Izjava tedna: “Lindava je imela levica za koristnega bedaka”

Nekdanji v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav (Foto: STA)

“Boštjana Lindava je imela levica za koristnega bedaka. Najprej jim je 2020–2022 nosil informacije iz policije in deloval proti njenemu vodstvu in Vladi RS. Potem so ga potegnili iz Tacna, da jim je očistil policijo, zdaj so ga po uporabi zavrgli in ga poslali nazaj v Tacen.” Tako je odstavitev zdaj že nekdanjega generalnega direktorja Policije Boštjana Lindava komentiral poslanec Žan Mahnič, v prejšnjem mandatu državni sekretar za nacionalno varnost v Kabinetu predsednika vlade RS.

Mahnič se je kasneje še večkrat oglasil na temo menjave nekdanjega v. d. generalnega sekretarja. Med drugim je še zapisal, “revolucija je požrla svoje otroke”, spomnil pa je tudi na dvoličen odnos poslanke levice Nataše Sukič, ki je Lindava med zaslišanjem v parlamentu označila za velikega strokovnjaka in človeka z veliko integriteto. Sedaj, ko je podpredsednica državnega zbora, pa je očitno spremenila mnenje ali pa njeno mnenje ni več relevantno.

Kakor koli že, Golobova vlada je v četrtek na mesto vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije imenovala povsem neznanega Senada Jušića, ki se z novim notranjim ministrom Boštjanom Poklukarjem po njegovih besedah nikoli pred tem ni srečal.

Jušićevo imenovanje naj bi bilo povezano z njegovim in bratovim poznanstvom s predsednikom vlade Robertom Golobom. Senad Jušić ima namreč še brata policista Sejada Jušića (enojajčna dvojčka), ki je načelnik Policijske postaje v Novi Gorici.

Golob pa je v predkazenskem postopku, povezanim z Gen-I. Zato je zanj zelo pomembno (verjetno tudi usodno), kdo vodi policijo.

Moja Dolenjska