fbpx

[Zadnje ankete] Pirc Musarjeva izgublja, Logar pridobiva: O zmagovalcu bodo očitno odločali posamezni glasovi

Soočenje predsedniških kandidatov Nataše Pirc Musar in Anžeta Logarja (foto: sta)

Kot kaže, bo zaključek politične tekme za predsednika republike izredno napet. Uvodna prednost, ki jo je Nataša Pirc Musar uživala pred Anžetom Logarjem, je bolj ali manj skopnela. Vse bolj je jasno, da bodo o zmagovalcu volitev odločali posamezni glasovi. 

Raziskave javnega mnenja (naročene s strani Dnevnika in Večera) so še včeraj kazale na rezultat približno 51,2 odstotka glasov za Natašo Pirc Musar in 48,8 odstotkov glasov za Anžeta Logarja. Danes so očitno že zastarele – zadnja anketa kaže, da med kandidatoma skorajda ni več razlike.

Klicni center IP je za medij Gorenjski glas opravil telefonsko anketo, v kateri so priklicali 1399 ljudi iz gorenjske regije. Rezultati kažejo, da bo v Gorenjski regiji šlo 43 odstotkov glasov Nataši Pirc Musar, 42,7 odstotka glasov pa Anžetu Logarju. Če je soditi po volilnih preferencah Gorenjcev in Gorenjk, je razlika med kandidatoma skoraj nična.

Na Gorenjskem bo tekma izrazito izenačena. (Foto: zajem zaslona, splet)

Po poročanju Spletnega časopisa, ki ga vodi nekdanji urednik Siola, je Nataša Pirc Musar že nekaj časa v negativni spirali. “Razlika med Natašo Pirc Musar in Anžetom Logarjem se je po raziskavi, ki jo je po agenciji Mediana objavil POPTV, v primerjavi s prejšnjimi raziskavami še zmanjšala. Med opredeljenimi volivci bi Natašo Pirc Musar volilo 53,7 odstotka volivcev, Anžeta Logarja pa 46,3 odstotka. Med vsemi raziskavami v zadnjem tednu je to najmanjša razlika. Največja je bila v prvi, ki jo je opravila Ninamedia za Mladino, po kateri bi Pirc Musarjevo prejšnji teden volilo celo več kot 60 odstotkov volivcev. Po Valiconu za RTVSLO pa skoraj 56 odstotkov,” je zapisal Jančič.

Nataša Pirc Musar (Foto: STA)

Bo Pirc Musarjevo na koncu pokopalo tajkunsko ozadje?
Meritve javnega mnenja sicer ne navajajo, zakaj točno kopni podpora Nataši Pirc Musar. So v javnost končno pronicale podrobnosti o izrazito spornih poslovnih praksah njenega moža? Ji javnost ne verjame več, da o tem poslovanju ne ve ničesar, glede na dejstvo, da z Alešem Musarjem nista samo mož in žena, temveč tudi poslovna partnerja v zloglasni Ruski dači. Povsem verjetno je tudi, da ji prednost kopni zaradi njenih izrazito slabih nastopov na soočenjih z Logarjem, kjer jo je ta pri večini vprašanj prekašal.

Gal Kovač