fbpx

Izbranka Foruma 21 Marta Kos Marko prodaja hišo v Vodicah: Ceno je postavila na vrtoglavih 1,39 milijona evrov!

Marta Kos (Foto: STA)

Slovenska veleposlanica v Švici Marta Kos Marko se je odločila prodati svoj razkošen dom v Vodicah. Za hišo zahtevata z možem Aaronom Markom skoraj 1,4 milijona evrov! Nepremičninska agentka, ki smo jo poklicali, je prepričana, da cena presega vsaj 30 odstotkov dejanske vrednosti hiše. Razkošna hiša je tudi dokaz, v kakšnem razkošju živi leva politična elita, ki se domnevno zavzema za malega človeka. 

Sestra zloglasnega Draga Kosa, enega glavnih snovalcev afere Patria, in izbranka Milana Kučana, ki sploh ni karierna diplomatka, temveč jo je na ta položaj leta 2013 na podlagi političnega kadrovanja imenovala vlada Alenke Bratušek, kasneje pa jo je predsednik države Borut Pahor nastavil še za veleposlanico v Švici, v Vodicah prodaja svoje domovanje. Nepremičnino sicer prodajata skupaj z možem Aaronom Markom, ki je polovični lastnik hiše, ceno pa sta postavila na vrtoglavih 1,39 milijona evrov.

Hiša ima 325 kvadratnih metrov, kar pomeni, da sta si Marta Kos Marko in njen mož za kvadraten meter zamislila ceno več kot 4000 evrov. “To ni normalno!” je prepričana ena od slovenskih nepremičninskih agentk, ko smo jo poklicali in ji povedali za vrtoglavi znesek. Razkrila je, da se cene za kvadratni meter 15 let stare hiše v Vodicah gibljejo med 2500 in 2700 evrov. Po njenem prepričanju (njeno ime in priimek hranimo v uredništvu, op. p.) pa sta zakonca Marko kar za 30 do 40 odstotkov “navila” ceno na nepremičnino, ki jo prodajata.

Foto: nepremičnine.net

Hiša se sicer prodaja v celoti, opremljena s pohištvom po meri, ima tako talno kot stensko ogrevanje, alarmni sistem, pa tudi notranji in zunanji džakuzi. Hišo obdaja okrog 3000 kvadratnih metrov zemljišča, razkriva nepremičninski portal Nepremičnine.net. Hiša ima tudi klet in prostorno garažo, Marta Kos Marko pa si je v tej hiši omislila še vinsko klet, shrambo s sefom ter dve savni – finsko in zeliščno, pa tudi masažno prho s turško savno in bazen za knajpanje, razkriva omenjeni portal.

Marta Kos Marko je bila za svoje aktivistično delovanje proti desnici vedno bogato nagrajena. Za velik denar je svetovala propadlim politikom iz vrst LDS, pred volitvami 2008 je agitirala v časniku Dnevnik z oglasom za več kot 8 tisoč evrov proti takratni vladi Janeza Janše, leta 2011 pa je pripravljala Zorana Jankovića za naskok za prevzem oblasti, a jima ni uspelo. V uradnem listu pa je bil 12. 9. 2017 objavljen ukaz predsednika republike Boruta Pahorja o njenem imenovanju  za veleposlanico v Švici. Nekarierna diplomatka je bila pred tem veleposlanica v Nemčiji, kjer je bil njen najodmevnejši dosežek parada ponosa v Berlinu ter šikaniranje zaposlenih. 

M. S.