fbpx

[Izjava dneva] Potem, ko je Anis Ličina policiste pošiljal v planine sedaj pravi: “Naj policisti opravljajo svoje delo”

Anis Ličina. (Foto: STA)

“Naj policisti opravljajo svoje delo,” je v delu izjave navedel protestnik Anis Ličina. Izjava ne bi bila sploh duhovita, če Ličina četrtega novembra lani policiste ne bi podil iz “našega mesta”, kot se je izrazil Ličina. Izjava Ličine se zdi prav cinična, saj smo v preteklosti že večkrat zapisali, da ima Ličina obsežno kriminalno kartoteko.

Anis Ličina se ne more pohvaliti s čisto preteklostjo. Večkratni kršilec zakonov se je v prvem valu epidemije znašel v središči pozornosti, ko je podporniku Slovenske demokratske stranke in kolumnistu Nova24TV Davorinu Kopšetu v zasebnem sporočilu zapisal: “Svinja stara sdsovska upam. Da te pobere viru govno eno, da ne boš več glasoval iz groba gnoj.” To pa je bila le ena izmed cvetk Anisa Ličine.

Ne smemo pozabiti, da je Ličina četrtega novembra v preteklem letu pošiljal policiste domov na “vasi in podeželja“. Večkrat jim je povedal, za koga delajo. Slovenska javnost si ga je zapomnila predvsem po vzkliku: “To je naše mesto, bre.” Zbranim protestnikom in policistom je povedal, da to niso pravi protesti. Verzijo pravih protestov smo v Sloveniji videli 15. novembra, ko je morala zaradi nasilja prvič uporabiti vodni top.

Petnajstega novembra jih je pretepal, sedaj jih hvali za opravljeno delo
Ličina je bil med osrednjimi junaki najbolj nasilnih protestov v lanskem letu. Razgreti protestniki pod vodstvom Ličine so metali bakle, petarde in druga pirotehnična sredstva v pripadnike slovenske policije. Zgodilo se je tudi nasilje. Član mariborske navijaške skupine Viola je izvedel fizični napad na enega izmed policistov. Najslabše jo je odnesel izkušeni fotoreporter Borut Dežulovič, ki je zaradi poškodb fizičnega napada moral ostati v UKC Ljubljana. Na vprašanje v oddaji Tednik, kaj naj naredijo predstavniki sedme sile, je Ličina nonšalatno povedal, da si naj medijski predstavniki nadenejo nek rumen telovnik z napisom RTV.

Anis Ličina. (Foto: STA)

Zato je lepo slišati, da Ličina pohvali delo slovenskih policistov. Možje v modrem so zelo utrujeni in naveličani, da morajo vsak teden paziti na muhe enodnevnice levičarskih protestnikov ali pa le zanikovalcev virusa. Žal so avtorju članka sami policisti povedali, da jim to predstavlja vsakotedensko muko namesto, da bi lahko že uživali v krogu družine.

Luka Perš