fbpx

Izjava dneva: SD, LMŠ, SAB in Levica lahko stojijo skupaj samo, ko imajo omejene možnosti polnjenja žepov! Na oblasti pa mesarsko klanje, kdo bo več pobasal in padec vlade!

Voditelji leve opozicije Marjan Šarec iz LMŠ, Tanja Fajon iz SD, Alenka Bratušek iz SAB in Luka Mesec iz Levice (Foto: STA)

Te štiri stranke lahko stojijo skupaj samo takrat, ko so v opoziciji, ker imajo omejene možnosti polnjenja lastnih žepov. Takoj, ko so na oblasti, pa se prične mesarsko klanje, kdo bo več pobasal, in zato sledi predčasen padec vsakokratne leve vlade,” je zapisal sekretar za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade Žan Mahnič.

Koalicija KUL ali skupina štirih opozicijskih strank, ki se že nekaj časa ponuja kot alternativa trenutni vladi, kar predpostavlja, da so sposobni sodelovanja, je “ekipa”, ki ima zgodovino dokazov, da tega niso sposobni. Skupaj lahko stopijo le “proti Janši”, ko pa je treba vlado voditi, pa radi – vržejo puško v koruzo. To je opazil tudi sekretar za nacionalno varnost, Žan Mahnič, ki je na Twitterju zapisal, da so lahko skupaj le, ko imajo omejene možnosti polnjenja lastnih žepov.

Koalicija KUL, samozvana opozicijska alternativa za novo vlado, skupina strank Tanje Fajon, Marjana Šarca, Luke Mesca in Alenke Bratušek, vsakodnevno tvita proti sedanji vladi in se nudi kot alternativa, čeprav je sedanja vlada prišla na oblast, ker so prav oni, v skoraj isti zasedbi, vrgli puško v koruzo.

SD, LMŠ, SAB in Levica so nezmožni sodelovanja, ko so na oblasti
Če ne bi bilo alternativnih medijev, če ne bi bilo družbenih omrežij, bi ta tragikomični četvorček prav lahko veliko več časa jahal moralnega osla, saj jim pri tem osrednji mediji povsem nekritično držijo “štango”. Tako pa jih, na srečo, vsaj preko platform kot je Twitter, vsake toliko tudi kolegi iz vladne koalicije nastavijo ogledalo. Državni sekretar za nacionalno varnost, Žan Mahnič, je v svojem tvitu zadel tarčo povsem v sredino, saj se je obregnil v njihovo že izkazano (ne)sposobnost sodelovanja. Ko so bili skupaj v koaliciji, so se kmalu pričeli prepiri, ki so končno rezultirali v metanju puške v koruzo, v opoziciji pa se, omejeni, združijo v antijanšizmu, tem za Slovenijo specifičnem sociološkem pojavu.

Na nezmožnost sodelovanja in mesarsko klanje za državna korita se torej spomnite vsakič, ko vam mediji servirajo nekaj povsem novega z istimi obrazi. Prav tako se spomnite na njihove uspehe v času vladanja, če sploh obstajajo kateri. Oblast v prvi vrsti pripada samo njim, nikakor pa vsem ostalim, da bi delali v dobro ljudi, blaginje in razvoja države.

Aleš Ernecl