[Izjava dneva] Plačali bomo vsak prekolesarjen kilometer Jenulla, vrisk Tee Jarc in solzo Nike

Jaša Jenull na kolesarskih protestih. (Foto: Polona Avanzo)

Vsak Jenullov prekolesarjen kilometer, vsak histeričen vrisk Teje Jarc in vsako solzo Nike zaradi preskakovanja terapije bomo poplačali. S trošarinami gre to precej hitro in obsežno. Plešite.” Tako je zapisal Darko Mršić, sicer občasni politični komentator in nekdanji član Socialnih demokratov. 

Z današnjim dnem se bodo cene goriva občutno podražile ob dejstvu, da cene na svetovnih trgih padajo. Cene bodo znašale 1,511 evra za liter bencina, 1,558 evra za liter dizelskega goriva in 1,130 evra za liter kurilnega olja. Vse to zaradi visokih državnih trošarin za poplačilo enormnih izdatkov, ki so nastali po izvolitvi vlade Roberta Goloba. Ta je med drugim ogromno dodatnega denarja namenila nevladnim organizacijam, medtem ko za dolgotrajno oskrbo upokojencev ne najdejo sredstev v proračunu in uvajajo nove davke.

Kako nas bo še bolela glava ob pogledu na vse tanjše denarnice in padec življenjskega standarda, je komentiral nekdanji politik iz vrst SD in politični komentator Darko Mršić. Mršiću je jasno, da gre za zapitke Jaše Jenulla, Tee Jarc in Nike Kovač, ki so s protesti rušili nekdanjo vlado Janeza Janše in pomagali ustoličiti vlado tranzicijske levice.

Prvorazredna sindikalistka Tea Jarc (Foto: Polona Avanzo)

Vsak prekolesarjen kilometer in histeričen vrisk ter solzo omenjenih boste plačali vi, dragi davkoplačevalci. Ko vam bodo ponovno lagali v obraz, kako se borijo za malega človeka in proti tiraniji Janeza Janše, se spomnite na vse davke, ki so vam jih dvignili za njihovo agitacijo po medijih.

Sara Kovač