Izjava dneva: Direktorja s 45 jurji plače ter “neodvisnega” predsednika računskega sodišča, ki popoldne mazne en milijon, je možno prodati samo ideološko najbolj zvestim!

Datum:

Itak je pa samo ideološko najbolj zvestim možno za politika prodati direktorja z državno plačo, težko 45 jurjev ter ‘neodvisnega’ predsednika računskega sodišča, ki popoldne na Fifi – brez pogodbe! – mazne en milijon,” je Bojan Požar komentiral vstop Roberta Goloba in Tomaža Vesela v politiko.

24. aprila so razpisane državnozborske volitve, tranzicijska levica pa bo, kot kaže, poleg strank KUL v politični boj poslala tudi Roberta Goloba, ki se mu je iztekel mandat v državni družbi Gen-I, kjer je poleg preostalih finančnih privilegijev letno zaslužil okoli pol milijona evrov bruto. Ambicije ima že dolgo časa tudi predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel – “honorarec” s popoldanskim zaslužkom milijon evrov pri Svetovni nogometni zvezi (Fifa). Njima naj bi se pridružil še skesanec Ivan Gale, omenja se tudi predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča.

Da se je zgodba z novimi obrazi na volitvah v Sloveniji že izpela, smo na Nova24TV že poročali. Analitik Sebastjan Jeretič je ocenil, da bo Golob jemal glasove, oziroma “kanibaliziral” predvsem LMŠ ter SAB in v manjšem deležu SD. Večjega preboja torej ne gre pričakovati kot nekoč z Mirom Cerarjem, Zoranom Jankovićem ter delno z Marjanom Šarcem.

Golob in Vesel lahko prepričata le trdo jedro tranzicijske levice
Da se je model novih obrazov med neopredeljenimi s Šarcem nepovratno izčrpal, ocenjuje tudi novinar Bojan Požar. Kot je zapisal, je nove obraze levice pod krinko politične sredine pripravljen voliti le še del najzvestejših volivcev tranzicijske levice, kar posledično pomeni, da bo Robert Golob z gibanjem “Bodi sprememba” predvsem (oziroma zgolj) kanibaliziral najbolj zveste volivce tranzicijske levice. “Itak je pa samo ideološko najbolj zvestim možno za politika prodati direktorja z državno plačo, težko 45 jurjev ter ‘neodvisnega’ predsednika računskega sodišča, ki popoldne na Fifi – brez pogodbe! – mazne en milijon,” je prepričan Požar.

Raziskovalni novinar Bojan Požar (Foto: STA)

Sara Kovač

 

 

Sorodno

Zadnji prispevki

FIDES: Golob nam je dvakrat grozil!

V sindikatu zdravnikov Fides so se odzvali na današnjo...

[Video] Strokovnjak opozarja: “Najusodneje pri kanalu C0 je, da se sploh gradi”

Najusodneje pri kanalu C0 je, "da se sploh gradi"....

Trump pridobiva prednost v ključnih bojiščnih državah

Novembra bodo v ZDA volili predsednika in trenutno vse...

Oblast bi za 10 odstotkov višje cene elektrike, da bi se paneli bolje prodajali?!

Včasih za kakšno državo pravijo, da ji vlada mafija,...