fbpx

Iznajdljivi Kek je prenovil tudi nekdanji hlev

Foto: STA

Franci Kek je z denarjem, ki ga je dobil v okviru evropskega projekta, prenovil svojo 220 let staro hišo – zamislil si je namreč projekt, hišo pa namenil javnosti in turizmu, muzejskim razstavam ter delavnicam. Projekt mora potekati pet let, Keku pa nato ostane prenovljena hiša in menda ne samo ena. Dobili smo namreč informacijo, da je prenovil še en, precej večji objekti, ki stoji zraven dotične hiše. 

Včeraj smo pisali o iznajdljivosti nekdanjega podpredsednika stranke Zares Francija Keka – z javnimi sredstvi Evropskega sklada, in ni jih dobil prav malo, je namreč obnovil staro hišo, ki je v njegovi lasti, ter jo preoblikoval (vsaj na papirju) v nekakšno turistično atrakcijo. Smo pa danes prejeli podatek, da omenjena hiša 1797 ni edini objekt, ki ga je Kek obnovil – domnevno s tem istim denarjem.

Sporočili so nam, da je prenovljena hiša 1797 malenkost v primerjavi s sosednjo parcelo v velikosti 1078 kvadratnih metrov. Na tej parceli namreč stoji ogromna stavba, ki je bila nekoč hlev, le da je ta hlev sedaj še razširjen, podaljšan in spremenjen v bivalno stavbo, in sicer v velikosti 27 metrov dolžine ter 16 metrov širine. To stavbo so, po pripovedovanju očividcev, obnavljali več kot eno leto, od jutra do večera. Videlo se je torej, da stroški nikakor niso problem. Hiša s parcelo 41/3 in nekdanji hlev s parcelo 41/4 sta del iste kmetije, katere solastnik je Franci Kek.

Sara Bertoncelj