Izjava dneva: Joveva ni pripravljena na politiko – vanjo je vstopila brez izkušenj in z navado biti nad kritiko naroda

Evroposlanka Irena Joveva (Foto: STA)

Na ogorčenost evropske poslanke Joveve nad žalitvami, ki naj bi jih prejemala, o čemer smo kritično pisali že sami in se je potem na naše pisanje povsem deplasirano odzvala tudi poslanska skupina LMŠ, se je odzval tudi nekdanji član vlade, ZUJF – ovec in legendarni tviteraš, Tomaž Štih – Libertarec: “Tarnjanje in hlipanje evropske poslanke Joveve kaže, kako nepripravljena je na izzive svojega položaja. V politiko je vstopila brez izkušenj in z novinarsko navajenostjo biti nad kritiko naroda.

Tomaž Štih je znan po tem, da pogosto zadene žebljico na glavico, njegovi čivki so nemalokrat izjemno lucidni in najbrž nekaj najboljšega, kar premore slovenska tvitosfera. In tudi tokrat ni razočaral s svojim dodatnim uvidom v dogajanje.

Opozoril je, da je užaljenost “makedonske” evroposlanke Irene Joveve jasen pokazatelj, da v politiko ni vstopala pripravljena, pravih izkušenj pa še vedno nima, saj je vanjo vstopala kot novinarka, ki ne sme biti kritizirana. Poleg tega, da se, kot smo pisali tudi sami, ne zaveda odgovornosti do države, ki ji je omogočila, da je prišla do enormne bruseljske plače, je jasno, da tudi psihološko in svetovnonazorsko ne zmore situacije, v kateri se je znašla.

Ko gre za Janšo, empatije medijev ni
Slovenski poslanci pogosto ne razumejo, kakšna odgovornost je to in kaj s seboj prinaša v psihološko – sociološkem smislu. Lep zgled bi jim lahko bila usoda trenutnega predsednika vlade Janeza Janše, ki ima za seboj več kot 30 let negativnih naslovnic Mladine, nenehnih žalitev, pritiskov, izsiljevanja s strani Mladine, sodnih procesov in napadov dominantnih medijev. Zanimivo, prav Janša je obenem nekdo, do katerega mediji ne zmorejo izkazati niti kančka empatije, ki bi ga od slovenskega naroda radi obilo, čeprav do njega ne čutijo nobene odgovornosti.

Aleš Ernecl