koalicijske partnerje. (Foto: STA)

Židanovim Socialnim demokratom sta nastavila afero v državnem Petrolu. Afero so lansirali preko POP TV, kjer so prikazali, kako vidni predstavniki SD izkoriščajo državni Petrol za svoje posle. Nazadnje je Šarčevo moč medijskega kartela doživel bivši predsednik Desusa Karl Erjavec, ko se je v izbranih Šarčevih medijih prikazala slika luksuznega avtomobila Porshe macan S diesel en dan pred volilnim kongresom stranke Desus. Ob tem niso pozabili napisati, da je dobil avtomobil z velikim popustom ter da je kot predsednik Desusa prejemal plačo v višini več kot 1000 evrov.

Luka Perš