fbpx

“Izjave o uničenju narave so bedaste in kažejo bolečino ob izgubi ogromnih finančnih sredstev”

Zmago Jelinčič Plemeniti. (Foto: STA.)

Zmago Jelinčič se je odločno odzval na provokacije okoljskih nevladnih organizacij, ki so ob podpori medijskega kartela kričali, da je konec z naravo v Sloveniji ob sprejetju amandmaja k Zakonu o ohranje narave. “Izjave, da bo z naravo konec, so bile bedaste in kažejo na nivo protestnikov. Nedvomno gre za bolečino ob izgubi ogromnih finančnih sredstev za minimalno ali nikakršno delo. Sicer pa so bili protesti zgolj v Ljubljani, kar ni čudno in se sklada z ugotovitvijo, da je 90 odstotkov teh organizacij  v Ljubljani,” se je na neutemeljene obtožbe odzval predsednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti.

Slovenska nacionalna stranka je vložila  “sporni” drugi amandma k zakonu o ohranjanju narave. Zaradi tega se je s strani nevladnih organizacij in dominantnih slovenskih medijev na Vlado Republike Slovenije vsul kup obtožb, da hočejo uničiti naravo v Sloveniji. Svoje ukrepe so stopnjevali tudi s protesti pred hramom slovenske demokracije. A po besedah Zmaga Jelinčiča gre v večini za proračunske privilegirance, ki imajo svoje sedeže v državnih prostorih in imajo večinoma sedež v Ljubljani. Med drugim je izpostavil primer privatne fundacije Umanotera, ki je iz državnega proračuna prejela že 1.957.382,88 evra po podatkih Erarja.

Po besedah Jelinčiča so kritike popolnoma neutemeljene, saj so v preteklosti okoljevarstvene organizacije izkoriščale svoj boj za polnjenje privatnih žepov. Predsednik opozicijske stranke SNS pa poziva, da je skrajni čas, da se zapre pipa, iz katere je v privatne žepe odtekalo ogromno denarja. “Prave okoljevarstvene organizacije se bodo lahko organizirale v skladu s pravili, privatiziranje tega področja z namenom zgolj in samo zaslužka pa bo onemogočeno,” sporoča pravo resnico o slovenskih okoljevarstvenih organizacijah Jelinčič.

Udeleženci protesta proti amandmaju poslanske skupine SNS k zakonu o ohranjanju narave. (Foto: STA)

Privatna fundacija Umanotera pokasirala skoraj dva milijona evrov in služi z vladnimi projekti, le v času Šarčeve vlade zaslužila skoraj 400 tisoč evrov 
Jelinčič je večini nevladnih organizacij nalil čistega vina. Njihova angažiranost ni bila opažena ob TEŠ 6, Kemisu ali Magni. Niso pomagali pri uničujočem žledu, ampak so za pogozdovanje počeli otroci iz srednjih in osnovnih šol, zatrjuje Jelinčič. “Kje se je slišal njihov glas ob projektih vetrnih central, razen tihega čivkanja ene same združbe?” se čudi nenadnemu okoljskemu aktivizmu privilegiranih okoljskih nevladnih organizacij.

Zmago Jelinčič kot neumestne kritike iz ust okoljskih nevladnih organizacij izpostavlja primer privatne fundacije Umanotera.  “Če pa pogledamo ustroj teh »organizacij«, vidimo, da ima privatna fundacija Umanotera v svojem okrilju kakšnih 40 raznih »podorganizacij«, ki imajo v lasti okrog 90 odstotkov vseh državnih razpisnih sredstev in podpore Ministrstva za okolje in prostor,” sporoča prvak Slovenske nacionalne stranke.

Kot zanimivost lahko navedemo, da je fundacija Umanotera po podatkih Erarja prejela v času Šarčeve vlade 395.347,39 evra. Še en dokaz več, zakaj se je celotna opozicija zopet oglašala in širila laži o koncu slovenske narave. Med sodelavci Umanotore je tudi  dr. Jonas Sonnenschein, o katerem smo v preteklosti že poročali. Na sebe pa je opozoril, ko je v radikalnem Repovževem glasilu opisoval zanimanje Janeza Janše za podnebne razmere. “Na petstopenjski lestvici zanikanja podnebnih sprememb je Janša nekje med drugo in tretjo stopnjo,” je v svoji kolumni zapisal dr. Sonnenschein ob padcu Šarčeve vlade.

V Umanoteri deluje tudi znani ekološki aktivist dr. Jonas Sonnenschein. (Foto: Posnetek zaslona/Umanotera)

Zastonj prostori, zagotovljene projekte in mesta v različnih javnih odborih in ustanovah, a zavzemanje za prave okoljske teme jim je malo mar, razkrivajo dvoličnost okoljskih organizacij v SNS
V svojem odgovoru Jelinčič še dodaja, da so v glavnem vse nevladne okoljske organizacije nameščene v Ljubljani. Zelo zanimiv je podatek, da je na Upravni enoti MOL registriranih preko 60 odstotkov slovenskih okoljskih organizacij, medtem ko po besedah Jelinčiča v Mariboru, Celju, Murski Soboti in v Kopru ne premorejo niti enega prepoznavnega okoljskega društva. “V Ljubljani celo dobijo brezplačne državne prostore, zagotovljene razpisne državne projekte in mesta v različnih javnih odborih in ustanovah. Vsaj tako je bilo do zdaj,” opozarja Jelinčič.

Slika protesta okoljskih nevladnih organizacij. (Foto: STA)

Glede na glasno zavzemanje za okoljske težave v Sloveniji nas je zanimalo mnenje SNS, ali so vse te organizacije odločno ukrepale ob okoljskih problemih v Sloveniji v preteklosti. Tako smo tudi sami zastavili vprašanje, ali so v stranki SNS opazili katero izmed teh organizacij, ki bi glas povzdignila v primeru gradnje TEŠ 6, Magne ali Kemisa. Nikogar od teh proračunskih uporabnikov ni bilo opaziti niti pri škodljivi gradnji kanala c0 v Ljubljani, kjer so resno ogroženi vodni viri za 300 tisoč Slovencev.

Zmago Jelinčič Plemeniti (Foto: Nova24tv)

Zmago Jelinčič Plemeniti (Foto: Nova24tv)

“Želel bi, da mi naštejete tiste projekte, pri katerih so te »organizacije« upravičeno potegnile zavoro. Sem zagotovo ne moremo prištevati zaustavitve gradnje ceste na Koroško, ki jo je zavrla neka »tričlanska« skupina,” ima zelo slab spomin na okoljevarstvenike pri blokadi izgraditve tretje razvojne osi Jelinčič. “Že prej sem omenil, da teh protestnikov ni bilo nikjer tudi pri teh treh primerih, ki jih navajate, pri čemer gre za razmislek, da je denar iz žepov investitorjev kapnil v žepe teh nevladnikov,” zaključuje Jelinčič.

Protesti privilegiranih okoljskih organizacij pred Državnim zborom. (Foto: STA)

Protesti in medijski šov proti vladi poteka v režiji ekstremnih levičarjev, zatrjuje Zmago Jelinčič
Kot smo v našem mediju že poročali, za vsemi protesti v državi stojijo opozicijske stranke in njihovi nevladni sateliti. Tudi Jelinčič se nagiba k mišljenju, da za protesti stojijo radikalni predstavniki nevladnih organizacij. “Gre za programirane akcije levičarskih ekstremistov, ki bodo izgubili lep kos pogače, pravih varuhov narave pa je bilo med protestniki hudičevo malo,” se na kritike o uničevanju narave odziva Jelinčič.

V aplikaciji ERAR lahko vidite, da so v času Šarčeve vlade prejeli skoraj 400 tisoč evrov, skupaj pa skoraj dva milijona evrov. (Foto: Erar)

Luka Perš