fbpx

Izjava dneva: Janševa vlada zatrla virus, redno izplačuje pokojnine in vsak mesec 150€ koronskega dodatka, 200€ počitniškega vavčerja, regres – Šarec pa o evtanaziji in 6€ uskladitve!

Foto: Demokracija

Danes smo izbrali tvit dneva pravnika, publicista in poznavalca problematike upokojencev Marka Štrovsa: “Tudi najbolj rdeči upokojenci vidijo, da jih pred korono in revščino zna in hoče obvarovati le Janševa vlada. Zatrla virus, redno izplačevanje pokojnin in vsak mesec dodatki: 150 evrov koronskega dodatka, 200 evrov počitniški vavčer, regres. Šarec pa o evtanaziji in 6€ uskladitve.”

Vlada Republika Slovenije se je od prevzema oblasti pred dvema mesecema znašla v izjemno težki situaciji. Sloveniji je grozil apokaliptični italijanski scenarij v korona krizi, a so pravočasni ukrepi vlade preprečili hujšo širitev virusa. Če bi prejšnja vlada podobno reagirala kak teden prej, bi bilo okuženih in mrtvih še manj.

Vlada pa se je dokazala tudi z delovanjem svetovalne vladne skupine za pripravo protikorona zakonskih paketov pod vodstvom Mateja Lahovnika za omilitev gospodarskih in socialnih posledic. Med številnimi oblikami pomoči slovenskemu gospodarstvu in državljanom so del protikriznih sredstev prejeli tudi slovenski upokojenci.

Ko tudi ideološko “rdeči” upokojenci vidijo, kdo jih varuje pred korono in revščino
Kot je na Twitterju zapisal poznavalec upokojenske problematike Marko Štrovs, se slovenski upokojenci lahko zahvalijo aktualni vladi, da skrbi za redno izplačevanje pokojnin in jim vsak mesec namenila 150 evrov koronskega dodatka ter 200 evrov v podobi počitniškega vavčerja. Pri tem je spomnil na ukrepe nekdanje vlade Marjana Šarca, ko je bila na dnevnem redu evtanazija bolnih starostnikov in 6 evrov uskladitvenega dodatka v času rekordnih gospodarskih kazalcev.

 

Luka Perš