fbpx

Izjava dneva: S tem se te dni ukvarjajo pravi nevladniki!

S tem se te dni ukvarjajo pravi nevladniki! Oni nimajo časa postopati po ulicah in trgih in se igrati politike! Gasilci prostovoljci RESPECT!” je omenil politični komentator Miran Videtič. Medtem pa levičarske nevladne organizacije nimajo omembe vrednih rezultatov za slovensko družbo, leve vlade pa jih zalagajo z milijardami našega denarja.

Prijatelja spoznaš v nesreči, pravi slovenski pregovor. Slovenijo sta zaradi sušnega obdobja prizadela že dva večja požara, eden na Vipavskem in drugi pri Preddvoru, ki pa še ni pogašen. Gasilci se še vedno borijo z gozdnim požarom, ki je v ponedeljek popoldne izbruhnil na Potoški gori in Babi nad Potočami v občini Preddvor. Ponoči, ko je bilo na terenu okoli 110 gasilcev, sta se veter in ogenj nekoliko umirila, vendar na nekaterih točkah na območju Babe še vedno gori. Trenutno je na terenu 140 gasilcev in štirje helikopterji. Pri gašenju pomaga tudi hrvaško letalo Canadair. Ob naravnih nesrečah so v prvih vrstah gasilci, ki tvegajo svoja življenja pri nudenju pomoči.

Na drugi strani pa so velikoštevilne nevladne organizacije, ki se kitijo z nikakršnimi koristnimi dosežki, vendar so zanje kljub temu izdatno nagrajene. Z milijardami davkoplačevalskega denarja. Njih ne boste nikoli videli ob gašenju požarov, saniranju plazov, pomoči ob pandemijah. Bodo pa vedno v prvih vrstah, ko gre za promocijo levičarskih politik,  in mediji jim slepo sledijo.

K gašenju požara je na prošnjo premierja Janše priskočilo na pomoč hrvaško letalo canadair. (Foto: STA)

In prav te dni jih lahko vidimo, kako za levico delajo kampanjo, čeprav na volitvah ne kandidirajo in nimajo odprtih volilnih računov, kar je zakonsko sporno. Še več milijonov in milijard v njihove žepe je bolj mamljivih od resnične pomoči državljanom.

Kje so tukaj borke za ženske pravice, borke proti zlorabi žensk 8. marec? Molčijo. Saj glasove nabirajo za tiste, ki so njim po volji, in proti tistim, proti katerim tudi same že dve leti protestirajo. Kje je Amnesty Slovenija, ki se bori za ranljive in proti temu, da bi Jenull moral plačati varovanje protestov? Molčijo, ker jim ta vlada ni po volji. Večino institucij v Sloveniji, tudi nevladnih organizacij, obvladujejo ljudje, ki so levo politično opredeljeni in se gredo famozno woke revolucijo. Vse skupaj pa pomeni zgolj to, da tisti, ki za politično agitacijo najbolj izkoriščajo ranljive skupine, nevladne organizacije in medije, najglasneje vpijejo, da so napadeni in da se proti njim vodi ideološka vojna. Kakršna koli kritika torej ni dovoljena, saj je to takoj napad na ranljivo skupino, borce za te in one pravice in novinarje.

Vlada je namenila veliko pomoči gasilcem
Aktualna vlada je sprejela nov zakon o gasilstvu, ki ureja zavarovanja za vse slovenske gasilce, sprejeta je tudi posebna dohodninska olajšava v višini 1.500 evrov za operativne gasilce. To pomeni, da bo operativni gasilec pri povprečni plači prejel 650 evrov več na letni ravni. Poleg tega zakon slovenskim občinam z naslednjim letom namenja dodatne 4 milijone evrov za sofinanciranje nakupa gasilske opreme. Vlada je zagotovila dodatnih 20 milijonov evrov za nakup sodobne opreme za hiter odziv ob naravnih nesrečah. Doslej za civilno zaščito in tehnično opremo za pomoč ob naravnih nesrečah še ni bilo namenjenih toliko evopskih sredstev.

Poleg tega so na pomoč prostovoljnim gasilcem priskočili v protikoronskih zakonih in vsakemu prostovoljnemu gasilskemu društvu namenili najmanj 2 tisoč evrov, nekaterim 4.500 evrov.

Peter Truden