Izjava Janeza Janše o “grobnici herojev” oziroma grobnici množičnih morilcev razburila ZZB NOB! Predsednik Križman se je odzval kar s pismom

Janez Janša (Foto: SDS)

Ob 9. Krekovem večeru v spomin na Ivana Omana je imel svoj nagovor tudi predsednik SDS Janez Janša, ki je med drugim v petih točkah opisal stvari, ki jih je potrebno storiti v Sloveniji. Med drugim so to odprava cenzure, vzpostavitev javnega prostora, odprava imunitete za prvorazredne, ukinitev privilegijev in prepoved totalitarnih simbolov in ritualov. V okviru slednjega je med drugim izpostavil grobnico t. i. narodnih herojev, ki se nahaja kar pri Državnem zboru, kar pa je razburilo ZZB NOB. Komunisti v Sloveniji si namreč še danes pridržujejo monopol nad uporom proti okupatorju in niso pripravljeni priznati, da je bil končni cilj partizanskega boja pravzaprav komunistična revolucija. O tem je pred kratkim za Nova24TV spregovorila zgodovinarka Tamara Griesser Pečar, ki je med drugim povedala, da je bil vsak upor proti okupatorju izven partizanov v očeh komunistov izdajstvo.

Prejšnji petek 15. septembra je v vasi Selca potekal 9. Krekov večer v spomin na Ivana Omana – vizija za prihodnost Slovenije. Med govorniki na okrogli mizi so bili Lojze Peterle, Marjan Podobnik, Aleš Primc in predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša. Prisotne je uvodoma pozdravil župan občine Železniki Anton Luznar, ki je povedal, da je v Selcah nekaj časa živel tudi dr. Janez Evangelist Krek, ki se je vedno zavzemal za malega človeka. Zbrane je nagovoril tudi sin Ivana Omana, Janez Oman. Povedal je, da je odraščal v družini, kjer so vsi ponosni pripadniki slovenskega naroda in ponosni državljani Republike Slovenije. Zaključil je s tem besedami: “Ata, nič kolikokrat ste rekli besedo conservare, kar pomeni ohraniti. Bomo ohranili, vredno je.”

Janša v petih točkah izpostavil stvari, ki jih moramo opraviti v Sloveniji
Med drugim je predsednik SDS Janez Janša povedal, da je treba v Sloveniji narediti pet stvari. “Najprej je odprava cenzure. V Sloveniji imamo še vedno cenzuro in samocenzuro. O nečem se lahko govori in poroča, o drugih stvareh, ki so prav tako resne, pa ne. Tega se je treba zavedati. Nato je treba vzpostaviti javni prostor, kjer se bodo argumenti srečevali in kjer ne bo nekaj pojmovano kot sovražni govor, drugo pa kot zveličana resnica,” je začel Janša in kot drugo izpostavil potrebo po zajezitvi finančnih in gospodarskih monopolov. Kot tretje, je dejal Janša, je treba odpraviti imuniteto za prvorazredne, saj pred zakonom še vedno nismo vsi enaki, obenem pa je treba ukiniti privilegije za samooklicano elito.

9. Krekov večer v spomin na Ivana Omana (Foto: SDS)

Janša se je v svojem nagovoru zavzel tudi za odpravo totalitarnih simbolov in ritualov
“In petič: prepoved totalitarnih ritualov. Simboli in rituali vplivajo na javno mnenje, še posebej na mlade ljudi, ki se jim oblikujeta zavest in vrednote. To, kar se sedaj dogaja, je izjemno škodljivo. Zasedamo v Državnem zboru, ob katerem je grobnica tako imenovanih narodnih herojev. Mogoče je tam kakšna izjema, toda tam je grobnica množičnih morilcev, ki bi bili v normalni državi drugače obravnavani in obsojeni zaradi težkih zločinov, ki so danes slovenski javnosti znani,” je kot peto stvar, ki jo moramo narediti, da nam bo v Sloveniji bolje, opisal Janša.

(Foto: iStock)

Janšev govor razbesnel ZZB NOB
Ni trajalo dolgo, da so zaradi Janševega nagovora pripadniki totalitarizmov v Sloveniji naravnost pobesneli, ZZB NOB pod vodstvom Marijana Križmana pa je izdala celo protestno izjavo: “ZZB izraža svoje ogorčenje in protestira ob tej izjavi Janeza Janše, s katero grobo žali spomin na NOB slovenskega naroda, borce slovenskih partizanskih enot in njihove poveljnike. V grobnici ob Državnem zboru so pokopani partizanski narodni heroji, ki so se med drugo svetovno vojno tudi kot pripadniki zavezniške protifašistične koalicije borili proti fašističnim in nacističnim okupatorjem in skupnim sovražnikom, osvobodili svojo domovino, nam priborili Primorsko in postavili temelje slovenski državi.”

V resnici je bil vsak upor proti okupatorju izven partizanov v očeh komunistov izdajstvo
Okoliščine “boja proti okupatorju” kot si ga predstavljajo v ZZB NOB je sicer pred kratkim na Nova24TV razjasnila tudi zgodovinarka dr. Tamara Griesser Pečar, ki je med drugim pojasnila, kako se je protiimperialistična fronta v osvobodilno fronto pravzaprav preimenovala šele po razpadu pakta med Adolfom Hitlerjem in Josifom Stalinom: “Imperializem je stopil nazaj, čeprav je bil še vedno prisoten, ker fašizem je bil, kot pravi Edvard Kardelj samo izraz imperializma. Bili so odvisni tudi od krščanskih socialistov in še okoli petnajst skupin je pristopilo k osvobodilni fronti, kot tudi stara pravda in ženska zveza, ki sta bili izločeni zaradi različnih gledanj na jugoslovansko državo. Taktično so bili odlični.”

Dr. Tamara Griesser – Pečar (Foto: posnetek zaslona)

Komunisti si še danes pridržujejo monopol nad uporom proti okupatorju
Pod vodstvom Kardelja in njegovih pajdašev pa se je komunistična revolucija pričela hitro razvijati po spremembi vrhovnega plenuma v narodnoosvobodilni odbor, pri čemer so v 2. členu monopolizirali odpor: “Vsak upor, ki je izven OF oz. partizanov, je bil v očeh komunistov izdajstvo. Sprejeli so tudi zaščitni odlok, ki je opredeljeval kaznovanje.” Tako so po besedah Griesser – Pečarjeve že med vojno komunisti delali sezname ljudi, ki se jih je bilo potrebno znebiti, od maja 1945 do januarja 1946 pa je bilo umorjenih prek 14 tisoč ljudi. Rezultat NOB je bil torej komunizem, zločinski sistem, ki je popolno nasprotje svobode.

Foto: Twitter

Borci, ki živijo v svojem svetu, se očitno ne morejo sprijazniti z resnico
“Sramotno je, da nekateri politiki ne zmorejo več drugega, kot zlivanja gnojnice po lastni zgodovini in poniževanja partizanskih borcev, ki jim ves svet priznava, da so v boju proti fašizmu in nacizmu dali svoj časten prispevek, več, kot se je od Slovencev pričakovalo. Sprašujemo se ali bi Janez Janša kaj takega izjavil tudi ob prisotnosti ameriških, britanskih, francoskih ali ruskih veleposlanikov in vojaških atašejev. Najbolj nizkotno ob njegovi izjavi pa je, da se ravno tisti, ki imajo sicer polna usta ‘sprave’ in ‘pietete’ do umrlih, sedaj znašajo nad mrtvimi junaki v grobnici in jih zlorabljajo za svoje današnje politične namene,” še sklenejo svoje besnenje pri ZZB NOB, ki so ga, nepresenetljivo, nato nekritično povzeli pri nekaterih njim naklonjenih medijih.

Rok Krajnc

 • VERZIFIKATOR

  Manjšiodpuške

  LUKNJA JUNAKOV

  Ah, pustite luknjo to pri miru,
  tja odpad zdaj sproti se nalaga,
  zraven spomenikov vrsta draga,
  izpostavljenih očem preziru.

  Čaka vrsta, čaka novo glavo,
  majhna bo, naravne velikosti,
  spomenik slovenski bo norosti,
  ko postavijo tja bisto pravo.

  Bo herojček to od puške manjši,
  mesto si že zdaj je rezerviral,
  poleg bučmana bi rad poziral,
  le da bron bo skromnejši in tanjši.

  Saj že zdaj herojček naš pozira,
  vidim ga ulitega že v bronu,
  ko prislonijo ga tja k betonu,
  kmalu luknja cela se sanira.

 • VERZIFIKATOR

  Ah, še to, se križ čez stvar postavi,
  pokadi nad luknjo se dokončno,
  še na Križmani bo gori sončno,
  ko odlagališče se pospravi.

 • pesjanar

  Lani novembra sem imel srečo in čast da sem se na proslavi 100 obletnice konca prve sv.vojne srečal z veteranom druge vojne 98 letnim Škotom ki živi v Leicestru,po kapitulaciji je bil kot oficir na avstijski koroški,dejal je da ga še danes preganja misel da so več tisoč beguncev tako vojakov kot civilov poslali nazaj v jugo titovi vojski,če bi vedeli da bodo ti ljudje od strani”junaških”parizanov pobiti na najbolj zverinski način,bi tega ne storili,tako je to če verjameš komunistu ,je dejal,dolga leta po vojni so zavezniki Angleži komaj dojemali vso grozoto partizanskih zločinov pod vodstvom komunistov,na ploščafi pred katedralo v kateri je potekala maša v spomin na angleške vojake je bilo vse okrašeno z makovimi cvetovi,dogodek katerega ne bom pozabil in vsakič ko sem na tem prostoru se spomjim na ponosnega Škota in njegove besede,komunistu ne verjami moj gospod.!!!!

  • FRANC3

   Lepo si napisal izjave 98 letnega Škota: TAKO JE; ČE VERJAMEŠ KOMUNISTU.
   V tej izjavi je vsa resnica o komunistih.
   Ali kakor je napisal Kowalkovski: Laž je neumrljiva duša komunizma.

   • Ros

    In tako je še danes. Žal. Lahko bi se civilizirali. Večinoma se niso.

  • freedomfighter

   Drugace to ni bila odlocitev tega oficirja ampak je prisla od visjih cinov tako da se nima kaj sekirati…ukaz je ukaz razen ce bi slo za zlocinski ukaz prepustitev bivsih nasprotnikov komunistom pa ni zlocin…to da niso vedeli kaj bo naredila komunisticna vojska lahko pa vrjamete samo na tem portalu…pilatovsko umivanje rok…tako kot vsi govorijo samo o ruskih posilstvih nemk nihce pa ne pove da so americani skupaj s francozi posilili skoraj miljon nemk in francozin…zanimivo da tega podatka z zahoda nikoli nisem slisal o ruskih posilstvih pa se danes jokajo…to so taka dvojna merila zaradi katerih jaz ne vrjamem prakticno nikomur sploh pa ne tistim ki imajo kakrsnokoli korist eden id druzga

   • pesjanar

    Morda si je miljon nemk želelo seksa z zavvezniki,saj so reveži samo tako preživeli takoj po vojni,to so bila dejanja iz obupa,no številka je napihnjena kot vse kar levičarji povezujejo z zahodom oziroma gnilim kapitalizmom,gospod veteran si ni umival rok ni bilo potrebe,to sramotno predajo so vodili višji oficirji ,ker so od enonogega zločinca dobili zagotovilo da bodo ujetniki deležni sojenja,kdo pa si je takrat predstavljal kakšni zločinci so jugo partizani in njihovo vodstvo,jaz sem temu veteranu verjel in me nihče ne prepriča v drugačen scenarij,nekje so se morali partizani maščevat za svoje neuspehe kot vojska,večinoma na begu,tu pa se jim je ponujala priložnost da lahko nekaznovano udejanijo svojo morilsko slo.

    • freedomfighter

     Ja morda si je pa dva miljona nemk zelelo seksa z rusi…pa najbrz so.stevilke tako ali tako prenapihnjene zaradi anti ruske propagande…a vidis kako si isto spran kot tisti ki nasedajo komunistom le da iz druge strani…vidim da nasedas temu da zahod ni vedel.kaj bodo komunisti naredili z opozicijo ki jim jo bodo predali…enkrat si se priznajte da se nihce ni hotel po vojni ukvarjati z ljudmi proti katerim so se bojevali in jim niso imeli cesa ponuditi…te ljudje niso bili pomembni kot bivsi nacisti ki so jih potrebovali za boj proti komunizmu…churchil je vedel da bo tito izpeljal revolucijo ze leta 43 ko je dobil porocili iz jugoslavije pa he rekel da on po vojni nima namena ziveti.v jugoslaviji tako da jo bo prepustil jugoslovanom in naj sami naredijo kar hocejo…z drugimi besedami mu he dol viselo za jugoslavijo po vojni

     • pesjanar

      In kaj bi ji rus dal za seks,saj ni imel drugega kot tisto smrdljivo črevo v hlačah,amerikanci pa vsega od konzerv,čistil cigaret,kaj misliš kako smo mi med vojna generacija preživeli,komunisti so “harali “po vaseh mi v mestu pa….ja Unra paketi so nas reševali da nismo bili lačni,Drugo ..nisem govoril oo zahodu da ni vedel da bo enonogi klavec moril po jugi,govora je bilo o spoštljivem možu o njegovi vesti o njegovih občutkihdrugo me ne zanima,vem kdo so komunisti vem da so bili zločinci,danes pa so tatovi in roparji debeli churchill mi dol visi kaj je delal ,govoril,meni so važni tisti ljudje kateri imajo vest,mislim da sva končala…

     • freedomfighter

      Rus je imel hrano ki je nemci niso imeli…drugace je pa to klasicno pisanje spranca…uradni podatki govorijo da so francozi in nemci posilili vsak pol miljona nemk…ne vem kaj je tu twzko vrjeti…stevilo posilstev je najbolj narastlo ko je eisenhower ukinil kurbenhouse za vojsko…posiljevali so celo francozinje…ampak za nekoga ki je spran in vrjame v enobarvno zgodovino vem da se je tezko sprijazniti da vojska pac posiljuje…najbrz tudi v vietnamu ameriski bojaki niso posiljevali in ubijali civilistov

 • Anton

  komunajzerji pa borci, haha, šala stoletja

  sarkazem press

 • macon

  Komunajzarji so se v devetdesetih obnašali veliko bolj zrelo, danes si pa po njihovo lahko dovolijo vse. Lažejo pa itak stalno, ker jih drugače ne bi bilo.

  • samotoje

   V devetdesetih so se obnašali okoliščinam primerno, vedno obračajo plašč po vetru. Zdaj mislijo, da so spet na konju. Jim bo treba nekako le povedati, da ves čas sedijo na starem, garjavem oslu.

 • pajot

  Heroji? Kakšni heroji,ko pa so ves čas druge vojne bežali pred Nemci,sodelovali z Italijani in pobijali Slovence.
  Marš,banda komunistična!

  • Steiermark

   **********************************************************

 • FRANC3

  Izjava JJ ni prizadela partizanov. Prizadela je komuniste, ker jim je postavil ogledalo.
  Imam pa občutek, da so odzivi komunistov in ZZB vedno bolj mlačni. V srcu priznavajo in spoznavajo zločine svojih ideoloških vzornikov. Zmoto in zablodo komunizma pa je težko priznati, še manj obžalovati. Še posebno to velja za tiste, ki imajo od komunizma koristi (privilegiji, borčevske penzije)

  • milanček

   tako je, imamo zavedne Slovence-partizane ki so se borili proti okupatorju, imamo pa tudi komuniste, ki so z revolucijo , na silo prevzeli oblast,pobijali so vse , od svojih borcev, do civilnega naroda, žena in otrok! Partizani, civilisti, ki se niso strinjali z njimi, so masovno zavrnili to politiko in ustanovila se je domobranska vojska, že ime pove, branili so dom pred komunističnimi morilci!

 • RitoPikJanez

  Čujte, si zamislite Peterleta, Podobnika, Primca in JJ v postelji…nage, brez kondomov? Pje, to bi bila prava “grobnica herojev”!!!

  PS: Propagandist Branko G. Goebbels pa bi vse snemal…za večni spomin…ha ha ha ha ha ha ha ha :)

  • pajot

   he,he,he,dajmo si zamislit še kućana,kako serje na sekretu. In tebe zraven,ko mu brišeš rit.

   • pesjanar

    Misliš lizal,ker komunajzarji ne poznajo drugega papirja kot partijska izkaznica,ta pa je premala za kučanovo debelo vsrano ovelo rit.

  • rubec

   Zamisli si tvojga fotra s kondomom. Danes bi imeli v sloveniji enega majmuna manj.

   • pajot

    ha,ha,ha….

   • gabrijelobid

    Še več takih fotrov bi moralo imeti kondome..ker jih niso imeli pa imamo take majmune.

  • Nata

   TI PA NISI NORMALEN !!
   Da napišeš tak komentar. Si prebral kar je napisal @Artur ??

 • saturnsky23 saturnsky23

  In tako vseskozi do osamosvojitve in naprej. Tudi osamosvojitev so si nekaj časa prilaščali, a se jim je podrlo, ko se je Kučkotu dokazalo, da Slovenska vojska je nastala tukaj in sedaj. Vseskozi bentijo izsiljujejo, celo bi dokazovali, da brez njih Evropa ne bi bila osvobojena.

 • Artur

  “Podle komunjare v Sloveniji si namreč še danes pridržujejo monopol nad krutimi zločini proti lastnemu narodu in niso pripravljeni priznati, da je bila vsa ta njihova satanska rabota pravzaprav komunistična revolucija”.
  http://www.safaric-safaric.si/knjige/MS%201957%20Krivda%20rdece%20fronte%202a.htm

  »Krivda rdeče fronte«
  MATIJA ŠKRBEC
  6019 Glass Ave
  CLEVELAND 3, Ohio U. S. A.

  …………..Množični umori – Brezarjeva jama

  Ko so odšli slovenski proti komunisti v begunstvo na Koroško v Avstrijo, sem podpisani ostal v domovini in se skrival po raznih krajih do pozne jeseni 1. 1945 ko sem odšel preko meje v Italijo. V teh mesecih komunistične oblasti sem deloma sam videl, deloma pa slišal od popolnoma zanesljivih oseb, kake grozovitosti so počenjale Titove oblasti po vsej Sloveniji. Zvedel sem, kako so bili od Angležev vrnjeni slovenski proti komunisti in kaj počenjajo titovci z njimi.

  Iz Št. Jošta se je rešil edino moj brat Pavel, ki je zbežal iz Škofijskih zavodov v Št. Vidu, vse druge vrnjene, 92 oseb samo iz Št. Jošta, so komunisti po krutem mučenju pomorili.

  V drugih krajih so se avgusta meseca 1945 vračali na domove oni mladoletniki pod 18. letom, ki so jih komunisti izpustili iz ječ;

  25

  mnogo mladeničev, starih manj kot 18 let, so namreč komunisti tudi pomorili. Ti, ki so prihajali domov, so bili popolnoma sestradani, vsi v ranah, izmučeni do smrti, bili so bolj podobni mrličem kot živim ljudem, komaj so se še vlekli na poti proti domu, nekateri pa so umrli na poti ali potem doma na posledicah mučenja in izčrpanosti.

  Samo v Rovtah nad Logatcem, to je v bližini Št. Jošta, so tedaj Titovci aretirali in nato kruto pomorili osemdeset ljudi!

  Proti jeseni 1. 1945. so ljudje v ljubljanski okolici, pa tudi na Gorenjskern in Notranjskem, pričeli govoriti sledeče:

  Na šentviški strani Podutika (Podutik leži med Dobravo pri Ljubljani in Št. Vidom) teče večji studenec, na katerem so ljudje napajali živino. Zgodilo se je pa, da živina te vode ni hotela več piti: ko so jo prignali k studencu, je pričela pihati in prhati in, čeprav žejna, ni hotela piti te vode. Ljudje so postali pozorni in so kmalu ugotovili, da voda v studencu od časa do časa izpreminja barvo in okus. Kmalu so dognali tudi vzrok temu.

  V gozdu nad tem studencem je velika jama, ki jo ljudje imenujejo Brezarjevo brezno. Meseca avgusta 1945 so v to jamo titovci pometali množico pomorjenih ljudi. Tedaj je namreč Tito razglasil amnestij.o in titovci so vse noči vozili v tovornih avtomobilih cele trume “amnestiranih”, med njimi je bilo tudi veliko žensk, k temu breznu. Tam so ponoči regljale brzostrelke in ogromna jama se je polnila s človeškimi trupli: Človeška kri umorjenih je nato prišla v vodo tega studenca.

  Ker so govorice o tem vedno bolj naraščale, so sklenili komunisti, da napravijo temu konec. Najprej so skušale oblasti s cementno steno preprečiti zvezo med studencem in Brezarjevo jamo. Toda to ni nič pomagalo – voda je še vedno smrdela in živina je ni hotela piti. Nato so pa Titove oblasti prignale tja večje število nemških vojnih ujetnikov, ki so več tednov spravljali trupla umorjenih iz jame in jih pokopavali drugod po gozdu. Ko je bilo to delo končano, so titovci te nemške ujetnike vse ostrelili in tam poleg slovenskih žrtev pokopali. Tako so komunisti hoteli preprečiti, da bi prišla kdaj v svet resnica o tem množičnem pokolu.

  Tako so ljudje tedaj splošno govorili.

  Ker sem tedaj, bil še v domovini, sem se hotel prepričati, koliko je resnice na teh govoricah. Poiskal sem ljudi, ki so tam v bližini Brezarjeve jame doma. Vsi so mi potrdili resničnost teh govoric. Eden izmed teh prič mi je pravil, da se je hotel takoj od začetka, ko so se pričele širiti te govorice o množičnem umoru v Brezarjevi jami, na lastne oči prepričati,

  26

  če ljudje govore resnico. Okrog 50 metrov od Brezarjevega brezna pa ga je ustavila vojaška straža, da se je, moral takoj odstraniti. Titove oblasti so namreč takoj nato, ko so se pričele širiti govorice o masovnem morišču pri Brezarjevi jami in o okuženi vodi, dale ta kraj zastražiti.

  Titova “amnestija” v začetku avgusta 1945 je za tisoče in tisoče Slovencev, Hrvatov in Srbov pomenila pot v smrt v raznih breznih, rupah in gramoznih jamah. Poslopja, kjer so bile zaprte ogromne množice ljudi, so se morala izprazniti. Namesto, da bi bili pustili ljudi domov in v svobodo, so jih gonili ali vozili v gozdove, kjer so jih v množicah pobijali in metali v jamo. Vse te žrtve pa so registrirali, da so bile amnestirane in izpuščene domov . . .

  Ko so kasneje ljudje izpraševali, pri komunističnih oblasteh, kje so njih aretirani svojci, so dobivali odgovore:

  “Amnestiran in izpuščena dne tega in tega . . . Kje je sedaj, pa ne vemo!”

  Lahko bi navedel več prič in imen o takih “amnestijah”. Naj tu navedem le en konkreten primer:

  Franc Dolinar, posestnik iz Št. Jošta št. 31, in Tomaž Mrak iz Lučin, sta bila po navedbi Titovih oblasti tudi izpuščena iz množičnega zapora v Škofijskih zavodih v Št. Vidu nad Ljubljano, toda namesto domov sta bila odpeljana v gozd in tam ubita. Domači so bili že obveščeni, da sta na poti domov . . . , a so ju zaman čakali. Brezarjevo brezno je bilo najbrž tudi njun zadnji dom . . .

  Jakob Žakelj, 1. r.

  Notarska overitev:

  October 24, I956.

  Before me personadly appearect the abo,ve named Jakob Žakelj who acknowledged that he cIi<l sign the foregoing instrument and the same is his free act anct deed.

  I.. S.

  Edmund J. Turk, in. p.

  Notary Public……………………….

  • Nata

   + + + + + + + + + +

   In si še upajo ti prasci ( oprostite no ) govoričiti o izdajalcih ?????
   Ko po slovenski zemljli leži nešteto okostij pomorjenih ljudi !!!
   KO DOBESEDNO HODIMO PO NJIH !!!

   • Artur

    Tu je prvi del sicer s številnimi slovničnimi napakami a se da razbrati bistvo.
    http://www.safaric-safaric.si/knjige/MS%201954%20Krivda%20rdece%20fronte%201.htm

    • Nata

     Hvala !! Imam že spravljeno.
     Dobro bi bilo , da večkrat pripnemo , oz. kopiramo kakšen del.
     Strašne stvari so se dogajale . Tega ne smemo pozabiti !!

     • Artur

      Novi24TV sem predlagal, da iz teh dveh knjig kdo pri njih preuredi oziroma lektorira čtivo, da bo bolj berljivo potem pa v nadaljevanjih to obširno gradivo objavi . Živi bili pa videli.

     • Nata

      Dober predlog. Še pa še bo potrebno pisati !!

   • zokispoki

    To je komunajzarska golazen !

    • Nata

     Vem. Pa mi žilica ne da miru. . . .

  • milanček

   G: Jakob Žakelj, ali ste v sorodu z Janezom Žakljem, živi v Clevelandu, ravno toko iz Št. Jošta?

  • sodnikisozločinci

   Te poboje je po pričevanju vodil Mitja Ribičič. Kaznovan ni bil nikoli, ker morilci ščitijo morilce.

  • milanček

   G. Artur, prosim vas za kontakt! Zelo rad bi z vami kontktiral preko E-maill-a! Hvala!

 • Šiški padobranac

  Pranje mozga enim in drugim. V ozadju pa izključno boj za obstanek, grebatorstvo za volivce oz štananje-kloniranje novih. SD menja taktiko in bo uveljavil okoljevarstveno ozelenele rituale.

 • Nata

  Ojej ?? Bimbo od Križmana izgleda pojma nima o zgodovini !!
  Priborili Primorsko ??
  Izgubili so Trst, Koroško in Istro !!

  • Den456

   Pa še Julijsko krajino, Benečijo, itd, itd. .. Pobili so večino Tigrovcev, ki so bili edini protifašisti na Primorskem. Skratka od komunistov smo imeli Primorci samo in edino veliko škodo.

   • Nata

    Tako je !!!!! Tigrovci so bili ves čas zamolčani !! Še pobili so jih nekaj, tako , kot tudi partizane, ki so šli v hosto za rodno zemljo . . . . ne za komunistično revolucijo !! In ti osli se še hvalijo s tem ??

 • RitoPikJanez

  Čujte, jaz bi rad v petih točkah izpostavil stvari, ki jih moramo opraviti v Sloveniji:

  1) Najprej je odprava fake news-a ala Nora24TV.
  2) Nato je treba vzpostaviti javni prostor, kjer se bodo argumenti srečevali in kjer ne bo sovražnega govora, ki bo priznana kot zveličana resnica (npr. Nora24TV).
  3) Kot tretje je treba odpraviti imuniteto za prvorazredne obsojence, ki so kradli orožje in prejemali podkupnine za Patrio, saj pred zakonom še vedno nismo vsi enaki.
  4) Treba je ukiniti privilegije za samooklicano elito SDS.
  5) In petič: prepoved domobranskih ritualov. Domobranski simboli in rituali vplivajo na javno mnenje, še posebej na desničarske ovce, ki jim oblikuje zavest in vrednote JJ. To, kar se sedaj dogaja, je izjemno škodljivo.

  • Nata

   1.) Odprava Hanzi Tv in Kolektor – Dela
   2.) Se dobimo pred Parlamentom , pa je .
   3.) Za ušesa potegnit – naenkrat nadvse demokratičnega Kučana ( Izetbegović )
   4.) Ukiniti privilegije ZZB
   5.) Prepovedati rajanje pod rdečo zvezdo

   • RitoPikJanez

    6.) In neodomobrance spet fuknit v brezna. Podgane so se spet razmnožile !!!

    • Nata

     Podgane . . . . hja, kakor za koga ! A ne ?

     • RitoPikJanez

      A ti si pa miška? No problem, ti ga zabijem če hočeš?

     • Nata

      Podgane in miške se sovražijo. So naravni sovražniki.

      Ti pa kakšnega osla nategni, pa bo.

      Si se zopet preimenoval, kajne ? Ampak, po tvoji večni temi se te da spoznati. . . . .

     • RitoPikJanez

      Čuj, itak bom takoj blokiran in izbrisan…sam boli me kurac. Vas desničarjev enostavno ne prenašam…ad acta !!!

     • Nata

      Pa tako napiši. Nič posebnega, da koga ne prenašamo, saj smo ljudje.

      Razložil pa nisi nikoli. . . . zakaj ??

      Morda bi bilo bolje , da na kakšnem drugem portalu pišeš. Tam te bodo veseli mnogi somišljeniki.

     • macon

      Kaj se ukvarjaš z debilnim motencem? Ne mu delat veselja.

     • Nata

      Saj imaš prav. . . . . ampak danes se mi ravno da pričkati. .. . .

     • anzek

      . . . . ampak danes se mi ravno da pričkati. .. . .ha,ha, ha……..

     • Nata
     • pesjanar

      Prepričaj prosim tvojo sestro in mamo da prenehata prodajati na parkiriščih svojo uvelo in smrdljivo češpljo,za tistih deset evrekov si naj raje kupita nekaj za pod zob,oziroma niti ne pod zob pod čeljust ker zob kot pravijo turški šoferji itak nimata.

     • Den456

      Skoči v bazen po navodilih Serpentinška in boš rešen vseh tegob, mi pa tebe.

     • Den456

      Nata, Tumpek bolj uživa, če osel njega nategne.

  • Slovenec

   Obsodba komunizma in izvedba lustracije je prvo, kaj meniš?

  • rdečicvet

   večkrat sklanjaj – Janša –

 • bubamara

  Ne vem kaj se kruhoborci oglašajo. Samostojna država nikoli ni bila njihova opcija. Jih pa razumem ob njihovem trpljenju, ko morajo živeti v deželi imenovani po večinskem narodu.

 • RitoPikJanez

  Čujte, kaj je delal Peterlena Krekovem večeru? A se ni NSi distancirala od SDS-a? Je Peterle izdajalec NSi-ja? A je zabil svoje orglice oz, ustno harmoniko Janezu v rit? Samo vprašam…kapish?

  • Nata

   Kaj pa širiš laži ?? Ravno ti, ki si tak nasprotnik SDS, pa Nove Tv , češ, da samo lažejo,
   sam pa lažeš, kot pes teče !!
   Nsi ima pač svoje poglede. Je pa zaenkrat še vedno desna. . . . .

   Peterle pa je kar v redu možakar, navkljub napakam , ki jih je naredil ima pravico ( če želi ) prisostvovati takem večeru. Še koga se je manjkalo !! Saj je šlo za spominski večer.

   • RitoPikJanez

    Manjkala je Angelca Liković in Zevnikova…takrat pa bi bila prava orgija…ob fotografiji dr. Janeza Evangelista Kreka… ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha …

    • slosin

     brdek, kaj spet rineš na Novo, kot bajtar v zadrugo….

     • Viktorh

      Kozjejebcu je dolg čas.

     • RitoPikJanez

      A ti bi ga tudi imel v riti? Javi se na Trstenjakovi !!!

     • Viktorh

      usrane

     • RitoPikJanez

      Naj te Janez nategne brez vazelina. Kateri pa si sam izberi…Janša ali Podobnik ali Krek… ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha …

    • Nata

     Kako naj te človek resno pogleda, ko ti gredo po glavi same neumnosti ???

  • branči

   tunek, kozjejebec moralizira drugim! res si beden!

  • FRANC3

   Večer je bil posvečen Ivanu Omanu. Toda ti tega nikoli ne boš razumel. Tudi tam nisi bil-nisem te videl.
   Ti se udeležuješ maškarad tipa: Jebo vas mater, čarovnice-luciferke.

  • WISKY 1000

   kva te briga

 • RitoPikJanez

  Čujte, si zamislite Peterleta, Podobnika, Primca in JJ v postelji…nage, brez kondomov? Pje, to bi bila prava “grobnica herojev”!!!

  PS: Propagandist Branko G. Goebbels pa bi vse snemal…za večni spomin…ha ha ha ha ha ha ha ha :)

  Hitro berite…vsak čas bom blokiran oz. izbrisan !!!

  • Viktorh

   Le katera partijska počepača te je skotila?

   • Šiški padobranac

    Lucija Ušaj?

  • Slovenec

   Bolano, nizek nivo di amena.

   • RitoPikJanez

    Res je, to pa je bolano. Naj se v SDS-u malo zamislijo !!!

 • Viktorh

  “ZZB izraža svoje ogorčenje in protestira ”

  Pa kaj?
  Slovenci protestiramo že od maja 1945, neuspešno .
  Dejstvo, da ste zlorabili čas in izvedli komunistično revolucijo, kradli, morili, zapirali, nič ustvarili.
  Vse vojne komunistične zločince bi morali ekshumirati in jim soditi, potem, pa stesti v Savo za Bg.

 • branči

  “Borci, ki živijo v svojem svetu, se očitno ne morejo sprijazniti z resnico”

  večina jih je v službi pri svojem šefu v taspodnjem svetu, tisti par, ki jih je še preostalo pa nabirajo odpustke!

 • 123
 • Olga101

  Borci se žalijo sami s svojim nedistancirajem od revolucije, od genocida in sprejemanjem nezasluženih priviligirannih pokojnin v breme davkoplacevalcev! To, da je danes v Sloveniji po 76 letih več borcev kot leta 1945, pove vse! Laž je nesmrtna duša komunizma ups levicarjev!

  • RitoPikJanez

   Ni šlo za genocid…slo je za pravični kaznovanje izdajalcev Slovenije…sam premalo…neodomobranske so se spet razmnožile. potrebna bo ponovna deratizacija!!!

   • Slovenec

    Zakaj so pa te enote nastale? No, pričakujem kvaliteten in tehten
    odgovor.

    • Olga101

     Enako kot danes samozaščita pred nezakonitimi vdori v Slovenijo! Kako ravnajo komunisti ups levicarji, vidimo! Paktirajo s tujci proti domačim prebivalcem! Kaj ostane ogroženim ljudem?

   • Hephaestus

    Izgini iz Slovenije čefur dokler imaš še čas, v nasprotnem boš kastriran brez anestezije, gnida boljševiška!

   • zokispoki

    Pedercina, si se ponovno smarnice napil, in se ti posledicno blede ?!?

   • Steiermark

    Izgleda da še vedno ni bilo iznajdeno učinkovito sredstvo, ki bi pokončalo takšne RitoPikJaneze in ćefutarje, kot si ti! Ko bomo pa imeli takšno sredstvo, pa boste vi, klavci slovensega naroda, razno razni ritoPikiJanezi, bežali, s črnimi in rjavimi, skupaj, v vašo otačbino! je….bo p….a ma….er tvojo…..

  • Slovenec

   V Sloveniji so veliki gozdovi, imamo tudi kočevski pragozd.

 • RitoPikJanez

  Čujte, kako že pravijo…vsaka država ima svojo mafijo, samo SDS mafija ima svojo državo? No !!!

 • RitoPikJanez

  Čujte, jaz bi rad v petih točkah izpostavil stvari, ki jih moramo opraviti v Sloveniji:

  1) Najprej je odprava fake news-a ala Nora24TV.
  2) Nato je treba vzpostaviti javni prostor, kjer se bodo argumenti srečevali in kjer ne bo sovražnega govora, ki bo priznana kot zveličana resnica (npr. Nora24TV).
  3) Kot tretje je treba odpraviti imuniteto za prvorazredne obsojence, ki so kradli orožje in prejemali podkupnine za Patrio, saj pred zakonom še vedno nismo vsi enaki.
  4) Treba je ukiniti privilegije za samooklicano elito SDS.
  5) In petič: prepoved domobranskih ritualov. Domobranski simboli in rituali vplivajo na javno mnenje, še posebej na desničarske ovce, ki jim oblikuje zavest in vrednote JJ. To, kar se sedaj dogaja, je izjemno škodljivo.

  PS: KAPISH???

  • centurion
  • centurion

   Tonči, KAPISH?

   Okrožno sodišče v Ljubljani je v razsodbi določilo, da mora Peinkiher v časopisu Dnevnik, časniku Delo ter na spletnem portalu nacionalne televizije MMC RTV SLO objaviti opravičilo z naslednjim besedilom:

   “Neresnične so moje trditve o Antonu Krkoviču, ki so bile objavljene v prispevkih “Čigav bordel?” dne 08. 04. 2016 v časopisu Dnevnik, “Tudi v vojni ni vse dovoljeno” dne 31. 03. 2016 v časopisu Delo in “Prejeli smo: Janša in Krkovič” dne 23. 09. 2014 v časopisu Delo ter na spletnem portalu MMC RTV SLO, ter v pogovoru z mano “Nobena resna država ne prepušča varnosti prostovoljcem in skrajnežem”, objavljen dne 30. 04. 2016 v časopisu Delo, predvsem:

   da je Anton Krkovič v osamosvojitveni vojni za Slovenijo zaradi panike in nesposobnosti počel kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi in počel druge neumnosti s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev helikopterja nad Ljubljano,
   da je skupaj z Janšo prek Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom, ki je bilo prepotrebno za slovensko obrambo,
   da sta Janša in Krkovič združeno nadaljevala zlorabo vojske in države v primeru afere Mariborsko orožje in Depala vas,
   da je Anton Krkovič, ko je bilo treba kaj narediti za varnost države, zmeraj zatajil in da je 27. junija 1991, ko so tanki JLA drveli iz Vrhnike proti Ljubljani, v celoti prespal prvega pol dneva napada na Slovenijo, ker se je kot poveljnik enote nahajal v diskoteki Babilon v Ljubljani (kasneje Bachus) v takem stanju, da so ga ob alarmu peljali spat in ni bil zmožen nobenega poveljevanja in častniške drže, ampak je samo ustvarjal zmedo, neumnosti in dejanja s hudimi posledicami,
   da je po vojni Kočevska Reka, kjer je bil sedež Krkovičeve enote, postala centralno skladišče za zbiranje orožja za prodajo na Hrvaško in v BiH,
   da ima Anton Krkovič neustrezno izobrazbo za častniški čin v Slovenski vojski,
   in se zanje Antonu Krkoviču opravičujem.”

  • FRANC3

   Tisti, ki najbolj govorite o demokraciji in svobodi govora, ste najbolj proti demokraciji in svobodi izražanja.
   Ste tipični notorični hinavci.

 • svatne

  Zanimivo, da se pa nihče ne spotakne ob farsični “Spomenik žrtvam vseh vojn” (karkoli naj že to pomeni!), ki je umeščen zraven ZBIRALNICE ODPADKOV. Je morebiti to slučaj? Bife PR SKELET, ki je bil tik ob spomeniku, so takoj umaknili…

 • montyamp

  Naša sedanjost in prihodnost je povezana s preteklostjo . Zato, ker nam še vedno vlada ista udbo-mafijska banda kot v najbolj svinčenih časih komunizma. Dokler ne bomo s temi lopovi in kriminalci enkrat za vselej razčistili, kot so to naredili v vseh nekdanjih socialističnih državah razen Sloveniji(!), toliko časa se bo ta preteklost vračala in nam grenila sedanjost in bodočnost. Slabo se piše narodu, ki se ne spominja svoje zgodovine in se iz nje ničesar ne nauči. Zločini nikdar ne zastarajo, slovenski komunistični zločinci pa nikdar niso odgovarjali za svoje zločine. Nasprotno, tako kot Taufer, Stanovnik, Potrč, Kučan in ostala banda se čedalje bolj repenčijo, lažejo, manipulirajo, nas vračajo v preteklost in nam vsiljujejo svoj preživeti model totalitarizma.

 • Slovenec 33

  Samo rdeči klerikalci so lahko ponosni na dejanja rdečih verskih blaznežev, ki so med vojno izvedli genocid nad slovenskimi rodoljubi, ki še vedno leže po več kot 600 moriščih po slovenski zemlji in so po koncu vojne izvedli največjo veleizdajo
  slovenskega naroda, ker so v Slovenijo pripeljali nove okupatorje , se
  jim udinjali in z njimi sodelovali kot VELEIZDAJALCI.
  Zato so po slovenski zemlji hodili oboroženi tuji vojaki, govorili tuj jezik in še s pisavo so nas posiljevali.
  Njihovi nasledniki in potomci, združeni V “naprednih strankah” so
  rdeči klerikalci, ki so se nekajkrat preimenovali (ZKS, ZKS-SDP,ZLSD,
  SD) in ustanovili še “nove napredne” stanke (DESUS, SMC, LMŠ SAB) še sedaj vladajo v Sloveniji.
  Za Slovence in slovenski narod so ti rdeči klerikalci SRAMOTA, ki zažira denar davkoplačevalcev za svoje neupravičene privilegije prvorazrednih.

 • montyamp

  Umor bivšega bana Dravske banovine dr. Marka Natlačena je bil zadnji odmevnejši vosovski umor med drugo svetovno vojno v okupirani Ljubljani. Atentator, preoblečen v duhovnika, ga je 13.10.1942 ustrelil na njegovem domu. Umorjeni je bil takrat brez javnih funkcij, vendar je še zmeraj veljal za politično avtoriteto. Kot pripadnik meščanskega tabora je bil za komunistično partijo zelo moteč. Lahko da je bil v kakšni politični zadevi nespreten, gotovo pa ni bil izdajalec slovenskega naroda, kar so mu očitali komunisti. Od krutega dogodka, zaradi katerega je italijanski okupator ustrelil 24 talcev, mineva letos 65 let.

  »Kako gledate na likv(idacijo) Na(tlačena), mi mislimo da. Prosimo odgovora.« S temi besedami končuje v Ljubljani 24. 9. 1942 svoje obširno poročilo Krištofu Marjeta – Zdenka Kidrič, voditeljica kolegija VOS (varnostno obveščevalne službe). Krištof – Edvard Kardelj se je takrat nahajal v bližini Lipoglava. Pozitiven odgovor je moral prispeti dokaj hitro, saj je Edo Brajnik, takratni vodja varnostnih grup, katerih člani so ob pomoči sledilcev in obveščevalcev izvrševali operativne akcije in likvidacije, že v začetku oktobra o nameri obvestil varnostnika, ki je bil s strani CK predlagan za izvršitev atentata. Vosovci, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi atentata, so po vojni za potrebe arhiva pripovedovali oziroma zapisali spomine. Dokument z naslovom »Razgovor o pripravah in akciji na Natlačen dr. Marka 13.10. 42« se nahaja v arhivu VOS.

  • FRANC3

   Atentator je bil Franc Stadler-Pepe.
   Izvedel naj bi cca 70 atentatov. Mej njimi tudi na Ehrlicha.
   Res zaslužen, da je dobil heroja. S tem se komunisti res lahko pohvalijo.
   Težko bi na seznamu narodnih herojev Slovenije našli koga, ki si ni umazal rol s krvjo sobratov Slovencev. https://sl.wikipedia.org/wiki/Seznam_slovenskih_narodnih_herojev

 • Artur

  Normalen zveden, ozaveščen, pošten državljan ne more verjet in dojeti da se to lahko pri nas še dogaja! Ministrica za pravosodje časti to zločinsko bando na gošarskih oboroženih orgijah??!! Sramota !!! In to se dogaja leta 2019 v srcu novodobne demokratične Evrope, pa kaj man še sledi EU komunistična Sodoma in gomora?A ni bilo že dovolj pogroma nad slovenskim narodom? Podla protinarodna krivosodna rabota častilcev nekdanjih gošarjev na bolj pritlehen “prefinjen” način rovarjenja proti narodu in njegovi identiteti.http://demokracija.si/fokus/ko-bodo-migranti-posilili-vaso-hcer-zaklali-vasega-sina-odzrli-pokojnino-vasim-starsem-se-spomnite-osmerice-ustavnih-sodnikov-ki-so-omogocili-te-zlocine.html

  ……….Nekoč je komunistična tolpa pozno v noči vdrla tudi v hišo kmeta Antona Ahlina. Gospodar je bil v postelji. Ukazali so mu, da mora v spodnjem perilu iz postelje na peč. Njegovo ženo pa so primorali, da jim je šla odpirat shrambe, iz. katerih so odnesli vso obleko, vse perilo, vse obuvalo, vse žito, ves živež in ves denar, kar ga je bilo pri hiši. Gospodar je ostal v sami srajci in spodnjih. hlačah brez vrhnje obleke.

  Tudi kmeta Franca Koščaka so komunistični partizani večkrat »osvobajali«. Pogosto so izropali ves živež, obleko, živino in prašiče.

  Isto tako so večkrat izropali kmeta Jožefa Gnidovca, po domače Smrekarja. Nazaduje je ostala v svinjaku l.e še breja svinja. Nekoč so titovci zopet pridrveli v vas. Vdrli so v Smrekarjev svinjak in tam ustrelili brejo svinjo, ji razparali trebuh, odnesli drugo vse, le 13 mrtvih mladičev so prinesli v kuhinjo gospodinji, iz katere so se za nameček še norčevali, nekoč: “Te le dobro krmite, čez leto dni pridemo ponje . . . ”

  Vse to se je godilo pred nosom italijanske posadke v Višnji gori. Ta je mirno gledala, ko so komunisti ropali in morili po okolici. Naši fantje v takih razmerah niso imeli nobene druge izbire: ali iti k partizanom in sodelovati z nasilnimi brezbožniki ali pa oditi k Vaškim stražam. Jasno, da odličnim fantom še na misel ni prišlo, da bi se pridružili komunističnim tolpam.

  Ob polomu Italije 8. septembra 1943. so Titovi partizani ujeli v Turjaku Jožeta Koščaka, 19 let starega fanta iz naše vasi, in so ga nato umorili v Jelendolu, kjer so ga kasneje domobranci odkopali in pokopali v Višnji gori.

  Po kapitulaciji Italije so komunistični partizani razglaševali za vse člane Vaških straž neko amnestijo in govorili, da smo sedaj vsi eno: komunisti in belogardisti. Tem besedam je verjel fant Stanislav Zadelja iz naše vasi in je pristopil k partizanom. Le kake 14 dni je bil med njimi, pa so ga ubili v gozdu pri Dobu, župnija Šent Vid pri Stični, kjer so ga kasneje domobranci odkopali in pokopali v Stični.

  Ob ustanovitvi slovenskega domobranstva so fantje iz naše vasi pristopili k tej organizaciji.

  Po polomu Italije sem moral bežati v Ljubljano, da sem si rešil življenje. V Ljubljani sem ostal do julija 1944, ko sem se vrnil domov, pa sem se moral tudi sedaj zopet kriti pred partizani kakor prej. Dne 5. maja 1945 pa sem tudi jaz moral bežati pred Titovimi partizani na Koroško s svojimi 5 sinovi……….

  • FRANC3

   Če bi vsi, ki kaj vedo o medvojnih in povojnih pobojih s strani komunistov, napisali spomine, bi jih bilo za eno enciklopedijo. To so dela Komunistov in ”tekovine” revolucije.

  • Artur

   Viditi vraga samo en komunistični psihopat mi je prištepal minus? “Obetavno”

 • xtc

  Dejstvo je da je treba Greznico “Narodnih zločincev” odstraniti z gradbeno mehanizacijo in zamlet,ker je sramota države in naroda.
  Njeno vsebino pa dati sorodnikom,da dostojno poskrbijo za ppokop posmrtnih ostankov v družinske grobove,ne glede ,da gre za zločince in morilce jim pravica do groba pripada.
  Podobne NOB komunistične sramote naroda pa morajo tudi biti enako odstranjene-ker gre za totalitarne simbole in kpoveličevanja totalitarizma imenovanega komunizem in njegovih zločinov ter njega zločincev.ZZB pa kot fašisto teroristično totalitaristično paravojaško skupino z USTAVO PREPOVEDAT.

  • FRANC3

   ZZB brani krvave heroje. Nič pa ne povedo, kam so leta 1946 odvrgli posmrtne ostanke Ehrlicha, ki je bil žrtev atentatorja Stadlerja.

 • Franci Steiner

  SPET BOLI RESNICA!
  STE JO ZAKOPAVALI 5 KLAFTER GLOBOKO IN ZA 12 STENAMI, A JO SPET VIDITE IN SLIŠITE!
  NIČ NAM NE MORETE! RESNICA JE ENA, NAM VSEM DODELJENA, KOT JE ENO ŽIVLJENJE IN ENA SMRT, BI REKEL PESNIK.

  • Franci Steiner

   IN SPET BRAVO JANŠA!
   ZATO TE SOVRAŽIJO IN SE TE BOJIJO! ČUVAJ SE, BOJ ŠE NI KONČAN!

 • RitoPikJanez

  Čujte, jaz bi rad v petih točkah izpostavil stvari, ki jih moramo opraviti v Sloveniji:

  1) Najprej je odprava fake news-a ala Nora24TV.
  2) Nato je treba vzpostaviti javni prostor, kjer se bodo argumenti srečevali in kjer ne bo sovražnega govora, ki bo priznana kot zveličana resnica (npr. Nora24TV).
  3) Kot tretje je treba odpraviti imuniteto za prvorazredne obsojence, ki so kradli orožje in prejemali podkupnine za Patrio, saj pred zakonom še vedno nismo vsi enaki.
  4) Treba je ukiniti privilegije za samooklicano elito SDS.
  5) In petič: prepoved domobranskih ritualov. Domobranski simboli in rituali vplivajo na javno mnenje, še posebej na desničarske ovce, ki jim oblikuje zavest in vrednote JJ. To, kar se sedaj dogaja, je izjemno škodljivo.

  PS: KAPISH???

 • RitoPikJanez

  Čujte, kako že pravijo…vsaka država ima svojo mafijo, samo SDS mafija ima svojo državo? No !!!

 • RitoPikJanez

  Čujte, a je Lojze Peterle zaigral kaj na orglice? Recimo domobransko himno Moja domovina? So vsi stali mirno? No, pol pa se je začela orgija, pod geslom “120 dni Sodome in Gomore !!!”

 • RitoPikJanez

  Čujte, Zveza borcev NOB odločno obsoja Janševo poniževanje partizanskih borcev, ki jim ves svet priznava, da so v boju proti fašizmu in nacizmu dali svoj časten prispevek. Svet jim tudi priznava pravično kaznovanje domobranskih kolaborantov. Kapish?

 • RitoPikJanez

  Čujte, v grobnici ob Državnem zboru so pokopani partizanski narodni heroji, ki so se med drugo svetovno vojno tudi kot pripadniki zavezniške protifašistične koalicije borili proti fašističnim in nacističnim okupatorjem in skupnim sovražnikom, osvobodili svojo domovino, nam priborili Primorsko in postavili temelje slovenski državi… Kapish, desničarska gamad???

  • centurion

   OPRAVIČILO, Tonči, OPRAVIČILO!
   Okrožno sodišče v Ljubljani je v razsodbi določilo, da mora Peinkiher v časopisu Dnevnik, časniku Delo ter na spletnem portalu nacionalne televizije MMC RTV SLO objaviti opravičilo z naslednjim besedilom:

   “Neresnične so moje trditve o Antonu Krkoviču, ki so bile objavljene v prispevkih “Čigav bordel?” dne 08. 04. 2016 v časopisu Dnevnik, “Tudi v vojni ni vse dovoljeno” dne 31. 03. 2016 v časopisu Delo in “Prejeli smo: Janša in Krkovič” dne 23. 09. 2014 v časopisu Delo ter na spletnem portalu MMC RTV SLO, ter v pogovoru z mano “Nobena resna država ne prepušča varnosti prostovoljcem in skrajnežem”, objavljen dne 30. 04. 2016 v časopisu Delo, predvsem:

   da je Anton Krkovič v osamosvojitveni vojni za Slovenijo zaradi panike in nesposobnosti počel kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi in počel druge neumnosti s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev helikopterja nad Ljubljano,
   da je skupaj z Janšo prek Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom, ki je bilo prepotrebno za slovensko obrambo,
   da sta Janša in Krkovič združeno nadaljevala zlorabo vojske in države v primeru afere Mariborsko orožje in Depala vas,
   da je Anton Krkovič, ko je bilo treba kaj narediti za varnost države, zmeraj zatajil in da je 27. junija 1991, ko so tanki JLA drveli iz Vrhnike proti Ljubljani, v celoti prespal prvega pol dneva napada na Slovenijo, ker se je kot poveljnik enote nahajal v diskoteki Babilon v Ljubljani (kasneje Bachus) v takem stanju, da so ga ob alarmu peljali spat in ni bil zmožen nobenega poveljevanja in častniške drže, ampak je samo ustvarjal zmedo, neumnosti in dejanja s hudimi posledicami,
   da je po vojni Kočevska Reka, kjer je bil sedež Krkovičeve enote, postala centralno skladišče za zbiranje orožja za prodajo na Hrvaško in v BiH,
   da ima Anton Krkovič neustrezno izobrazbo za častniški čin v Slovenski vojski,
   in se zanje Antonu Krkoviču opravičujem.”

 • RitoPikJanez

  Čujte, združenje za vrednote slovenske osamosvojitve, hčerinska organizacija gnilega SDS-a, je na več mestih po državi nalepilo jumbo plakate, na katerih nekdanjemu predsedniku države Milanu Kučanu očita skoraj pet tisoč evrov pokojnine… “Vsi smo zaslužni za osamosvojitev, 4779 evrov prvorazredne pokojnine pa ima samo Milan Kučan”… Banditi ste, ne pa združenje za vrednote. Oprode desničarske !!!

  • centurion

   RitoPikJanez =ANTON PEINKIHER, plagiator in lažnivec,
   ki se mora opravičevati.
   In to sodno, pravomočno…

   Okrožno sodišče v Ljubljani je v razsodbi določilo, da mora Peinkiher v časopisu Dnevnik, časniku Delo ter na spletnem portalu nacionalne televizije MMC RTV SLO objaviti opravičilo z naslednjim besedilom:

   “Neresnične so moje trditve o Antonu Krkoviču, ki so bile objavljene v prispevkih “Čigav bordel?” dne 08. 04. 2016 v časopisu Dnevnik, “Tudi v vojni ni vse dovoljeno” dne 31. 03. 2016 v časopisu Delo in “Prejeli smo: Janša in Krkovič” dne 23. 09. 2014 v časopisu Delo ter na spletnem portalu MMC RTV SLO, ter v pogovoru z mano “Nobena resna država ne prepušča varnosti prostovoljcem in skrajnežem”, objavljen dne 30. 04. 2016 v časopisu Delo, predvsem:

   da je Anton Krkovič v osamosvojitveni vojni za Slovenijo zaradi panike in nesposobnosti počel kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi in počel druge neumnosti s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev helikopterja nad Ljubljano,
   da je skupaj z Janšo prek Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom, ki je bilo prepotrebno za slovensko obrambo,
   da sta Janša in Krkovič združeno nadaljevala zlorabo vojske in države v primeru afere Mariborsko orožje in Depala vas,
   da je Anton Krkovič, ko je bilo treba kaj narediti za varnost države, zmeraj zatajil in da je 27. junija 1991, ko so tanki JLA drveli iz Vrhnike proti Ljubljani, v celoti prespal prvega pol dneva napada na Slovenijo, ker se je kot poveljnik enote nahajal v diskoteki Babilon v Ljubljani (kasneje Bachus) v takem stanju, da so ga ob alarmu peljali spat in ni bil zmožen nobenega poveljevanja in častniške drže, ampak je samo ustvarjal zmedo, neumnosti in dejanja s hudimi posledicami,
   da je po vojni Kočevska Reka, kjer je bil sedež Krkovičeve enote, postala centralno skladišče za zbiranje orožja za prodajo na Hrvaško in v BiH,
   da ima Anton Krkovič neustrezno izobrazbo za častniški čin v Slovenski vojski,
   in se zanje Antonu Krkoviču opravičujem.”

   • RitoPikJanez

    Čuj ritoliznik Janšev, sporočilo, ki ga zdaj v družabnih medijih dejavno razširja Janez Janša, je laž. Janševa laž!!! Milan Kučan nima tako visoke pokojnine. V SDS so številko napihnili. Sešteli so bruto znesek posebnega dodatka, ki ga Kučan prejema, ker je nekdanji predsednik, in znesek njegove pokojnine… Kapish?

    • centurion

     KAPISH TI TOLE?
     Mi vsi-JA!
     Okrožno sodišče v Ljubljani je v razsodbi določilo, da mora Peinkiher v časopisu Dnevnik, časniku Delo ter na spletnem portalu nacionalne televizije MMC RTV SLO objaviti opravičilo z naslednjim besedilom:

     “Neresnične so moje trditve o Antonu Krkoviču, ki so bile objavljene v prispevkih “Čigav bordel?” dne 08. 04. 2016 v časopisu Dnevnik, “Tudi v vojni ni vse dovoljeno” dne 31. 03. 2016 v časopisu Delo in “Prejeli smo: Janša in Krkovič” dne 23. 09. 2014 v časopisu Delo ter na spletnem portalu MMC RTV SLO, ter v pogovoru z mano “Nobena resna država ne prepušča varnosti prostovoljcem in skrajnežem”, objavljen dne 30. 04. 2016 v časopisu Delo, predvsem:

     da je Anton Krkovič v osamosvojitveni vojni za Slovenijo zaradi panike in nesposobnosti počel kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi in počel druge neumnosti s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev helikopterja nad Ljubljano,
     da je skupaj z Janšo prek Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom, ki je bilo prepotrebno za slovensko obrambo,
     da sta Janša in Krkovič združeno nadaljevala zlorabo vojske in države v primeru afere Mariborsko orožje in Depala vas,
     da je Anton Krkovič, ko je bilo treba kaj narediti za varnost države, zmeraj zatajil in da je 27. junija 1991, ko so tanki JLA drveli iz Vrhnike proti Ljubljani, v celoti prespal prvega pol dneva napada na Slovenijo, ker se je kot poveljnik enote nahajal v diskoteki Babilon v Ljubljani (kasneje Bachus) v takem stanju, da so ga ob alarmu peljali spat in ni bil zmožen nobenega poveljevanja in častniške drže, ampak je samo ustvarjal zmedo, neumnosti in dejanja s hudimi posledicami,
     da je po vojni Kočevska Reka, kjer je bil sedež Krkovičeve enote, postala centralno skladišče za zbiranje orožja za prodajo na Hrvaško in v BiH,
     da ima Anton Krkovič neustrezno izobrazbo za častniški čin v Slovenski vojski,
     in se zanje Antonu Krkoviču opravičujem.”

    • šmentanamuha

     Saj to se da menda preveriti, a ne?

    • marijan

     Nalepi uradni dokument. Ne pisati nekaj na pamet, Tako ti ne more nihče verjet.

    • Schemva Miro

     A ti si ta Anton Peinkiher,pogledal sem tvoje slike na googlu in kaj vidim,zafrustriranega debelega prasca.Izogibaj se naseljenim krajem,da ne boš vse zasmradil,ko te bo razneslo.Kje si pa vrat izgubil?Ali te je Kučan z valarjem po glavi tolkel,da ti ga je zabil v telo,Janša je za tebe lepotec.

  • šmentanamuha

   Pa menda ne misliš reči, da si Kučan zasluži tako privilegirano pokojnino? Zakaj že?

 • Hribouc

  OFNOB Revolucija je strahoten mit razrednega boljševiškega sovraštva , kraje in zločina za prevzem Oblasti! V Sloveniji, seveda!
  OF revolucija je genocidni zločin nad drugačnimi ljudmi določenimi za sovražnika in za izdajalca!
  OF revolucija je krvavi obračun predvsem z elito družbe tistega časa in z Kristjani!
  ————————————————————————————————————-
  “ZZB kruhoborci naj povedo kateri, t.im. Nar.heroj ni zločinec !”

  Janko Premrl Vojko je iz te zahteve izvzet ! Po nj. umoru s strani boljševikov so ga nasilno “sprejeli” v Partijo, da so mu dali naziv Narodnega heroja – v resnici je edini, ki si to zasluži kot zavedni, pošteni, domoljubni Primorec in veliki Slovenec!

 • RitoPikJanez

  Ob 9. Krekovem večeru…pod geslom “120 dni Sodome in Gomore”…so skupinsko onanirali…medtem ko jim je Peterle igral domobransko himno na orglice !!!

 • RitoPikJanez

  Čujte Krekovci… Milan Kučan v Sloveniji nima najvišje pokojnine, po podatkih ZPIZ okoli 3000 upokojencev prejema pokojnino, višjo od 1800 evrov, saj so ti v preteklosti imeli višje osebne dohodke od nekdanjega predsednika države. V pokvarjenem Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve seveda lahko dvomijo, ali si Kučan vse te ugodnosti zasluži, a morajo najprej pomesti pred svojim pragom. Združenje, ki ga vodi voluhar Aleš Hojs, je od leta 2013 financirano iz državnega proračuna. Doslej je prejelo že več kot 830 tisoč evrov najrazličnejših subvencij, predvsem od ministrstva za delo in ministrstva za obrambo, saj naj bi delovalo v javnem interesu????… V javnem intersu??? Ne me jebat…banda deluje v interesu Princa Teme in SDS-a !!!

  • marijan

   O čem pa ti govoriš tule, tako zmedeno se zdi ? Si kaj preveč popil ?
   Ali si mogoče ti tisti star komentator Janez Cepec iz Begunj ?
   Skušaj napisati še enkrat…. pa tako, da te bomo razumeli !
   Lp

   • RitoPikJanez

    Ne morem ti pomagat. Si pač zabit SDS-ovec !!!

    • marijan

     Zdaj pa res vidim, da si stari Janez Cepec, ker takšna diagnoza ne obstaja.
     Spet si pozabil vzet tabletke. Pohiti, da se ti še bolj ne poslabša zdravstveno stanje !
     Potem pa lezi v posteljo in mirno zaspi ! Jutri bo nov dan. …. ajd…
     Lp

     • RitoPikJanez

      Jaz sem z Haloz…isto kot Foglof Tunek !!!… Kapish?

 • RitoPikJanez

  Je bil Janšev Kekec…Žan Mahnič tudi na Krekovem večeru? Mahnič živi svoje sanje – lovec, borec proti mafiji, Trumpov fen in Janšev potrčko !!!… ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha …

  • šmentanamuha

   Kaj ima Kekec z vsem tem? Z zlorabo Kekca pljuvaš tudi v svojo skledo.

   • RitoPikJanez

    Čuj muha…vzdevek “Janšev Kekec” ni moja pogruntavščina, mlademu, še ne 30-letnemu poslancu stranke SDS so ga pred dvema letoma nadeli hrvaški mediji. Mahnič, tedaj predsednik parlamentarnega odbora za obrambo, je sklical nujno sejo, na kateri je želel preveriti…brez heca… pripravljenost Slovenske vojske na morebitno vojno s Hrvati… ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha …prekprokleti pujček zavaljeni !!!

    • ZatonMesecnikov

     Vzdevek Kekec Hrvatje nadenejo vsakemu Slovencu. Tradicionalno. S teboj bi imeli težave, saj ne ličiš na Slovenca. Za favna, mešanca med kozo in človekom nimajo izraza.

  • Schemva Miro

   Samo norci se smejejo svojim domislicam.

 • RitoPikJanez

  Svetlana Makarovič: “A da sem hudobna? Ja! Sem Luciferka, nosim luč. In branim vse male, nebogljene Svetke tega sveta.”

  Princ Teme: “A da sem hudoben? Ja! Sem Lucifer, nosim temo. In branim vse izdajalce, kolaborante tega sveta.”

  • ZatonMesecnikov

   Za Komunista je bil vsak Antikomunist izdajalec in kolaborant.

 • Šiški padobranac

  IJJ je v nagovoru ponovno dokazal, da je sam, če ne totalitarno avtokratsko nastrojen. V bistvi je eno in isto samo besedo izbereš bolj sofisticirino.

  • ZatonMesecnikov

   Padobranče, Ivan janez ima široko podporo svoje volilne baze, za vse kar izjavi.

   • Šiški padobranac

    O volilni bazi je bil moj komentar namenjen spodaj.

 • if

  6. aprila 1941 nacist napade domovino Kardelja in Tita.
  Kardelj in Tito kominternovca, šef Kominterne Stalin.
  27. aprila 1941 Kardelj v Ljubljani tvori PIF zoper demokratični VB in Franciji, ki ju je takrat že tolkel nacist.
  Rdeči trg, Moskva, 1. maja 1941, kominternovci gostijo naciste. https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8

 • Andrej Grafenauer

  Komiji so jezni.

 • Viktorh

  Iz grobnice izkopati vse in jih preseliti v Barbaro rov, pa naj se še naprej borijo za svobodo.

 • Imperial Commando

  Levakom je resnica najhujši sovražnik, tko je to, ko ideologija temelji na lažeh. Jebat ga.

 • Steiermark

  Hudič je, ker največkrat “resnica boli” in to pekli in boli te rdeče zvezdaške množične morilce in pedofile ter grobarje slovenskega naroda – rdeče fašiste, ki so se “borili” le proti svojemu narodu, posledica tega pa so bili Domobranci – vse ostalo pa pove njihovo ime!

 • WISKY 1000

  a je frantl že v Hagu?

  • JANEZ GUS

   Ne še,še malo.

 • Andrej

  Komuniste je resnično strah, da bi izgubili privilegije, ki jim jih plačujemo. ZZB je plačana iz državnega proračuna.

 • Minovak

  Komunizem ni nikoli prišel na oblast v neki deželi, če ni bila pred tem
  razkrojena zaradi vojne ali korupcije ali pa obojega skupaj.
  John Fitzgerald Kennedy

 • Minovak

  Radio Erevan
  Vpr.: Ali je kakšna razlika med kapitalizmom in komunizmom?
  Odg.: Načelno da. V kapitalizmu človek izkorišča človeka, v komunizmu je obratno.