fbpx

Izjava dneva: Hojs bo legendarno opravil z Nemcem, ki je očitno prvi, ki mu je uspelo interpelirati upravno sodišče in Ustavo RS hkrati!

SD's MP Matjaž Nemec. (Photo: STA)

Interpelacije še nisem prebral, si pa že naročam kokice. Hojs bo legendarno opravil z Nemcem, ki je očitno prvi, ki mu je uspelo interpelirati upravno sodišče in Ustavo RS hkrati. To ne bo fer retorični boj, Nemec se mi smili, začel bom zbirati zamaške za njega,” je izjava dneva po izboru uredništva Nova24TV.

Opozicijske SD, LMŠ, Levica in SAB so v torek vložile interpelacijo notranjega ministra Aleša Hojsa in sicer zaradi odločitve ministrstva, ki omogoča koncert hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona.

Pri tem mnogi strokovnjaki ocenjujejo, da je interpelacija v tem primeru povsem zgrešena, saj minister nima z odločbo ničesar, odločitev pa le zasleduje sodbo upravnega sodišča, prav tako ima podlago tako v Ustavi RS kot odločbi Evropskega sodišča za človekove pravice.

Nemec se bo “našvical”
Podobnega mnenja je tudi pravnik Drago Zadergal, ki je zapisal, da si že naroča pokovko, s čimer namiguje, da bo interpelacija še kako zanimiva. “Hojs bo legendarno opravil z Nemcem, ki je očitno prvi, ki mu je uspelo interpelirati upravno sodišče in Ustavo RS hkrati. To ne bo fer retorični boj, Nemec se mi smili, začel bom zbirati zamaške za njega,” je še zapisal na Twitterju. Kot kaže, poslanec Nemec, ki več kot očitno ne pozna pravnih postopkov, ne bo “švical” samo na tiskovni konferenci, ampak ga potenje pri argumentaciji čaka tudi v državnem zboru, ko bo na vrsti interpelacija.

Pri tem je zanimivo, da opozicija obtožuje vlado in ministra Hojsa, da ta NI politično posegel v postopek neodvisnega organa, ki je izdal odločbo. Tovrstno politikantsko je zanimivo prav zato, ker je opozicija pred tem vlado obtoževala številnih posegov v delovanje neodvisnih državnih organov.

Rok Krajnc