fbpx

Izjava dneva: Sto dni Neva Grašič ne dela v kabinetu predsednika Državnega zbora RS

Neva Grašič je vidna članica SD, ko je bil Dejan Židan predsednik državnega zbora pa je bila ta uslužbenka njegovega kabineta. (Foto: Fb)

100 dni Neva Grašič ne dela več v kabinetu predsednika Državnega zbora. Zato je brez besed,” se je sekretar za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade Žan Mahnič odzval na besede vidne članice Socialnih demokratov in razkril razlog “nezadovoljnežev”, zakaj protestirajo proti vladi.

100 dni Janševe vlade. Brez besed. #dovoljIJJ” je na Twitterju zapisala vidna članica SD Neva Grašič in poleg priložila fotografijo policistov, ki sta odvlekla provokatorskega protestnika s ploščadi, kjer ni bilo dovoljeno združevanje.

Izjava je zanimiva iz dveh razlogov: prvič, ker razkriva, zakaj levičarji dejansko protestirajo – to namreč ni slabo delo vlade, strahovlada ali kršenje človekovih pravic. Ostali so brez oblasti in nekateri med njimi tudi brez dobro plačanih funkcij. Državni proračun – ta neusahljiv vir denarja, ki ga polnijo pošteni in prizadevni državljani, je vedno pripadal socialistom, to zatečeno stanje pa je trajalo do padca Šarčeve vlade in sestave nove vlade.

Drugič: načrtno želijo prikazati, da gre za policijsko državo
Šok, ki ga je levici serviral Marjan Šarec, je bil premočan, njihov bes pa se sedaj kaže v obliki instrumentaliziranih protestov. V želji, da ponovno pridejo na oblast, so pripravljeni tudi lagati, kršiti zakone in provocirati policijo. Tako so že drugič prestopili ograjo na Trgu republike in zašli na “prepovedano” območje, kjer pa policisti niso imeli druge izbire, kot da kršitelje odpeljejo, popišejo in jim izdajo plačilne naloge. S kvazi miroljubnim branjem Ustave RS in nato fotografijami odpeljanih kršiteljev želijo diskreditirati vlado in državo prikazati kot nasilno – policijsko. Z žalostjo ugotavljamo, da jim pri tem pomagajo tudi osrednji mediji, ki nočejo razumeti, da bodo protestniki storili vse, da sprožijo revolt.

Rok Krajnc