Iz zanesljivih virov: Iztok Purič je bil Šarčev krt znotraj stranke SAB! Sedaj Bratuškovi očita, da je zaverovana sama vase

Šarec in Purič (foto: STA)

Iztok Purič je bil notranji krt Šarčeve LMŠ znotraj Stranke Alenke Bratušek, nam sporočajo zanesljivi viri blizu stranke SAB. Purič pa je svojo bivšo šefico Alenko Bratušek v Odmevih označil, da je samozadostna, zaverovana vase ter brez kančka samokritike.

“To so lastnosti, ki težko pripeljejo do sodelovanja, zaupanja in spoštovanja,” je povedal Iztok Purič v Odmevih. Purič je bil v preteklosti večkrat kritičen do Alenke Bratušek. Vendar po viri blizu SAB sporočajo, da je bilo vse to le Šarčevo maslo, ki je povzročal razdor znotraj stranke SAB. Bivši minister za kohezijo Iztok Purič pa se po informacijah naših virov bo kmalu pojavil kot novi član Liste Marjana Šarca.

Iztok Purič je v svoji odstopni izjavi zapisal, da najbolj vplival slab odnos, ki ga je imel z vodilnimi člani stranke, predvsem njeno predsednico Alenko Bratušek. Kot je navedel v odstopni izjavi, brez medsebojnega sodelovanja, zaupanja in spoštovanja znotraj stranke delo ne more prinesti pričakovanih rezultatov. Podobno kot naši viri pa je razočaranje Puriča prineslo spoznanje, da si ni moral izbrati lastnih sodelavcev. Ker državni sekretarji predstavljajo politično funkcijo, je podobna želela Bratuškova namestiti politične kadre iz stranke SAB. S tem pa se Purič ni mogel sprijazniti.

Odstopna izjava Iztoka Puriča. (Foto: posnetek zaslona/Odmevi RTV Slovenija)

Glasovanje o Lenarčiču je bil le vrh ledene gore slabih odnosov med Bratuškovo in Puričem
V svojih pompoznih intervjujih za Mladino in Reporter je predsednik vlade v odstopu Marjan Šarec velikokrat pohvalil svojega krta znotraj SAB-a Iztoka Puriča. Med drugim je izjavil, da je do glavnega spora prišlo zaradi glasovanja o evropskem komisarju Lenarčiča na seji vlade. Bratuškova je zahtevala, da se vzdržijo, a je Purič potegnil s Šarcem in glasoval za Lenarčiča. Vendar naši viri blizu SAB sporočajo, da je Purič deloval celotni mandat v navezi s Šarcem in ni upošteval nobenih strankarskih navodil vrha stranke glede glasovanja na sejah vlade.

Alenka Bratušek je po besedah Iztoka Puriča bila samozadostna in brez trohice lastne samokritike. (Foto: STA)

Purič pa je v Odmevih predstavil svoj vidik zgodbe o glasovanju evropskega komisarja Lenarčiča. “Tisti znani dogodek ob imenovanju evropskega komisarja se mi je dodobra vtisnil v spomin,” je povedal Purič. Dejal je, da mu je Bratuškova eno minuto pred sejo vlade sporočila nadaljnja navodila, ne da bi se o tem predhodno na kakršenkoli način pogovorila. “Šlo je za kandidata, ki sva ga oba s predsednico zelo dobro poznala in je človek, ki je prejšnje predsedovanje izpeljal v najboljši možni meri,” je pojasnil.

Po zanesljivih virih blizu stranke SAB sta Marjan Šarec in Damir Črnčec izkoristila Puriča za svojega notranjega krta v stranki SAB. (Foto: STA)

Marjan Šarec je skupaj z Damirjen Črnčecem razbijal koalicijske partnerje
Trditve naših virov blizu stranke SAB, da je bil Purič notranji krt znotraj strankarskega vodstva, se hitro lahko izkažejo za resnične. S svojim medijskim aparatom, od največje komercialne televizije POP TV do paradržavnega Planet TV in Siola sta velikokrat Marjan Šarec in Damir Črnčec disciplinirala svoje koalicijske partnerje.

Marjan Šarec je s svojim medijskim kartelom velikokrat discipliniral svoje koalicijske partnerje. (Foto: STA)

Židanovim Socialnim demokratom sta nastavila afero v državnem Petrolu. Afero so lansirali preko POP TV, kjer so prikazali, kako vidni predstavniki SD izkoriščajo državni Petrol za svoje posle. Nazadnje je Šarčevo moč medijskega kartela doživel bivši predsednik Desusa Karl Erjavec, ko se je v izbranih Šarčevih medijih prikazala slika luksuznega avtomobila Porshe macan S diesel en dan pred volilnim kongresom stranke Desus. Ob tem niso pozabili napisati, da je dobil avtomobil z velikim popustom ter da je kot predsednik Desusa prejemal plačo v višini več kot 1000 evrov.

Luka Perš

 • Joško

  Ko se levaki “koljejo” med sabo, več jih bo obležalo, bolje bo za Slovenijo.

  • Hanzi

   Joško, problem je tudi, da tudi mi nismo enotni. Poglej samo Ludomilo.

   • Joško

    Ljudmila je “levičarski krt” znotraj NSi.

    • Joc 52

     Tocno to, redna obiskovalka skrabceve domacije….leglo koruptivne kraje drzavnega denarja

    • rrrrr

     Ljudmila je levičarski krt znotraj NSI in NSI je levičarski krt znotraj demokratične desnice.

 • xtc

  Levaki so “lešinari”.
  AB?
  IQ zmrznjenja vode in topoumen pogled in prazna glava.

  • tohuvabohu

   Zelo si prijazen. Voda zmrzne pri 273 K.

   • xtc

    Jep! Samo težava je da pri C varianti i pa na =0

 • montyamp

  Slovenija ima na oblasti hordo udbovske omladine , patologijo ki korenini v 800 moriščih raztresenih po državi .
  No in kako naj so vzgojeni od izdajalcev , morilcev in ovaduhov , le kako naj so to pametni ljudje ???
  Genetski zapis zapečaten z vzgojo nezašolane bagre partijskih sinekurcev , nam generira politični cirkus rdečeciganskega kanibalizma , financiran seveda iz davkov , katere plačujejo pametni ljudje .

 • bubamara

  Xarac dela čistko po levici. Samo še Umlauta sprejme, pa bodo cigani na kupu.

 • SALZ

  Oni bi pa šli z Šarcem še enkrat v vlado a so ti politiki res tako butasti ?

  • sunday

   ooo, so,so še bolj – no, še bolj kot so butasti so pokvarjeni !!!

 • xtc

  Heh,zanimiv tandem na koncu Hrvat in Šiptar-LGTBQ?
  No levi sdo alergični na Hrčke.
  Nadalje,baje pravijo ,da je bil danes tak veter v Kranju ,da je AB fuflo čist ogolil,MiĆo pa išče šal zannjo ,da jo bo ovil ,da neo zmrznila.

 • Boy

  Mojškra, eminentni pravnik in lesarski kloven imajo več skupnih točk. Egoistični grabeźljivi samodržci brez vsake samokritike in kompetenc, zmorejo edino oddati prepisano diplomo. Aja, pa še hvaliti se, to še zmorejo. Nihče od njih ni prepričan komunist, vsi so le častihlepni posamezniki, ki jim pripadnost rdečim, le lajša pot k “uspehu”.

 • Nšo-či

  Samozadostna, zaverovana vase ter brez kančka samokritike..pravi Purič. Tudi od daleč je opaziti pomanjkanje sočutja in manjko bistrosti.

  • rrrrr

   Uboga Lady Chatterley. Še priletni vrtnarski pomočnik Purić zapušča njo in tisto majhno, s tisočerimi vrtnicami zastrto vrtno uto, na najbolj skritem obronku dvorca Brdo..O, ljubezen, ljubezen.

   ,,Proletarska nehvaležnost pač” je knjigo zaključil D.H. Lawrence.

  • Miro Jereb

   Spomnite se intervjuja na CCNu…za KOZLAT.

  • Peter

   Vse to nadomesti z neskončnim napuhom, grabežljivostjo in lažnim občutkom veličine, ki ji ga pumpajo osrednji mediji. Dokler bo naša…
   Je pa rešila Slovenijo, no.

 • marker

  Ta prepotentna in domišljava oseba bo naredila še velik cirkus. Bojim se, da se bo po volitvah spet ponovilo leto 2018, ko JJ ni mogel sestaviti vlade zaradi takih kruhoborcev, ki jim ni niti malo mar za državo in njene državljane, temveč jim je le do udobnih foteljev in dobro plačanih privilegijev.Tudi Purič ni cvetka. Na Brdu sta z absolutno gospodarila po svoje. Preplačane preproge in urejanje okolice hiše še nista pozabljena.

 • skorpijon93

  važno da vam uvažajo muslimane, izobražene slovence pa v tujino, ja kaj briga to volivce, važno da je moja rit polna pa da je pokojnina pa plača nakazana !

 • Novakec1

  Levi, desni, sredinski, niste vredn da vas pes počšije

  • Andrej

   In scal naj bi Novakec? Imaš prav, tega res nihče ni vreden.

 • Andrej

  Kar tukaj očitajo Šarcu je brez veze. Šarec je CK ZKS prijatelj in njihova metoda je podtalna. Vedno in povsod. Zato pa živi ne prenesejo SDS-a, ker se vanj ne morejo infiltrirat.

 • mapu

  Tisti ,ki ima vsaj malo razuma, bo razumel, da mojškrici pa res ne moreš verjeti, pa še plagijatorki..