fbpx

[Izjava dneva] “Na kolesih, a ne protestiram. Covid-19 bi bil zame najbrž usoden! Zahvaljujoč strogim ukrepom vlade in vsem, ki ste jih upoštevali, se še vedno smejim. Hvala”

Foto: Printscreen

“Na kolesih, a ne protestiram. Covid-19 bi bil zame najbrž usoden! Zahvaljujoč strogim ukrepom vlade in vsem, ki ste jih upoštevali, se še vedno smejim. Hvala,” se glasi sporočilo na vozičku dojenčka, ki za razliko od destruktivnih protestnikov, zgovorno kaže odraz hvaležnosti za pravočasno ukrepanje. Kljub drugačnemu medijskemu toku, se nekateri več kot očitno zavedajo, da bi bilo lahko veliko več smrtnih žrtev v rizični skupini prebivalstva.

Takšno sporočilo je nedvomno v nasprotju s sporočili, ki jih v večini izražajo protestniki. Ti namreč sporočajo, kako naj bi zaradi aktualne vlade živeli v diktaturi. Seveda je jasno da temu ni tako, kar je jasno vsakemu razumnemu človeku.

Seveda je težko razumeti, čemu bi bil človek v času epidemije proti ukrepom, ki so namenjeni zajezitvi okužb. V sosednji Italiji smo namreč lahko spremljali, kako poguben zna biti novi koronavirus in kaj kmalu bi se lahko sami znašli v isti situaciji.

Tisti, ki ne tulijo v isti rog, ne dobijo prostora v medijih
Kaviar socialisti se močno bojijo za ohranitev svojih privilegijev. Ti tako pod pretvezo, kako naj bi imeli v Sloveniji diktaturo, protestirajo in se povsem po nepotrebnem izpostavljajo morebitni okužbi. Med protestniki se od časa do časa pojavi nekaj posameznikov, ki jim gredo tovrstni protesti tako na živce, da to z napisi tudi izrazijo. Tako smo lahko tekom preteklih protestov opazili pogumnega državljana s transparentom: “Janša je kul”.

Image

Dejstvo je, da se med najbolj uspešne države sveta pri zajezitvi novega koronavirusa, ne uvrščamo po naključju. Pravočasni in ustrezni ukrepi vlade so namreč bili tisti, ki so nas popeljali tja, kjer smo. Kdor si tega ne želi priznati, je očitno preveč zaslepljen in sovražen. Vedno znova se dokazuje, da je tisti, ki se ima za najbolj miroljubnega,  v resnici najbolj sovražen.

Hana Murn